Utan min dator i upp till tre veckor...

Willy skrev till mej idag. Han hade inte lyckats fixa min dator, och hade varit i kontakt med HP. Där sade de att det bara finna ett ställe i Finland där man kan fixa sådana problem, och det var i Vanda. Så den måste alltså skickas dit - och att fixa det lilla problemet tar mellan två och tre veckor!! Det låter ju som att datorn skulle ha värsta jättestora problemen, men allt funkar fint - förutom en sak : den kan inte ansluta till det lokala nätverket... Men med mobilt bredband och trådlöst går det... SUCK!

Menmen, vad ska jag ens göra med en egen dator om jag inte får den bra igen, det känns ju dumt att ha den om jag måste skaffa internet på annat sätt nu när det nu ingår i hyran och allt med lokalt nätverk. Så det är bara att klara sig utan den nu ett par veckor, och sedan slipper jag förhoppningsvis mer krångel den närmsta tiden! Jag har ju trots allt garanti på datorn, så det kostar ju inget, det tar bara tid..

Men det känns skönt att veta att kompetenta människor tar hand om den och att den kommer att bli bra igen! :)

Ha det bra, kramar Sara

Tankvärt

Tonåringar är Guds straff för att man har oskyddat sex.

Eventuellt nya kameraplaner!

Pappa förvånade mej i helgen, och jag hoppas att det är lovande........
Nyfiken? Fortsätt läsa!=)

Pappa verkar ha blivit lite ivrig på att ta reda på saker om systemkameror (och det i sig är inte så förvånande för han är väldigt intresserad av fotografering), men det konstiga är att han var väldigt angelägen att övertyga mej om att den nylanserade Nikon D3100 är bättre än Nikon D5000 som jag har siktat in mej på. Den kostar lite mera, och är kanske lite bättre - det kan jag inte riktigt svara på. Men om jag själv skulle köpa en kamera så är nog D5000 alldeles tillräckligt dyr, men eftersom pappa var så ivrig (nästan arg) när han berättade varför jag hellre borde vilja ha D3100 så tyckte jag lite att det verkade som att han funderar på att köpa den till julklapp till mej!=) Varför skulle han annars ha tagit reda på så mycket om den, och om han tagit reda på allt för att han själv vill ha den så skulle han knappast behöva övertyga mej om vilken som är bäst. Så då gör det ju inget att den kostar 100€ mera...:P

Men man vet ju aldrig, men jag hoppas åtminstone att han planerar något sådant. =)

Så kanske jag har den här kameran efter julen...:D

 

Inte skulle det vara helt fy skam det heller, bara jag får en Nikon systemkamera så är jag nog ganska nöjd. Och om det är en lite bättre så är det ännu bättre. Jag behöver absolut inte en "proffskamera", men det är roligt om den är lite dyrare för jag vill gärna t.ex. kunna filma med den och göra annat som man inte kan med de allra "billigaste" kamerorna.

 

Så det är bara att hålla tummarna, ni får gärna också göra det...;)

 

Ha det bra, kramar Sara

 

Ps. Jag vet att jag tidigare skrev att det skulle bli dåligt med blogginläggen, men jag bara måste meddela den här nyheten!:P


Nybakade bullar

Suck. Jag hade ju hoppast på att min dator skulle vara bra nu igen, men självklart tar det länge att fixa! Men det är skönta att Willy har den hos sig nu i alla fall, för han lovade att se till att få den lagad. Om inte han kan göra något så skulle han ringa till HP, så jag får ju nog den bra igen i alla fall. Jag har ju fortfarande garanti på den. :)

Menmen, jag orkar inte blogga riktigt nu innan jag har fått tillbka den, den jag har nu är så gammal och konstig..

Hihi, nu bakar Malin bullar med banan- och vaniljsåsfyllning. Det ser lite kladdit ut, men jag tror nog att det blit läckert bara det får vara i ugnen!:)

Allt möjligt onödigt...

Suck. Jag hade ju tänkt föra datorn på service igår, men modet svek mej i sista stund. Om jag absolut skulle ha varit tvungen att föra datorn för att få den bra igen skulle jag säkert ha kunnat göra det, men det är nog lättare (och säkert billigare..) att fara via Willy och lämna av den där, när jag ändå far via Åbo när jag far hem. Så så blir det. :)

Men det betyder att jag i princip inte kan använda min egen dator nu på ett par veckor (så tur att jag i alla fall har Willys gamla..)och det betyder vidare att jag inte kommer att ha speciellt mycket bilder i bloggen eftersom det både är svårare och tar längre tid att sätta in dem på datan. Plus att jag inte vill ha mera av mina egna bilder på den här datorn när jag ju egentligen ska lämna tillbaka den till Willy så småningom. Såå..därför blir det lite fattigt med bilder nu den närmsta tiden... Fast jag kommer ju nog ladda upp äldre bilder sedan bara jag får min dator fixat, så oroa er inte!:P Blogginläggen blir också glesare, det känns så tråkigt med bara text..

