Diiiisk [Malin]

Tänk att det krävs att alla tallrikar, bestick, glas och muggar (och annat som tillfälligt kan tänkas fungera att äta med) ska ta slut innan man sätter i gång att diska. Kan man inte börja i tid för att förhindra de stora bergen och tomma skåp.

Typ som att vaccinera sig mot någon sjukdom. För att inte bli smittad måste man utsätta sig lite grann av dedär små virusarna.

För att slippa stora diskberg måste man utsätta sig lita grann av dedär små högarna.

Jag behöver en stor dos diskvaccin!

Ute är det isande kallt, men inne är ljuset varmt och mysigt...:P

...
Kramar Sara

Jippie, snart får man börja öppna julkalendern!! :D

Jag kände bara att jag måste få skriva det.
...
Nu är det mindre än en månad till julafton, och gissa om jag längtar!:P
Det känns alltid roligt att få börja öppna julkalendern då, att se hur dagarna till julen bara minskar och minskar, och jag tror (hoppas i alla fall..:P) att det här årets julklappar kommer bli de bästa hittills!
Jag vet att jag kommer få vissa saker jag har önskat mej, och jag hoppashoppashoppas att jag får en systemkamera, jag booorde få det, men just bara därför blir det väl knappast så...:/ Men jag får väl bara fortsätta hoppas nu en tid till, och sen får jag ju åtminstone veta.
...
Men gissa om jag blir besviken sen om jag har ett ganska stort paket kvar, och så är det bara någonting tråkigt i det!!! Hemska tanke, bäst att inte hoppas på för mycket...
Men jag hoppas i alla fall att jag får den.
...
Joo, jag måste helt enkelt få den. Annars...jaa, annars så köper jag väl den själv.
Men jag hoppas att jag får den!
...
Haha, så nu vet ni det!:P
...
Vad önskar ni er förresten?
...
Ha det bra, kramar Sara

Vackert vinterlandskap

Nu är det -14°C kallt ute. Allt är vitt och tyst.
Det är otroligt vackert!
...
...
Synd bara att det är så kallt.
Men det gör ju åtminstone det desto mysigare att sitta inne i värmen och njuta av något varmt att dricka och något spännande att läsa!:D
...
Så jag antar att det bara är att hoppas på att vi får en vit jul i år (och att bilen överlever ännu några månaders kyla..). För fint är det ju i alla fall!
...
Ha det bra, kramar Sara

Pepparkakspyssel! [Malin]

Vi kom på att vi skulle göra glasyr på pepparkakorna vi bakade igår.

Men det visade sig att det blev ganska svårt, eftersom glasyren blev lite för lös. Men det hindrade inte oss.

Jaa...sedan gick väl allt lite till överdrift och vi började klotta ner pepparkakorna hur som helst :PMen vi lever efter det mottot att huvudsaken är att det är mycket glasyr på, inte hur snyggt det är :D

Fint väder! [Malin]

 


Julbelysning! [Malin]


Vi har gjort det så mysigt med julbelysning!

Jiippiijej, jag är mysbelys okrönta drottning ;)

pepparkakor [Malin]

I veckan köpte vi pepparkaksdeg. Men sedan kom vi på att vi inte har några pepparkaksformer. Så igår när vi bakade blev det mest runda pepparkakor (gjorda med glas), men också lite egendesignade!Sedan hände en sorglig sak.

Igår föddes en snögubbe.Men han gick ett sorgligt öde till mötes.:(


Jag gjorde även pannkaka igår. Den såg lite konstig ut. Men den var jättegod. :D
Värst vad man blir på bakhumör nuförtiden!


Veckans lästips!

