Malin - Nu är det över

Nu är Rockoff över och nu sitter man på Torsholma-ön igen. Riktigt sorgligt är det, men också väldigt skönt. Efter sju nätter i tält och en natt i bilen var det otroligt skönt att sova på en mjuk soffa på färjan! En underbar lite-mer-än-en-vecka har det varit!

Och så är det inte lika fruktansvärt att komma tillbaks eftersom man införskaffat något nytt som väntade på en här på Torsholma. Hehee, men det får ni säkert bild på senare! 


(Sara har tagit alla foton..)

En hel rad bra artister har man hunnit se! En del man visste att skulle vara bra och en hel del nya man fattat tycke för! Vi såg nästan alla artister och det är jag glad för! Men de absoluta höjdpunkterna, de som var bäst var absolut The Ark och Daniel Adams-Ray! 

Idag har man mest sovit hela dagen, helt ortoligt vad trött man kan vara! Men glad ändå! 


Sara - En riktig hårding!;D

(Tidsinställt inlägg)


Malin redo för en kväll i centrum!:P Fotograferad på torsdagen.

Sara - Solnedgång vid stranden

(Tidsinställt inlägg)

Onsdagen 20.7 var jag, Malin och Lotta på kvällspromenad (eller kvällsfotorunda, beroende på vem man frågar...;D) till stranden, och där möttes vi av en underbar solnedgång!

Här är några bilder därifrån:

Var det inte ganska vackert där då?:)

Sara - Dom små sötnosarna!

I Mariehamn finns det ett ställe som heter lilla holmen, och där har dom olika djur, strand, park och lite sånt. Ett av djuren som finns där är påfåglar, och dom går runt alldeles lösa!:P Malin och jag går ofta dit och tittar, dels för att det är så fint, och del sför att det är roligt att se hur det ser ut eftersom vi har praktiserat där tidigare.

Häromdagen var jag i alla fall där och hade kameran med när vi hittade en påfågelhona med tre små, bedårande ungar, så dom fastnade ju självklart på bild!:P

Här är tre av dom bilderna:Jag blev jättenöjd med bilderna, men vad tycker ni?:)

Sara - Gårdagskvällen var underbar

Igår uppträdde The Ark på Rockoff. Deras sista spelning på Åland. Sorgligt, men kanske bra på ett sätt att man slutar när det är på topp.

Spelningen var helt underbar, jag älskar deras musik, deras kläder och hela showen!:)

Jag har massor med bilder och filmningar som ni ska få se nästa vecka, sen när jag har mera tid igen, men nu får ni nöja er med den här ena bilden!:PEfteråt så köpte jag också deras samlingsplatta, och den nyaste cd:n med medföljande tidning. Allt det för 25€, så så värst dyrt var det ju inte ens!:P Så nu har jag lite "ny" (och gammal...;D ) musik att lyssna på, för som Ola Salo sa: "The Ark finns inte mera nu, men våra låtar kommer tillhöra er för evigt!". 

Hoppas att allt är bra med er och att ni har det lika underbart som mej!<3

Ps, en lite tråkigare sak är att vi idag checkade ut från campingen, så nu är vi "hemlösa" en natt.. Plu ännu en natt vi ska sova på färjan.... Menmen, nog överlever vi, jag har ju tillräckligt stor bil för att kunna sova nästan rak i!;DSara - Lata dagar

Sovmorgon varje morgon. Konsert varje kväll. Dagarna är fyllda av roliga saker (t.ex. safari, simmning och glass). Ändå är man så trött!:P Det tar på krafterna att roa sig dag efter dag, fast man har roligt. Och ont i fötterna får man efter allt promenerande och hoppande framför scenen. Men roligt är det!:)

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag är en sväng i biblioteket idag också, för att ladda kameran. För bilder måste jag ju kunna ta!:) Så samtidigt hinner jag skriva lite..:P


Malin på stranden för någon dag sedan!:P

Besiktningen gick bra idag förresten, så det var ju sköönt!:D

Det har varit regnit och åskat flera gånger dom senaste dagarna, och det är ju kanske ingen höjdare när man bor i tält. Som Malin sa: "Jag är till och med rädd att jag ska börja mögla!" Men idag är det soligt, så vi får hoppas att allt torkar upp ordentligt!

Så nu vet ni lite hur vi har det här i Mariehamn!:)

Hur har ni det då?:)

Sara - Bilbesiktning!

(Tidsinställt inlägg)

Idag har jag bilbesiktning av Zafiran klockan halv tre, och jag hoppas innerligt att "hon" klarar det! Förra året var bromsarna för ojämna, så både jag och pappa köpte delar för ca 300€.. Haha, tur i alla fall att jag inte måste köpa allt!;)

Men därför skulle det var skönt att fara på besiktning, klara det och inte behöva bekymra sig om det på ett år igen! Så jag håller tummarna för det, och jag hoppas att ni också håller tummarna för mej!:)


Min älskade bil!<3 Bilden däremot är inte så vacker..:P

Har ni något roligt att berätta om bilbesiktningar, eller bilar i allmänhet?:P

Sara - Jag på stranden

Eftersom jag är i Mariehamn nu, och kanske inte har tillgång till internet så ofta så får ni åtminstone ett tidsinställt inlägg!:P Bilden är fotograferad av Fanny när hon, jag och Lotta var på stranden på onsdagen.

Jag brukar inte tycka om biler på mej, men jag måste säga att jag blev ganska nöjd med den här!:)

Sara - Mariehamn är så vackert på kvällen


Sara - Hoffmaestro

Jag behöver väl inte skriva något annat än att stämningen var underbar?!?:D

Hoffmaestro uppträdde på lördagen, och jag lovar att visa mer bilder/videoklipp på både dom och alla andra som har upprtätt, bara jag kommer hem och får mera tid för sådant!:) Så håll ut!

Malin - You're a hater, just let it go

En bra låt!

Sara - Kastelholms slott

På lördagen (för att fira Malins födelsedag, hon tycker om historia!:) ) var vi till Kastelholms slott och Jan Karls-gården och turistarde lite.

Det var riktigt roligt och jag tog massor med bilder, men ni får bara se en nu, resten visar jag när jag är hemma igen!:)


Ålands enda slott!:D

Sara - Tältresningen

Malin och jag lånade min familjs sexpersonerstält, till mammas stora förskräckelse. Hon oroade sig inte för tältet eller så, hon oroade sig för att vi inte skulle lyckas resa det!:O

Men vi ville ändå ha det istället för att bo trångt en vecka i ett litet tält för två personer..:P

Så nu tänkte jag visa några bilder från fredagens tältresning!


Tältet är utvecklat. Läget är någorlunda under kontroll.


Tältet är halvt uppsatt. Jag är fortfarande på bra humör, men läget kunde ha varit bättre..;) Vi har lite små problem med att veta hur det ska sättas upp, men vi prövar oss fram.


Ungefär en timme senare har vi fått upp tältet (lite snett blev det däremot..:P) och hängt upp två av "rummen" där inne. Ena rummet har vi som sovrum och andra som förråd, och så har vi en ganska stor tom yta i mitten och där det tredje "rummet" skulle ha varit.


Så nu var jag toppenglad igen, dock lite trött och svettig!:P

Mamma och pappa var också till Mariehamn på fredagen över dagen (för att köpa bil till Fanny), så dom kom en sväng och tittade hur det gick för oss. Pappa kommenterade hur snett det var, så vi fixade till det lite. Så nu är det åtminstone gaanska rakt!;)

Så ungefär sådär såg det ut när vi satte upp tältet, jag arbetade och Malin fotograferade...;D

Malin - Det var en paddare!En padda vi tänkte stiga på i onsdags! Sara fick den på bild och ganska söt är den ju!

Malin - Grattis till mig själv!

Grattis till mig själv, för idag fyller jag 20 år!


Dags att ta fram promenadkäppen! Inte lätt att bli gammal...

Sara - Nu börjar Rockoff! xD

(Tidsinställt inlägg)

Nu har vi förhoppningsvis lyckats resa vårt stora tält (som mamma har oroat sig i en vecka över att vi kanske inte ens får upp det..:P), packat upp så det är "sovklart" och fixat oss så att vi är redo för kvällen. 
FÖR NU BÖRJAR ROCKOFF!!Så här ser kvällens program ut:

·         18.00 - Festivalområdet öppnar. PAF stage – husbandet underhåller

·         20.15 - Pappas Eget Band uppträder på stora scenen

·         21.15 - PAF stage – husbandet underhåller

·         22.00 - September uppträder på stora scenen

·         23.00 - PAF stage – husbandet underhåller

·         00.30 - Festivalområdet stänger för dagen.

Egentligen är det väl inga av veckans höjdpunkter, September har vi redan sett i sommar och Pappas Eget Band är inte heller vår största idol. Men bara det faktum att Rockoff-dagarna äntligen har börjat gör nog att det blir en rolig kväll!;D

Ses vi i vimlet?;)

Jag önskar er hur som helst en rolig kväll!:)

Sara - Går däcket att lappa?!

(Tidsinställt inlägg)

För ett par veckor fick jag punktering på ena bakdäcket (jag hade kört på en skruv..:/ ) och idag ska jag fara till en däckfirma och se om dom kan lappa det. Pappa hade tittat lite på det, och enligt honom såg "stommen" bucklig ut (jag körde kanske för länge innan jag upptäckte att jag hade punktering..) så i så fall är däcket förstört. 

Synd såklart, men extra synd för att däcket var ganska nytt!:/ Så dom får se på det, lappa det om det går, och annars får jag helt enkelt köpa ett nytt däck..

Inte direkt det jag vill satsa mina nyförtjänade pengar på, men ett reservdäck känns det ju nog ändå bra att ha!

En liten ros fotad tidigare i veckan, bara för att muntra upp det här dystra inlägget lite..;)

Sara - En sista hälsning


Sara - Mina monster till systrar..:P

Jag, Fanny och Lotta var till stranden igår på eftermiddagen, dom för att simma och jag för att fotografera..:P

Här är en del av bilderna därifrån:

Fanny gosar med håriga Lotta!:P


Fanny och Lotta kikar upp över kanten.


Lotta tycker att allt går bra!xD


Här visar dom vad dom kan!:P


Lotta är nöjd med sin nya peruk!:P

Haha, förutom dom här bilderna fick jag massor med misslyckade närbilder och annat tjusigt, men ni får nöja er med det här nu!xD

Bloggriket.se

Vi har blivit medlemmar på bloggriket.se. Anmäl dig du också om du vill ha fler läsare!