Idag såg jag och Malin förresten en jättesöt ekorre! Och Malin hade till och med deras systemkamera med, så hon tog några fina bilder.:) Och så började en tant på balkongen i huset bredvid berätta en massa om ekorren, den hade bott på samma ställe ända sedan den var liten, ocn nu har den samlat en massa nötter, och annat sådant.:P Lustigt. Men vi gjorde kanske en god gärning när vi lyssnade på henne.:)

Vi var lediga både idag och igår, men inte vet jag om vi har gjort så mycket spännande för det. Varit på vår dagliga promenad, sett i affärer (sett - inte köpt - eftersom vi båda sparar lite pengar :P), lagat mat, pratat, varit på datan och lite annat smått. Idag har vi också övat en hel del inför morgondagens tent i matte.

Vi var också och tittade i en foto-affär idag. Och äntligen hittade jag en affär som säljer Nikon D5000! Men den säljs inte med "standardobjektivet", utan med ett bättre (och dyrare) objektiv så den kostade 855 €, så det tror jag inte riktigt att jag har råd med..:( Det brukar ju hur som helst vara billigare att köpa via nätet, så det blir säkert den vägen jag skaffar kameran, men det var ändå roligt att se en affär som säljer den.:) Om nåon är intresserad..;)

Nej, nu ska jag sluta skriva mina meninglösa saker, så ha det bra nu!:)

Kramar, Sara

Måndag igen...

Nu sitter jag i soffan i Ekenäs och väntar på att Malin ska laga mat till mej..:P Omelett står det på menyn idag, mums!:)

Vi kom hit runt två idag, och efter det har vi inte gjort så mycket egentligen. Bara krånglat på lite med datorerna igen och funderat på morgondagen, vi vet inte riktigt om vi har lektion eller inte.. Idag har vi i alla fall bara varit lediga.:)

Det verkar som att vi skulle vara lediga imorgon med, så det verkar bli en lugn vecka!:)

Ha det bra, kramar Sara

Varför ska allting bara krångla...?!

Suck... Jag skulle ju föra datan på service idag (det är därför vi sov här inatt) och det stod på deras hemsida att de hade öppet på lördagarna mellan klockan nio och ett, så vi for dit (eller vi körde runt lite tills vi hittade dit..), men så hade dom stängt! Så tittade vi ien på deras hemsida, och så hade dom skrivit ett litet meddelande att de har stängt på lördagarna från och med juni, men dom kunde inte ändra det på öppettiderna?? SUCK!

Så jag får väl fara dit igen på måndagen, och se ifall dom kan fixa det då istället.. Och så hoppas jag att det går snabbt och att det inte är alltför dyrt.

Jaja, så är livet..men det känns bara så typiskt att allt ska börja krånla nu...TUR att jag fortfarande har en "reservdator" i alla fall!

Nu måst jag packa lite, och sedan ska vi fara hem til Malin. Om vi har tur får vi ha deras systemkamera här ett tag och provfota lite då.:)

Kramar, Sara

Presentation och plättar ;)


Hejsvejs!

Idag har vi hört på presentationer hela dagen och även presenterat själva... Presentationen gick ju riktigt bra för mig och min klass. Fast två stycken hela tiden var lite i luven på varann, men det slutade bra :)

Idag har jag inte gjort så hemskt mycket... Jag har lånat en bok från bibban; Cesar och hans hundar (handlar om hundens beteende, m.m), som jag så länge velat läsa. Så den begravde jag mig lite i.... Så mittiallt somnade jag förstås. Jag som inte ens varit så trött idag. Sen vaknade jag och började diska och stekte plättar samtidigt. Sen for jag ut och gå en liten sväng.

Nu är jag tillbaka och ska slappan av :P

/Malin

Datakrångel..