På torsdagen var jag och Malin till biblioteket, och då lånade jag bland annat den här boken.
"Vansinne" av Dean Koontz.
Den började jag genast läsa, och idag läste jag ut den.
...
...
"Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County.
Om du tar den här lappen till polisen kommer jag istället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgörenhetsarbete.
Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt."
...
Så står det på framsidan av boken på en lapp, och den lappen fick huvudpersonen också i början av boken, under vindrutetorkaren på sin bil. Först trodde han bara att det var ett skämt, men dagen efter så fick han veta att det inte bara var ett tomt hot - en blond lärarinna hittades mördad. Då var det dags för nästa lapp, och nästa val. Han ville fara till polisen, men var orolig att åka dit för morden och hade inga bevis för lapparna hade "försvunnit".
...
Så här fortsätter det ett tag, flera människor dör, Billy (huvudpersonen) vägrar att välja vem som ska bli nästa offer, men vet inte hur han ska få ett slut på det. Vid alla mordplatser så har den riktiga mördaren satt ut "bevis" som visar att Billy har gjort det, fast han är helt oskyldig. Det leder till att Billy själv gör sig av med liken, och då blir det ännu svårare att ta kontakt med polisen.
...
En annan orsak till att han inte kan ta kontakt med polisen är att "monstret", som Billy kallar honom, har hotat att döda hans flickvän (som ligger i koma), och om Billy blir häktad kan han inte vakta henne. Så han fortsätter på samma sätt. Han blir också skadad flera gånger, men ger ändå inte upp.
...
Han blir bara mer och mer intrasslad, men han har också hittat en misstänkt.
Men det är något som inte stämmer....
...
Jag tyckte att boken var väldigt spännande, och lite Saw-inspirerad. Han har ett val, men det finns ingen "perfekt" lösning - alla kan inte vinna.
Och hur bestämmer man vems liv som är värt mest? Hur vet man hur man ska göra när man inte kan spelreglerna?
Jag tycker att den var läsvärd, så om ni undrar hur det slutar så är det bara att läsa den själv! :D
...
Ha en trevlig lässtund, kramar Sara

På promenad genom stan! [Malin]

Ah, vad skönt det är att vara ute, om man har tillräckligt med kläder på!

Och äntligen fick vi ut vår post! Jeee! Låsen i postlådorna har varit fasfrusna hela veckan. Menmen, inte hade vi ju direkt fått något spännande ändå. Bara en hög med HBL och ÅU.

Det är så fint inne i centrum när de har hängt upp lampor över gågatan. Och en gran fanns nu på torget också.

Jul, jul strålande JUUUUUL!

Besök vid tvättstugan!

Efter frukosten var vi riktigt duktiga och masade oss till tvättstugan (andra gången hittills..:P) och tvättade kläder.
...
Haha, det börjar faktiskt kännas som att det är på tiden att lära sig hur tvättmaskinerna fungerar, och att börja tvätta kläderna själv! Egentligen är det väl inte så svårt att tvätta, men eftersom jag i princip aldrig har gjort det själv (förutom i Brusaby när man tvättade hundarnas och katternas saker, men då slängde man mest bara in allt som skulle tvättas i maskinen..) så är det ganska komplicerat för mig.
...
Fast egentligen är det ju ganska lätt. Så nu ska jag börja tvätta mina kläder själv, i alla fall ibland. Som mamma sa till mig: "Om du ändå kommer hem och har stor bil och så, så kan du ju lika bra ta hem all smutstvätt så tvättar jag det". Så det måste jag ju göra. Annars blir kanske mamma besviken för att "hon inte behövs mera"..eller så blir hon inte det, men det är i alla fall praktiskt att fara hem med en massa smutsiga kläder och komma tillbaka med rena - utan att ha gjort någonting mera med dem än att föra dem till tvättkorgen! :D
...
Men idag tvättade vi i alla fall själv, för nu har jag inte varit hemma på ett par veckor, så de rena kläderna börjar minska. Och det är ju inte så jobbigt och besvärligt när vi nu har gratis tvättstuga i närheten. :)
...
Här kommer lite bilder!
...
Det finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare och några torkskåp (+en strykbräda) som vi får använda.
...

Malin håller stolt upp tvättmedlet!:P
...