Malin - På Torsholma :)

Igår landade man då på Torsholma! På kvällen var Sara, Lotta och jag till stranden, det var så fin solnedgång! 

Idag ska det packas, för imorgon blir det Mariehamn! :D
Bilder av Sara, Lotta och mig

Sara - Snart kommer Malin!xD

Malin kommer hit idag med färjan som går 16.30, och det betyder att hon borde vara framme här ungefär 17.30! Och vad jag har längtat... Jag har ingen att vara med här hemma förutom familjen, så det blir lite ensamt efter ett tag. Jag menar jag tycker om att vara för mej själv och läsa och göra det ena och det andra, men jag vill ju nog ha sällskap ibland också! Speciellt eftersom jag har vant mej vid att bo tillsammans med Malin, så nu känns det ju konstigt att vara utan henne långa tider!:O

Så då är det ju verkligen tur att hon kommer hit idag!:)

Men jag har en del jag måste hinna göra innan hon kommer, t.ex. sköta djuren, vattna i växthuset, duscha och bädda i uterummet. Så egentligen har jag inte tid att lata mej framför datan nu, utan jag borde börja med att göra allt det jag ska göra, sedan kan jag lata mej om jag har tid över!:P
Fotograferade igår.

Men nu vet ni i alla fall vad jag har för planer för dagen, och så hörs vi kanske igen
senare någon gång!:)

Malin - Färdig, typ

Jaha, så var man nästan färdigpackad redan! Hmm, vad nu göra?? Haha... Är ju bara typ flera miljoner timmar innan jag ska iväg ;D


Malin - Simsimsim
Jag simmde också för första gången igår! Eller ja, doppade mig. Två gånger till och med. Men andra gången när jag skulle doppa mig kände ja att jag steg på nåt vasst. När jag tar upp ena foten så blöder den. Vi började söka vad det var som jag kunde ha skurit mig på. Känner efter en stund hur det svider på andra foten också, lyfter upp den och den blöder också. Just innan vi skulle gå upp hittade Matilda en glasbit som förmodligen var orsaken till varför jag blödde. Ajaj.. 

Så nu går jag med två plåster under fötterna :P

Malin - Gult

Sånahär växer det på Bocken!

Sara - Simmat för första gången i år!:P

Ni är kanske inte intresserade, men för mej så är det en stor händelse och därför tänker jag skriva några rader om det här! Idag på kvällen var jag med Lotta till stranden, jag brukar sällan fara dit för jag är varken så mycket för att simma eller sola, eller vistas i solen för den delen.. Men idag tänkte jag vara snäll och följa henne med dit. Och jag simmade! Det har jag inte gjort förut i år, gammal badkruka som jag har blivit.. Det var nog något med det där att jag blev 20 år.....;DMen nu har jag alltså simmat, och det var riktigt varmt och skönt!:) Vi cyklade till stranden, och jag simmade 100m (plus trampade vatten och annat jobbigt), så jag fick till och med dagens motion!:D

På hemvägen hittade jag och Lotta en orm!Den var konstig för den såg så levande ut, men den bara låg där. Fast vi stampade nära den och kastade små stenar precis bredvid den. Så den var nog död.. Men jag undrar vad den dog av..? Min och Lottas teori var att den höll på att bli överkörd, och då blev den så rädd att den dog av chock. Men man vet ju aldrig!:P

Varför tror ni att den hade dött? Eller tror ni att den bara lekte död..?;)Malin - Hemma igen...

Nu är jag hemma igen. Men har egentligen inte tid att sitta framför datorn... Borde packa och duscha och allt möjligt. För imorgon far jag till Torsholma och i fredag börjar RockOff :)


Taget från bryggan på Bocken :)

Sara - Tre små gummor..:P

Jag lovade ju tidigare att jag skulle visa lite av Lottas bilder från konfirmationen, och här kommer dom!:) Haha, eller från konfirmationen och konfirmationen..:P Men dom är fotograferade den dagen!


Jag, Linda och Fanny

Jag, Linda och Fanny på ena bilden, och Linda och jag i bakgrunden på andra!:P

Haha, blev det inte ganska mysiga bilder?:P

Sara - Svanar


Fotograferad på midsommarhelgen, redigerad idag.

Jag blev väldigt nöjd med den här bilden, och speciellt efter redigeringen!;)
Det är egentligen bara en svan, och jag visade tidigare bilder på den här. Men den hade halsen så fint böjd så jag ville försöka få det att se ut som ett hjärta, såna bilder är så fina tycker jag! Så då klippte jag ihop två bilder till en. Bilden ser också svartvit ut, men egentligen har jag bara minskat mättnaden lite, svanen hade grå näbb av sig själv!:P

Vad tycker ni om den här bilden?:)Sara - Nala och Kiara

Lindas familj har två katter, Nala och Kiara. Båda är ganska unga, och Kiara är en av de ungar vi fick i november! Så henne är det roligt att hälsa på igen!:) Så i söndags när konfirmationen firades hemma hos dem så fotade jag dem en del. Det fanns också en vallhund med där, men den tyckte katterna inte riktigt om!:P Och det ser man nog på dom här bilderna!;)


Nala har gömt sig på taket på lekstugan så att hunden inte skulle komma åt henne!
Och där var det lätt att vara kaxig...;)


Kiara (före detta Manilla!:P) står och stirrar på hunden som var en bit bort.


Nala har vågat sig ner på marken igen, men hon vill INTE ha sällskap av hunden..;)


Stackars lilla Kiara blev uppjagad i ett träd!:O Men hunden kom gnällande tillbaka, så det lät som att det var den som fick mest ont...;D Kaxiga små katter verkar det som!


Nala bredvid Lindas ben. Det här var just efter att Kiara blev uppjagad i trädet, så sedan stod hon där nedanför och vaktade så att hunden inte skulle komma tillbaka. Haha, så fort och såg hunden började hon fräsa och morra!:P

Haha, men trots att det var sån uppståndelse bland katterna när hunden var där så tog det inte länge för dem att lugna sig efter att hunden hade farit!:P Då kom Kiara ner från trädet och båda var söta och snälla igen. Ingenting märkte man av de två "stridskatterna" man nyss hade sett...;D

Sara - Min namnsdag!:D

Fotograferad i lördags.

Sara - Problem att följa via Bloglovin'?

Här är en kommentar med en fråga som jag och Malin nyss har fått:Jag publicerar den så här eftersom jag själv inte vet svaret, så då tänkte jag att jag kan fråga er läsare direkt!

Är det någon som har haft problem med att följa den här bloggen på
Bloglovin'eller vet vad svårigheterna kan bero på?

Jag blir mycket tacksam för svar!:)

Sara - Gonatt!

Nu börjar klockan vara så pass mycket så jag tror att det är sovdags!:P

Gonatt!:)

Fotograferad i lördags.

Sara - En sväng på banan


Bára och Frosti, fotograferad för ca en vecka sedan.

Just blev det en liten ridtur med dom här spektaklena på ridbanan!:P Jag gick mest bara efter Frosti med Bára, det är dumt att utama ödet allt för mycket, då är det bättre att ta lite åt gången och inte kräva så mycket!:) Så länge hon går utan att bocka så är det ju faktiskt framsteg!

Jag red inte heller så länge, Fanny red längre med Frosti, men eftersom Bára var så duktig så kändes det som att det var lika bra att sluta innan hon började hitta på ofog! Om ni förstår vad jag menar...:P

Men söt är Bára åtminstone!;) <3

Sara - En liten blomma


Fotograferad i lördags.

Sara - Min nya väska

På lördagen när vi stannade en stund för att shoppa i Mylly så var jag inte speciellt shoppingsugen. Jag hade ingenting speciellt jag ville köpa, och jag ville inte heller slösa pengar.

Men en liten söt väska hittade jag i alla fall, och i den ryms plånboken och mobilen alldeles utmärkt!:)
Haha, var jag ska ha kameran sen då är en bra fråga, inget av alternativen låter ju riktigt bra, eller vad säger ni?
1. Lämna kameran hemma.
2. Ta med kameraväskan och ha över andra axeln.
3. Ha med bara kameran och ha den hängade runt halsen hela tiden.
4. Övertala någon annan med större väska att bära den..:P

Haha, eller jaa, fjärde alternativet skulle ju inte vara helt fel förstås...;)
Menmen, vi får se hur det blir, nu har jag i alla fall en liten söt väska och det köpet ångrar jag inte!:)


Sara - Gårdagen i bilder

Klockan 10 började konfirmationen, så då bar det av till Koupo lägergård i Pargas där dom hade byggt upp ett stort tält där konfirmationen skulle hållas. Det regnade lite, men det minskade efter ett tag.

På väg mot det stora tältet!:P

Konfirmationen har just börjat.

Och här håller den på för fullt!

Efter konfirmationen stod Rakel, Ingegerd, Christer, mamma och pappa och funderade. På vad är okänt..;)

Jag och Lotta just efter konfirmationen. Fanny tog bilden mot viss övertalning: "Jag kan ju ändå inte fota med dom där kamerorna.." . Orsaken till det var att hon under konfirmationen lånade Lottas och bara fokuserade på fel saker, så hon var lite sur efter att vi hade påpekat att det verkade för svårt för henne..:P

Lotta, Linda och Fanny, alla beredda med kamerorna!:P Eller okej, Lindas syns inte på bilden, men hon håller nog i den..;)

Konfirmanden Mikaela. Vår lilla kusin har blivit torr bakom ena örat nu..;)

Efter konfirmationen och fotograferandet for vi hem till deras hus, och där blev vi bjudna på champange och pommac. Fanny visste inte vad hon skulle välja, men när jag tog champange så tog hon också det "bara för att hon fick", men hon insåg att det kanske inte var så värst gott...;D

Vi umgicks både ute och inne!:P

Och blev bjudna på både mat och sötsaker!:P

Sedan när klockan var kvart före fyra var det dags att fara hemåt! Men dom timmarna hände det inte så mycket spännande, så nu får det räcka med bilder!;) Men senare visar jag kanske någon bild till, för jag lånade Lottas kamera ibland (jag fotade med 18-55mm och hon med 55-300mm), plus att hon har mer bilder på mej (haha, fast dom vill ni kanske inte se...?;D), men jag har dom inte på min dator ännu!

Sara - På besök hos fammo

På lördagen var vi och hälsade på fammo i några timmar. På den tiden hann vi prata en del, inspektera fammos uteplats och alla hennes älskade växter ordentligt, äta massor med godsaker och ta det lugnt.

