Sara - Vart försvann dagen??

Idag slutade jag redan fem (jag jobbade alltså för omväxlings skull inte övertid!:P), så man tycker ju att jag borde ha hunnit med mycket idag då. Men ändå känns det som att jag knappt hann komma hem innan det var dags att krypa till sängs. Men i och för sig så har jag väl både varit ute och fotat, skött djuren, vattnat i växthuset och fyllt i praktikpapper.. Så kanske tiden har gått så fort för att jag har haft fullt upp hela tiden, och inte bara suttit framför datorn..?:P


En av bilderna från dagens fotorunda.

Jaja, sånt är livet!:P Det är bara att passa på och njuta så mycket man hinner av varje dag och hoppas på att morgondagen blir ännu bättre!:D Man måste helt enkelt försöka leva i nuet.:)

Gonatt!


Sara - Rödblära


Sara - Lotta spelar gitarr igen!


Lotta var koncentrerad när jag kom och började fota...

...men jag antar att jag störde lite. För efter en stund så måste hon ta en liten paus!:P


Hon hade lärt sig två nya ackord dom senaste dagarna, så hennes spelande går framåt!:)

Och sist men inte minst en detaljbild på gitarrhuvudet (heter det så??).

Ps, jag älskar färgen på hennes skjorta..:P

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?

Eller okej, bilderna!Den här fågel borde du känna igen Malin!:)

Ser du vilken fågel bilderna föreställer?

Malin - Min arbetsdag i bilder

Puuuh, äntligen hemma, är sååå sluuuuuut! Men rolig och annorlunda dag har det varit! Och flera kilometer har jag gått också... Kom ihåg att ta med kameran idag, men tyvärr var batteriet nästan slut, men jag hann ta ganska många bilder för det! 
Idag på morgonen var vi i tomathuset och jag lärde mig att binda upp topparna. Man snurrar alltså toppen runt bandet så att de inte ska fall ner. Man använder en rolig "stege" som man står på. Den har både gas och back så det är ganska roligt att köra där. Men i början var det riktigt vingligt, men man blev van snabbt. Man är väldigt högt upp och det är jättevarmt där uppe. Men roligt var det!  Sedan började jag och Elvira fixa lite och glesa och flytta på lite pelargoner och andra blommor. På bilderna finns alla tre växthus - tomathuset och de två blomhusen. Till sist gick vi över ungefär alla äppelodlingar och satte ut feromonfällor lite här och där. Och puh, det var varmt! 


Nu ska jag bara ta det lungt heeeela kvällen.. Hoho.

Sara - Gonatt!


Sara - Kvällssol
Malin - Where do i start?


Where do I begin?
To tell the story of how great a love can be
The sweet love story that is older than the seaSara - Skogsstjärna
Alla bilderna är fotograferade igår på kvällen.

Vad tycker ni om bilderna?
Jag själv är i alla fall nöjd!:)

Sara - Hundloka eller hundkex, kalla det vad du vill!:P

Jag tycker att hundloka (som jag har lärt mej att det heter när jag var liten!:P) är ganska fina, trots att dom är så enkla. Men oftast ser man bara lite slarvigt på dom och tycker att det är ogräs, så då är dom ju inte så fina.. Men om man tittar närmare så är dom ganska vackra, dom skulle nästan passa i en brudbukett!:D

Men en sak jag tycker att är konstigt med dom är att kaninerna älskar att äta deras blad, men marsvinen vägrar ta en tugga..?! För när jag var liten så plockade jag mycket sånt till våra kaniner, och sen när vi skaffade marsvin trodde jag att dom också skulle tycka om dej - men nej! Jaja, fast dom båda är gräsätare så har dom kansk elite olika smak!:P

Malin - MåndagIdag har jag jobbat på annan ort och planterat ca 400 träd. Bara 3000 kvar på det stället plus över 3000 till på ett annat ställe kvar! Jobbade övertid också... för första gången.

När jag kom hem bestämde jag mig för att inte sätta mig ner och ta det lungt, utan hitta på något vettigare för annars blir orkar jag inte göra något senare. Så jag planterade lite sommarljus (köpta från jobbet. Roligt att man kan köpa blommor billigare på jobbet. Och så får man gratis tomater, så jag kommer tröttna på tomater.... puh, lång parentes) och lite andra blomfrön, får se vad det blir. Sedan planterade jag om lite inneblommor och annat smått och gott. 

Så nu ska jag bara sitta och slappa :)

Sara - Pärlhyacinter


Fotograferade idag i det underbara kvällsljuset!
(Dom två nedre bilderna är helt oredigerade, jag tyckte att dom var så vackra från början!:P)

För trots att det regnade på morgonen, på förmiddagen och på eftermiddagen så blev det blå himmel och sol på kvällen. Så vad annat kunde jag då göra än att fara ut och fota i det underbara kvällsljuset?! Imorgon lär ni få se fler av bilderna jag tog ikväll, jag blev själv ovanligt nöjd över dom!:)

Sov gott allihopa!

Sara - Nu har plommonträden börjat blomma här!

Malin skrev för nästan en vecka sedan att plommonträden och päronträden hade börjat blomma hemma hos henne, men det hade dom inte börjat här. Men nu blommar åtminstone två av plommonträden här också, och päronträden har stora knoppar!:) 

Så därför måste jag ju visa lite bilder på dom blommande plommonträden idag!:D


Det är så härligt nu när det finns blommar överallt och så gott som varje dag ser
man nånting nytt som har slagit ut!:)

Sara - Hoppbilder från igår

Igår ville jag ta lite bilder på människor (som omväxling:P), men det fanns inte så många fler än Fanny och jag i närheten. Och Fanny vill inte riktigt vara med på bild när han är utan smink.. Så då föreslog jag att vi skulle ta lite hoppbilder och sånt med självutlösaren, så då kunde vi båda vara med på bilderna. Och det tyckte Fanny att lät bättre!:)

Så här blev en del av bilderna:Haha, joo, Fanny är lite smidigare än mej..:P Och det var ganska varmt så jag bytte till shorts efteråt.. Fanny som solade så hade ju däremot så lite kläder på som möjligt, men short föreställer det i alla fall!:P 

Men man blir kanske inte så charmig på såna här bilder, men dom är ju så roliga!:D
Och att jag ser ut som en gorilla på vissa bilder är nog meningen....;) På dom andra bilderna däremot ser jag bara ut som mej själv..tyvärr!;DSara - Fanny sitter i växthuset och filosoferar

Fanny sitter och huttrar inne i värmen!:P

Fanny syns knappt bakom all grönska!

Men då undrar ni kanske varför? Jo igår så hade Fanny det ganska tråkigt, speciellt när jag inte ville ligga och sola med henne, så hon blev nästan desperat. Så desperat att hon kom med mej när jag var till växthuset en sväng, men inte tillräckligt desperat för att komma med ut när jag hittade några blommor att fota. Så hon stannade inne i växthuset tills jag var klar!:P

Och så kom hon med den smarta insikten att växthus inte borde ha tak, för då skulle det vara perfekt att sola där! Vindskydd men mycket sol!:P Men jag var inte lika imponerad...;)

Sara - Humleblomster


Sara - Tokiga Fanny!

Igår lånade Fanny min kamera en stund (jag skulle ta ut Fonzie, så hon erbjöd sig att vakta den under tiden). Men "den fokuserade inte" klagade hon på, och då sa jag att det är för att objektivet är inställt på manuellt, men att hon kan ändra från "M" till"A" om hon vill.

Och så fotade hon en stund. Men när jag fick tillbaka kameran såg jag att det inte var det enda hon hade ändrat, hon hade också ändrat på "lägesratten" eller vad den nu heter från auto utan blixt till guideläget. Hon hade antagligen tänkt ändr atill auto, men kommit ett steg för långt och stannade på guideläget. Men uppenbarligen funkade det att fota så också, men Lotta och pappa skrattade nog en del när jag berättade det sen!:P

Så här blev den bästa bilden hon tog då:Så helt tokigt blev ju inte resultatet fast Fanny var lite tokig!:P

Sara - Skönt att bara vara ibland

Det är tydligen inte bara på Kimitoön det är tråkigt väder idag.. Här har det i alla fall regnat hela dagen, så man har inte kännts sig så värst inspirerad att göra så mycket. Men det har ändå varit skönt! För det betyder att jag har kunnat vara inne hela dagen (den mesta tiden också i sängen..:P) och bara läsa.:) Om jag börjar läsa en bra bok så har jag så svårt att sluta, så det känns alldeles perfekt att bara få vara inne och ta det lugnt!

(Fast jag måste ju förstås också en sväng ut till djuren, men det skjuter jag upp tills ikväll, man kan ju alltid hoppas på finare väder tills dess..;) )

Men det är så skönt att bara få vara ibland!:) Det är så sällan jag hinner ta det lugnt en hel dag, det finns så mycket som jag borde göra. Men idag tänker jag lata mej så mycket som möjligt!:P
Haha, det var så roligt igår kväll när jag satt framför tv:n och läste..:P Fanny läste också lite ibland, men mest såg hon på tv. Då lät det så här:

Mamma: Men Fanny, kan du läsa alls när det är så här mörkt här?
Fanny: Men jag läser ju int ens, men Sara gör det.
Mamma: Jaa, Sara ser du nåt när det är så här mörkt?
Jag: Joo, jag blir så ivrig när jag läser en spännande bok så jag märker knappt ens att det blir mörkt!
Pappa tänder lampan.
Jag: Sådär, nog ser man lite bättre nu!
Mamma: Vill du låna mina läsglasögon?
Jag: Varför sku jag villa det? Det är ju på långt håll jag ser dåligt, på nära håll ser jag ju bra!
Fanny: Jaa, men då sku du kanske int behöva ha boken så nära då..
Jag: Ja, men jag ser ju bra på nära håll, jag har bara boken nära för att det är så spännande. Och bara för att mamma int kan läsa på närmare avstånd än en halv meter betyder det ju inte att jag ser dåligt!
Mamma: Men du kan nog få låna mina glasögon..
Jag: Men varför sku jag ha på dom om jag ser bra??
Mamma: Men du kan ju alltis pröva i alla fall..
Jag: Nej tack, jag ser nog bra så här!

Under tiden har pappa tittat lite roat på oss. Haha, men mamma var ju riktigt envis med att jag skulle låna hennes läsglasögon, trots att jag ser bra på nära håll! Jaja, hon fick ge sig till slut!;)

Malin - Tråkigt och grått ute!

Det är så tråkigt och grått ute. Jag vill ha sol och värme!

Jag längtar så tills det bli riktigt sommarväder! På tal om ingenting, andra saker jag saknar:
Gråa dagar som denna känns allt så långt borta...

Sara - Det gäller att glädjas över dom små sakerna i livet!


Sara - Årets första rädisa!

Den åt jag idag den!:P Jag åt till och med två, och Fanny vågade provsmaka en liten.. Och inte var det så tokigt, dom var sådär passligt starka och krispiga!:P


Sara - Gårdagens skörd

Här kommer en bild på en liten blomma jag tog hem från växthusen igår:Känns det inte lite hemskt att slänga så här fina blommor??

Jag tyckte åtminstone att den var värd att rädda, om inte annat så för att fota den lite!:P

Sara - Mina skor, fortsättning

Jag skrev tidigare om mina svarta ecco-skor som hade gått sönder, och nu tänkte jag komma med några uppdateringar. Och en bild eller två!:P

Så här ser skorna ut nu:

På båda hälarna så hade sulan gått sönder och den porösare "stoppningen" hade smulats sönder. Så det var ungefär plommonstora hål i båda hälarna..:( Och där längre fram på skon var det ganska mycket sprickor, men dom är inte lika allvarliga.

Så det pappa har gjort nu är att fylla hålen med monteringslim (för att det borde tåla vatten men också vara lite elastiskt), men eftersom det torkar via luften så tar det ganska länge innan det blir hårt.. Plus att ytan har sprukick lite och lossnat från kanterna så pappa funderar på att ta bort det översta och sätta nytt, eller sätta något annat hårdare överst. Så skorna går inte att använda ännu, men förhoppningsvis fungerar dom om ett par dagar!:)

Haha, annars vet jag inte vad jag ska ta mej till!:PSara - Solen skiner och himlen är blå!

För det mesta i alla fall!:P Det kom mörka moln vid tretiden ett tag, men dom blåste nog bort igen!:)Så Fanny skulle ju med våld sola i evigheter och ville absolut att jag skulle vara med där. Men det blåste så kallt så jag föredrog att sitta innne och läsa, men när Fanny envisades att jag skulle komma med ut och till och med erbjöd sig att ta ut en filt till mej så gav jag med mej. Så då låg jag där ute med henne ett tag, hon solandes i bikini och jag med byxor och tröja + en tjock filt ovanpå. Och då var det nog ganska skönt!:D 

Men nu har jag förfyttat mej in igen och sitter i sängen och läser, det är nog där jag trivs bäst - i sängen med en bra bok!:D

Malin - Lördag

Idag är det lördag, och jippii, solen börjar komma fram lite grann nu och då. :)

Igår var jag till Mylly efter jobbet med mamma och Matilda. Hittade liite smått och gott. 'idag har jag bara tagit det lungt och gjort chili con carne! Hahaaaa..mycket vacker bild...men hittade inte någon annan just nu :P

Sara - Sov gott!

Jag och Fanny så g just på filmen Step brothers, den var lite konstig men ganska rolig!:P Men nu när den var slut så är det väl dags att sova, så att man orkar med mycket imorgon igen!:)Sov gott allihopa!

Sara - "Men dom är ju så fina.."

Haha, våra gräsmattor börjar bara se "värre" och värre ut hela tiden. Mossa stör inte mej så mycket, den syns ju knappt. Vårt problem är ett annat. Nämligen blommor!