Malin slänger glatt in alla kläder i tvättmaskinen - förutom en strumpa märker hon efteråt!!
Menmen, så kan det gå!
...
Så det var vårt besök vid tvättstugan.
Nu måste vi bara komma ihåg att hämta kläderna senare idag också, så att de inte blir kvar där!:P
...
Ha det bra, kramar Sara


Frukost

Mums mums, säger Malin! :P

Minnen [Malin]

Nu är kaffekaka i ugnen! Namnamnam!

Fick syn på lite bilder från i somras. Och jag började NÄSTAN längta till nästa sommar! (men bara nästan, nu längtar jag ju till julen! :P
Det är supermysigt med levande ljus...:)

Jag älskar det helt enkelt! <3
...
Ha det bra, kramar Sara

En vinterdag [Malin]


Åh, idag har det varit fint väder och snön har glittrat på för fullt! Men usch vad kallt det är...!Idag var det en kortkort dag i skolan, och det är skönt för jag var dödstrött! Ska bli skönt att ta det lungt här i Ekenäs i helgen! Ahh... Eller jaa, lungt och lungt.. JAg måste greja på lite skolarbeten o tvätta kläder. Men man får sova länge på morgonen i alla fall!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag har begravt mig i en bok hela veckan nästan, och det har jag gjort även idag! Sedan var Sara och jag till butiken. Kan någon förstå att det har gått åt TRE liter mjölk denhär veckan! Ojojoj! Förstår knappt vad vi använt så mycket mjölk till!

Jaja, men nu e de storstädning på gång! Sara står och diskar o snart ska jag också börja städa. Det ser faktist ut som en svinstia. Jätteäckligt! Förstår inte hur man kan leva så frivilligt..hehe.

HEJHEJ LEVERPASTEJ!

Nyinförskaffade växter och tillbehör :)

I helgen när jag var hos Willy i Åbo så passade vi på att fara en sväng till Plantagen (ingen brukar vilja komma med mig dit, så därför passade jag på när bara Willy var med..:P) och såklart kunde jag inte fara därifrån tomhänt!
...
Först och främst så har jag länge behövt jord. Helt vanlig jord. Det behöver jag för att våra uteblommor ska klara vintern, och för att kunna plantera om alla växter som behöver det.
...
Så därför köpte jag två säckar blomjord.
...
...
Sedan så håller min flaska med växtnäring på att ta slut, så därför bestämde jag mej för att köpa lite näringspinnar på samma gång.
...
...
Så nu borde både mina gröna växter och blommande växter överleva ett tag till. :)
...
Och till sist så köpte jag två växter: ett litet träd (eller det är väl egentligen fem, men de är i samma kruka..) och en annan mindre växt. Den mindre köpte jag "som överraskning till Malin", men det var mest så att jag inte skulle få dåligt samvete för att jag köper så mycket...;)
...
Men det är ju bara så - jag kan inte gå in i en blomaffär utan att komma ut med något nytt, spännande som jag absolut behöver!:P
...
...
Så här ser de nya växterna ut!Så det var väl ungefär allt jag köpte, vad tycker ni? :P
...
Ha det bra, kramar Sara

FelSMS.com

Ganska underhållande må jag säga!

Till: Pappa
Sms: Om inte du slutar snusar så kommer du inte få fler pussar av mig.
Svar: Jag slutade snusa när du föddes lilla vän. Så du kan pussa på pappa nu :) Vem skulle smset till?

Förklaring: Pappa förstod att inte smset skulle till honom. det skulle till en kille jag träffat ett litet tag. /IA


Till: Brorsan
Sms: Tycker att din snopp ser ut som en litet kotte.
Svar: Jag vet.

Förklaring: Skulle skoja lite med min pojkvän men skickade till min bror som tydligen har en kottsnopp. /Nancy

Till: Ex Svärmor
Sms: Hatar att bo själv när man är sjuk!
Svar: Men hej Sandra. Saknar du Linus?