Här är två bilder från inspektionen av uteplatsen. Haha, Fanny och Lotta orkade inte "inspektera" lika länge som oss andra, så dom roade sej med annat istället...:P

Men det var nog några ganska trevliga timmar, det är alltid roligt att hälsa på lite hos fammo!:) Det blir ju tyvärr inte så ofta när vi bor på Brändö med alla djur och hon i Pargas..

Malin - Till Bocken

Idag far jag till Bocken och kommer hem imorgonkväll! Sii juu lejter!

Malin - Matilda i gräset


Malin - Jag är den jag är


Malin - Hoppbilder är de bästa bilderna...

...bara för att man hade så roligt när man tog dem. Blir inte alltid så vackra, men skratta gjorde man.


Sara - Gonatt!

Nu är jag hemma igen!:) Eller okej, jag har redan varit hemma i några timmar...:P
Men jag är så fruktansvärt trött nu, så jag ska sova nu alldeles strax, jag tänkte bara visa att jag lever innan det..:P

Så här får ni två nytagna bilder på mej, med lite "effekter" så att det inte skulle synas lika bra hur trött och sliten jag är...;D

Så nu vet ni i alla fall att jag fortfarande lever och mår bra!

Gonatt!:) <3

Sara - På väg hem igen

Här kommer ännu ett tidsinställt inlägg!:)

Nu borde vi så småningom vara hemma igen skulle jag tro!


Hoppas att lilla Fonzie-skrutten har haft det bra hemma!<3 Fotograferad på fredagen.

Malin - Gäller att börja tagga ;)

Bäst att göra sig beredd på Rockoff som börjar nästa fredag!


Mest av allt ser jag fram emot The Ark, Daniel Adams-Ray, Tove Styrke och Patrik Isaksson! Men såklart tycker jag om de flesta andra också! Snart gäller det :D


Malin - Orange blomma


Malin - FuchsiaTog hem en blomma från växthusen som skulle slängas. Den är ju söt!

Malin - Vattenmelon

Eftersom jag inte kommer att vara hemma på min födelsedag så for Josse och jag till Portside och äta igår... Och så fick jag lite presenter, och den ena var lite extra tuff. Det är ett rör, dit man skulle plantera frön som kom med, vattenmelonfrön. Sedan ska man stänga röret igen och inte vattna eller göra nåt annat. Bara se hur de börjar växa. Tycker det är riktigt spännande, lättroad som jag är ;DSara - I Pargas

Hej, här har jag förberett ett tidsinställt inlägg till er, eftersom jag knappst har tillgång till dator "nu"!:P

På lördagen (idag) så far vi med färjan klockan två till Pargas. Där ska vi hälsa på fammo, kanske shoppa lite, och sedan fara till mammas syster/min gudmor Ingegerd och hennes man Christer för att sova. 

På söndagen klockan 10 konfirmeras min lilla kusin Mikaela, så det ska väl bli lite roligt att se!:) Haha, roligt åtminstone att få fara ut och resa lite, jag har börjat få det så tråkigt när jag bara har varit hemma dag ut och dag in och inte haft något "roligt" att göra..:P

Jag tar självklart med kameran, så jag lovar att jag har bilder att visa på både det ena och det andra när jag kommer tillbaka på söndagskvällen! Haha, eller då på kvällen är jag kanske så trött, så det blir väl först på måndagen då!:)


Fotograferad på fredagen.

Men jag hoppas att ni alla har en underbar helg, och att vi får fint väder!:)

Sara - Vad föredrar ni?Vad tycker ni att är godast, smultron eller hallon?

Jag har svårt att bestämma mej, båda är så goda...:P

Sara - Snart far vi!

Snart bär det av till Pargas, och hem kommer vi först imorgon på kvällen. Och tills dess har jag knappast tillgång till internet, men jag har förbetett ett par tidsinställda inlägg till er i alla fall!:)


Bild fotad i tisdags på min praktikplats.

Men ni ska alla ha en underbar helg, och så hörs vi sen igen!:) <3

Sara - Kvällsmys

Sådär, nu var hästarna skötta och jag har varit på en liten fotorunda!:)

Mums mums!:P

Popcornen har jag också hunnit poppa, och skaffat lite sällskap i rummet förstås!:P


Kvällens sällskap!;)


Färdiga att äta!:D Mums mums säger jag med!;D

Så nu till den stora frågan. Vad ska jag göra medans jag äter popcorn och myser med Spotty?? Hmm... Kanske jag hittar något roligt att titta på på tv4 play. Ja, jag får hoppas på det!:P

Sara - Snart ensam hemma!

Ikväll börjar Island in the sun, Fanny och Lotta ska dit men jag kände inte riktigt för det. Dels för att det kostar. Dels för att jag inte har någon att vara med där, om jag inte vill hänga efter Fanny och Lotta och deras kompisar. Och dels för att jag ändå inte känner till någon av dem som ska uppträda, det är inte riktigt min "typ" av musik..

Mamma och pappa tänkte fara till stugan och sova över där. Så det betyder att jag bli alldeles ensam hemma, förutom alla katterna förstås!:P

Lite tråkigt på ett sätt, men ganska skönt på ett sätt. Nu kan jag ju liksom lata mej ifred här hemma!;)


Fotograferad i onsdags på min kvällspromenad.

Kanske jag far ut och promenerar en sväng ikväll igen, regnet verkar ha slutat för idag!:) Så tror jag att jag poppar lite popcorn och läser lite. Ungefär så ser väl mina planer för ikväll ut!:)

Vad ska ni göra ikväll?:)

Sara - Don't call this love


Fotograferad 2.7, redigerad idag. Texten kommer från "Tragedy" av Christina Perri.

Vad tycker ni om bilderna, och vilken version är finast?:)

Sara - SchersminAlla bilder är fotograferade av mej i onsdags.:)

Sara - Regn och fult...

...Och då springer jag genast ut med Fonzie!:P

Fonzie vilar inne en varm och solig dag.
Haha, typiskt med en bild när det var som mest ostädat..:/ Jag lovar att det inte alltid ser ut så!!:D

Det kanske låter lite elakt, att sätta ut honom regniga dagar, men han har ju faktiskt ett hus han kan vara inne i! Soliga dagara däremot är det hett där också, så då tror jag att han mår bättre inne där det åtminstone är liite svalare. Så därför brukar han få stanna inne soliga och "åskvarma/kvava" dagar, och vara ute istället när det är mulet eller duggregnar lite. Men om det regnar så att jag ser att han blir blöt eller har kallt så tar jag ju förstås in honom igen, men han brukar njuta av att vara ute för det mesta!:)

Sara - Bilder från gårdagens kvällspromenad!:)

Alla bilder är fotograferade av mej igår.

Jag gick till stranden, så dom flesta bilderna är fotograferade där. Det var så härligt, solen som gick ner och havet som kluckade..<3 På somrarna är det faktiskt ganska idylliskt här, det måste jag nog erkänna!

Sara - Jaha, då visste man det då...:(

Fanny drar och rycker i mina byxor för att titta på mina ben.

Fanny: Haha, det ser så roligt ut, du har så bleka ben!
Jag: Jag vet, men min största uppgift här i livet är inte att sola och bli brun..
Fanny: Jaa, men du är ju riktigt vit!
Jag: Jaha..?
Fanny: Ja så du får sen int ha korta shorts på dej!! För det ser så konstigt ut...

Och jag bara tack för det liksom.. Jag vet att jag har bleka ben, men jag är knappast den enda här i världen som har det. Och att hon skulle få bestämma vad jag kan och inte kan ha på mej utan att se "konstig" ut är väl lite överdrivet.. Roligt liksom när jag försöker "vänja mej" vid att ha korta shorts (så att jag ska sluta känna mej obekväm i det) och så säger Fanny så där..

Jaja, jag vet att jag inte ska ta åt mej, Fanny har lite svårt för att säga snälla saker, hon kommenterar så mycket onödigt elakt istället..:/ Då är Lotta snällare, hon tänker kanske lika mycket elakt, men hon är mycket bättre på det där med att ge komplimanger!:P
Men så värst roligt är det ju hur som helst inte att höra!:(

Men enligt henne är det ju fel på det mesta hos mej: Min mage är blek och hårig, jag har fula knän, jag har konstiga axlar, jag har för breda höfter o.s.v. 
Fast jag vet att det inte stämmer, jag har inget emot min kropp! Den kanske inte är världens vackraste, men den är alldeles tillräckligt vacker för mej! Och som tur är så har jag ju såna som berättar det för mej också!<3 Så tack! 

(Jag vill inte att ni nu ska tro att Fanny är en totalt elak människa, hon kan faktiskt också vara väldigt snäll, men hon är ivrig med det där att anmärka på andra människor..)

Och här kommer två bilder på mej när jag har korta shorts!

Dom svarta shortsen har jag använt "ute" en gång, och jeansshortsen aldrig ännu, men jag har nog tänkt börja använda dom!:) 

Mina "nyklippta" shorts, och mina "bleka" ben!:P

Mina svarta HM-shorts. (Malin har fotat den här bilden med min kamera.)Sara - Av rädsla


Fotograferad igår. Texten är en modifierad version av Kents "Palace & Main".


Malin - En bild


Malin - AjDet är en farlig värld vi lever i... Jag skadade mig på jobbet idag. O vad kan jag ha skadat mig på? Kan det vara de farliga sekatörerna? Kan det vara en järntråd jag stött mig på? Kan det möjligtvis vara en kniv?

Nej.

Jag började blöda på grund av ett kylskåp. ETT KYLSKÅP! 

Farliga tider...

Sara - Inget internet

Jag vet inte varför, men internetet har inte funkat på hela dagen här hemma, åtminstone inte på min dator (jag har inte frågat dom andra..). Jag har försökt få det att funka flera gånger, men ingenting har hänt. Nyss försökte jag igen, och då kom det upp en ruta som sa att man skulle kontakta någon för det är två datorer i vårt nätverk som har samma ip-adress..? Men internetet började funka i alla fall, så förhoppningsvis är det inget annat man måste göra! 

Men jaa, jag ville bara berätta det här, för det är orsaken till den urusla uppdateringen från min sida idag! Nu måste jag ut till djuren och växthuset, men efter det hinner jag kanske blogga lite igen!:)

Hoppas ni har haft en härlig dag!<3

Sara - Hemma igen!