Först så börjar en liten planta gullvivor växa i gräsmattan och "dom är ju så fina" så inte kan man ju klippa ner dom. Lika med Adam och Eva (plus att man kanske int ens får eftersom dom är fridlysta..) och några tulpaner som växer nästan mitt på gräsmatten. Och lite skillor och pärlhyacinter. "Dom vissnar ju sen och så syns dom inte.."

Så dom får växa kvar. Vi får masso med extra jobb med att klippa eftersom man måste gå runt så många plantor, men dom måste ju få växa..:P

Så nu ha dom "små" plantorna med gullvivor blivit så här stora:Och det är inte bara en planta! Närmare hönshuset är det en stor fläck som är alldeles full med gullvivor, men vad ska man göra åt dom..? Så dom får bara växa där. I år såg jag att det till och med hade börjar växa några små blåsippor på gräsmattan. Som säkert snart blir stora!

Menmen, våra gräsmattor får väl helt enkelt bli invaderade av blommor, det blir ju grannt och fint i alla fall!;)

Vad tycker ni förresten, ska man bara ha gräs i gräsmattan, eller får det finnas t.ex. mossa och vitklöver? Och hur är det med andra större blommor, som typ gullvivor??

Sara - En liten viol


Sara - Den här dagen har varit annorlunda på många sätt!

Idag har jag jobbat i växthusen som vanligt, så det är kanske inget speciellt. Men jag tycker ändå att det här dagen har varit ganska annorlunda på många sätt. 

1. Jag har varit i växthusen i Sarvik ( Brändö), inget speciellt med det, men jag har inte ens varit inne i plasthuset! Inte en enda gång. Jag har inte ens kikat in där. Det brukar vara helt tvärtom, jag brukar vara mycket oftare i plasthuset än i glashuset..

2. Jag har inte plockat en enda blomma som skulle skickas, ändå slutade jag förts kvart före sju! Det betyder att jag jobbade nästan två timmar övertid utan att ha plockat blommor.. Många andra plockade och skulle gärna ha haft hjälp, men jag och Svetlana måste sära lite zinnia. (Eller okej, Krister frågade nog om vi kunde stanna, och eftersom lönen är bättre fast man gör samma sak så stannade jag..;) ). Så det gjorde vi i några timmar, till Kristers stora glädje.

3. Pirkko kom till Sarvik. Jag vet inte om jag nånsin har sett henne där förut! Hon bor i Korsö och går till jobbet så Krister brukar nästan aldrig skicka henne till Sarvik, men idag var det tydligen akut!:P Men hur hon kom dit har jag ingen aning om..jag vet inte ens om hon kan köra bil!:P

4. Krister berömde mej och Svetlana. Han sa: "Ni är nog duktiga ni". Jag vet att han inte brukar vara missnöjd med mitt arbete (åtminstone inte så ofta..;) ), men han är inte riktigt typen som berömmer. Men han blev antagligen så glad för att vi särade zinnian klart (se punkt 2). Så det var ju roligt!:)

5. På vägen hem körde jag lite halvt i dvala, och upptäckte först älgen som stod precis vid vägkanten när jag körde förbi den. Tur att den bestämde sig för att det inte var någon idé att springa över..:P  Men den var fin!:)

Det var det jag kommer ihåg just nu, säkert har det hänt något annat också..:P

Det har varit en jobbig dag så det ska bli skönt med helg, men jag känner mej ändå inte såå trött! Inte som man tycker att jag borde efter flera långa tunga arbetsdagar!:P Hur har ni haft det idag då?

Sara - Skönt att slippa dom kala grenarna..

Det var en så lång vinter i år, och träden har varit utan löv i många månader. Därför tycker jag att det är så skönt nu när träden är gröna och lummiga igen! Visst, vissa träds siluetter är fina utan löv, men man tröttnar ju i längden..:P

Nog är det ju finare så här än om det bara skulle vara några kala, spretiga grenar..?!:P

Sara - Spotty och Gonzales, och katter i allmänhet..

Igår var jag ute en stund och fotograferade, och som vanligt hade man en kattunge som följer varje steg man tar (eller kan man kalla dom kattungar längre, dom börjar ju bli ganska stora..:P). Gonzales tyckte åtminstone att det var jättespännande att följa efter mej! När jag satte mej på huk för att fota lite havtorn så lade han sej ner i gräset bredvid. Och då kom Spotty också dit!:P

Han hälsade först på Gonzales, sin kära halvbror!:)

Då såg det ut så här:Dom är så söta!<3 Lina är inte alls glad att ha två kattungar kvar här, hon tyckte redan att vi hade en för mycket har vi behöll Spotty..:P Så hon morrar och är sur hela tiden, men Spotty är kompis med Gonzales och Laban, så det är ju bra!!:)

Efter att dom båda låg så sött på vasin sida om mej som satt i gräset med kameran i handen så blev det ju en del bilder.. Bilder på Gonzales och Laban blir sällan fina, dom är helt enkelt för svarta, men Spotty är en perfekt fotomodell!:)

Här är bilder på dom:Spotty har förresten fått sitt fästingshalsband nu, så förhoppningsvis slipper han fästingar nu!:) Det passar så bra på honom med ett fult halsband för han har så tjock, lång päls så det syns ändå nästan inte alls..:P

Linas halsband väntar ännu oöppnat, hon är så sur på allt och alla nu så man kommer knappt i närheten av henne innan hon börjar morra..kvinnfolk ni vet...;) Men hon lugnar sej säkert snart och accepterar att sönerna stannar hemma! Vad skulle man riktigt göra utan alla katter i närheten, jag kan inte tänka mej hur det skulle vara att inte ha en enda katt här hemma.. I Ekenäs är det ju lite annorlunda, men där vet man ju ändå att Spotty, Lina, Gonzales och Laban väntar här hemma!:P Tänk att vi har fyra katter nu, så många har vi aldrig haft förut!:P

Jag har alltid tyckt bättre om katter än om hundar (men i framtiden ska jag absolut skaffa några hundar också!:P) för katter är så väldigt lättskötta, och jag tycker om att dom är så självständiga!:) Hundar är ju trevliga dom med, men det är nog mycket mer att göra.. Men både katter och hundar är nog ganska underbara husdjur!:)


Sara - Rabarbern blommar!Och det ser ut så här!


Bladen har också blivit jättestora, och mamma har redan lagat rabarberpaj en gång, men jag hoppas att hon lagar snart igen..:P Närjag var liten åt jag ganska ofta rå rabarber, men nu förstår jag inte att jag kunde det för det är ju så SURT... Men jag märkte det kanske inte då, mina "surhets-smaklökar" va kanske inte färdigutveckalde!:P

Så nu föredrar jag tillagad rabarber, tex pajer eller krämer, men saft gjort på jordgubbar och rabarber är också himmelskt gott. Det är lugnt min favoritsaft, den smakar riktigt sommar!:D

Tycker ni om rabarber? På vilket sätt äter ni helst den i så fall?:P

Malin - "i was made for you"

Brandi Carlile - The Story


Hörde denna låten i radion idag, och märkte att det var ju min favoritlåt för några år sen. Men jag har helt totalt glömt bort att den existerade. Ganska förskräckligt att man glömmer sina favoritlåtar. Jag kom inte ens på vem som sjöng, eller nånting... Så nu var jag ju tvungen att söka upp den. Och då satt allt på plats igen. Den är så otroligt fin! 

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true...I was made for you
I climbed across the mountain tops
Swam all across the ocean blue
I crossed all the lines and I broke all the rules
But baby I broke them all for you
Because even when I was flat broke
You made me feel like a million bucks
You do
I was made for you


Typ världens bästa text också.

Malin - Talking dog

Hahaha!

Sara - GullvivorJag älskar deras doft, det är underbart att vara på ett fält fullt med gullvivor! Idag hittade jag kanske inte ett helt "fält" men en hel del rejäla pantor har vi åtminstone på gården...:P

Gonatt!

Malin - And i want these words to make things right...

...but it's the wrongs that makes the words come to life.

Sara - Katastrof!

Det har hänt en riktig katastrof här. Men egentligen började det redan för ganska länge sedan.

Mina svarta ecco-skor är sönder.

Förstår ni hur det känns för mej, dom skorna har varit en stor del av mej dom senaste åren. Dom skorna är det första man tänker på när man tänker på mej. Okej, jag överdriver kanske en aning.. Men sedan jag köpte dom skorna för några år sedan har jag inte haft andra skor många dagar. Dels för att jag tyckte om deras utseende. dels för att dom är lätta att ta på. Men mest av allt för att mina fötter är så jättedåliga så jag genast typ får ont av "sämre" skor. Så jag har lärt mej den hårda vägen att det lönar sej med bra skor om man har dåliga fötter.

Men nu är dom sönder! Sulan har varit lite spruken ganska länge, men nu har det blivit stora hål vid hälen...:( Det fastnade MASSOR med stenar och annat där idag på jobbet (och jo, jag måste ha dom som "jobbskor", första veckan hade jag andra så då kunde jag knappt ens stå efteråt. Genast på morgonen värkte mina fötter massor, och det gör dom aldrig nu mera.) Plus att det har spruckit ännu mera där längre fram..

Mamma sa att det bara var att slänga dom, men då sa jag nej. Man slänger inte bara sina favoritskor utan att ens försöka laga dom. Så jag tyckte att man kunna fylla hålen med superlim och sen tejpa med silvertejt några varv runt, så att dom åtminstone skulle hålla ett tag till!:P Men mamma verkade inte så imponerad av min idé. Men jag putsade upp skorna och tvättade hålen och så tror jag att pappa skulle försök laga dom på något sätt. Och då brukar det ju oftast bli bra, åtminstone bättre än om jag skulle göra det!:P

Så förhoppningsvis blir dom "så gott som nya nu", eller åtminstone så pass bra att man kan använda dom. Så hoppas jag att jag kan ha dom redan imorgon, annars vet jag inte vad jag ska ha på fötterna på jobbet...:P Och så fort jag hittar likadana ecco-skor köper jag dom, kosta vad kosta vill! Det är ganska dyra skor, men det är dom absolut värda!

Jag älskar mina ecco-skor!<3

Och det förstår ni kanske eftersom det blev ett så långt inlägg.. Och jag var så upprörd så jag tog int ens foton som jag kunde visa er.. Haha, men ni får kanske se hur dom ser ut efteråt, om dom har blivit nå bättre!:P

Malin - Hybridspirea


Sara - Vinbären blommar och vädret är konstigt


Bilderna är fotade idag.

Haha, men jag vet inte vad jag ska tycka om dem!:P På håll ser den ganska fint ut, men om man tittar närmare så ser dom mest bara konstiga ut....:P

Vad tycker ni, har vinbären fina blommor?

Det har förresten fortfarande varit konstigt väder idag (som hela veckan). På morgonen regnade det, men sen slutade det men var fortfarande mulet - ändå var det riktigt hett i växthusen! Nu när jag kom hem regnade det också lite, men nu skiner solen och nästan alla moln har försvunnit.. Konstigt vädet alltså!

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?

Här kommer ännu en fågelart som du ska få gissa Malin!:P Den här gången kanske det är lite svårare, men du borde nog veta! På bilden är både en hona och en hane.Tips: Honans huvud är brunt och hanens svart (skiftar ev lite i grönt) och näbben är annorlunda än hos många andra sjöfåglar.

Ser du vilken fågelart det är?:P

Malin - Päron och plommon

Både päronträdet och plommonträdet har börjat blomma! Härligt :)Ett stycke plommonblommor...


... och ett stycke päronblommor.

Malin - Mitt i veckan

Wow, tänk att det är onsdag idag. Snart är det helg igen då, vad skönt!

Sara - Nätterna börjar bli ljusa

Det är verkligen ett tecken på att det snart är sommar!:)Lite störande ibland när man ska sova kanske (speciellt om man som jag varken har persienner eller gardiner som går att dra för), men nog brukar jag ändå alltid somna. Fast i en undersökning har man  visst kommit fram till att man sover bäst om man är i ett helt mörkt rum..men nåjaa, om jag nog tycker att jag sover bra så sover jag väl säkert i alla fall tillräckligt bra!:P

Men det är mysigt med ljusa sommarkvällar, jag menar tänk om sommarkvällarna och -nätterna skulle vara lika mörka som på vintern..:0 Det skulle ju inte vara så roligt! Så ljust får det ju gärna vara!:)

Och anledningen att jag alls kom på tanken att skriva om det här var ju självklart att det börjar vara sovdags för mej nu - trots att det är alldeles ljust ute!;D

Så sov gott allihopa!

Sara - På tal om obehagliga spegelbilder...

Jag skrev ju då tidigare om hur konstig Lottas spegelbild såg ut, och här kommer lite mer med samma tema.:) I Tysklands bidrag i eurovisionen , Taken by a stranger av Lena, så har det använts ganska mycket i musikvideon.

Och eftersom det var en av mina favoritlåtar så såg jag ju det ganska många gånger, och "på skoj" så printscreena jag lite när hennes spegelbild hade eget liv!:P

Så här såg det bland annat ut:Det är kanske inte så värst skrämmande, men på sista bilden har spegelbilden ganska hemsk min!:P
Jag tycker i alla fall att videon är ganska fascinerande att titta på (haha, "fascinerande" är visst ett av mina favoritord!:P). Så nu vet ni alla det!:D (Jag hör ljudet av pennor mot papper när intressesmurfarna antecknar......;) )Sara - Vår lärk lever!:P

Vi har en lärk på gården, den växer brevdid uppfarten. Det är en väldigt torr plats, och självklart vattnar ingen den. Så enligt mej är det ett mysterium att den överlever år efter år! Toppen har dött (så nu har den flera toppar) och nån kvist här och nån kvist där dör alltid varje år, men trädet överlever!

Ganska facsinerande enligt mej!