Förklaring: Blev helt chockad när mitt exs mamma skickade svar. För först då fattade jag att jag skickat fel. Fick svara att jag inte saknade Linus utan att jag bara skrivit lite fel.

Suck, dags att göra finskaläxan...

Inte direkt dagens höjdpunkt kan jag lova...:S

En vintersaga av Malin Hellström!

Malin och Sara satte inne i värmen och tog det lungt. Då utbrast Sara:
- Malin! Jag har en idé!
- Ååååhneeej, vad har du nu hittat på suckade Malin tungt.
- Vi går ut i snön och ser vad vi hittar där! Sara var mycket ivrig och stampade på ställe. Malin funderade. Lönade det sig att gå ut i den kalla kalla kalla snöyran?
-Jaajaa, sade Malin tillslut. Lite uppoffringar kan man väl göra.


De började klä på sig och steg ut genom dörren. Det snöade och blåste ganska kallt, men ändå var det väldigt skönt för de små näsborrarna.
-Titta här! skrek Sara. Hon låg på marken och gjorde en snöängel.Sara låg ivrigt på marken och viftade med armar och ben.
- Vad fin den blev, sade Malin och såg på den färdiga snöängeln.De började gå vidare och gick in i en fin skog.
- Åh titta så vackert det är här, sade Sara förtjust.De gick djupare och djupare in i skogen. Ända tills Malin utbrast:
-Titta! Harspår!
- Åh vad spännande, tjutade Sara.De började följa spåren. Haren hade skuttat längre och längre in i skogen. Tillslut kom de fram till harens hem. Ett litet hål hade haren grävt som den bodde i. Sara tog tillfället i akt och satte sig i det lilla hålet.-Men Sara! Kom och kolla! skrek Malin en bit längre bort. Här är andra harspår! Men större!
Sara kravlade upp från hålet och gick till Malin.
- Oj! Det måste vara en monsterhare!Plötsligt hörde de ett knak i buskarna. Sedan små skuttande fotsteg. De kom närmare och närmare. Sara såg nåt som rörde sig.
- Malin! Titta där! Sara hade rätt. Där framme skuttade nånting stort och hemskt.
- En monsterhare! Skjut den! Annars äter den upp alla andra harar!Malin tog snabbt fram sitt gevär och siktade mot monsterharen.
PANG!Ja! Fullträff! Nu låg monsterharen stilla på marken. Nu skulle den inte äta upp oskyldiga harar längre.
- Kom Sara, sa Malin, nu går vi hem och lagar monsterhargryta.

Så levde dom lyckliga i alla sina dar!

Vår snälla, söta Spotty...<3


Några bilder från Willy

Här är några bilder hemifrån Willy (som jag lovade er tidigare :P):
...
...
Tulte ligger utslagen på sängen och vilar!
...
...
Bullen däremot håller koll på sin omgivning..:P
...
...
Så här ser det ut där jag, Fanny och Lotta ligger och sover (och Tulte verkar uppenbarligen också göra det!:P).
...
...
Willys kök.
...
Så det var väl ungefär dom bilderna jag tog när jag snabbt sprang runt med Lottas kamera för att över huvudtaget få några bilder, tjusigt värre, eller hur?! :P
...
Ha det bra, kramar Sara

På besök hos Willy

Nu i helgen har vi varit och "julshoppat" som vanligt, fast det för varje år blir mindre julklappsköpande och mera klädletande, men i en hel del affärer har vi i alla fall gått!:P
...
Jag har inte så mycket spännande bilder att visa, jag hade bara med min digitalkamera - och batteriet var visst slut - så jag fick låna Lottas kamera en stund så jag hann fotografera Bullen och Tulte lite.:)
...
Men dom bilderna får ni inte se nu, utan nu får ni nöja er med min mycket spännande text!
Haha, nej jag ska inte plåga er mera...sååå, ha en bra kväll då!
...
Kramar Sara