Sådär, nu har jag varit ute och promenerat (och fotat!:P) i ungefär en timme, så det blev ju ganska passligt!:) Och nu behöver jag inte ha dåligt samvete mera för att jag har varit så lat idag..;)

Men påriktigt, jag älskar att ta kvällspromenader och cykelturer på sommarkvällarna när solen går ner! Det är passligt varmt och solit för mej som inte tycker om när det är stekhett, och det är så vackert! Ljuset är vackert, omgivningen är vacker, allt är vackert! Det skulle inte ha varit helt fel med lite sällskap, men nog går det ju ensam också!:)

Jag är inte ens speciellt trött, så jag orkade sätta in bilderna på datorn redan nu, så då måste ni ju såklart få se en bild!:PMen resten av bilderna får vänta till imorgon!:)

Gonatt!

Sara - Tro det eller ej...

...men nu är det dags för en liten kvällspromenad för mej!:)
(Haha, jag rimmar ju till och med...:P)

Kameran följer självklart med, så ni får säkert se lite färska bilder imorgon!

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Sara - Regndroppar
Sara - Nejdå, jag har inte alls tråkigt...;)

Haha, medan jag jobbade så längtade jag massor tills "sommarlovet" skulle börja och jag skulle få vara ledig. Så igår var min första lediga dag (förutom helger och sådant!), men redan idag har jag slut på saker att göra!:P Eller klart jag har saker jag boorde göra, men inget jag vill göra. Så då sitter jag mest framför datorn eller läser, och ni ser ett resultat av det förstnämnda här!;) (Och det är också orsaken till den dåliga kvaliteten..:P)


Jag idag..:P


Jag igen!:P

Haha, jag som aldrig brukar bli brun måste ju få skryta lite nu när jag äntligen har fått lite färg! Och om man jämför mina armar mot min bleka mage (som knappt alls har sett solen i år) så ser man ju nog skillnad. Och nu har ni också sett den skillnaden!;)

Jag fånar mej lite. Och nej, jag har inte ställt in webcamen så att den tar konstiga bilder - jag ser ut så där på riktigt..;)

Haha, joo, sen har jag en sak som jag bara måste visa för alla tycker att det är så konstigt: Mina stora armmuskler! Jag ser ganska klen ut, jag tränar inte och alla tror att jag är så svag just därför. Men alla blir lika chockade när dom ser mina armmuskler! Haha, Fanny brukar skämta om att det är dom enda musklerna jag har, och näästan sant är det ju..;) Men varför jag har så stora armmuskler vet jag inte, dom har liksom alltid bara varit så!:P

Så här ser dom ut:
Haha, och nu kan ignorera mina konstiga miner, det är inte så lätt att tänka både på ansiktsuttrycket och att spänna musklerna..:P

Så vad säger ni om saken, är det konstigt att jag har så här stora armmuskler, eller är alla som har påpekat det hittills bara ovanligt klena själva..?;)

Sara - Jag och Malin enligt numerologin

Jag har en bok som heter "NATURLIGT ÖVERNATURLIGT" och i den står det om alla möjliga övernaturliga saker, och sådant som man ännu inte vet om är naturligt eller inte. Sådant som dom "riktiga" vetenskapsmännen i alla fall inte tycker om, för det finns inga riktigt klara bevis eller undersökningsmetoder. Det handlar t.ex. om spöken, tankeläsning, UFO:n, medier, själar, drömmtydning, tarot, hypnos, akupunktur, zonterapi, vampyrer och annat liknande. Så det är som en slags uppslagsbok, men som istället för att ge klara svar skriver om händelser som kan tyda på att det är sant så får läsarna själv fundera.

Jag tycker att det är en väldigt spännande bok, jag tycker "övernaturliga" saker är intressanta, och jag tror på en del av dem. Jag tror kanske inte på vampyrer, men jag tror på att vissa människor har förmågan till vissa av dom här sakerna.


Så här ser boken ut, och den köpte jag på årets första maj-marknad.

Men nu till det jag skulle skriva om!:P Rubriken heter ju trots allt "Jag och Malin enligt numerologin". Och numerologi är kort och gott att allt har ett tal, att man kan ta reda på hur någon är genom dom talen, och att man till viss del kan förutspå framtiden genom dessa tal.

Jag räknade ut vad jag och Malin fick för tal, enligt våra för- och efternamn. Och så här sa dom talen enligt boken:

Sara - "Tre är ett verkligt turtal. Det betecknar kreativ energi, elegans, livlighet och en naturlid dragningskraft på både pengar och det motsatta könet. Personer med tre är konverserande, spirituella, charmerande, stolta, självständiga och optimistiska, De har alltid framgång och älskar att stå i centrum för uppmärksamheten"

Malin - "En nervös och överspänd karaktärstyp, djärv, otålig, rastlös och orolig. Personer med talet fem sägs älska förändringen för dess egen skull, och de tycker om resa, de spelar och de är inte rädda för att ta risker"

Haha, det lät ju lovande för mej, men kanske inte lika mycket för Malin!:P Men först när jag räknade blev jag en fyra, och det var det största oturstalet, för det var "treans" motsats..:O Men tur att jag slapp det!;) Jaja, troligtvis stämmer det inte så mycket i alla fall..:P För numerologi är nog en av dom sakerna jag inte tror så stenhårt på!;)

Vad tycker ni om såna här "övernaturliga" saker? Tror ni på sånt, eller tror ni att allt är påhittat?:P Ni får jättegärna skriva er åsikt, för jag tycker att det är intressant att veta vad andra tycker och tänker!:)

Sara - Vädret har svårt att bestämma sig!


Bild från igår

Lite sol. Lite regn. Lite sol. Lite åska. Lite sol. Lite regn. Lite åska. Lite sol. Ungefär så var vädret igår, och det ser man kanske också på bilden.. Delar av himlen var alldeles blå och där var det stekhett, medan det var stora mörka moln på en del av himlen, och mjuka fluffiga mol någon annanstan!:P

Idag verkar det ganska jämnt mulet, men man vet aldrig - det hinner ändra många gånger idag ännu!;)

Malin - Gunattinatt


Det är väl bäst att fara och sova nu då, så kanske jag inte nästan försover mig imorgon igen :)

Malin - Tatuering

Ända sedan jag var liten har jag alltid velat tatuera mig. Men ännu i denna dag har jag inte gjort det... Jag är ganska feg och rädd för att det ska ta ont. Dessutom är det ju så svårt att välja vad man vill ha! Det finns ju så mycket snyggt. Sedan ska man också räkna ut var man vill ha den. Jag vet att jag vill ha en på foten/benen/vristen eller handleden. Men men.. Får vänta några år till och samla mod och komma fram till vad man vill ha :)


Tycker fjädern på foten var jättefin!

Sara - Det verkar som att vi har några tältplatser över..

För ett tag sedan skrev jag ju att jag hade lyckats boka tältplats till Rockoff-veckan, och att jag var glad för det verkade som att bokningen hade lyckats. Men dom kommande dagarna började jag tveka.. Så här såg inkorgen på min mejl ut då:Det ser ut som att jag har lyckats boka mer än bara en tältplats.. Alla mejlen är bokningsbekräftelser, och alla mejlen har olika bokningsnummer!:O Men mamma rinde dit och frågade (igår eller i förrgår..) och dom sa att det inte gjorde något. Dom har ändå så många tältplatser så det blir aldrig fullt, och jag behöver bara betala för den ena jag påriktigt har bokat och planerar att använda!:P Men varför det kommer så många är en bra fråga, alla kommer ju inte ens samtidigt..? Jaja, bara vi nu får tälta där så är väl allt bra, lite ironiskt bara när jag var så glad att jag hade lyckats boka på egen hand!:P

Haha, men kanske någon av er behöver en tältplats där då??;) Nää, jag skojar bara!xD

Malin - Väggord.se

Amor vincit omnia m. dekorDröm om morgondagen

Åååå, vad jag vill ha en lägenhet där man får göra vad man vill på väggarna. Det är så dåligt när man har en där man inte får hänga tavlor eller skaffa just sånahär väggord. Tycker väggord är så fint! 

Den här var rolig också:
Lavendelskorpor

Skulle kunna tänka mig att ha ett recept jag alltid glömmer uppskrivet på väggen :)Malin - En hoppbild om dagen är bra för magen ;)


Sara - Jag hittar hjärtan överallt..


Fotograferad idag.

Det verkar som att jag ser hjärtan överallt, eller så tolkar jag bara allting som hjärtan..:P Här är i alla fall ett annat exempel från helgen, och här är ännu ett exempel!:) Det är dom enda exemplen jag har att visa nu, men jag lovar - jag hittar hjärtan typ överallt!:P

Haha, jo här är också ett litet hjärta jag hittade idag:


Fotograferad idag.

Förstår ni nu vad jag menar med att jag hittar hjärtan överallt??:P
<3


Sara - Vid stranden med Lotta :)

Efter simskolan ville Lotta fara en sväng och simma, och eftersom jag är så snäll så väntade jag på henne..;) Och eftersom jag ändå hade släpat kameran med mej så passade jag på att fota en hel del. :)

På morgonen var det strålande solsken, men vid två-tiden började det mitt i allt regna en stund. Det slutade snabbt, men började igen. Så höll det på ett bra tag, men Lotta vågade sej ändå i!:P Nu mot kvällen så blev vädret till och med värre, nu har det åskar och blixtrat! Men det har också gått o perioder.. Så vädret har varit riktigt konstigt idag!:P

Men nu till bilderna!:)


Haha, om ni undrar varför Lotta ser så konstig ut på vissa bilder så är det för att hon leker död..;)

Lotta var ivrig och ville att jag skulle få många spännande bilder. Så ivrig att hon till och med skadade sej!:ODet var bara ett ganska litet sår, men det blödde ganska mycket. Så för att inte kläderna skulle bli blodiga (och i brist på typ plåster..:P) satte Lotta in fingret i en liten platspåse och knöt ihop den! Men det såg lite äckligt ut sedan med allt blod..:P Men vi skulle ju ändå hem då, så nu är det omplåstrat och Lotta lever ännu!:)

Så fast det kanske blev lite blodigt på slutet var det nog en ganska trevlig stund på stranden!:)Sara - Jag!xDHaha, jag visste som sagt inte riktigt vad jag skulle göra medan jag väntade på Lotta, och det här är också ett resultat av det..:P Så nu vet ni hur mina ögon ser ut...i flera versioner till och med...;)

Malin - Trött


Funderar på om man ska ta sig en tupplur inte? Ögonen går i kors.