Men jag tycker om vår lärk ändå, det finns så få lärkar på Torsholma.:)

Här kommer några bilder på den:

Den har sett så roligt ut hela vintern och våren, liten och spretig och massor med gamla kottar, så nu börjar den nog se bättre ut!:P

Malin - Parfymer

Ååå, jag tycker så om parfymer och idag fick jag för mig att ta bild på min lilla samling. Men tyvärr har jag inte alla mina parfymer här, en del är kvar i Ekenäs. 

Det är många som alltid använder en favoritparfym, men jag använder nästan alla mina, beroende på vilket humör jag är. Ibland passar en, och ibland passar en annan bättre. 
Mina absoluta favoriter genom åren är: Sarah Jessica Parker - Lovely, Kate Moss, Naomi Campbell - With kisses, Mochino - Light Clouds, Christina Aguilera och Christina Aguilera - By night


Vad har du för favoritparfym?

Malin - Ansikte

Jag skulle bädda rent i sängen idag och trodde jag hade tagit ett vitt dynvar. Men plötsligt stirrade ett ansikte på mig. Det är mamma som någon gång ritat dit ansiktet, men tyckt att det blev misslyckat och struntade i det. Så jag fortsatte lite grann på den. Men orkade inte göra så mycket, eftersom pennorna var dåliga och torra. 


Haha, blev väl inte så snyggt men ganska roligt ändå...


Så inatt sover jag inte ensam, uää!

Sara - Vilken underbar känsla....

...eller så INTE!

Just när jag var hos djuren så plockade jag ju gräs som vanligt. Och jag hittade en stor planta med maskrosor som jag tänkte att jag skulle ta till dom. Men gissa om det inte fanns fullt med små nässlor där också...

Så nu är typ hela mitt lillfinger på ena handen svullet och prickigt, här är en nytagen bild:Det syns kanske inte så värst bra (speciellt inte på bilden..), men jag lovar att det känns! Duktigt Sara, det där var ju precis det min stackars hand behövde...:S

Jaja, det går väl över så småningom, jag får glädja mej över det!:)

 Sara - Övertid igen

Idag skickades massor med blommor från växthusen igen, så då är det nästan en vana att man åtminstone jobbar en kvart övertid..:P Så idag kom jag hem ungefär en timme senare än jag brukar. Men det är ändå oftast övertidstimmarna som är bäst, dels har man så mycket "roligt" att göra (man slipper dom värsta jobben..:P) så tiden går snabbt, och dels så får man mera betalt....och det brukar ju sällan vara negativt...;D

Men nu är jag i alla fall hemma, har ätit middag och varit en liten stund på datan. Lotta skickade ett sms från Danmark med en lite lustig fråga: "Kan du logga in på facebbok och gratta alla som fyller år idag?", och gav lösenord och allt. Och så skrev hon: "Och så hoppas jag att det är det enda du gör där..". Haha, kanske man borde passa på när man har chansen..?!:P Nää, man ska vara snäll!:) Men det måste ha varit viktiga som fyllde år!:P
Nu ska jag fara ut till djuren och växthuset, byta kläder och sköta Fonzie. Men efter det sätter jag mej antagligen framför datorn igen!:)

Malin - Hemma

Så har ännu en jobbdag flugit förbi. Nästa vecka ska det planteras äppelträd, bara sisådär 3000... :)

Nu ska jag vila en liten stund och sedan städa mitt rum. Det är helt otroligt vad bra jag är på att göra det stökigt. Jag är riktigt expert på det området! 

Måååste bara göra denna listan (måste ju dra ut på vilotiden):ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV  
1. Är du hungrig?
Nej, jag åt just mat. Makaronilåda dagen till ära. 
2. Är du lycklig?: Nej, inte riktigt just nu.  
3. Är du uttråkad?: Njaa, inte egentligen, måste ju bara som sagt öka min vilotid lite ;)
4. Är du ledsen?: Nja, just nu känns det faktist helt okej, måste jag säga :)
5. Är du italienare?: Nej... tänk om man skulle få skryta med att man är utländsk, men nej.  
6. Är du cool?: Haha, nä.. jag är nog så ocool man bara kan bli. Jag baara snubblar och klåpar hela tiden :P
7. Är du från Irland?: Näpp!
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Jo det är dom.  
ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja, såklaaart! Det funkar i filmer i alla fall ;)
2. Har du någon gång blivit sårad?: Ja, vem har inte det?
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Jo, höhö
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Nää
7. Är du kär?: Ja
8. Vill du gifta dig när du blir stor?: Jooo, såklart, bröllop är bäst

TVÅ ALTERNATIV  
1. Bilddagboken eller lunar?:
Hade lunarstorm i mina yngre dagar :P
2. Hår eller ögon?: Jag har båda!
3. Katter eller hundar?: Hund, men katter är också trevliga! 
4. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-Cola   
5. Pengar eller lycka?: Folk säger att pengar inte gör en lycklig, men dom ljuger. Pengar är inte alla ingredienser, men en del av det.
6. Dag eller natt?: Båda är ju ganska najs
7. Msn eller mobil?: Har inte använt msn på typ 3-4 år så mobil :P


TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Nej, har aldrig behövt smita, så stränga föräldrar har jag ju inte..
2. Brutit nåt?: Nej..när jag var liten var jag arg efter jag aldrig någonsin bröt någonting. Jag ville ju ha något att skryta över.
3. Gjort nåt du ångrar?: Njaa, sådär små saker.
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej
5. Ljugit för någon du tycker om?: Har jag säkert. Men i så fall snäll-ljugit
6. Ätit en hel tårta?: Nej, inte ensam
7. Gjort bort dig offentligt?: Jadå
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Nej
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Ja...Leon :(
10. Velat försvinna?: Joo

SENASTE  
1. Telefonsamtalet du gjorde:
Tror det var Sara
2. Telefonsamtalet du fick: Kanske Taru
3. Personen du var med: Dom på jobb... och mamma och pappa nyss...
4. Roligaste grejen som hänt: Ööö ingen aning!
5. Personen du smsade: Josse-ripulen
6. Personen du tänkte på: Råkade tänka på Barack Obama nyss, höhöh...
7. Du skrev till på myspace: Har inte majspejs
8. Du kommenterade: vet innnnga
9. Du tillbringade natten med: Mig själv. Och mitt täcke. Och fyra kuddar.
10. Du kramade: Josse!

Jaha. Tajm is app! Dags för vettogöring (göra något vettigt)!

Sara - Ännu en dag är slut!

Nog är det konstigt vad tiden går långsamt på morgonen och förmiddagen, och ändå känns det som att dagen har gått så fort på kvällen.. Och lika med veckan, månaden, året... När det är över känns det som att det har gått så fort så man knappt hunnit med.. Trots alla tråkiga timmar som aldrig höll på att ta slut.

Ganska konstigt egentligen.

Jaja, nu var den här måndagen slut i alla fall, och så får vi hoppas på en bra morgondag!:)Gonatt!:)

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?

Här kommer en gammal bild, men den är så söt så jag visar den ändå!:)Vilken fågel(unge) föreställer bilden?:)

Sara - Jag hann, jag hann!xD

Jag skrev tidigare att jag inte var säkert på om jag hann ta en enda bild på tussilagon i år, när den blommade ut så snabbt. Men nu när jag tittade igenom lite gamla bilder hittade jag några bilder, kanske typ fem...xD

Inte så vackra kanske, men jag hann, jag hann!

Så här såg det ut:Är det inte ganska fantastiskt?
Jag som var så orolig att jag helt hade missat dem..:P

Sara - Har en demon tagit över Lotta??

I april någon gång var jag, Malin och Lotta ute och gick. Både Lotta och jag hade med kameran, men det var ändå inte det lättaste att ta en bild på oss alla, så jag tog istället en bild på våra spegelbilder i ett fönster.

Och så sa jag lite på skämt att jag säkert blir och se ut som ett spöke när jag blir där bakom och har kameran framför ansiktet. Men om det var någon som började se ut som ett spöke så var det Lotta!

Här är orginalbilden:Och här är det inzoomat på Lottas ansikte:Ser hon inte gasnska ondskefull ut, nästan som att en demon hade tagit över henne för en stund? Eller är det där bara den "sanna" Lotta som bara syns i spegelbilden..? Ni vet typ så där som det sägs att vampyrer inte har en spegelbild, så har Lotta istället en ond sådan.. 

Så här brukar Lotta i alla fall vanligtvis se ut:Är det inte ganska stor skillnad?:P

Jag och Malin ser åtminstone ganska normala ut på bilden, men Lotta ser helt konstig ut...:O

Haha, det är väl kanske inte så att jag blir rädd när jag ser på bilden, men lite äckligt tycker jag nog att det är.. Men det tycker jag i och för sig om många spegelbilder, jag är alltid lite rädd att dom ska få "eget liv", det skulle vara väldigt obehagligt! Fast det blir väl så om man ser för många skräckisar...;D

Sara - Jag saknar dej!

Jag är inte en speciellt social person, jag har inget emot att vara ensam. Men liite sällskap nu och då skadar ju faktiskt inte. Speciellt inte nu när jag är van att bo tillsammans med Malin i Ekenäs, så där fick jag ju inte vara ifred så ofta!:P Så nu är det ganska tomt. Extra tomt eftersom varken Fanny eller Lotta är hemma; Fanny är i Mariehamn och Lotta på klassresa till Danmark.

Så dom enda som är här hemma är jag, mamma och pappa. Och inte illa menat, jag tycker om mamma och pappa, men dom är kanske inte alltid sånt sällskap som jag skulle vilja ha!xP Så det är faktiskt lite tomt och ensamt här ibland.

Jag märker det inte alltid, jag har så mycket att göra så jag hinner inte känna mej ensam då.. Men ibland känns det väldigt tomt. Jag har inte en kompisar här att hälsa på.. Så jag erkänner - jag saknar dej Malin!<3


Jag har blivit "bortskämd" med att alltid ha roligt sällskap i närheten!:P

Sara - Vilket väder!

Malin skrev i inlägget tidigare att det regnade på morgonen men att solen började skina sen senare. Och jag tänkte bara informera att så var det här på Brändö idag också!

Herregud vilket skyfall det var på förmiddagen, regnet smattrade så på taket att jag fick ont i huvudet (och det får jag inte så lätt) och det såg ut som vattenfall längs med väggarna. Och hur det var att gå i gången när Krister hade takluckorna öppna tänker jag inte ens tala om..! Och åskan mullrade på ganska rejält den också! 

Men sen mitt i allt slutade det regna, men molnen var fortfarande tjocka och grå så vi hoppades inte på fint väder för det.. Men ändå kom solen från efter kaffet, och då blev det ju riktigt varmt i växthusen! Ganska otroligt vad snabbt det kan ändra!

Jag hade inga passande bilder, så jag visar ännu två med vattendroppar i gräset, det kan ju symbolisera dagens regn!:) Vill ni se flera bilder jag tog samtidigt kan ni titta här eller här!Malin - i've got sunshine on a cloudy day.

Först var det regnoväder i morse, och nu är det sol!
Den här jobbdagen har gått så snabbt. Har varit i tomathuset heeela dagen så då känns dagen så kort. Imorgon ska jag till något helt annat ställe...
Vet inte vad jag ska hitta på idag, men något kommer man alltid på! :P

Sara - Presentation av våra marsvin

Igår hittade jag så fina maskrosplantor när jag var ute på fotorunda så jag bara måste föra dom till marsvinen! Och eftersom jag så passligt hade med kameran så fotograferade jag också dom en stund.
På bilden överst till höger ser ni Majsan, Lottas marsvin. Corina var duktigast modell, så det är hon som är med på flest bilder, det är Fannys marsvin. Kristall äter glatt maskrosblommorna, hon är också Fannys. Upiul, mitt enda marsvin, gömde sig bakom alla bladen så jag fick bara en bild på henne, det är hon som ser helt vit ut (men hon är nog också brun!:P). Lottas andra marsvin Svartnos gömde sig helt bakom maskrosorna så henne fick jag inte en enda bild på. Så vi har totalt fem marsvin, alla flickor.

Fast vi alla har egna marsvin kan man nog nästan säga att jag har tagit över dom, för det är i princip bara jag som sköter dom.. Men söta brukar nog alla tycka att dom är!:)

Tycker ni om marsvin?

Jag tycker egentligen bättre om kaniner, men man måste ju pröva på att ha många olika djur, annars får man ju aldrig veta vad som passar en bäst!;D Vill ni se bilder på min kanin kan ni titta här eller här!

Malin - Flera flumbilder från igår

Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på igår, så det slutade med att vi var lite överallt och gjorde lite ditt och datt :D

Sara - Glimtar från min "scrapbook"För ett tag sedan fick jag den här "boken" av Malin. Inuti är det bara tomma vita sidor, och hon sa att man ju till exempel kan ha det lite som ett fotoalbum och så kan man klippa och klistra lite i den. Sånt som hon älskar att göra. Jag tycker också om det, men tappar ofta snabbt inspirationen.. Men den här gången är det riktigt roligt!:)

Jag har suttit flera timmar den här veckan och klippt ut saker ur olika tidningar, letat upp foton man kan använda och funderat på vad jag ska skriva. Och några sidor har jag hunnit göra klart, och det är ju jätteroligt!:D

Så nu tänkte jag visa några glimtar därifrån:


Så det här har jag suttit och pysslat med den senaste tiden!:P

Nu tror jag att jag ska göra lite i den igen, kanske jag hinner med en sida innan maten!;)
Och tusen tack Malin för både boken och idén!<3Malin - Lila blommor

Hittade lite söta lila blommor igår.

Sara - Blått

Jag experminenterade lite med blått mot blått, och så här blev resultatet av det!:P

Kanske liite väl blåa, men fina på sitt sätt ändå!:)

Sara - Fonzie <3Min lilla söta Fonzie<3

Sara - Spindelnät

Det var så fint, men det var inte så lätt att fånga på bild! Men lite syns det i alla fall!:)

Sara - Lyckan efter en god natts sömn!