Hoppas att vi får en vit jul!:)

Igår när vi vaknade var marken vit. Väldigt vit. Det hade säkert snöat fem centimeter under natten, så allt var täckt med ett fint snötäcke, och det fortsatte snöa nästan hela dagen också.
...
Jag tycker att det är väldigt fint när allt är vitt och så, och jag hoppas faktiskt att vi får en vit jul i år, och också att vi får en vit vinter med - med det behöver verkligen inte vara kallare och "mera" vinter än det var förra året. Så hoppas att alla som förutser att vi kommer att ha den kallaste vintern på 1000 år har fel! Jag tycker i alla fall att det var tillräckligt kallt förra året..
...
Här kommer några bilder från gårdagen:
...
...
Nog ser det ju ganska fint ut med snö!:)
...
Men nackdelarna är ju att det är kallt, halt, mycket extra jobb med bilen och annat liknande, så därför hoppas jag på en inte allt för kall och lång vinter..!
...
Fast på julen måste det ju i alla fall finnas snö, gärna mycket!:P
...
Ha det bra i kylan, kramar Sara

Tjuvlyssnat


MALINS DATOR!WOHOOO, idag var jag till posten efter min ALLDELES EGNA DATOR!! Jipppiiiii!

Najsit värre!

Tankvärt

"Var dig själv - det finns redan så många andra!"

Aaah, finns det nån skönare känsla..?!?!

...
...
...
Finns det någon skönare känsla än efter att man har storstädat och diskat allt?
Det känns otroligt skönt att äntligen ha gjort det, och att rymmas vid borden, slippa allt hår i lavoaren och inte behöva diska så fort man behöver en sked!:D
...
SKÖÖÖNT!!
...
Ha det bra, kramar Sara

Julpyssel

Jag och Malin har länge varit lite sugna på att börja julpyssla lite och göra julkort och sådant, men vi hade inget material, så igår mitt i allt bestämde vi att nu var det dags att fara till tiimari och storshoppa pysselmaterial!:D
...
Så dit for vi och köpte olika papper, pennor, snören, prydnadssaker och annat liknande, och på kvällen satte vi igång och pysslade.
...
Här ser man bilder från vår "pyssel-verkstad":
...
...
Här ser man hur glad Malin blev när hon äntligen fick göra sådant hon tycker om, och hon visar stolt upp sina nygjorda julkort!:P
...
...
Malin gjorde flera kort än mig, men jag tycker att vi båda var kreativa och påhittiga, så det blev fina julkort!:D
Och om du är riktigt snäll kanske du också får ett...;)
...
Ha det bra, kramar Sara

Hmm, vad ska jag nu hitta på..?

Skoldagen är slut för idag. Jag har skoluppgifter jag borde göra. Jag borde diska. Jag borde göra det ena och det andra. Men jag orkar inte...:S
...
Såå...nu är frågan: vad ska jag då hitta på att göra??
Kanske fara och störa Malin lite, hon bara sitter framför datorn hela tiden...:P Så hon kan behöva bli störd lite...haha, tycker jag i alla fall!xD
...
Haha, den här bilden har väl inget med saken att göra, men jag tycker att den är fin!:)

Sådär, det känns skönt att veta vad man ska göra. Då behöver man inte ha dåligt samvete för att man latar sig. För det gör jag ju inte - jag ska ju störa Malin!!xD
...
Önska mej lycka till!
...
Ha det bra, kramar Sara

En liten talgoxe :)

Den här lilla söta krabaten lät sig fotograferas idag när jag var ut med kameran en stund:
...
...
Är den inte ganska söt?:)
...
Ha det bra, kramar Sara

Veckans lästips!