Malin - Who do you think you are?

You're gonna catch a cold, from the ice inside your soul. 

Ganska gammal låt, men såg videon först nu och den är faktiskt ganska vacker!

Sara - Jag fånar mej medan jag väntar...:P

När jag väntade på att simskolan skulle ta slut så att jag skulle kunna hämta Lotta (som jobbar som lekledare) så stannade jag och fotade lite en stund. Och fånade mej lite.. Haha, så nu får ni bara se dom bilderna som ser "bäst" ut.. Jag tog så många som blev heltokiga och fula (på mej själv alltså..:P) så dom skippar jag!xD


Liet fina bilombilder hann jag med!:)


Och en lite "annorlunda" blombild på vissna blommor på den steniga marken.


Och lite fula bilder på mej...:P Haha, det var inte så lätt att ta bilder på sej själv, så jag prövade allt jag kom på! Självutlösare (fokuset blev ALLTID fel..:/), skuggan min (inga vackra bilder..), speglingar (i vattenpölar och bilen, men det var ingen höjdare det heller..:P) och i speglar (och ja, det resultatet ser ni ju här!:P).

Men det är väl alltid roligt att experimentera lite!:P

Sara - Läget under kontroll :)

Vill ni veta orsaken?:P

Jag har varit till växthusen nu, lämtat timlappen till chefen, fått mitt papper underskrivet, bett om ett arbetsintyg och fotat omgivningarna där. Så jag kom ihåg att göra allt som jag skulle göra!xD

Bilderna överlappar varandra lite, men mycket plantor rymdes det i alla fall där..xD


Några bilder jag tog på "åkern", där vi har särat ut tusentals julrosor, silvertrådar och en massa annat..:P Så nu vet ni hur det ser ut där också!

Efter det så stannade jag bredvid vägen på ett ställe och fotade lite, och sedan for jag til simstranden i Brändö där Lotta väntade. Hon simmade och jag fotade och åt lite picknick, och sedan for vi hem.:) Jag har många bilder att visa, men ni får se dom i ett inlägg lite senare tror jag..:PSara - God morgon!

Nu har jag stigit upp och ätit morgonmål. Och räknat arbetstimmarna för juli. Och satt kamerabatteriet på laddning. Allt det redan klockan 10 på min "första" lediga dag..:P

Lotta ska vara lekledare på simskolan i Brändö, och den håller på mellan klockan 12 och 14, så jag tänkte vara snäll och låta henne åka med mej dit och hem. Jag ska ju ändå fara förbi där, så enda "extra jobbet" blir att anpassa mina tider lite efter hennes! I värsta fall får jag väl stanna och fota någon annanstans också om det går snabbt för mej i växthusen!:P Och det är ju inte världens katastrof..;D

Solen skiner och himlen är blå, men idag (nu när jag inte jobbar i växthusen längre..) så gör det inte så mycket!xD Fast lite synd måste jag väl tycka om alla dom andra som fortfarande jobbar där några dagar...:P


Lottas solglasögon. Dom var tidigare Lindas, men när hon var här så bytte Lotta och hon ett par solglasögon med varandra, så nu är dom här Lottas!:P Fotograferde i början av juli.

Jag skulle själv vilja använda solglasögon oftare, men dels känner jag mej lite obekväm i det (det känns som att jag inte passar i solglasögon..), och dels får jag ont i huvudet efter ett tag för att dom "klämmer" på huvudet (och det är ingen skillnad hur lösa dom är, det känns ändå som att dom skulle börja klämma till slut...). Så nu använder jag bara solglasögon riktigt soliga dagar när jag kör bil och blir bländad..:P Menmen, bara jag skulle börja använda skulle det säkert börja kännas "vanare" och säkert bekvämare också!:)

God morgon allihopa!:)

Sara - Risker och känslorGonatt!:)

Malin - Ta en dag i tagetHa inte bråttom, utan stanna upp och njut för stunden.Sara - Att ha långt hår

Idag på jobbet började jag fundera på varför man (eller jag i alla fall..:P) alltid envisas med att ha långt hår. För jag kom bara på en massa nackdelar med långt hår..

Här är dom nackdelarna jag kom på:

- Det är varmt och svettigt på sommaren
- Det är elektriskt på vintern och ivägen hela tiden
- Det går åt mycket schampo och hårfärg för att få det rent/färgat => dyrare
- Det tar jättelänge innan det torkar efter att man duschat eller simmat
- Det blir lätt trassligt och ser lättare slitet ut
- Det är så tungt så att jag till och med får ont i huvudet om jag har en hög tofs/knocka en hel dag
- Om det blåser har man det alltid i ansiktet eller i vägen på något annat sätt
- Det lossnar så mycket hår som sedan finns överallt. Det kanske inte lossnar fler hår, men det lossnar i alla fall längre strån...;)

Här är dom fördelar jag kom på:

- Man kan variera frisyr mera än dom som har riktigt kort hår
- Det är fint (?)
- Man kan gömma sig bakom det..:P

Mitt långa hår! Ignorera att bilderna annars inte är så fina, det är håret som är det viktiga..;)

Vad föredrar ni, lång eller kort hår? Och varför tror ni att man har långt hår, hittar ni några fler "fördelar" med det..?:P Kommentera gärna vad ni tycker och tänker!:DMalin - Efter regnet


Sara - Äntligen ledig!:D

Idag hade jag min sista arbetsdag/praktikdag, och det känns väldigt skönt!:) Malin skrev ju i inlägget under om hur bra hon har trivts på sin praktikplats och att hon "frivilligt" jobbar där några dagar extra. Men det vill inte jag. Joo, jag trivs också där i växthusen, annars skulle jag knappast vara där typ sjätte eller sjunde sommaren i rad...:P

Men jag tycker ända att det ska bli skönt att vara ledig efter att ha haft skola länge och sedan genast praktik i 50 dagar. För jag är ganska lat av mej, jag föredrar att vara ledig framför att jobba..;) Men det har nog varit bra att jobba för jag har ju tjänat ganska mycket pengar då också!:)

Men nu ska jag njuta av ledigheten (och göra några sommaruppgifter..:/ ), sen kommer Malin hit och då blir det Rockoff. Så det är bäst att jag vilar mej nu en vecka..:P

Men jag tänkte fara en sväng till växthusen imorgon ändå, dels för att fota lite till praktikrapporten och praktikpresentationen, och dels för att ge min timlapp för juli till chefen. Och så ska han skriva under ett papper. Och så ska jag be honom skriva ett arbetsintyg. Men jag ska inte jobba, bara njuta och titta på dom andra som sliter....;D Så hemsk är jag!xD Hahahah...:P

Lite blommor jag har tagit hem från växthusen, fotograferade igår när det regnade..:P

Malin - One night to speed up truth


Hörde denna låt i radion och kände så igen den, visste att jag har hört den förut, någonstans.. Jag funderade och funderade, men kom till slut på att det är ju en cover av The Knife. Tog typ en vecka att inse det :P Otroligt fin version är det här i alla fall! 

Jaha, så har den sista arbetsveckan startat. Tänk, vart i hela fridens namn har all denna tid gått. Det är helt fruktansvärt vad tiden flyger iväg! Så denna vecka kommer nog gå snabbt. Min praktik skulle egentligen slutat imorgon men jag frågade om jag kunde vara hela veckan ut, och det gick mer än bra! Kan hända att jag får fara dit och jobba någon gång i augusti, men det är inte alls säkert.

Ja, jag är riktigt sorgsen över att praktiken är slut. Jag kunde nog inte ha valt en bättre plats. Tror att det är den bästa platsen jag någonsin jobbat på. Jag har trivts så otroligt bra att det inte är klokt. Det är en vacker plats, jag har tyckt om mina arbetsuppgifter (förutom att rensa ogräs i parken, höhö) och alla arbetskamrater är så jättetrevliga och snälla och roliga.

Vi pratade om det på jobbet idag också, en annan och jag. Hon har jobbat där 4 somrar, just för att hon trivts så bra. Hon sa att hennes mamma har sagt att "ni verkar ju riktigt vara som en familj där". 

Haha, ja nu ska jag sluta babbla om det här, ville bara få fram att jag har trivts otroligt bra och tycker att det är synd att det är slut nu. Men jo, visst är det skönt att bli ledig också, förstås!  :PMalin - Just the glimpse to believe inDon't know every high and every low 
But I'm just getting started 
This can't be the meaning of it all 
Everthing is just repeating

Maybe there is nothing to believe 
What do we need to sort out 
What if there is nothing here for me 
You let me in just to get out

I feel your arms around me 
But not the heat 
Your eyes are pointing at me 
But do you see?Sara - Lite tvärt emot..:P

Idag har det varit ganska fint väder hela dagen. Solen har skinit, det har varit varmt och bara lite små moln ibland. Och jag har varit mest bara inne. Inne och städat. Inne på datan. Inne och läst. Inne och latat mej.

Men just började regnet mitt i allt ösa ner (det blev lite mulet nu mot kvällen). Och gissa vad jag gör?? Jag hoppar upp från sängen, plockar fram paraplyet och kameran och far ut i ösregnet.

"Det kanske blir fina bilder liksom". Och varför inte?? Bilderna blir nog mer spännande en än vanlig sommardag tycker jag, för då fotar ju alla!:P

Här är i alla fall några bilder som jag fotade alldeles nyss:Vad tycker ni om bilderna?:)

Och vilken bild är just din favorit?

Sara - Jeansshorts

Jag skrev ju tidigare idag att jag planerade att klippa av ett par av mina gamla jeans till shorts, och när är det gjort!:) 

Så här blev resultatet:Dom är bara uppvikta ännu, så dom har lite olika längd.. Men det kan ni ignorera!:) Min vita mage och mina vita lår kan ni också ignorera, dom har inte varit ute lika mycket i solen som resten av mej..:P

Men vad tycker ni?

Mamma sa: "Dom ser ju nästan moderna ut!", men henne litar jag nog inte så värst mycket på..:P Jag brukar typ aldrig ha på något som är kortare än till knäna, så det känns lite konstigt, men annars är jag ganska nöjd!:)

Men jag är ju ingen "mode-expert" jag heller, så därför vill jag gärna höra vad ni tycker: Är det här något man vågar visa sig ute i, eller blev det en total flopp..?:P

Jag väntar med spänning på att få höra vad ni, mina kära läsare, tycker, så tveka inte att kommentera!:D

Sara - Mitt hjärta finns i skärgården

Vad annat kan man säga?!:P


Fotograferad igår.