Är det inte härligt att vakna upp på morgonen av sig själv och känna sig totalt utvilad?

Det gjorde jag idag.

Jag somnade genast efter gonatt-sms:et, sov gott hela natten och vaknade pigg och utvilad ungefär klockan tio. Jag vaknade inte en enda gång på hela natten, varken av näsblod, ont i magen, för varmt eller för kallt. Jag minns inte heller att jag skulle ha haft en enda dröm, och det säger dom väl att tyder på att man har sovit gott. Sedan när jag vaknade kände jag mej så glad och var genast pigg. 

Det är en ganska underbar känsla tycker jag!

Jag har ju en sån tur att jag somnar snabbt på kvällarna och sover djupt på nätterna, men det är nog sällan jag sover så här gott! Så det är ju inte så att jag brukar ha sömnproblem, men jag brukar ju ändå inte vakna upp så här utvilad varje morgon!:)

Så idag är jag pigg och glad!:D


Malin -Gonattinatt!

Nu är det tutidags! Nattinatt!

Malin - Snygga hoppbilder!

Josse och jag försökte ta lite snygga hoppbilder idag, men njaaaaaaaa... det gick väl sådär. :P

Malin - Bulle i ugnen

Så fort vinden kommer så blir man höggravid! Observera Lilla My i bakgrunden!

Malin - Maskros

Plötsligt är det gult överallt!

Malin - Välkommen till Mumindalen


Sara - Årets första fästing...

Japp, nu hittade jag den första fästingen på mej för iår, den hade bitit sig fast på ena sidan lite över höften. Usch, jag hatar fästingar, och ändå lyckas jag få såna flera gånger i året, fast jag försöker vara försiktig.. Men det blir väl så när vi har så mycket katter och så, man kan hitta dom små krypen nästan var som helst..:/

Som tur var var det bara en liten (man ser inte riktigt hur äckliga dom är då) och på ett sånt ställe att jag skulle ha sett den tidigare om den skulle ha varit där länge. Så jag har väl antagligen fått den idag, så då borde den inte heller ha hunnit smitta mej med något, så det är ju åtminstone en sak att vara glad för!:)


Bild härifrån.

Den var nog ännu mindre än på bilden, den såg nästan bara ut som ett svart sandkorn..

Hur är det med er då, har ni haft fästingar på er någon gång?

Sara - Lördag kväll

Nu är det lördag kväll, och jag hoppas att ni alla har det roligt!:)

Jag gör väl inget speciellt, sitter hemma och "pysslar" lite, snart ska jag äta kvällsmat och sen ska jag basta tror jag. Efter det läser jag väl en stund i sängen. Ungefär sådär ser min planer för kvällen ut! Inte så speciella kanske, men jag tror inte att jag skulle orka med så mycket annat efter en hel dag ute i solen!:PJag bjuder, kvällen till ära, på en bild som är fotograferad idag.
Jag menar, jag visar ju så sällan bilder!;)Sara - Pappa upp i dagen!

Titikita och Titikata, far och son. Fotograferade idag.

Titikita är vår "tama" tupp, och han ha bott tilsammans med en liten vit höna, Arwen, och dom fick kyckligen som vi sedan döpte till Titikata. När Titikata blev stor fick alla tre flyttas ut till dom andra hönorna (dom var skilt för att dom hade blivit lite mobbade..), så därför vet vi säkert att Titikita och Arwen är Titikatas föräldar.

Och om jag får säga det själv så tycker jag att Titikata är sin pappa upp i dagen, eller vad säger ni?:P

Är det förresten inte två ganska tjusiga tuppar?:)

Sara - Idag har jag...

Det låter som ett spännande inlägg, eller vad säger ni?;)

Jag tänkte hur som helst informera alla intresserade om vad jag har gjort idag:


- Suttit på trappan och tittat på Fanny som klippte gräsmattan.


- Fotograferat gräslök och lite andra blommor


- Spelat krocket med Fanny, Lotta och pappa. jag vann åtminstone en gång!:D
- Sjungit med Lotta när hon spelade gitarr
- Tittat på Fonzie och kattungarna som varit nyfikna på varandra, och Fonzie som rusat runt ute i buren!:P
- Hjälpt Fanny med akrobatiska övningar

Och lite annat liknande!:)Vad har ni gjort idag då?:P

Sara - Fröna sprids för vinden...
Sara - Gräslök


Sara - "Va, har jag gjort fel?"

Idag i växthusen så behövde torvblandaren fyllas på, och det var Daniels uppgift. Men egentligen så är det bar Krister själv som vet alla gödselmängder och allt sånt, så Daniel ringde till Krister för att fråga.

Daniel: Hej! Ska jag fylla på torv i blandaren nu?....Okej...Hur mycket gödsel ska det va?...Jag tror att Pirkko gjorde det förra gången...Okej... o.s.v.

Genast efter att samtalet var slut så såg Pirkko förskräckt ut.

Pirkko: Jag hade väl inte satt fel gödsel?? Eller för mycket? Det är så svårt att veta och det kändes ganska mycket...

Daniel: Nää, Krister frågade bara vem som hade hämtat gödsel förra gången, han trodde att det var jag.

Haha, Pirkko har inte alls lite dåligt självförtroende trots att hon har jobbat på samma ställe i många år.. Genast när Daniel och Krister sa något om henne trodde hon att hon hade gjort fel..det måste nog bli lite jobbigt i längden! Och hon har sån beslutsångest ibland, hon vet inte alls hur hon ska göra saker och ting. Det är ju riktigt synd om henne, men ändå har jag lite svårt för att hålla mej för skratt...:P

Malin - Puh!

Heeelt slut! Ska lägga mig i sängen och läsa. Är så otroligt trött, trots att klockan bara är lite över tio. Imorgon tar jag sovmorgon, åååååh vad skönt!
Nati nati :)

Sara - Dagen som varit

Idag började jag jobba samma tid som vanligt, alltså halv nio, och då var min uppgift att fylla krukor med torv och sätta dem på en pall. Lätt, och ganska roligt i början. Men efter ungefär tio pallar med krukor (åtta "våningar" med brett) så börjar man få ont i ena armen, skulderbladet (av att sträcka sig efter torven samtidigt som man spänner sig..) och fötterna av att stå stilla på det hårda golvet. Så då är det inte så speciellt roligt. Och när Krister pratade om att det behövdes 10 paller till med såna krukor och ännu mer med andra krukor, så kändes det nog som att jag skulle få stå där hela dagen..:/

Men som tur var blev jag räddad, ungefär klockan halv ett fick jag börja plocka blommor som skulle skickas till Helsingfors senare. Det är både roligare, mångsidigare och renare. Men ganska stressigt ibland..

Men som en på jobbet sa: "Krister vet att det tar länge, men han låter ändå få plocka blommor och många fylla i krukor, för han vet att ingen vill stanna på övertid och fylla i krukor, men man stannar om det ännu måst plockas.." Så det han tycker att måst bli gjort så får någon göra, så plockar vi blommor på övertid istället, så hinner man med allt!:P Men idag slapp vi övertid, konstigt nog! Vi blev klara precis passligt!:)Bilder har väl egentligen inget med inlägget att göra, men det blir så tråkigt utan.. Och det är ju trots allt en blomma, så liite passar det väl ihop!:P

Sara - Snart blommar syrenernaTänk vad tiden går snabbt!Malin - Fredag!

Jaa, då var det äntligen fredag igen då! Den här veckan har gått så snabbt! Soligt och fint är det också, kan väl inte bli bättre...

En rolig grej idag på jobb var att jag fick åka en "bil" (som ändå inte är en bil) utan fönster och sånt. Alltså typ som en golfbil. Vi var till stället där de lagar ny äppelodling och plockade upp brädor och annat som skulle bort därifrån. Så där susade vi och guppade över åkern. Det var roligt! 
Blev också fundersam imorse när jag mittiallt såg att jag hade 4 missade samtal. Men det var bara en från jobbet som undrade om hon fick åka med, haha. 

Idag fyller min syster år så det blir väl något kalas eller liknande ikväll! Så jag borde städa rummet, blahhh. Som tur har jag bara lite kläder att plocka upp... 


Sara - Det vackra är kortNu finns det så mycket vackert ute. Men en sak som är synd är att allting bara finns en kort stund. Sen försvinner det igen. Som typ tussilago. Jag vet inte om jag hann ta en enda bild på dom, mitt i allt hade alla bara vissnat... Men några violer har jag som tur var hunnit föreviga! Och en sak som är bra är att trots att det vackra är kort, så brukar det ju ändå komma varje år!:) Så man har ju åtminstone flera chanser på sig. Man får bara vänta ett år och njuta av allt det andra medans.

Malin - Ibland

Ibland måste man upptäcka vad man inte tycker om hos andra, för att märka vad man tycker om hos sig själv.

Sara - Häggen blommar

Kanske inte överallt, men åtminstone på vissa extra varma ställen. Det betyder att sommaren har börjat!:D I alla fall tycker jag att det kan få betyda det..;)

Det blir förresten jobb för mej imorgon! Så det känns ju ganska skönt, jag vill ju trots allt att mina 50 dagar ska ta slut nån gång också!:)

Sara - HahaTjusig bild, eller hur?:P

Hur tror ni att jag har fotograferat den då..?
Lotta fick en idé, jag trodde att hon skämtade, men mitt i allt tyckte hon att vi måste pröva det. Så efter lite bökande och några totalt misslyckade bilder lyckades jag få den här.

Och det som gjorde att bilden blev så här är det här:Haha, så Lotta låg på marken i ena ändan och jag låg på marken i andra ändan, eller låg och låg, jag satt väl egentligen på huk och stack in kameran i röret!:P Men röret var så långt så det var svårt att hitta Lotta utan att se i sökaren.. Men en bild på henne lyckades jag få!:D

Bilderna är från igår.


Malin - Om jag skrattar på rätt ställe


om jag ger dig mina tårar
men är stark när du är svag
om jag inte är så svartsjuk
inte håller dig så hårt
om jag inte är så macho
men försvarar dig ändå

Malin - Checkelicheck!

Yes, då har man skrivit och skickat in praktikrapporten över de första två veckorna, skönt att ha det gjort! Kan inte förstå att det är fredag imorgon! Veckan har gått så otroligt snabbt!

Sara - Mera smått på marken

För ett tag sedan fotograferade jag lite typ små blommor på marken, och nu har jag hittat lite annat liknande!:P
(Om ni vill se dom tidigare bilderna, klicka här!)

Alla bilder är fotograferade igår på kvällen på vårt Skinnaskärsområde.Sara - Vart har den blå himlen försvunnit??Igår var himlen så här blå och fin. Idag när jag är ledig är det däremot mulet och tråkigt.. Man känner sig inte direkt inspirerad att fara ut och göra saker, fast jag borde. Men man får väl ta sig i kragen och masa sig ut sen bara!:/

Suck, vart har den blå himlen försvunnit??

Sara - En sista bild innan natten...


Sara - Vilken fågel föreställer bilden?Vad säger du om den fågeln då Malin?:P

(Fast jag tycker att den ser lite extra tjock och korthalsad ut på den här bilden...:P)

Sara - Rött och grönt
Sara - Vår mark vid Skinnaskär är utforskad!:P

För några år sedan köpte vi (okej, pappa!:P)ganska mycket mark, mest i Torsholma, men också lite mer mot Brändö. Vid Skinnaskär så har vi ungefär 3,5 ha mark, och där kör jag förbi varje dag, men annars är jag sällan där. Så idag for jag och mamma och pappa dit för att utforska lite. Pappa ville se om det fanns mycket ved. Jag ville fotografera. Och mamma ville antagligen mest titta sig omkring och få lite motion!:P

Det var väldigt vackert där, lummiga skogar, vacker starnd, berg och massor med olika växter! Inte alls lika "tråkigt" som i Samnäs, där finns det typ bara alar och enbuskar..:P

Jaa, så så här såg det bland annat ut! Tätt, grönt och vackert!:) I alla fall enligt mej, pappa bara prata om att de va föör tätt och att de inte fanns så mycket bra brasved...:P

Men ett fint område åtminstone, och pappa hittade många ställen där det skulle vara fint med en sommarstuga..... xP


Malin - En vanlig dag på jobbet


Sara - Gräs

Eftersom jag slutade tidigare idag så passade jag på att fara ut och fotografera lite. Imorse när jag for så glittrade gräset så underbart när det var fullt med vattendroppar, men eftersom jag måste fara på jobb då så "återskapade" jag det lite.. Fast jag hade ingen sån där vattenspruta som man kan "duscha" med, om ni vet hurdan jag menar.. Så jag strittade bara lite vatten för hand, men det blev ju såklart inte riktigt lika bra, men det fick duga!

En fördel var i alla fall att då kunde jag ligga på mage i gräset eftersom det bara var blött på ett ställe!;)Här är i alla fall en bild jag tog, med fyra olika färgversioner.
Vilken tycker ni att är finast?:)
Sara - Lat vecka

I måndags var jag ledig (eller okej, Krister skrev och frågade och jag kunde komma och jobba då på söndagen, men då var jag redan hos Malin och färjan tillbaka gick tyvärr först på måndagen..:P). Så jag fick vara ledig. Igår jobbade jag nog åtta timmar, men idag slutade jag redan halv fyra. Imorgon ska jag vara ledig hela dagen. På fredagen ska jag kaanske jobba.

Orsaken till att det blir en så här slö vecka är inte att det inte finns jobb som borde göras, utan det är som både Krister och Anna-Lena sa: "Jobb finns det nog mycket av, plats att göra det på är det däremot brist på..".
Krister har alltså inte fått så mycket sålt den här veckan som han brukar, så det betyder att allt som borde krukas och säras och flyttas måste vänta. På mera plats, alltså på försäljning.