Sådär, nu tänker jag äntligen komma med lite nya boktips, jag har haft så fullt upp ett tag så jag har inte riktigt orkar läsa så mycket, men nu har min "läsperiod" börjat igen!:)
...
Så nu de senaste dagarna har jag läst ut flera böcker, och då måste jag ju självklart också uppdatera lite här i kategorin med "veckans lästips".
...
...
De här två böckerna har jag läst ut de senaste två dagarna, d.v.s. en bok/dag.
De ingår i en serie; House of night, och det här är del tre och del fyra. De två första delarna heter Vampyrens märke och Sveket, och dem har jag också läst tidigare. Serien fortsätter också med åtminstone två böcker till: Jagad och Frestad.
...
Böckerna är skrivna av P.C. Cast och Kristin cast, och handlar en flicka som heter Zoey som ska bli en vampyr-prästinna en dag, och som är med om både det ena och det andra. Människorna och vampyrerna lever i fred, och Zoey är på många sätt lik den människa som hon var innan hon blev "märkt" och började sin förvandling mot vampyr; hon träffar killar och kompisar, shoppar, fikar och far på bio, men hon är också annorlunda eftersom hon nu har stora magiska krafter och mycket ont att kämpa emot. Det är inte alltid heller lätt att veta vem man kan lita på - varken lärare, kompisar eller pojkvänner är som de verkar!
...
Om man har tröttnat på allt som handlar om vampyrer så är den här serien kanske inte något för en, men jag tycker i alla fall att den är bra. Den är lättläst, det händer hela tiden spännande saker och vampyrerna gestaltas annorlunda än i de flesta andra böckerna/filmerna.
...
Så jag rekommenderar åtminstone de här böckerna till alla som tycker om vampyrserier, och som vill ha spänning som inte är allt för komplicerad att komma ihåg!:P
...
Jag har också läst ut den här boken den senaste veckan:
...
Det är också den tredje delen i en serie (de två första delarna heter Midvinterblod och Sommardöden, och den fjärde Vårlik => en bok/årstid), och handlar om mera normala saker som mördade människor och poliser som försöker lösa brotten. det är alltså en ganska klassisk deckare, men inte sämre för det.
...
Huvudpersonen (i alla böcker) heter Malin Fors och jobbar som polis, men det är inte bara hennes arbete som polis som är spännande, utan också hennes vardag där hon har svårt att älska sin dotter, plågas av mardrömmar och riskerar att hamna vid ett behandlingshem p.g.a. sin kärlek till flaskan.
...
Jag tycker att den med var väldigt spännande, så om man föredrar "riktiga" människor och monster framför vampyrer och konstiga varelser tycker jag att man kan läsa den!:)
...
Ha en trevlig lässtund, kramar Sara!:D

Hemlagad pizza

Malin och jag har blivit sådana proffs på matlagning, och vi kockar och fixar med både det ena och det andra nuförtiden. Eftersom lunchen kostar här så brukar vi istället laga egen lunch, och middag lagar vi ju förstås också, så vi har hunnit prova på en hel del olika maträtter!:)
Förra veckan lagade vi till exempel egen pizza, och det blev ett riktigt mästerverk om jag får säga det själv!:D Fördelen med att laga själv är att jag kan ha lite tjockare pizzabotten (det är godast så) och att jag själv kan välja hur mycket (eller för att vara exakt - hur lite) kött jag vill ha, och så är det bara att stoppa på allt möjligt gott man känner för! Jag och Malin lagar också skilda pizzor, så man får välja helt själv hur man vill ha den!:)

Så här såg min pizza ut:
Vad tycks?:)
Ha det bra, kramar Sara

Malins morgon.