Synd bara att hjärtat var lite söndrigt..:( Jag försökte lappa det, men det var inte det lättaste! Men så är det väl i verkliga livet också...<3

Malin - Ut o jazzaI helgen har det ju varit det årliga jazzgulejet här. Då finns det stånd där man kan köpa olika grejor från och sen jazzkonserter. Fast konserterna är man nog inte så värst intresserad av... Fast man känner nog rytmen när man hör musiken inifrån tälten... Dududuuuure, tingeee tiiiiing :D

Men jo, det var nu samma sak som alla år förut, inget extra på det sättet. Men roligt att se folk som man inte sett pålänge.  Men jag var lite dålig på att ta bilder. Men när vi satt på en bänk vid havet så passade jag på att ta några i alla fall. 


Vissa använder ju roskisar som kamerastativ ;D


Vad vore livet utan hoppbilder? 

Sara - Dagens outfitHaha, jag blev så sugen på att rita lite i Paint, men jag visste inte vad..:P Så det blev "Dagens outfit", på ett lite annorlunda sätt! Och eftersom jag bara är hemma med familjen idag så är jag inte speciellt uppklädd, jag tog bara på mej något jag hittade!:P

Men vad tycker ni om min ytterst charmerande bild?:P Räcker det med en, eller är det något ni vill se mera av i framtiden....?;)

Malin - Traktorkavalkad


Igår var Josse, Anne och jag på traktorkavalkad. Där fanns gamla traktorer och bilar och sådant... Men jaa, det var väl inte så jätteintressant, men roligt att se ändå. Men stekhett var det! Sen gick vi och se på djuren i djurhusen. Roligt att se om det kommit något djur till sen man gick där i skola. Känns konstigt att man har gått där i skola i tre år, kändes riktigt overkligt. Det kändes som att det var 1000 år sedan, inte bara ett år sen. Lite sådär gammaldagsfeeling, haha.


Jag poserar med en rosa bil, inte illa!
Lite djur! Många "gamla bekanta" men också nya som man inte sett förr!

Sedan for vi hem igen och jag satt huvudet ut från bilfönstret som en hund i hopp om att få lite svalare, haha :DSara - Blå blommor
Fotograferade igår.

Sara - Dagens program

God morgon!:)

Nu idag har jag hunnit städa, bädda rent sägen och dammsuga mitt rum, så nu är det äntligen rent och fint här!:)

Annat jag har tänkt hinna med idag är:

- Scanna in ett praktikpapper som jag säkert borde ha mejlat till läraren redan för ett tag sedan..:P
- Förbereda ett annat praktikpapper så att jag kan lämna in det i tid!;)
- Titta lite på ännu fler praktikpapper och se att jag har allting under kontroll..
- Gå ut och fotografera, oklart vad, men säkert hittar jag något!;)
- Klippa av ett par jeans till shorts. Inte säkert att jag kommer använda dem sen ändå, men jag använder ju ändå inte byxorna nu heller... Så det är värt ett försök!:)
- Sköta djuren och vattna i växthuset
- Vila så att jag orkar med min sista arbetsdag imorgon!;)

Säkert kommer jag göra lite annat smått också, men det här är väl ungefär det jag har planerat för idag!:)

Vad har ni för planer för dagen?


Bild fotograferad igår.

Sara - Bubblor


Fotograferad idag.

Bubblor på bottnen av en liten pöl på ett berg. Ganska häftigt må jag säga!:P

Gonatt!:)

Sara - På gränsen mellan land och hav

Fotograferad idag.

Där ser det ut så här.

Sara - Strandaster


En liten strandaster, fotograferad idag.:)

Haha, det ser lite ut som att den här bilden är upp och ner, men den är fotograferad rakt uppifrån så jag visste inte riktigt hur jag skulle vända den!:P


Vilken version är finast?:)

Jag tyckte att dom här små strandastrarna var så väldigt söta, men vad tycker ni?:) Jag blev själv också ganska nöjd med bilderna, fast jag bara tog dem "lite snabbt" medan jag gick förbi..:P


Sara - Bildbomd från dagen!

Idag kom ju som sagt Lindas familj på besök (förutom ena systern, för hon är på konfirmationsläger), för att "hämta hem" Linda. Och förutom att äta så hann vi nog med lite annat, bland annat ett besök vid stugan.

Haha, och så här lät ett samtal om det just före:

Mamma: När var ni senast till stugan?
Tommy (pappan, mammas lillebror): Jaa, det var väl säkert förra sommaren!
Kristina (mamman): NÄÄ-Ä DU! Förra sommaren var det int! Det var säkert för fem år sedan!
Tommy: Nej så länge sedan var det nog int!
Mamma: Tore, har vi alls byggt så länge på stugan..?
Pappa Tore: Nää, jag tror det är tredje sommaren nu som vi har hållit på med den..
Kristina: Jaha.. Ja men då är det säkert tre år sedan vi var hit och tittade!

Och så lät det ungefär tills alla kom överens om att det inte var förra sommaren dom såg på stugan, men att det nog ända var mindre än fem år sedan!:P

Men nu till bilderna!:)

på väg mot stugan!


Lotta satt beredd i hotellreceptionen, eller baren, beroende på vilken tid på dygnet det är!;)


Pappa försökte smygfota mej, men jag behöver knappast säga att han blev upptäckt..?:P

"Pappa, staketet blev lite glest här", sa jag förskräckt! "Jaa, sågen slutade fungera", sa pappa. Så vi får leva ett tag till med lite glest staket på balkongen..;)

Enda bilden på mej från idag som jag har fotat!:P

Utsikten från stugan är inte helt fy skam!:P

Lotta och Linda njuter vid "strandkanten".:)

Linda och hennes pappa Tommy tittar på när lilla Susanna ska ta ett dopp!:P

Pappa fotograferar igen!:P Som mamma sa: "Hela familjen har mitt i allt blivit proffsfotografera, allt ska fastna på bild!". Fast riktigt så är det väl kanske inte, speciellt inte delen om "proffs"....;D

Hela gänget samlat, förutom jag som står bakom kameran då!:P

På hemvägen var vi tvugna att bestiga höga berg och ta oss igenom djupa skogar!

Men alla överlevde ända fram till bilarna, så det var ju tur!:)

Efter det körde vi hem, åt några gånger till, och sedan var det dags för våra gäster att fara hem!

Så ungefär så här min (och deras..:P) dag varit!

Hur har er dag varit?

Sara - Släktingar på besök

Vår kusin Linda från Pargas har ju varit här nu i två veckor och jobba som lekledare tillsammans med Lotta, men simskolan tog slut igår. Så det börjar vara dags för henne att fara hem nu då! Så idag kommer hennes familj hit (det här är ett tidsinställt inlägg, så när ni läser det är dom redan här), och så far allihopa hem på kvällen.

Så idag är det inga andra "jobb" inplanerade, och det är ju skönt!:) Så nu ska jag bara umgås med kusinerna från Pargas och ta det lugnt..;)

Det börjar vara dags för kusin-Linda att fara hem igen! Bild från Torsholmadagen.

Hoppas att ni alla ha en lugn och skön dag och å hörs vi igen senare!:)

Sara - Inatt jag drömde något som...

..jag har drömt förut! 

Känner ni igen det? Fast det blev lite fel på slutet..:P

Men nu till min dröm!

Jag och några andra ungdomar flydde någonstans ifrån. Typ från en stad eller något, vi ville leva för oss själva på något avlägset ställe. Vi for förbi vattendrag och skogar. På ena sidan var det en stor skog, men där var det tillträde förbjudet. Och på skylten såg det ut som att dom menade allvar. På en annan sida var det en enorm lekplats nedanför ett stup (vi var uppe på ett högt berg). Och på den sista sidan var det ett stort hav eller något annat liknande som var omöjligt att ta sig förbi.

Så här såg det ungefär ut:Så fast vi så gärna skulle ha velat klara oss själva ute i ödemarken, så var det omöjligt. Vi hade bara ett litet berg att vara på, överallt runt omkring fanns det männsikor eller andra "hinder". Så jag tror att jag gav upp och bara satt på berget och var ledsen.

Drömmen i sig är väl kanske inte såå speciell, men jag tycker att det är konstigt för jag vet att jag har drömt nästan exakt samma sak tidigare någon gång! Så då känns det ju som att det skulle betyda något..

Vad tror ni att min dröm betyder?

Sara - Maxi dahliaIgår plockade vi åtta vagnar med maxi dahlia, en skickades till fasta Åland samma dag, och sju ska skickas till Helsingfors imorgon. Så igår plockade jag och några andra ungefär 670 maxi dahlior. Jag plockade mer än hälften, för dom andra ploackade vita och dom måste putsas ganska mycket, medan jag plockde gula, röda, rosa, rödvita och rosavita som knappt alls måste putsas. 

Eftersom dom flesta först ska skickas imorgon så skulle vi ta bort alla blommor som såg det minsta vissna ut, för dom skulle ju säkert vissna på dom här väntedagarna. Och jag var ivrig med saxen, man såg var jag hade stått och plockat och klippt..;) En annan som plockade ville inte alls klippa bort någon, så hon blev ju nästan arg på mej när jag klippte bort så mycket..:P 

Men blommorna jag klippte bort var ju nog ganska fina (men bara ganska fina) ibland, så jag måste ta hem två som jag fotograferade lite snabbt igår på kvällen!:) Och bilden ovan är en av dom! 

Nog har dom ju ganska härliga blommor!:)

Sara - Äntligen kan man pusta ut...

Om ni har läst dom två inläggen nedan så vet ni att jag har haft två jobbiga dagar nu på sista tiden. Både fysiskt och psykiskt påfrestande. Mest fysiskt kanske, men man kan nog nästan påstå att hettan tar på psyket också, huvudet blir lite så där halft kokt liksom...typ...:P

Men nu har vi det mesta höet inne, praktiken är snart slut, det är helg och jag ligger i sängen och latar mej. Så det börjar nog arta sej nu tror jag!:) Så nu ska jag vara ute och fota så mycket jag hinner, och försöka uppdatera på bloggen så ofta som möjligt! 