Så det är bara att hoppas på att han får mycket sålt som ska ploackas ihop på fredagen då, så att tidsplaneringen håller, både för Krister och för mej! Jag menar, visst är det ju skönt att vara ledig någon dag emellan, men jag vill ju att praktiken ska ta slut innan augusti också!:P Men det går säkert bra, det har bara varit så fult väder nu ett tag så ingen har varit sugen på att köpa blommor, men dom har lovat finare nu igen!:)

Så jag tänker njuta av en ledig dag imorgon, och försöka få en del nyttigt gjort också!:D


Det skulle ju inte vara helt fel om jag hann fixa lite i mitt eget växthus imorgon heller!:P

Malin - i can't live if you're not minewith metafors you speak so
I smile with hope of you
becoming mine
I'm shaking of withdrawl
you drug me everytime with your heart
I can't live if you're not mine
I can't live if you're not mineSara - Mera droppar

Igår var jag ute och fotograferade vattendroppar på gräs och daggkåpa, och här kommer flera bilder. Ända skillnaden mellan dom här bilderna är att dom som kommer nu är fotade när jag var på promenad, och dom i det tidigare inlägget var från när jag var på gården..:PNu regnar det igen, så om jag skulle våga mej ut så skulle jag säkert hitta många vackra droppar. Men jag tror att det är bäst både för min och kamerans hälsa att stanna inne...;D

Sara - Vägarna ser hemska ut!

I måndags (igår) när jag kom hem möttes jag av den här synen. Svarta sträck på vägen.

Det låter väl inte så farligt tycker kanske ni. Men när man ser mer svarta sträck än själva vägen tycker jag att det har gått för långt. Hela vägen mellan Brändö och Torsholma ser ut ungefär så här. Men undantag från några metrar här och var. Jo, strecken försvinner efter ett tag och så, men inte är det ju speciellt vackert!
Den här bilden är tagen just bredvid vår postlåda, och där vid vändplanen fanns det extra mycket sträck, och en av dom skyldiga kan man kanske säga...:P


Oj, ursäkta, fel bild! Lotta har så vitt jag vet inte varit med och skapat strecken..;)

Här kommer rätt bild:Bucklig, söndrig, ful.. Troligtvis en av torsholma-pojkarna bil. För det är högst troligt deras fel att vägarna ser ut så här. Och så har dom säkert fått lite hjälp av brändö-pojkarna. Mamma och andra här i byn ha klaga på att det var sånt liv på nätterna i helgen, och resultatet syns nog tydligt.

Och som Marika, mamma till en pojke på sexan/sjuan, sa: "Jag sa att Tobias skulle komma hem vid tolv, men då sov jag ju redan så jag märkte inte att han inte kom hem. Men det var för att han hade somnat på Dennis soffa, och det var ju kanske lika bra..". Jaa, kanske de, eftersom han annars skulle ha varit med ute och åkt bil, och åka bil med Dennis är nog inte alltid så säkert...

Haha, och eftersom jag var borta hela helgen kan jag garantera att jag inte har vait med heller..!;)

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?

Nu gör jag det här till en egen kategori.

Meningen med den är inte bara att underhålla alla läsare (för såå intressant kanske det inte är..:P), utan mer ett sätt att "öva" fågelarter med Malin nu på sommarlovet när vi är på olika ställen. Så hela kategorin är i huvudsak tillägnad henne, men alla som vill får självklart gissa och kommentera!:)Så i den här kategorin kommer jag alltid nu och då att ha fågelbilder, ibland "närbilder" och ibland bilder på långt håll.

Vet ni vad det här är för fågel?

Sara - Donna
Sara - Blommande buskar vid Mylly

Igår när jag var till Mylly en sväng så hittade jag dom här blommande buskarna vid parkeringen, och självklart hann jag ta några bilder på dem innan jag gick in för att shoppa!:P


Jag tycker att det ser ut som häggblommor, men bladen var konstiga, så jag vet inte riktigt vad det är jag har fotograferat!:P Men fina var dom i alla fall!:)

Malin - Nunneört


Malin - Hoppbilder

Hoppbilder på Matilda och Kia för några veckor sen!

Malin - Svart och vitt

Det finns många olika blommor i växthuset, men det är två stycken jag fallit extra för. Idag fick jag lite hum om vad de heter så jag var tvungen att googla dem och titta på bilder.
Fuchsia Blacky, ser ganska tuff ut!

Sommarljus. Min nya favoritblomma! De är så mycket vackrare i verkligheten också, det syns inte alls på bilderna hur magiska de är. De liknar fjärilar som flyger på en äng. De är otroligt vackra! Inte själva blomman utan hela alltihopa. Så som en på jobbet sa idag: "Dom är som en dröm!".


(Inte mina bilder!!)Sara - Titta på den här när du känner dej ensam...

Om du har tur börjar allt kännas lite bättre då!<3Sov gott allihopa!:)

Sara - Efter regn...

...får man såna här bilder:Det har regnat här hemma nu mer eller mindre i flera dagar, och det betyder att allting är vått och fint!:) Idag har det bara duggat lite, och när jag kom hem var det bara mulet, så jag tänkte att jag måste passa på att fara ut och fotografera lite vattendroppar (trots att jag inte har ett makroobjektiv..).

Och ganska nöjd blev jag nog med bilderna!:)

Sara - Ovanligt är vackert!

Dom här träden hittade jag igår när vi var en sväng till Ekenäs. 

Ganska vackra må jag säga!:)


Eller i princip så är väl dom "vanliga" gröna kanske finare enligt mej, men just föra att dom är så mycket vanligare än dom röda så är ju dom röda finare..:P Eller vad tycker ni? Är det inte många saker som är finare bara för att dom är ovanligare..?

Sara - Hemma igen

Idag vid elvatiden startade jag min hemresa från Malin, och halv sex kom jag ungefär fram. På den tiden hann jag köra lite fel till Bauhaus, tappa bort mej lite, shoppa en stund i Mylly, äta lunch i bilen, lyssna på radion, läsa fototidning och se en älg. Plus lite till.

Till lunch åt jag det här:


Kycklingsallad från Prisma, och eftersom det kändes lite..tråkigt..så köpte jag potatissallad med paprikamajonäs till (samma majonäs som Hesburger har, och den tycker jag att passar till kycklingsalladxD). Så det var nog riktigt gott!:)

Nu när jag har varit hemma så har jag ätit middag, skött djuren, vattnat i växthuset, varit ute och fotat och på promenad med mamma till anslagstavlan. På vägen stannade vi och hälsade på dom nyinskaffade grisarna som några grannar har.Annars är väl det mesta som vanligt här hemma, blommorna blommar och gräset växer!:PDen här blomman växer under tak (=TORRT), men ändå kommer den glatt upp år efter år! Det är "min" blomma, jag minns att jag var så stolt när jag hade sått den för en massa år sen!:P

Sara - Jag är med i en tävling

Jag är med i en tävlingPunkapans blogg, och här hittar ni den tävlingen. Priset är pop-up diffuser för den inbyggda blixten, och tävlingen är i samarbete med johanpixels.se/webbshop.  

Temat är färg, och det här är mitt bidrag:

Malin - Om sanningen ska fram

Så himla bra låt! Hörde den i radion i dag och den är ju bara så bra!


Om jag lyssnar när du pratar,
inte talar om mig själv.
Om jag säger du är vacker,
men att det spelar ingen roll.
För skönhet finns inom oss,
om jag ljuger om sånt där.

Malin - Running scared

I ESC hade jag några stycken favoriter som jag tyckte om, men när vi skulle göra en topp10 lista kunde jag inte välja vem jag ville att skulle vinna. Till sist valde jag Azerbajdzjan, eftersom jag tyckte om deras låt allra först. Och jippiie, så vann den :DOch roligt att Finland vann ishockeyn. JAg tittade inte på det, men det är typ det enda man hört om i radion idag :P

Malin - Coca Cola

Så har man gått och blivit Coca Cola - modell. Jätteglamouröst måste jag säga! Lite gammaldags tema över det hela eftersom Coca Cola fyller 125 år. Snyggt!Prova själv HÄR

Malin - The Royal Wedding

Askungen :P


Malin - Helgen är här!

Puuh, helt slut är man efter en veckas jobb igen! Men nu är det heeeeeelg, så skööönt! Imorgon ska jag sova lääänge :D


Sara - Vilken fågel föreställer bilden?Frågan är mest till Malin eftersom jag försöker lära henne lite fåglar, men alla som har en gissning får nog svara!:P Bilden är från igårkväll.

Sara - Pilka

Mamma hade hört från en tant i byn att strömmingen nappade bra vid färjfästet nu, så då blev ju såklart hon och pappa ivriga på att fara och pilka lite stömming. Men jag tycker att strömming smakar äckligt, så det är nog ingen mat för mej trots att många säger att det är en delikatess...:P

Men jag kom med som fotograf, jag tänkte att det kanske skulle finnas något spännande att fotografera och dom skulle ändå inte stanna så länge.

Och nappade gjorde det verkligen! Pappa hann knappt slänga i linan innan flera strömmingar hade fastnat, så det var ju rolit, för dem åtminstone (inte lika roligt för mej eftersom det betyder att jag inte har så mycket gott att äta här hemma..:P). 

Här är en del av bilderna:Haha, vi valde den här arbetsfördelningen:


Sara: Fotogfaf
Pappa: Fiskare
Mamma: Hinkbärare och hon som tog loss fiskarna från krokarna och marken
(ganska många lossnade av sej själv). Så när vi kom hem var hon den enda som
var smutsig, och hon hade antagligen det tyngsta arbetet också!:P

Och så här såg vår fångst ut:

Fast jag har kommit på att jag kanske har blivit lite väl känslig för att fiska också.. Ju mer djur jag har, desto svårare har jag för att se dem lida. Jag kan knappt döda insekter, jag kan inte äta så mycket kött och nu tyckte jag att det kändes jobbigt att sehur fiskarna led...:( Pappa sköt en skata för några dagar sedan också (den hade hittat in i hönshuset flera gånger och söndrade äggen, skator är smarta djur!), så det kändes också ganska hemskt.. Men så är det, alltid är det någon som kommer att dö!

Sara - Om att bo på Orkidébacken

Ganska snitsig adress vi har här hemma, eller hur?! Det är inte alla som får ha så vackra växter som orkidéer med i sin "gatadress"!:P Fast gata vet jag väl inte om man kan kalla det, och om man skickar brev till oss behöver inte ens "Orkidébacken" stå med, det är kanske mer bara gårdsnamnet.. Jaja, jag tycker att det är fint i alla fall!:)

Nu har orkidéerna också börjat blomma, eller kanske dom började förra veckan, mycket tidigare än jag trodde.. Men jag har väl kanske bara dåligt minne!:P


Ungefär så här ser hela backen bakom huset ut!:P Fullt med Adam och Eva!

För några år sedan kom det också någon engelsk gubbe (jag vet inte varifrån han var, men han pratade engelska!:P) för att räkna dem. Jag vet inte riktigt varför han skulle göra det, men antagligen för att det är sällsynta blommor så måste man göra sånt ibland!:) Och det var ju flera tusen plantor! Så nu kan man knappt gå där utan att stiga på nån, och dom sprider sig till gräsmattan och ingenting kan vi göra åt det eftersom man varken får plocka eller gräva upp fridlysta blommor! Men tur att dom är fina då i alla fall!:D


Är dom inte ganska fina?:P Fotade i förrgår på kvällen.

Så om någon är nyfiken på att titta på Adam och Eva (dom är oftast ljusgula eller mörkrosa, men kan också vara en blandning av dom) så är det bara att komma till Orkidébacken, för här är dom ingen bristvara!:P

Sara - Spänningen stiger

Hejsan!

Det blev något kostigt här så "Om att bo på Orkidébacken" kom dubbelt, men i arkivet så fanns bara ett.. Så därför kunde jag inte radera det, så jag prövar att helt enkelt skriva ett inlägg om något annat..:P

Jaa, nu håller alltså semifinal 2 på för fullt, så inom en halvtimme får vi veta hur det går!:) Spännande, spännande! Så nu hoppas jag att ni alla sitter och håller tummarna och hoppas på era favoriter!:P

Haha, det blev ett spännande inlägg måste jag säga....eller så inte! Men ni ska ha det bra allihopa så är det en ny dag imorgon.:)


Blåbären blommar förresten för fullt!:)

Malin - ESC 2011, Semifinal 2
Mina poäng och förhoppningar för ikväll! 