Idag var det en skön dag! Vi hade bara ett möte i en timme, och med vår klass och lärare så är det inte så farligt- Vi bara kommer in på andra samtalsämnen än vad man borde.
Så nu är man ledig resten av dagen! Vad ska man göra? Borde göra på skoluppgifter och inte spara dem till sista sekund...men, men... Kanske man kan skjuta upp dem liiiiite till :P
Det skulle vara skönt att lägga sig ner i sängen igen och sova en liten stund, men nej, det tror jag att jag inte tillåter. Så kanske man skulle sätta sig i soffan med en bok istället. Man får se!
Ha en bra dag! /Malin

Klassmiddag

På onsdagskvällen så samlades också hela klassen på Santa Fe och hade klassmiddag. Konstigt nog passade det att komma för alla 15 på klassen, så det var ju roligt. :)
En från klassen hade beställt bord för 14 vid restaurangen, men personalen var snabba och möblerade om lite så att vi alla rymdes! Så där åt vi gott och satt och pratade, och det såg ut så här:
Ha det bra, kramar sara

Högskoledagen

På onsdagen var det Högskoledagen här i Ekenäs, och då hade alla linjer sina egna montrar som representerade utbildningsprogrammet. Det var ettornas uppgift att planera allt, och det var också vi som genomförde allt.
Årets hortonomer var ovanligt påhittiga (kanske tack vare att det fanns studerande som redan hade jobbat med sådant) och vi fick mycket beröm för vår monter!:)
Vi på trädgårdssidan hade en tävling där man skulle gissa vad några pumpor vägde, och det var faktiskt svårare än vi trodde att det skulle vara. Det var en pumpa som vägde ungefär 6 kg, men en gissade att den vägde 25 kg och en att den bara vägde 1 kg... Men det fanns ju nog också några som gissade bättre, så de vann en pumpa!:)
Vi hade den finaste montern (enligt mej i alla fall) men det var nog mycket jobb både att bygga upp den och att städa undan efteråt också. Men vi var så duktiga på klassen, så det gick nog ganska snabbt!
Ha det bra, kramar Sara

Hemmaspa

Som jag skrev tidigare så bjöd Malin mej på "hemmaspa" förra måndagen, så då masserade hon mej, lackade naglarna och så fick jag en ansiktsmask (och lite annat smått och gott). Hon hade riktigt fixat det mysigt i rummet med levande ljus, lugn musik och lite frukt.
Så här fint hade Malin gjort det :)

Så efter det kände jag mej riktigt avslappnad, sköönt!
Ha det bra, kramar Sara

Krysantem


Zumbazumba


Halloween

På halloween var  vi till Kårken och fira med alla andra monster, ninjor, rödluvor, katter, osv. :D

Behind the scenes...

...kan det va så här:

Belysningsspecial inför juletider ;)


Fullmåne

När det var fullmåne förra månaden och vi till och med hade tillgång till stativ och systemkamera var vi tvungna att experimentera med månen lite.
1/60 s, f 5.6, ISO 400
Den här bilden tog vi ganska tidigt på kvällen och den blev ju ganska tuff med tanke på att månen är så tydlig fastän den har ett buskage framför sig. :)
0,6 s, f 5.6, ISO 200

Det fanns ganska mycket fina (kusliga) moln som vi försökte att få på bild samtidigt som vi försökte att månen inte skulle lysa alltför starkt.
På denhär bilden däremot ville vi att månen skulle synas klart och tydligt utan att lysa. Efter mycket experimenterande blev det äntligen så som vi ville! :)
1/2000 s, f 5.6
Det är alltid så svårt att få fina månbilder med vanliga digitalkameror, så därför var det roligt när man äntligen fick fina bilder! :)

Vattendroppar


Hästbilder


Årets sista tomat!


.......


Min kära, söta, lilla Fonzie...<3

Det är synd att jag inte får ha honom med mej i Ekenäs i lägenheten...:(
Jag har lite dåligt samvete för att jag inte kan vara med honom så mycket, men jag har ändå svårt att ångra att jag köpte en så bedårande liten kanin!
Hoppas bara att han ändå har ett så bra liv som möjligt, och att jag får ha honom länge!<3
(Haha, det känns lite dumt med en bild med fint grönt gräs nu när man kan titta ut i snöovädret, men den är faktiskt fotad för bara några veckor sedan!:P)
Ha det bra, kramar Sara

Solnedgång en fredagskväll


Vintern var på ett kort besök i oktober...