Inte för att ni kanske egentligen bryr er, vi har ju ändå inte så många läsare.. (Det är nu ni ska skriva kommentarer om att ni visst bryr er, att er vardag skulle vara mycket tråkigare utan mej och Malin..;) ) Men jag tycker ju om att fota och blogga, så jag gör det ju ganska mycket för min egen skull!:)

Och det ska bli otroligt skönt att äntligen hinna njuta lite av sommaren, jag har t.ex. inte alls "hunnit" simma ännu..:P Sedan har jag ju förstås lite sommaruppgifter från skolan som jag måste göra, men dom kan väl inte ta såå länge..;)

Bara för att jag har skrivit så tråkiga inlägg nu den senaste tiden så bjuder jag på en bild som jag fotade förra helgen. Jag har inte så mycket nyare bilder, men jag lovar att det ska bli bättring på det!:)Sov gott allihopa!:)

Ps, glöm inte att kommentera...;)

Sara - Fullt upp idag

Förlåt att det har blivit lite dåligt med bloggandet, och så kommer det nog vara ända till imorgon.. Idag jobbade jag först åtta timmar (det var väldigt varmt idag med, så jag är inte direkt pigg nu heller..) och nu ska jag fara och bärga hö igen. Fanny är i Mariehamn, Lotta och Linda har simskoleavslutning, så jag, mamma och pappa måste klara oss själva.. Roligt liksom, jag är ju verkligen sugen på att fara ut i solen igen och slita i några timmar!

Jaja, så är livet, det är bara att kämpa på! Och som tur är så är det ju helg sedan, och jobb bara på måndagen. Sedan är praktiken slut!:D

Nej nu måste jag rusa, men ha det bra!

Sara - SÅ TRÖTT...

På måndagen, tisdagen och onsdagen så var det ganska skönt att jobba i växthus. Det var mulet och ganska svalt. Men idag var det stekande sol, ingen vind (det brukar blåsa lite i gångarna annars, men nu var det hett där också) och alldeles outhärdligt hett. Svetten bara rann. Jag hade till på köpet glömt att fylla min vattenflaska, så jag hade bara en halvliter saft och några klunkar "gammalt" vatten.. Så vid slutet av dagen kännde jag mej både svettig, trött, törstig och utmattad!

När jag kom hem drack jag först lite vatten och sedan ungefär en liter mjölk. SÅ GOTT! Men jag är fortfarande törstig så jag lär väl hinna dricka en hel del ännu idag.. Men nu satte jag i alla fall en stor flaska halvfull med vatten i frysen, så bara jag kommer ihåg den imorgon så har jag ju kallt vatten att dricka!:) För eftersom det inte finns kylskåp eller något så blir ju allt så där äckling ljummet...

Jaja, nu vet ni i alla fall hur min dag har varit, och hur trött jag är nu.. Jag kommer knappast orka med så värst mycket mer ikväll, jag ska bara lata mej.. Plus sköta djuren och växthuset..

Som tur är så är det snart helg, och så är praktiken över om några dagar!:)

Hur har er dag varit?

Ps, idag är jag så trött så jag orkar inte ens leta upp en bild att visa, så ni får nöja er med ett så här tråkigt inlägg...:/

Sara - För er som vill veta sanningen


Tidsinställt inlägg, bild fotad förra helgen.

Sara - Tror ni jag är upptäckt..?


Tidsinställt inlägg, bild från midsommarhelgen.

Jag är lite tveksam så därför vill jag gärna höra vad ni säger om saken...;D

Sara - Som en fana i vindenVilken version är finast?

Sara - Svan med grå näbb

Dom här bilderna är fotograferade på midsommarhelgen när jag och Malin var en sväng till Dalsbruk på picknick och fågelskådning. En mycket mysig dag!:)

Men jag blev så förundrad när jag såg den här svanen. Den var alldeles ensam, lite smutsig (Malin trodde först att den var död när den hade huvudet under ytan..) och med grå näbb! Brukar inte svanar liksom ha gul eller orange näbb..?!:P Så jag tycker att det ser ut som att det simmar en "svartvit" svan i vatten med färg...:P

Om ni förstår vad jag menar!:)Vad tycker ni, ser den inte lite konstig ut?:P Men jag tycker att den är fin i alla fall!:)

Malin - Sångtexter att leva efter

Är så imponerad hur alla låtskrivare kommer på så bra och kloka texter. Här är några fina rader:
Det är ofta man hör orden, men ibland måste man verkligen lyssna för att förstå deras mening.

Sara - En blomma i ett hav av gräs


Tidsinställt inlägg.

Nu när ni läser det här jobbar jag min fjärde sista arbetsdag i växthusen! Så efter idag är det bara tre dagar kvar - sedan är praktiken slut! Gud vad skönt att få vara ledig sedan!:D

Ps, nejdå, jag har inte alls börjat med nedräkningen...;D

Sara - Att tänka på när det känns jobbigt...


Tidsinställt inlägg, bild fotad i helgen.

Sara - Att prata i telefon med chefen

Jag har sommarjobbat i växthusen ganska många år. Jag minns inte ens hur många längre.. Men kanske jag jobbar sjätte året nu..ungefär typ kanske som Fanny brukar säga!;)

På dom tidigare åren har jag aldrig pratat med chefen i telefon, varken att han har ringt eller att jag har ringt. Aldrig, inte en enda gång. Dels för att jag inte tycker om att prata i telefon. Dels för att det kostar att ringa. Och dels för att det inte ha behövts, jag jobbar oftast med någon annan och då kan ju den personen ringa.:) Jag är dessutom dålig på att släpa runt på mobilen, så då skulle det bli så mycket spring att hämta den när den alltid är på fel plats!

Men i år när jag är här på praktik så ringde jag honom några gånger på våren. Dels för att fåga om det alls passar att jag kommer på praktik, och dels för att avtala tid så att han kan skriva under några papper. Men efter det gick det några månader utan att någon av oss ringde. 

Om någon ville den andra något sa vi det antingen direkt eller sms:ade. Det har varit en stor lättnad för mej dom här åren att man ka sms:a honom. För ett sms är ju inte så jobbigt att skicka!:)

Men igår på morgonen ringde jag för att fråga vad jag skulle göra (jag och Nadja skulle klippa astrar, men vi hade bara en sax..). På kvällen ringde chefen för att fråga hur långt jag hade hunnit med vattnandet innan jag gick hem för dagen. Idag ringde han igen för att ge lite nya order, det var lite av hans planer som hade ändrats. Och idag ringde jag igen, för att be honom komma och titta på en sak så att det inte blev alldeles tokigt. 

Så det var värst vad vi har börjat ringa till varandra nu mitt i allt!:P

Haha, jag hatar "bildlösa" inlägg, så då visar jag hellre en bild som inte alls har med inlägget att göra...som den här...:P  Det föreställer ju i alla fall blommor, så helt fel blev det väl inte..?;)


Sara - Mamma och pappa
Fotograferat i söndags.

Sara - Bara så att du vet..

Bild fotograferad i söndags.Sara - Vad skulle jag göra med en mindre bil??

Antagligen ta hem lite färre kasserade blommor...!;D

Så här såg baklucka ut när jag kom hem idag!:P

Jag tog hem 1 lobelia, 1 stor kruka med zinnia, 2 femtungor, 2 små sticklingsverbenor, 4 stora krukor med sticklingsverbenor, 6 höga tagetes, 6 ampelpetunior och 8 strandkrassen. 

Orsaken till att dom skulle slängas var dels att deras bäst-före-datum hade passerat och dels att han inte hittade någon som ville köpa dem. Typ med tagetesen. De var specialbeställda av Mariehamns stad (det är inte bara "höga" tagetes, utan dom är extra höga) men det blev en del över, så därför skulle dom slängas.

Och jag har inte hjärta att slänga så många fina blommor, så jag tar alltid hem ganska mycket. Men idag blev det nog ovanligt mycket..:P Men nu är alla blommor slut i Sarvik i alla fall! Bara gröna krysantemer och astrar kvar. Men imorgon ska jag till Korsö och där finns det mera kvar..;) Men förhoppningsvis inget som ska slängas för det rymms inte fler blommor i växthuset nu, och jag har ingenstans att plantera dom heller..:PSara - <3


Sara - Snart är praktiken slut!:)

Inte för att jag inte trivs med jobbet och så, men jag måste nog erkänna att jag hellre är ledig än jobbar...;)

Och eftersom jag började jobba redan i slutet av april känns det nog faktiskt som att det skulle vara dags med sommarlov snart! För det är ganska tungt att jobba, så jag orkar inte njuta av sommaren efter det. Speciellt inte när det är så stekhett inne i växthusen, så då vill jag ju verkligen inte vara ute i solen efter det!

Det här är ett tidsinställt inlägg, så när det publiceras så jobbar jag för fullt med min femte sista arbetsdag. Så då är det bara fyra dagar kvar sen då!:D Lite typiskt bara att praktiken inte är slut när veckan är slut, utan jag måste jobba på måndagen också..:/ Menmen, det är inte så mycket man kan göra åt det! 

En bra sak med den här praktiken är i alla fall att man får lön, annars skulle jag knappast orka!
Så nu har jag tjänat lite pengar så jag klarar mej förhoppningvis resten av året (med hjälp av lite studiestöd förstås!;) ).


Jag bjuder på en bild från helgen bara för att inlägget inte skulle se så tråkigt ut!:P

Sara - Sov gott och dröm fint!


Sara - Tältplats bokad!

Äntligen tog jag mod till mej och försökte mej på att boka tältplats!:P Och det verkade gå bra. Så nu har jag en tältplats bokad på Gröna Udden för tiden 22-29 Juli. Så nu är alltså boendet ordnat när det är Rockoff!:) Förutom en natt som vi måste improvisera, antingen sova i bilen eller hitta någon annanstan satt sova, och en natt som vi ska sova på färjan. Men det ska nog bli bra!:D

Mamma ska också boka färjan, både dit och tillbaka, och bilbesiktning för Zafiran. Så sedan är det bara att vänta på att Malin kommer hit, packa allt man kan tänkas behöva, och fara dit och ha roligt!!

Jag ser verkligen fram emot det, jag tror att vi kommer ha väldigt roliga dagar i Mariehamn!


En liten bild fotad igår för att muntra upp inlägget lite!:P

Sara - Dom härliga sommarkvällarna!