1. Bosnien Herzegovina, Dino Merlin - Love rewind

En lite glad och mysig sång. Bosnien Herzegovina brukar ha bra bidrag, tycker om att de skippar det poppiga och har något lite annorlunda istället. Betyg: 3

2. Österrike, Nadine Beiler - The secret is love

Lite tråkig ballad. Känns som att den aldrig kommer nånvart. Betyg: 2

3. Nederländerna, 3JS - Never alone

Helt okej låt. Lite tråkig början bara. Betyg: 3

4. Belgien, Witloof Bay - With love baby

Tufft med a cappella, men i övrigt tycker jag inte alls om den. Betyg: 1

5. Slovakien, Twins - I'm still alive

En behaglig fin låt. Men lite enformig på något sätt. Betyg: 3

6. Ukraina, Mika Newton - Angel

Jaa, jag vet inte vad jag ska säga om denna låt. Den väcker inga bra eller dåliga känslor för mig, haha. Betyg: 2

7. Moldavien, Zdob si Zdub - So lucky

Njaaaaaaaaaa.... Betyg: 1

8. Sverige, Eric Saade - Popular

Poppig låt som är helt okej. Men tycker texten är så löjlig... Betyg: 3

9. Cypern, Christos Mylordos - San Aggelos S'Agapisa

Ett plus för annat språk än engelska! Fin låt, fast den är lite dyster. Liiite för tråkig. Betyg: 2

10. Bulgarien, Poli Inova - Na inat

Njaa, gör inget intryck på mig. Betyg: 2

11. Makedonien, Vlatko Ilievski - Rusinka

Den känns så råddig och konstig plus lite tråkig. Betyg: 1

12. Israel, Dana International - Ding dong

Njaa, känns lite som någon gammal avdankad sång från typ sjuttiotalet. Betyg: 2

13. Slovenien, Maja Keuc - No one

Den är sådär, säger mig inte så mycket. Men ändå helt okej.  Betyg: 2

14. Rumänien, Hotel FM - Change

Glad sång, men tråååkig. Betyg: 2

15. Estland , Getter Jaani - Rockefeller street

Ganska bra melodi i refrängen men annars tycker jag inte om den. Den är ganska enformig.  Betyg: 2

16. Vitryssland, Anastasiya Vinnikova - I love Belarus

Helt okej melodi och refrängen fastnar lätt. Varför har alla emot att hon sjunger "I love Belarus"? Haha :P Betyg: 2

17. Lettland, Musiqq - Angel in disquise

Tycker om gitarrspelet i början. Helt okej melodi. Betyg: 2

18. Danmark, A friend in London - New tomorrow

Härlig, fin sång! Skulle vilja ge en femma, men det är något som inte "lyfter". En favorit för mig i alla fall!  Betyg: 4

19. Irland, Jedward - Lipstick

Så rolig och bra låt! Tycker om när det är lite annorlunda. De är så söööta :P Betyg: 4


Det var mina poäng det! Hur ser dina ut??
Malin - Harunge
Malin - Torsdag

Igår var jag till Josse & co för att umgåååås lite! Vi åt glass med maräng, grädde och chokladsås, lyxigt värre...

Nu ligger jag i sängen, jag är helt slut! Var jääättetrött imorse, fast jag for och sova typ klockan elva. Sen var det stekhett i växthusen och ute också för den delen. JAg tänkte trampa på en huggorm idag också när jag skulle gå och plocka bort sorkskydd från äppelträden. Det kryllar av huggormar där! Någon ser en typ varje dag.

Ikväll ska jag städa mitt rum, det är viktigt (!). Har bara inte haft tid och ork att hålla det städigt :P Men i morgon kommer Sara hem till mig, så då måste jag reda upp röran lite!

Och senare ikväll är det Eurovision Semifinal igen, wohoo!

Sara - Lotta spelar gitarr

Igår frågade Lotta om hon fick låna min gitarr, och svaret var självklart ja! För några år sedan (någon gång i högsatdiet, tror jag) sa musikläraren att jag var duktig på att spela gitarr, och då blev jag ju självklart inspirerad att ha en egen gitarr. Så jag fick en till julklapp av pappa. 

Och hur många gånger har jag inte ångrat att jag önskade med den!

Orsaker:
1. Jag tycker inte om att spela gitarr
2. Jag är inte ett dugg musikalist (trots det musikläraren sa)
3. Jag har inte tid att spela, och jag hatar att stämma den och sådant (plus att jag inte ens hör när den är ostämd...)

Så, jaa, jag förstår inte varför jag ens önskade mej den!

Så nu dom här åren har den mest bara stått, och det har jag ju självklart fått dåligt samvete för.. Så därför blir jag alltid så glad när Lotta spelar, så att den blir lite använd!:D

Så såhär såg det ut igårkväll när Lotta satt på trappan och spelade!:PGanska fint må jag säga!:) Och det blev så bra stämning när vädret var fint och jag och pappa var med ute och fotograferade allt vi hittade och Lotta satt och spelade. Underbart!:D (Haha, trots att Lottas spelande inte alltid var så bra..;) )

Så tack Lotta för att du dämpar mitt dåliga samvete och förgyller vår dag!xD

Ps, nu hör jag att hon spelar där uppe igen...:P

Sara - Smått på marken


Fotograferade igår på kvällen.

Dom här växer på grusvägen bredvid garaget. Där går jag åtminstone två gånger om dagen. Jag upptäckte först igår att dom växte där. Tänk vad hemskt egentligen, där har jag gått fram och tillbaka rakt över dessa skönheter, utan att ens ha anat det!:0 Inte är det lätt inte...:P

Tur att jag upptäckte det innan dom var helt överblommade!:P

Sara - Äntligen lite tid att blogga...

Det här är dagens första inlägg, igår skrev jag bara ett, dagen före det minns jag inte om jag skrev något alls.. Så jag har inte bloggat så mycket den senaste tiden.. Men jag lovar, jag har försökt flera gånger, men alltid har det kommit något emellan..:/

Igår kom jag hem från växthuset halv sex ungefär, och då åt jag middag. Efter det brukar jag genast fara och sköta djuren och vattna i växthuset, men vid sju/halv åtta brukar jag var ledig. Så igår den tiden for jag ut för att fotografera lite, så att ni skulle få se lite nya fina bilder. Men när jag kom in var det kvällsmat och efter det eurovisionen, så jag hann inte riktigt blogga....

Idag igen vid sjutiden satte jag mej ner framför datorn och tänkte börja redigera lite bilder, men just då kom mamma och frågade om jag ville komma med henne och pappa och pilka lite, och jag tänkte att det kanske skulle bli roliga bilder så jag for med. Och så kom vi hem igen, jag tänkte igen börja blogga, men då kom två "tanter" som skulle hämta en tupp. Så då måste jag fara ut och hämta den, och dom var ju såklart pratsjuka och hade ingen låda..osv.. Så det tog ju sin lilla tid!

Men nu är jag inne igen, så NU tänker jag blogga! Jag får ju snart bloggabstinens annars...;)

Fast snart blir det väl kvällsmat igen, men jag kan väl äta snabbt!:P


En "gammal" bild från förra veckan!:P

Såå, det var det jag hade tänkt säga att detta mycket givade inlägg! Men fler kommer nog snaart!:DSara - Jippie och gonatt!

Sådär, nu var semifinalen över, och Finland gick till finalen!:D Så det var ju verkligen roligt!:) Det tycker jag att han var värd!

Men klockan är mycket och jag ska upp tidigt imorgon...så gonatt!xP

Malin - ESC 2011, Semifinal 1

Surprise, surprise så bara måste jag ju skriva ett sådant här inlägg. Jag har ju tittat på Inför Eurovision Song contest som gått på svt, så därför har jag skrivit upp mina poäng (och ja, jag har tvingat Sara att göra det också) som har skalan 1-5. 1-sämst, 5-bäst.1. Polen, Magdalena Tul - Jestem

Bra att hon sjunger på eget språk, alla sjunger ju på engelska nuförtiden. Helt okej låt, men den är jättetrååååååååååkiiiiiig. Betyg: 2

2. Norge, Stella Mwangi - Haba haba

Verserna är väl helt okej (fast hon sjunger inte så värst bra egentligen, eller?) , men refrängen är bäst! Man blir så glad och jag älskar det afrikanska. Betyg: 4

3. Albanien, Aurela Grace - Feel the passion

En 90-tals rockballad. Skulle kunna vara helt okej, men den är tråkig och inget speciellt. Betyg: 2

4. Armenien, Emmy - Boom boom

Refrängen fastnar, men den är inte bra. Det känns som en barnsång eller något... Den säger mig ingenting. Betyg: 2

5. Turkiet, Yüsek Sadakat - Live it up

Skulle kunna vara bra, men det är något som fattas... Man blir inte fångad av låten. Betyg: 2

6. Serbien, Nina - Caroban

Ett plus för ett annat språk än engelska (ja, jag tycker om när de sjunger på andra språk, fast man inte förstår). Det är något med melodin jag tycker om. Betyg: 2

7. Ryssland, Alexej Vorobjov - Get you

Kan inte förstå att Lady Gaga- producenten RedOne skrivit den här låten. För den är usel. Okej, refrängen är helt okej, men sångaren gör så att jag inte alls tycker om låten. Betyg: 2

8. Schweiz, Anna Rossinelli - In love for a while

Helt okej, svängig och lycklig. Jag vill tycka mer om den, men jag gör det inte. Betyg: 2

9. Georgien, Eldrine - One more day

Jag tycker om när refrängen är arg. Hon har en bra röst och bra melodi. Den skulle ha fått en trea om inte rapparen skulle ha varit där och förstört. Betyg: 2

10. Finland, Paradise Oskar - Da da dam

En fin låt med fint budskap. Tyyypiskt att man vill ge höga poäng till sitt eget land, men nu betygsätter jag enligt hur jag själv tycker och inte hur jag tror att det kommer att gå. Tyckte om den här sången första gången jag hörde den. Betyg: 4

11. Malta, Glen Wella - One life

Haha, irriterande röst ibland. Helt okej låt men inte mer... Betyg: 2

12. San Marino, Senit - Stand by

Helt okej låt, men lite tråkig. Betyg: 2

13. Kroatien, Darla - Celebrate

Helt okej låt. Nu är jag trött på att typ bara skriva tvåor så jag tänker skriva en trea vare sig jag vill eller inte! Betyg: 3

14. Island, Sjonnis friends - Coming home

Jag tycker den är så mysig och jag tycker om trumpeterna! Betyg: 3

15. Ungern, Kati Wolf - What about my dreams

Ja, som typ alla andra så tycker jag mycket om den här! Härlig!Tycker om när hon också sjunger på ungerska!  Betyg: 5

16. Portugal, Homens Da Luta - Luta E Alegria

Öööö...ett ord: Blä. Betyg: 1

17. Litauen, Evelina Sasenko - C'est ma vie

Neej, trååkig. Betyg: 1

18. Azerbadzjan, Ell & Nikki - Running Scared

Så fin och härlig! Hoppas den är bra live också! I looove it. Betyg: 5

19. Grekland, Loucas Yiorkas ft. Stereo-Mike - Watch my dance

Neeeeej, den där Stereo-Mike förstööör ju! Älskar "det grekiska plingandet", den grekiska melodin och språket! Skulle kunna vara bra men Stereo gubben förstör, buhuuuuu! Betyg: 3


Där var det, mina poäng! Nu är det bara att vänta på ikväll!

Hur ser dina poäng ut??
Malin - Idag

Idag var det ju jobb igen i de stekheta växthusen! Börjar till och med lära mig hur alla blommor ser ut och vad de heter... Bacopa, million bells, svartöga, klockranka, pelargon... Har fixat lite i tomathuset och sedan har jag amplat och amplat och amplat. Men jag tycker det är roligt att plantera och greja! Fast det verkar som att ingen annan tycker om det. 

Ikväll ska jag på fodelsedagskaffe, för min moster fyller år. Och ikväll är det.........ESC, såklart! :D Alltså, jag MÅSTE ju skriva ett inlägg om det ännu. ;) 

Förresten, en grej jag inte skrivit på bloggen, men jag är rödtott nu. Har rött hår. Allt ska man nu vara med om :P 

Titta vilken söt harunge som var på Bocken i helgen:


Ska visa lite bättre bilder någon gång, men de bilderna har jag inte på mitt minneskort så det får vänta en stund!

Sara - Ännu en dag har övergått i natt...Så det betyder väl att det är dags att sova igen..

Gonatt allihopa!

Sara - En liten ridtur

Just var jag ut en sväng och red, men bara en liten stund. Jag red på Frosti, och vi höll oss innanför staketet..:P
Orsaken till det är dels att jag inte hade lust att rida ut på vägarna och dels att det finns så många små söta stigar i hagarna, så jag tänkte att jag lika bra kunde hållas där! Jag hade inte heller tänkt rida så mycket dressyr, så att vara på banan kändes också onödigt. Så hagen var perfekt!:D Bára störde konstigt nog inte heller så mycket!:PSå här såg Frosti ut från ryggen!:P

Jag är inte så förtjust i att använda sadlar (om det inte verkligen behövs..) så jag lunkade runt i hagen med bara träns. Det är ju både mjukare och varmare att sitta utan sadel, så klart man gör de då!;)Så såhär såg det ut där jag satt. Och det var nog ganska bra att jag orkade byta till ridbyxor, för man blev nog lite hårig..:PGola och Bára var förresten ganska bedårande, dom stod och kliade varandra över staketet!:P

Fast Gola kan nog vara "obedårande" också om hon vill:Haha, den minen var kanske ingen höjdare!:P Men hon är vit och fin nu i alla fall, det ser så mycket bättre ut nu när hon har börjat få sommarpäls!:)

Så det har jag sysslat med den senaste timmen!:) En ganska mysig ridtur blev det nog, men man märkte att Frosti hade ganska dålig kondition.. Så den borde kanske tränas upp!:) Och bilderna blev inte så värst fina för jag hade bara min lilla kamera med..men jag tänkte att det var bättre än inget!:P (Haha, jag har blivit bortskämd med "systemkamera-kvalitet"...:P)

Sara - Var det stravinski..?

Förra veckan på jobbet så krukade vi krysantemer, och deras namn är inte alltid så lätta som man skulle kunna tro!
Nadja är från Ryssland och pratar inte så bra svenska, men Anna-Lena är härifrån..ändå var det inte så lätt!

Nadja: Blablabla stravinski blablabla.
Anna-Lena läser på namnlappen.
Anna-Lena: Den heter stavinski, det finns inget "r" där så vitt jag kan se!
Nadja: Ahaa, stavinski.
Båda tittar igen på namnlappen.
Nadja: Staviski
Anna-Lena: Jaa, se det har du rätt i, den heter visst satviski!

Ungefär så där lät deras samtal. Och då hade vi ändå krukat ett bra tag allihopa i tron att sorten hette "stravinski" och så visade sig att det bara var "staviski".. Och då hade vi ändå läst namnlapparna flera gånger!