...och så här såg det ut då:
Men snön försvann nog nästan genast, och det hade inte ens snöat över ett så stort område, så vi behövde inte köra hem till mej i värsta snöyran!:)
Men det snöade i alla fall, och det var säkert fem centimeter också, så vitt blev det!
Ha de bra, kramar Sara

Ekorrar :)

För några veckor sedan var jag och Malin ut och gick ganska ofta, och det var då vi fick låna systemkameran och då två olika dagar nära varandra hade vi turen att se ekorrar tillräckligt nära och tillräckligt länge för att hinna fotografera dem!:D
Här ser ni några av bilderna Malin hann ta:
Den stannade riktigt upp ett bra tag och bara stirrade på oss! Jättesöt!
En tant på en balkong vid huset bredvid började också prata med oss och berättad om att ekorren hade bott där ända sedan den var liten och att den höll på att samla vinterförråd nu..:P
De här två bilderna är på en annan ekorre som vi såg några dagar senare. Den såg vi ganska länge, men var inte riktigt lika söt..;)
Ha det bra, kramar Sara

Mininäsor som fryser i dom kalla höstvindarna...


Nu har jag min alldeles egna dator igen!:D:D

Men tyvärr hinner jag inte skriva så mycket blogg för det. Nu ska det bli middag, och efter det har jag blivit bjuden på spa-kväll!:)

Men under veckan ska jag i alla fall sätta in massor med bilder, och ni får säkert se bilder från ikväll med!:P
Ha det bra, kramar Sara

Snaart har jag datorn igen!!!

Hejsan!

Jag vet inte om det här intresserar er, men idag kom min dator tillbaka från Vanda till Åbo (eller okej, det är inte "samma" som skickades, men i alla fall en likadan), så nu på söndagen ska jag fara dit efter den!:)

Jag måste nog säga att det ska bli ganska skönt!

En sak som jag inte tycker om med den datan jag har nu är att det inte är Windows, utan Linux på den, så den har helt andra program (så jag kan t.ex. inte göra hemuppgifter på den) och så kan den inte öppna vanliga Word-dokument...:S Lite störande alltså! Men den duger ju no som reserv!:)

Men hoppas att den "nya" inte krånglar på ett bra tag nu åtminstone, jag tycker att jag har haft tillräckligt med krångel nu för ett tag!

Gonatt, Sara


Tankvärt

Om man är född som människa så kan man inte bete sig som en svamp!

Idag har vi....

....skrivit mötesprotokoll.

Jag fattar ingenting.

Helgen

Förlåt för den dåliga uppdateringen...men på riktigt, jag känner inte alls att jag har inspiritation att blogga när jag inte har några bilder. Jag vet att det går att sätta in bilder på den här datan också, men man behöver sladd (och jag har ingen aning om var den är eftersom jag inte behöver den till den andra datan), plus att det känns onödigt att sätta in bilder på datan som jag ändå bara måste flytta över till den andra datan om typ två veckor.....sååååå, jag skippar bilderna tills jag har fått tillbaka min egen dator istället!

Men nu tänkte jag berätta lite om helgen som varit! Det har ju varit halloween, men det har jag nog inte firat egentligen, utan det firar vi här vid skolan på onsdagen istället. Men på lördagsmorgonen for vi hem till Malin, och där gjorde vi lite ditt och datt. Malin hade en hel del att göra, och jag latade mej mest och låg bara på sängen och läste Kalle Anka-pocketar.:)

På söndagen körde vi runt lite, och fixade lite andra småsaker, och på kvällen var vi till Josse och Ronny och hälsade på. Där spelade vi lite "hemmagjorda" spel (roliga, men också pinsamma och svåra), och pratade.

Annars har vi inte gjort så mycket, det blev en ganska lugn helg som vanligt.

Hoppas att ni också har haft en mysig och trevlig (och gärna skrämmande..) helg!

Ha det bra, kramar Sara

RSS 2.0