Malin - Måndag

Nu har jag 9 dagar jobb kvar. Sen blir det lite sommarstugeslappande... Sen blir det Torsholma och sen blir det Rockoff! Jee... Sedan får man se vad som händer resten av tiden :)

Jajaaa, då var måndagen förbi, skönt... Måndag är alltid tyngst, sedan blir det bara lättare och lättare. :)

Idag kom mamma, pappa och Matilda hem, efter två veckor på sjön. Jag tycker att det är skönt att vara ensam hemma, men ack, nog är det skönt när någon kommer hem och plockar i diskmaskinen. Och pappa till och med tankade min bil idag, jeee :D
Sara - Blåklockor


Sara - Bilder tagna i kvällsljus


Tidsinställt inlägg. Fotade på söndagen.

Jag älskar att fotografera på kvällen, medan solen går ner. Ljuset är så mycket vackrare och "mjukare" då!:) 

Jag blev nöjd med dom här bilderna, men skriv gärna vad ni tycker om dom!

Sara - Frosti i kvällssolenÄr han inte söt??:)

Sara - Vår lilla sfinx!Ser ni likheten?:P

Sara - Vilka fåglar föreställer bilderna?


Fotograferad i fredags.


Fotograferad i juni.

Här har du någonting att klura på Malin!;)

Och det är två olika fågelarter, ifall du inte såg det....xD

Sara - Med blicken mot havet
Sara - Höbärgning

Igår balade vi en del hö, och idag balade vi en del. Så nu har vi lite över 500 balar inne under tak, så det känns ju skönt!:) Bara ungefär hälften kvar då, men det sparar vi säkert till nästa helg!:P

Här kommer i alla fall några bilder från dagens höbärgning:


Vår "vackra" gamla traktor med balaren på släp. Och Willy och pappa..:P


Här ligger det torra höet i rader, redo att bli balat!


Balningen är i full gång! Mamma bär balar i högar så att det ska gå snabbare att lasta på släpvagnen och i hästsläpet.


Lastningen har börjat!


Släpvagnen är fullastad och hemkörd.:)


Höbalarna slängs upp på loftet i hallen och där radas dom ordentligt!


En del av arbetsstyrkan passade på att lata sej..:P

Sådär, nu vet ni precis hur det går till när vi bärgar hö!:) Och Linda, som har egen häst, hade konstigt nog aldrig varit med på en höbärgning, så det var säkert lite spännande för henne. Ända tills det blev för jobbigt! Det var "min" arbetsuppgift att slänga upp balarna från släpen till loftet, så jag tror att jag slängde upp ganska många hundra.. Men sen så är ju armmuskler en av de få muskler jag har..;)

Men jag måste nog erkänna att det är skönt att ha "bara" hälften klart nu, för det blir nog jobbigt att hålla på länge!

Malin - Fågelungar

Inne i det ena växthuset har en sädesärla fått för sig att bygga bo, mitt bland blommorna. I början fanns det fem ägg och ungefär alla kläcktes. Nu finns det bara två ungar kvar, när och hur försvann dom andra egentligen ? Nåja men idag tog jag bild på de två lurvbollarna.Sara - Bilder från Torsholmadagen


Linda och Fanny. Och tant Else i bakgrunden!:P


Lotta.


Linda och Fanny igen..:P


En bild från skärgårdskampen där en av deltävlingarna var säckhoppning. Jag kan dessutom glädja er med att Torholma-laget vann det här året!:D


Lite andra människor!:P


Den delikata middagen!:D Abborrfilé (eller helstekt gris, det fanns både och), nypotatis, sallad, sås och bröd.
Ser det inte ganska gott ut!:D

Det fanns också loppis och försäljning av t.ex. bakverk, lotteri (Lotta vann två muggar och pappa vann kaffe och en målarbok+pennor), lite utställningar och annat liknande, men jag hann inte titta så mycket eftersom det var så hett så jag for dit ganska sent, och sedan blev det bråttom med höbärgningen! Men det blev en god middag i alla fall, så det är ju alltid något!:D

Malin - Leker turist

Eftersom jag har jobbat i i helgen (vattna allt i några timmar på förmiddagen), så passade jag på att turista lite där också. Jag gick i museumet och tog lite bilder. Men nog var det ju typiskt. Först for jag på jobb, vattnade direktförsäljningen och så tänkte jag ta lite foton. Men daadaadaadaaaaaaaam, inget minneskort. Så jag for hem igen efter. Så fick jag mina bilder sen. Jag glömmer allt som oftast minneskortet, så jag blev inte så chockad :PDet var ganska långtråkigt att stå o vattna blommor i bastuvärme, så jag roade mig med att fota blommorna.Sedan gick jag mot museumet. En som arbetar där har så länge sagt att jag ska komma och titta. Nog har jag ju varit någon gång förut, men inte på fleraflera år. Så idag passade det bra! Sedan stannade jag också i ett galleri med teckningar. Inne i muséet. Kan inte komma på om det heter "museumet" eller "muséet"? Hehe, men det var en parentes. Sara - Stressigt värre!

Igår mitt på Torsholmadagen började det regna lite, och vi hade höet ute på torkning (det var torrt, men vi hade tänkt bala det först idag), så det blev lite panikbalning igårkväll. Så vi åt vid Torsborg (eller jag åt snabbt, pappa och Willy åt inte alls, Fanny, Linda och Lotta åt långsamt) och sedan for vi till Samnäs och tog in hö. 

Nu ska vi fara och ta in resten från den ängen, det slutade regna typ genast så det var inte så bråttom att få in allt igår på kvällen, utan vi sparade hälften tills nu. Men det betyder att jag kommer ha fullt upp i några timmar, och därför bloggar jag inte så aktivt som jag skulle ha velat..:/

Jaja, jag hoppas att ni har haft en lugn och skön dag!:)

Sara - Torsholmadagen

Det är idag det! Det började klockan två, men det är så äckligt hett och fuktigt ute så jag ville inte fara så tidigt.. Så jag sitter fortfarande hemma.. Men så småningom tänkte jag byta kläder och göra mej redo för att cykla dit!:) 

Nu på dagen är det loppis och försäljning av lite allt möjligt, och kanske någon uppvisning och tävling, och klockan fem blir det middag. Stekt abborre, så det är ju inte helt fel!:)

Jag tar självklart med kameran så ni kommer säkert få se bilder så småningom!:P


Tills dess får ni nöja er med en bild på några fåglar!:)

Hoppas att ni alla har en riktigt skön lördag!

Sara - Bilder från gårdagens cykeltur och "bergsklättring"!:P

Igår cyklade jag, mamma, pappa och Willy ut på en kvällstur, och här kommer lite bilder därifrån!:) Igår visade jag också två bilder, dom kan ni se här!:)

Bild från tidigare i somras. 

När vi hade cyklat en bit mot Brändö och kommit fram till en vägbank ville jag fota solen som gick ner. Men vi kom lite sent  så den hade precis gömt sig bakom bergen. Så för att se den igen överatalade jag Willy att klättra med mej upp på det här berget!:P Det var inte riktigt lika brant mot vägen, men nog var det lite svårt att komma upp.. Men utsikten var fin i alla fall!:D


Så här vacker var utsikten!:)


Tänk att Willy vågade komma med upp!:P
Himlen var så vacker!


Där långt nere stod mamma och pappa!


SÅ VACKERT!
Det växter massor med underbara blommor längs med vägarna också!


Ojoj så flitigt vi cyklade!:D

Det var så härligt för det var alldeles vindstilla, luften var varm (men inte "het") och allt kändes alldels perfekt. Det var en härlig kvällstur! (Eller "natt-tur" blev det ju nästan, vi kom hem ganska sent!:P)

Sara - Gonzales vill alltid vara med!:)

Gonzales är en nyfiken liten katt som alltid vill vara med. Här var han med och hälsade på hästarna igårkväll.


Han låg och vilade inne i vindskyddet, det blir ganska varmt med den svarta pälsen!


Här vågade han sig däremot ut ut skuggan. Och som Willy sa när jag tyckte att det skulle bli mysigt med dom i soffan sen senare: "Det är sånt här man inte vill veta att dom gör.." Haha, och inte undra på att mamma tycker att det snabbt blir smutsigt inne och att det luktar häst...;)Men Gonzales själv var nog nöjd med sin plats!:D

Både Gonzales och brorsan Laban är kanske ganska jobbiga ibland, men nog är dom söta!:)

Sara - Sötaste Gola


Fotograferad igår.

Sara - Gonatt!

Fotograferade nu på kvällen.:)

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?


Fotograferad för cirka en timme sedan!:P

Vad ser det ut som för fågel Malin?


Hihi, och om ni ser riktigt noga ser ni en liten unge bakom den ena också!:)


Sara - En härlig cykeltur

Willy kom ju som sagt hit idag på kvällen, och nästan genast efter det for Fanny, Lotta, Linda och två andra tjejer från Brändö till Lappo med lite pojkar. Så vi visste inte riktigt vad vi skulle göra jag, mamma, pappa och Willy. Men vi satt i alla fall ett bra runt bordet och pratade om fotografering och kameror. Och eftesom det var så härligt kvällsväder ute försökte jag få med någon ut och fota!

Till och med mamma tyckte att det var en bra idé, så vi cyklade iväg alla fyra några kilometer mot Brändöhållet och fotade och njöt av vädret!:) Härligt!:D

Jag fotade ganska mycket, men jag orkar inte riktigt gå igenom bilderna, så det får bli imorgon.. Men här får ni se två bilder från ikväll i alla fall!:)

Det var så härligt att cykla i solnedgången, det var vindstilla och allt var så härligt!:)
Jag och Willy övade dessutom lite bergsklättring, men det skriver jag kanske mer om imorgon!:P

Malin - På en liten roadtrip

.... till Kasnäs. Nog måste man ju checka in den nya bron! Fin solnedgång var det i alla fall!Nu måste jag gå och sova, eftersom jag ska jobba imorgon...

Sara - Willy på besök!:)

Nu kom Willy hit så nu måste jag gå upp och vara lite social!:)

Men om ni har riktigt tur hinner jag kanske blogga lite sen senare ikväll...;)Ha en skön fredagskväll!

Sara - Usch vad trött jag är!

Efter en lång dag (jag hann med lite övertid också..) i de otroligt varma och fuktiga växthusen är jag nu alldels slut. Trött och smutsig. Jag borde fara ut till djuren så att jag skulle kunan duscha sen, men jag är så trött....

Så nu vet ni det...

Sara - Jag saknar dej!
Bilder från i söndags. Tidsinställt inlägg - men ack så sant!

Allting är så mycket roligare bara man får göra det tillsammans!<3

Sara - En liten ros

Jag tycker att bilden har så härliga färger!:)

Fotad i helgen, tidsinställt inlägg.

RSS 2.0