Det är kanske inte så värst roligt att läsa, men jag kan lova att det lät ganska roligt i verkligheten!xD

Sara - Vila i frid Sponkylady

Jag köpte Sponkan när jag var på praktik vid Zooligan. Det var väl kanske i april 2010, så jag har inte haft henne så länge egentligen, bara lite mer än ett år.. Och jag vet inte alls hur gammal hon var när jag köpte henne, men vuxen var hon åtminstone! Och dom blir ju oftast bara 1,5-2 år..:( Så hon var ju nog säkert ganska gammal i hamsterår. Men jag föll för hennes totala charm så jag valde ändå henne.<3För några månader sedan var hon också ganska hängig, hennes ögon var kletiga och hon hade blivit jättesmal, men jag skötte henne noggranns och "gödde" henne med solrosfrön som hon älskade. Och hon blev bättre igen. Men riktigt bra blev hon knappast aldrig, ena ögat var oftast lite kletigt när hon var nyvaken, och hon var lite slö de senaste veckorna. Så jag var ju inte direkt oförberedd..

Men ändå så är det ju alltid sorgligt! Alla som har haft djur dom tycker om tror jag vet det.Jag har alltid haft lite "fördomar" mot hamstar, men Sponkylady har lärt mej att det inte behöver vara så!
Hon har lärt mej att hamstrar inte behöver vara sura när dom blir väckra, dom behöver inte vara bitska eller lättskrämda eller tråkiga... Jag var kanske inte så jättemycket med henne, men ändå var hon lika snäll, gosig och nyfiken varje gång man öppnade buren. Kanske inte gosig som en katt eller hund, men gosig som en liten levnadsglad hamster! Man kunde också göra mycket mer med henne än jag hade trott, jag gjorde t.ex. ett litet koppel till henne och det gick bra att använda! (Fast jag använde det sällan för det kändes lite onödigt..:P)Jag tror inte att hon bet mej en enda gång, bara nafsa sådär lite för att se om jag gick att äta..:P I Brusaby däremot tror jag att jag blev biten av alla hamstrarna! Så snäll kan man verkligen säga att Sponkan var, och tam!<3

Men nu får jag klara mej utan henne. Jag begravde henne på samma ställe som nästan alla våra senaste djur som har dött ligger begravda, några favorithönor, Stampe och andra kaniner och mitt marsvin Mentos. Hon fick en förgätmigej på graven, jag kommer inte glömma henne!<3 Det har blivit så fint på "gravgården", på de olika gravarna har vi planterat påskliljor, pärlhyacinter, gullvivor och andra blommor, och dom har spridit sig över hela området. Så det blommar så fint där.

Jag tömde också hennes bur, och tvättade den. Hennes saker satte jag i en plastpåse under sängen, kanske man har användning för det någon gång i framtiden. Men det var synd med maten, jag köpte en liten (ganska dyr) påse i lördags när jag vi var till Mylly, specialmat till dvärghamstrar. Jag tänkte om hon skulle bli piggare av den. Men jag hann inte ens öppna påsen.. Men knappast skulle det ha gjort så stor skillnad heller...

Jaja, det är så här livet är. Jag får väl helt enkelt vara glad att jag hade turen att få ha en så underbar hamster som Sponkylady!<3 Och det är jag.


Sara - Allt är så vackert ute nu...


Sara - Igår

Eftersom blogg.se krånglade igår så får ni veta det här idag istället!

Igår hade jag fullt upp så gott som hela dagen, och jag var alldeles trött sen på kvällen..
Det här gjorde jag:

- Steg upp, matade fiskarna, åt morgonmål, förde ut plantor till växthuset, tog ut Fonzie
- Var med mamma och pappa och satte tidigpotatis
- Hjälpte pappa att rensa rosenrabatten, vända jorden, hämta stallgödsel och plantera rosor och tulpaner
- Åt mellanmål (morsdagstårta)
- Var med pappa till hästarna och hjälpte honom att fixa Golas hovar, ryktade henne (hon hade fortfarande MASSOR med vinterpäls!), bar vatten och gav hö
- For till växthuset och vattnade allt och planterade ranunkel i ett gammalt "rör" utanför uterummet
- Matde djuren, plockade gräs, tog in dykarna
- Åt middag, fotograferade dykarna (bilder i inläggen nedanför!)
- Latade mej ett tag framför datorn, sköönt!:)
- Matade hästarna, tog in Fonzie, stängde vädringsluckorna i växthuset
- Åt kvällsmat, matade fiskarna

Bild från förra veckan, fotad samtidigt som dom här!


Efter det såg jag på tv, Mästarnas mästare, läste lite och var på datan. Så sådär såg min stressiga dag ut igår, fullt upp hela tiden!

Sara - Dykare

Igår när jag var och skötte djuren hittade jag dom här krabaterna i vattentunnorna! Dom såg så "eleganta" ut när dom simmade runt, så jag bestämde mej för att ta in dom och prova fotografera lite..:P  (Jag förde såklart ut dom igen efteråt också..)Det var två stora (jag tror att det är breda gulbrämade dykare) och en liten (kanske en snabbsimmare). Dom stora var verkligen ganska stora, den nedre bilden till vänster i ungefär i naturlig storlek, så ganska rejäl var den nog!:P Den lilla helsvarta (länst upp) var däremot mycket mindre, och inte lika fin utan dom gulbruna kanterna tycker jag!

Dom var ganska spännande att titta på, men jag skulle inte direkt ha velat röra dom eller något, det var nog alldeles tillräckligt att se dom! 

Vad tycker ni om olika dykare? Är dom fina eller bara äckliga..?:P

Och vad tycker ni om bilderna?

Sara - Ojoj vad man är trött!Laban tar det lugnt efter en jobbig dag!:P

Sådär, nu funkar blogg.se ordentligt igen.. Man har varken kunnat publicera inlägg eller kommenterat på ett tag (åtmistone halva gårdagen) så därför har det varit dåligt med uppdateringen! Jag vet inte hur många gånger jag försökte igår, ända tills jag skulle sova.. Menmen, så kan det vara, alltid är det något som krånglar ibland!:P

Malin - Är jag dum eller inte?

Ett litet test!


(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen
Summa:
18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa:
12Jippiiiii, jag är inte dum! :D

Malin - Dexi
Malin - Eld

Vi var tvugna att elda igår i sommarstugan för att få det varmt och skönt!

Malin - Gammalt

Vi var till Bocken igår (sommastugan) och blev där övernatt! Där brukar min familj plus mommo och moffa bo på somrarna, fast jag har inte hunnit vara där så mycket de senaste somrarna... Och jag har aldrig tänkt på det, men det finns ju massor av gamla saker där! Min mommo bodde där när hon var liten, så det är ju ett gammalt hus... Fast vi har el och rinnande vatten så lever det gamla ännu kvar.Sara - Brändö

Igårkväll så for jag och Lotta en sväng med bilen längs med vägen och stannade här och var och fotograferade lite, och här är några av bilderna jag tog då.:)Det är så vackert med dom röda vägarna, det blå havet och dom gröna växterna! Det ser så mycket finare ut tycker jag än när man är på fastlandet och inte ser något vatten alls och vägarna är tråkigt grå... Fast det är väl därför Åland och skärgården är så populär på sommaren!:)

Vilken bild tycker ni att är finast?:)

Sara - Ibland känner man sig gammal...

Idag när vi var hos fammo så gick vi ut på eb promenad en stund också.

Då såg det ut så här:Det som gör att jag känner mej lite gammal är hur "ungdomligt" pappa beter sig. När vi var yngre (för ca 10 år sedan kanske) så hade pappa borrelia och jätteont i lederna, knäna och ryggen och det hade han i väldigt många år. Han åt mycket mediciner mot det, men inte fanns det direkt något som hjälpte.. Så innan det så lekte och sprang pappa massor med oss barn, men då i dom åren så blev det ju inte så mycket sånt..:( Men sedan så blev borrelian äntligen bättre, så nu orkar pappa med mycket mer igen, så det känns som att han har blivit "ung" igen!

Så idag när vi var ute och gic gick det till så här:

Lotta, 16: Srang hit och dit och sparkade på sin boll
Sara, 20: Gick lugnt och fotade, blev ungefär lika trött som Lotta som sprang hela tiden
Mamma, 46: Gick lugnt och gjorde i princip inget annat
Pappa, 50: Sprang nästan lika mycket som Lotta och sparkade på bollen. Lotta och han passade till varandra hela tiden. Han blev lite trött.
Fammo, 76: Gick mest, sparkade på bollen om den kom mot henne

Så om man tittar på det här så var det o princip jag och mamma som var "latast", jag fotade ju förstås, men annars.. Så liite gammal känner jag nog mej när pappa springer runt som en tok nuförtiden!:P

Så här såg förresten jag ut idag:Haha, Lotta satt i en hamock när hon fotade den här bilden, och hon orkade absolut inte
stiga upp så för att inte få dubbelhaka så måste jag sätta mej ner!;)

Sara - Svarta vinbär
Fotade för några dagar sedan..

Det är så underbart när man ser art efter art som blir gröna igen efter den långa vintern!

Sara - Pappa kunde inte hålla sig!:P

Idag har vi varit till Mylly och shoppat i ungefär en och en halv timme, och efter det for vi till Pargas och hälsade på fammo, det är ju trots allt morsdag imorgon.:)

Jag skrev ju ett inlägg för ett par dagar sedan om att det verkar som att pappa är sugen på att också köpa en systemkamera, och det verkar som att han inte kunde hålla sig längre..:P

Så idag kom han hem med en Nikon D7000 (ca dubbelt så dyr som min D3100) och Nikons objektiv på 18-200mm VR (dyrare än mina båda objektiv tillsammans). Han måste ju självklart ha en bättre kamera än mej och Lotta...:P

Pappa är nöjd med sitt inköp!:)

Nä, men jag antar att han fotade så mycket när han var yngre så nu när han äntligen skulle köpa igen så ville han väl inte ha en "nybörjarkamera" som Lottas och min, utan satsade på en dyrare direkt. För det kan ju bra hända att det blir pappas sista kamera medan jag hinner byta upp mej flera gånger om jag så behagar!

Så nu idag fick jag låna pappas nya objektiv, det kändes kanske lite ovant, men nog verkar det ju riktigt bra!:) Det borde ju trots allt vara av hög kvalitet så många hundralappar han betalde för det!

Här är en av bilderna jag tog med det:


Jag tog fotot i all hast så vissa saker skulle ha kunnat vara bättre..:P Men ett exempel är det åtminstone!

Så nu är pappa glad (och fattigare...:P), han har redan i många år pratat om att köpa en, men jag antar att han inte kunde hålla sig när både Lotta och jag fotade så mycket med våra nu. (Haha, eller så fick han sin 50-års kris nu!xD)

Så det var den tredje systemkameran och det femte objektivet pappa köpte nu på ungefär ett halvår, så nog måste det ju synnas på kontot! Men lycka går till en viss del att köpa för pengar, så jag antar att det var värt det!:D

Sara - Imorgon är en ny dag

Nu börjar klockan bli ganska mycket, så snaart ska jag sova. Jag ska ju trots allt stiga upp ungefär klockan sju imorgon, vi ska fara till Åbo (eller egentligen Pargas, men man far ju åtminstone via Åbo..:P) för att fira morsdagen hos fammo.

Sedan ska vi väl shoppa en liten stund i Mylly, men så mycket annat lär vi inte hinna med innan vi måste fara till färjan igen.Så det är väl morgondagens program för mej om någon ville veta!:P

Hoppas att ni alla har haft en rolig fredag, och att ni har en skön helg!:)

Sara - Häggen har börjat slå ut!Det är så härligt att se hur allt börjar leva igen...:)

Sara - Bára anfaller!:0Haha, ganska dramatiskt va?:P Fast anfalla kanske man inte kan kalla det, hon ville ju kanske bara hälsa! Lite lustigt i alla fall när hon mitt i allt kommer springande och tvärstannar just framför en... Men oftast stannar hon ju..!;)

Efter det åt hon lite hö och njöt av kvällssolen.
Alla bilderna är från igårkväll.

Sara - Lite bilder från kvällen

När jag tog in Fonzie nu ikväll så höll solen på att gå ner och det var så lugnt och fint, så jag var tvungen att hämta kameran och fara ut en stund med den!:P

Jag hittade både det ena och det andra att fotografera, men jag tänkte bara visa några av dom bilderna. Resten får ni antagligen se så småningom hur som helst.:)

Jag mötte också en liten krabat på gruset. Ursäkta, på stenmjölet eller makadamet eller vad det nu heter!;)

Haha, var den inte ganska söt?! Men den tyckte nog inte om att bli fotograferad, så fort jag lade mej på marken framför vände den om, så det var svårt att få bild på dens "ansikte"..:PDet ser förresten ut som att lärken har börjat leva igen!:PJaa, det var en del av bilderna, men jag har ännu många till jag måste visa!;D

Sov gott allihopa!:)

Sara - En "prydnad" i bilen!tidigare när det skulle slängas så mycket ranunkel och jag inte hade hjärta att slänga allt, men inte plats att behålla allt, så sparade jag några stycken som prydnad i bilen!:)

Och dom som har åkt mycket bil med mej vet att jag ofta har några blommor på tork med i bilen..:P Men vadå, jag kan ju knappast ha hela plantor med i bilen, men lite "prydnader" måste man ju ändå få ha!;D

Vad brukar ni ha för "ovanligt" i bilen?:PSara - Man vet aldrig hur andra påverkas...

Igår ringde Fanny mej och ville ha hjälp med en skoluppgift i svenskan. Bara för att jag hade bra betyg i svenska i gymnasiet så tror hon att jag kan allt, så jag ska ofta hjälpa till...fast jag egentligen inte kan alls!:P

Jaja, Fanny hade i alla fall om de olika epokerna, och hade just sett på en film som hette Medea. Som uppgift hade dom att tolka en del "symboler" från filmen. Jag minns inte riktigt vad den handlade om, men det var åtminstone en kvinna, Medea, som skulle hämnas på en kvinna som hade "stulit" hennes man. Typ. 