Min dator har fått lite fnatt (jag är på en av Willys gamla nu, som jag har som "reserv"..:P) så internetet funkar inte just nu, så det blir lite dåligt med bloggandet tills jag har fått det fixat.. Jag hoppas ju på att det ska bli bra nu snabbt, men tyvärr kan det ta några dagar..:( Klart jag kan vara på den här istället, men den är inte direkt en favorit för mej..menmen, önska mej lycka till med min egen dator..!;)

H/ Sara

Tisdag

Så var skoldagen slut för idag. Och klockan är inte ens elva. Vad skönt!

Jaha, vad ska man hitta på resten av dagen då? Jag funderade på att fara till bibban kanske, och kolla om det finns nåt spännande där... Och så ska jag skaffa bibbakort.
Sen måste man väl ut och gå senare idag i det fina vädret. Visst blåser det ganska mycket men det ska ju inte få hindra en.

Ha en bra dag!

/Malin


Mitt behov av en systemkamera bara ökar och ökar..

Jag önskad mej en systemkamera till julkllapp förra året. Jag önskade mej också en laptop till julklapp förra året. Laptopen var viktigare, men jag fick ingendera (men jag fick en laptop som "studentgåva" istället).

Jag önskade mej en systemkamera mest bara för att det typ skulle vara roligt att ha en, men jag hade väl egentligen inget behova av att skaffa en (om jag nu inte skulle råka få den gratis av någon..:P). Det gick några månader av det nya året, och jag ägnade det hela knappt en tanke.

Nu undrar jag hur jag någonsin har klarat mej utan den.

Jag vet egentligen inte varför, mer än att jag har varit på ett väldigt kreativt humör den senaste tiden och framför allt har varit så sugen på att fotografera. Inte hjälper det heller att min digitalkamera börjar vara till åren, och att det märks på kvaliteten.. Så nu tänker jag flera gånger om dagen på hur härligt det skulle vara med en egen systemkamera (obs, det är bara en Nikon d5000 som duger för mej..;) ), tittar på alla möjliga fotobloggar, läser (köper) fototidningar, lär mej om olika tillbehör och t.ex. photoshop, planerar att fara på fotomässa....o.s.v.....

Jag har helt enkelt blivit besatt. Jag måste köpa en systemkamera så snabbt som möjligt.

Hahaha, men den känslan i sig är inte så ovanlig.. Jag hade inte en tanke på att köpa Fenix innan det en dag slog mej att jag bara skulle måsta skaffa en innekanin, och han var perfekt för det. Så då var det bara så. Det var också ungefär så när jag skaffade Sponkan, inte hade jag tänkt skaffa en hamster innan jag typ bara gjorde det en dag. Men jag gör ändå sällan saker jag ångrar, varken Fenix eller Sponkan har jag ångrat en sekund. Jag brukar också vara ga

nska envis, så om det finns något jag verkligen vill ha - och jag har råd med det - så brukar jag få det!

Så det är bara att inse att jag kommer att skaffa den där kameran så fort jag har råd, annars kommer jag att bli tokig! Och min iver har till och med smittat Malin...;)

Så nu vet ni det!

Gonatt, Sara


Mysigt


Igår for Sara och jag ut och gå på kvällen. Det hade redan hunnit bli ganska mörkt när vi startade och ju längre vi gick, desto mörkare blev det. Vi gick förbi parker och hamnar, men även bostadshus. Jag kunde inte låta bli att kika in lite diskret på människorna som bodde i alla hus. Till och med av misstag råkade jag spionera in lite extra på någon. Jag trodde nämligen det var en möbelaffär och att de hade bord+stolar utställda, men när jag kikade längre in märkte jag att någon bodde där. Som tur märkte dem mig inte och undrade vad det var för psykopat utanför fönstret och glodde.
När jag såg in i de olika hemmen, fylldes jag av värme. Det såg så mysigt ut. De pysslade på med sitt. Såg på tv, åt mat, hjälpte barnen, diskade...
De fick mig att fundera på alla ensamma i världen. Ensamma personer som varken har vänner och familj. De går kanske också ute i mörkret och kikar in i värmen på de glada familjerna. De ser hur de skrattar. Hur de kryper ner under en filt i soffan. Hur de lagar middag till sin familj. Hur de ser på en spännande film. De önskar att de skulle få vara med, men istället går de ensamma i blåsten och mörkret.
Jag började tänka på hur tacksam jag är att jag inte är den som måste gå ute i kylan alldeles ensam. Jag är tacksam över det jag har. Att jag får stå här inne i värmen och pyssla med mitt. Att jag får stå här och göra mat. Att jag får krypa ner under filten i soffan.
När jag gick och spanade in i de mysiga hemmen, blev jag inte avundsjuk. Mera lycklig, eftersom jag vet att jag har det minst lika mysigt när jag kliver innanför dörren när jag kommit tillbaka från promenaden.