Haha, jag tror att den föreställer Medea, men det är inte så lätt att veta..:P
Bild härifrån!

En av sakerna hon gjorde var att förgifta en brudkrona som hon skickade med barnen för att föra till den andra kvinnan, när dom skulle gifta sig. Och det Fanny skulle tolka som jag har tänkt extra mycket på nu efteråt handlar om det. När barnen (barnet? vet inte om det var flera..:P) red på en häst med den förgiftade brudkronan så råkade kronan rispa hästen när barnet hoppade av. Hästen blev vild och hade jätteont, man såg att den sprang bort till en strand och där dog den till slut. 

Det skulle Fanny tolka. Varför fick man se när hästen dog? Varför måste man följa med hur den plågades?
Fanny gissade att det symboliserade att oskyldiga kommer att dö, och inte kom jag ju på något bättre då heller. Men nu efteråt har jag tänkt på det. Att det kanske betyder att man aldrig vet hur ens beslut kommer att påverka andra. Och att det kan påverka sådana man aldrig trodde att det skulle påverka...

Men inte vet jag, kanske har jag fel. Men jag började i alla fall fundera på alla beslut man tar som man bara tror att rör en själv, men som kanske påverkar många andra efteråt.. Man kan aldrig veta alla följderna av de beslut man har tagit innan beslutet är förverkligat. Och då är det för sent att ångra sig.

Bara för att Medea ville hämnas dog en oskyldig häst. Vem vet vad mer för följder det fick..Malin - Denna jobbvecka är över!

Imorgon är jag ledig från jobbet, eftersom jag ska till Ekenäs imorgon. Matteomtent, igen... Har kommit fram till att jag inte kommer klara den, så jag måste gå om hela kursen någon gång! Men det är nog bara nyttigt så ska jag vara på VARJE lektion och räkna massor. Det lovar jag mig själv! 

Solen är här igen i alla fall, jippii! 

Fast jag har märkt en sak... Jag har alltid blivit så irriterad på Sara när hon säger att det inte gör något på somrarna fast det är mulet, eftersom hon har jobbat i växthus på somrarna. Men nu märkte jag att jag har inte stört mig ett dugg på att det har varit regnigt och mulet hela vecka, det ÄR faktiskt skönt i växthusen då! Idag har solen gassat på och man har ständigt en svetthinna på sig. Nej, det det där lät inte så fräscht. Näst att jag slutar där ;)Sara - IdagHär har jag jobbat idag med att bland annat städat undan blåa lådor och plockat penséer som ska skickas för försäljning.:) Idag har jag också särat bacopa. Ifall någon ville veta.Det har varit mulet hela dagen, men inget regn. Förrän på eftermiddagen så så här såg det ut när jag kom hem.. Inget vidare roligt! Men lite regn behövs nog ibland det också!:P

Malin - Min dag i siffror

Inatt sov jag 6 timmar.
Idag har jag jobbat 8 timmar.
Jag har plockat ungefär runt 5 lådor tomat.
Jag har "skolat" (planterat i kruka) 77 svartögon.
Jag har planterat 15 stycken chiliplantor.
Jag har amplat 15x3 blommor.
Jag har amplat 15x3 blommor. Igen. En annan sort.
Nu tänker jag titta på Big Brother 1 timme.
Min dag hittills!


Sara - Pappa är avundsjuk..

Till julklapp så fick ju både Lotta och jag en egen Nikon D3100 av pappa. Pappa har själv länge också tyckt om att fotografera, och när han var yngre hade han två egna systemkameror (med film i) men dom går inte så bra att använda nu längre (haha, dom börjar se liite gammaldags ut!:P).

Han har antagligen inte köpt en egen "modern" efter det för att han har kännt att han kanske inte skulle ha så mycket tid att fotografera, men nu har han blivit frestad...

Jag menar det är lätt att bli lite avundsjuk när både Lotta och jag går runt och verkar ivriga, så man kan säga att pappas fotolust har kommit tillbaka med full kraft!:P Lika som jag blev alldeles fast när jag fick låna Malins familjs kamera ibland i Ekenäs....;D

Så idag vid maten frågade pappa mamma hur mycket pengar han har på sin "firmas" konto. Mamma undrade varför han undrade, och så svarade han "Ifall jag skulle måste köpa en kamera snart.." och så undrade jag om han hade blivit lite sugen när jag och Lotta hade egna... Och det hade han ju förstås!
På 70-års kalaset i helgen sa mamma också åt en tant att jag och Lotta är alldeles "omöjliga med att fotografera", alltid är åtminstone en kamera med!;)

Så vi får väl se, snart har vi kanske ännu en systemkamera i familjen! Och enligt pappa duger inte våra Nikon D3100, det borde vara en bättre... Men jag tycker att den är perfekt!:D Sedan får väl han slösa så mycket han vill på en dyrare kamera, det gör inget för mej, jag har redan allt jag önskar!:D

Förutom en del tillbehör då..........;)Jag, Lotta och pappa är helt fotofrälsta. Fanny har en digitalkamera, men fotar inte så mycket. Mamma vet inte ens hur en kamera funkar!:P Det verkar som att fotointresset kan gå i arv...;)

Sara - Vilken version är finast?


Malin - Höhööö

Usama bin Laden har blivit dödad. Nu är hans mor, Marme Laden, och bror Choko Laden ännu på ett hemligt gömställe. Systern Pina Co Laden hittades tidigt imorse. För att undvika hot söker man också efter kusinen Sal Laden. Det är dygnet runt övervakning av hans senila farfar, Vartvade Ja Laden.

Malin - Andra dagen CHECK!

Puh, man blir så trött av att stiga upp sextiden på morgonen... Nu ska jag mysa ner mig i min fotölj (plus filt) och titta på Big Brother! Skönt!
(Hahaha, när jag skulle skriva "filt" så skrev jag "flöjt" först. Var kom det ifrån!?)Sara - Nejdå, inte alls lite pinsamt...:P

Att säga fel kan ju ofta vara lite pinsamt. Men att säga fel på tv inför massor med människor, det måste ju helt enkelt vara pinsamt! Haha, men inte har dom det så lätt heller, "Obama" och "Usama" är ju trots allt ganska lika...i alla fall namnet!:P

Nyheten kommer från aftonbladet.se

Men för er som fortfarande är osäkra: Det är Usama bil Ladin som har blivit dödad, inte president Obama!
Fast det tror jag nog att ni försod!:)

Sara - Dagens skörd!

Så var den femte praktikdagen avklarad!:)

Idag rensade jag och Gun (en annan som jobbar i växthuset) upp bland ranunklarna. Vissa skulle slängas och vissa skulle sparas. Chefen hade sagt att vi skulle vara ganska försiktiga med att spara för mycket, för det skulle i så fall ändå bara slängas senare, så vi skulle bara spara plantor som hade en blomma och åtminstone en knopp (men helst flera) och så skulle plantorna vara någorlunda stora och ha fina blad. 

Men som Gun sa: "Plantorna är aldrig så fina som när dom ska slängas..", och det stämmer bra! Man har inte hjärta att slänga sånt som ser "ganska" bra ut, för dom plantorna är ju trots allt "ganska" fina...P

Så idag tog jag hem en hel del ranunkelplantor:

Alla var ju så fina, och det fanns så många olika färger så nog måste man ju minst ha en av varje färg...;)

Just så fotade jag också en del närbilder på dem, och dom ser ut så här:

Det här var min favoritfärg!

Blommorna säljs vanligtvis för 3€/st, så där msåte man ju säga att jag sparade ganska mycket pengar genom att ta hem "kasserade" plantor! Och bara för att alla inte hade en knopp nu så betyder det ju inte att den inte kommer upp om några dagar, det är bara det att den ändå inte skulle kunna säljas då eftersom den utslaga blomman redan skulle ha vissnat då...

Men en ganska färgglad blomma är nog ranunkeln verkligen, det fanns ju nästan hur många olika färger och nyanser som helst!:P

Sara - Se vad stora mina plantor är!:DHaha, speciellt majsen..:P

Men nog är tomaterna också ganska fina tycker jag! Paprikan däremot är trög som vanligt, men den brukar väl vara det ända tills den mitt i allt börjar växa ordentligt!:)

Sara - Kycklingen är död..:(

Kycklingen vi fick för ungefär en vecka sedan låg död i buren idag..:(

Igår sprang den runt som vanligt och åt med god aptit. Då verkade den pigg och frisk. Undrar vad den riktigt dog av... Men jaja, så är det att ha djur! Vi får väl kanske nån ny kyckling om någon vecka kan man ju hoppas på!:)

Men det är ju nog ändå alltid lika sorgligt...:(


Malin - Skoblekning

Det var en gång ett par vita skor. De blev såklart smutsiga. Sedan gjorde Malin det misstaget att hon tvättade dem i tvättmaskinen. Resultat : Det smutsiga försvann men skorna blev gula runt "bottnet" av skorna. 

Vad gör man då? 
Jo, man bleker med klor. 
Resultat: Lite gula ännu, tyvärr. Men ändå bättre!
Obs, före-bilder!

Malin - Min vapp


Malin - Första praktikdagen : CHECK!

Bara 49 dagar kvar ;)


Det har faktist varit riktigt roligt idag! Det är skönt att bara pyssla om allt och knipsa och greja. Men jo, lite varmt är det nog! 

På morgonen fick jag vara med i lite "kontorsarbete" och sedan fick jag blanda gödsel. Sedan fick jag börja blasta tomaterna! Alltså tar bort lite blad och "tjyvlingar" ;). Det var riktigt skönt och bara pyssla på där. Och man har "rullande" stolar och vagnar som man kan susa iväg på. Ganska tufft :P
I början var det riktigt svalt, nästan. Men sedan kom jag i solen, och då blev det nog varmt! Puh! Riktigt bastu. 

Efter maten fick jag plantera lite krysantemplantor i krukor. När det var klart började jag ampla jordgubbar och till sist gick jag och tog bort blomknoppar på lite blommor som inte fick blomma ännu. 

Har varit en riktigt bra dag! Inte är jag så trött och slut heller... Fast jag inte kunde somna i natt, somnade någon gång efter ett och hade väckarklockan på 05.15. Roooooligt :S 


Sara - En liten tulpan i eftermiddagssolen...


Eller okej, den här bilden är tagen i skuggan...men i alla fall!:P

Jag tror tulpanen njuter av solen, igår var det bara en knopp och idag är den så här stor och fin!

Sara - Krocket

Idag spelade jag, Fanny och Lotta krocket. Det är roligt, men tyvärr börjar vår utrustning bli lite skral....


Min klubba och min boll.

Jag tror att min klubba är helast, dom andra ser nog ännu värre ut. Och dom riktiga bollarna har vi tappat bort, så jag och Fanny hade bollar från något annat spel, och Lotta fick nöja sig med en tennisboll. Som startstolpe hade vi en lampstolpe, och i mitten av banan skulle man skjuta på stammen på ett äppelträd innan man fick vända om. Dom vita "tunnlarna" börjar också se lite slitna ut...

Men vadå, det var ju roligt i alla fall!:)

Sara - Flygbilder från Polen

I mars, 17-19:de tror jag, var hela familjen och Willy en sväng til Polen och här kommer några bilder till från den resan. Det är Lotta som har fotat dem (jag hade min kamera nerpackad i bagaget så jag kom inte åt den..) och först idag flyttade jag över bilderna till min dator.

Alla bilderna är från flygresan tillbaka till Finland. 

Jag tycker att dom är så härligt blå, det är så vackert att se allt uppifrån! Åtminstone dagar då allt inte är helt molntäckt, då ser det bara mjukt ut!:P

Och själva flygandet var också så härligt! När vi lyfte så blev jag alldeles lycklig och bara gapskarttade tills tårarna rann..;D Det är en underbar känska tycker jag! Jag mindes inte alls att det var så där härligt, men det är väl ett par år sedan jag flög sist!:P Flyget tog bara lite över en timme, så man hann inte tröttna på det då heller.. Annars om man flyger jättelänge så hinner det ju kanske bli lite tråkigt..

Tycker ni om att flyga?

Sara - Munkar!:)

Eftersom det är första maj idag så hör det ju till att man ska äta munkar. 

Och egenlagade är väl alltid godast (..?).

I alla fall så höll pappa och Lotta på att laga munkar i förmiddags, så den första lukten jag kände imorse var lukten av munkar i olja!:P

Så här blev resultatet:


Smarrigt!:P

Har ni ätit några munkar idag då?

Sara - Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från marknaden, det var lite kallt och så fanns det inte heller så värst mycket att göra där, så vi stannade bara en timme. Lotta hittade Amanda och Julina (hennes klasskompisar), så vi var mest med dom, men när dom också försvann så blev det lite tråkigt...:P

Det fanns bland annat loppis, kaffe- och munkförsäljning och olika tävlingar där, men jag tyckte att det var ovanligt lite.. Men det beror kanske på att det inte såldes några blommor där i år, och dom brukar ju vara mina favoriter..;D

Men som vanligt hittade jag ju nog lite på loppisen, nämligen det här:Några böcker!:D

Jag köper jätteofta böcker, så ofta att jag inte ens hinner läsa alla, men dom är ju roliga att ha ändå!;D Plus att dom bara kostade 1€/st, så det blev ju inte så dyrt!:)

Jag köpte också två bröd, men jag lyckades övertala mamma att ge mej pengar för dom, det är ju trots allt inte bara jag som kommer äta dom!:P

Sara - Första maj-marknad

Idag är det första maj och det betyder att den traditionella första maj-marknaden är idag! Den börjar nu klockan två i Brändö så Lotta och jag tänkte fara dit en sväng och titta.:)Ha en trevlig dag allihopa!:)

RSS 2.0