/Malin

Tankvärt

Författaren till fotografen: Oj, vilka fina bilder! Vad har du för kamera?
Fotografen till författaren: Oj, vilka bra böcker! Vad har du för skrivmaskin?

Tidsfördriv.

Tänk att något så enkelt kan vara så roligt./Malin

Höstbilder från dagens promenad

Vi försöker vara duktiga och gå ut på en promenad så gott som varje dag, och eftersom jag (vi:P) älskar att fotografera så får kameran oftast följa med. Man känner sig mycket mer inspirerad att fara ut tycker jag om man vet att man kommer att få fina bilder!:)

Ha det bra, kramar Sara


God morgon!:)

Jag vaknade/blev väckt av något redan vid åtta-tiden, och kunde inte riktigt somna igen efter det så jag har redan varit vaken i några timmar. Men jag har trots det inte gjort så mycket vettigt.. Först åt vi morgonmål, och efter det har vi inte gjort så mycker mer än bara sett på olika tv-program på datorn. Nu diskar Malin och jag funderar på att kanske städa lite..

Hoppas att ni också har haft en skön förmiddag!:)

Kramar, Sara

Malin äter bulle

Idag har jag varit så snäll så jag har till och med bakat bullar åt Malin (och mej själv..:P), så nu är hon glad!:)Åh en bulle! Luktar gott!Måste provsmaka!Ganska kletigt...Men ack så gott!Jag vill också smaka!NEJ, det är min bulle!


/Sara och Malin

LeonMin söta, lilla, vilda kanin :P


/Malin

Min kreativa sida slutade nästan med katastrof...

Jag har i flera veckor varit så sugen på att vara kreativ, jag har velat göra allt möjligt, så jag har bland annat köpt ett nytt skisshäfte och lite pennor (jag har visat mina "underbara" skapelser tidigare i bloggen:P), och så tog jag hit symaskinen min.

Så här ser symaskinen ut:Jag fick den till namsdagspresent från min mammas faster för några år sedan, och som man ser så är den ju inte direkt ny heller..:P Men den har fungerat bra så jag tänkte att jag skulle ta hit den och sy om lite kläder och sy dynvar och annat "kreativt" jag hittar på.

Så jag packade upp den, lyfte upp den på bordet (det är en rejäl klimp, den vägerungefär 16 kilo..och japp, jag vägde den just...:P) och så borjade jag med att försöka omvandla en urgammal stor tröja till något lite mer "modernt" och som jag förhoppningsvis skulle ha mer nytta av..

Och så här blev resultatet:Det blev typ en t-skjorta med ett bälte med en rosett på :) Jag är ganska nöjd nog, och Malin sa att hon nästan inte skulle skämmas över mej om jag skulle visa mej med den..:P

Så länge ingen fara.

Sedan började jag lappa mina favoritjeans lite. Jag sydde ett tag, och sedan tog jag en paus och började sprätta upp lite gamla, fula stygn.

OCH MITT I ALLT BÖRJADE NÅLEN PÅ SYMASKINEN FARA UPP OCH NER I FULL FART-UTAN ATT JAG ENS NUDDADE PEDALEN!!!
Jag fick typ panik och visste inte alls vad jag skulle göra för att få den att sluta. Och då märkte jag rökmolnet som kom från pedalen! Malin var smart och ryckte snabbt ut kontakten och förde ut pedalen, och så öppnade vi alla dörrar och fönster på vid gavel. Det stank ganska mycket och vi var helt säkta på att branalarmet skulle börja och att alla lägenheterna skulle måsta "utrymmas", fast det ju inte var någon fara..

Men vi hade tur!:) Inget brandalarm och efter några minuter kunde vi börja slappna av. Men den symaskinen vågar jag nog aldrig använda igen..;)

Ha det bra, kramar Sara

Hemma hos Malin

På onsdagen for vi hem till Malin för att jag skulle ha närmare till Kimito på torsdagen när jag hade andra skedet på gång. :) Så vi passade på att fotografera en del då på kvällen, och en del av bilderna har redan Malin visat :P, men jag tänkte visa lite till!


Så här ser omgivningen runt huset ut! :)

En trappa och lite lupinblad.Jag "spionerade" också lite på Malin när hon fotograferade..;)

Ha det bra, kramar Sara


Udda motiv

Vem har sagt att man inte kan fota matiga saker ;)Pannkaka med sylt.Äppelsylt
Smör./Malin
The sun is rising

 

Jag passade på att fota lite med systemkameran när jag var hemma.

Naturen är nog magisk på sitt lilla sätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Malin


Nu ska vi snart ut på äventyr så vi kommer inte hinna skriva på ett tag..!

Så här ser vi ut idag!:P

Ha det bra, kramar Sara och Malin

Framtiden är olika för olika människor beroende på vikten

Idag såg jag och Malin på ett avsnitt av Vi äter oss till döds på tv3 play. Det handlade om att vi "normalviktiga" människor ofta tror och tycker att överviktiga människor är mindre smarta och oftast lata, och att det gör att dom känner sig mindre värda.

I programmet fick man veta ganska mycket statistik, och en av sakerna som kom fram var att bara hälften så många överviktiga människor studerade vidare till högre examina jämfört med vad normalviktiga människor gör, och att en av orsakerna till det är att de överviktiga inte studerade var att de inte kännde sig tillräckligt smarta för att klara det (och det var bara för att det var tjocka)!! Jag har aldrig ens tänkt tanken att man inte skulle vara värd att få studera bara för att man kanske är lite "större".. Jag menar, tänk om man i framtiden har gått ner i vikt och så har man inte utbildat sig till något speciellt bara för att man var tjock när man var yngre..?!?! Det är ju inte riktigt klokt! Och även om man aldrig går ner i vikt så kan man väl ändå studera, det ökar ju åtminstone chanserna att man får drömjobbet om man har en utbildning och är ambitiös. Eller??

Så ni alla "större" människor i värden ska tänka på det - ni är precis lika mycket värda och det finns flera än bara jag som tycker det! Så det är bara att studera av hjärtans lust!:)


Kramar, SaraDet är så skönt att ha lyckliga föräldrar..Den här bilden är tagen 2008, så den är ganska gammal, men jag tycker att den är så fin..<3


Kramar, Sara

Skolkare!Idag  steg vi upp extra tidigt eftersom vi skulle till Västankvarn... men vi visste inte riktigt när vi skulle starta, och ingen har ringt till oss så vi missade förmodligen skjutsen dit. Så vi är ofrivilliga skolkare idag! Ajjajjjajjabaja... men...ganska skönt ändå ;)

Så man får se vad vi hittar på idag då!

Hejsvejs, MalinMin ytterst spännande dag!:P

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket..

Vi hade lektioner ända till fyra - ekosystemtjänster - och det gick väl lite sisådär. Vi håller på med ett grupparbete nu, och några i klassen hade mycket svårt att komma överens om både det ena och det andra. Båda bara var sura om de inte fick precis som de ville, och jag och Malin bara satt tysta utan att orka bry oss om deras gnäll och tjat. Vi skulle bestämma vem som skulle presentera vad på en power point-presentation, och det gick verkligen inte att bara ta en del var, utan det var alltid något som var fel! Men det slutade nog ändå med att vi bara kallt delade upp arbetet så att vi skulle kunna sluta någon gång!

Nu på kvällen har jag tagit det ganska lugnt (alla strider tog på krafterna!:P) och riktigt just såg vi på en film, Bride wars, och nu ska jag snabbt i duschen och sedan sova så att jag orkar med morgondagen!:)

Gonatt, Sara


Äntligen upp på hästryggen igen!:D

På söndagen var jag och Fanny ut och red en sväng - med det var nog nätt och jämt att man hölls kvar på hästryggen på grund av all träningsvärk från gårdagen..;)

Malin tog lite bilder, och här är några av dem:Här är Fanny och Frosti redo att ge sig av!:)Bára har så uttrycksfulla ögon, eller..?:P Malin lyckades i alla fall ta en fin bild!:)Och här rider vi iväg i solskenet. Ridturen gick nog riktigt bra också, bara man inte har allt för stora förhoppningar på Bára..;)

Så det var nog en mysig ridtur, jag tycker ju egentligen om att rida, och när man har egna hästar så borde man ju passa på, men det blir ändå ganska sällan...:(

Kramar, Sara

Lördagen var en dag vigd åt hårt arbete...

Jag måste säga att lördagen var den jobbigaste dagen jag har varit med om på länge, ungefär så här såg dagens schema ut:

Någon gång vid nio, halv tio steg vi upp och åt frukost.
Genast efter frukosten for vi ut till växthuset, och jag hade Fonzie med i koppel. Vi (mest Malin eftersom jag var upptagen med kaninen, men jag gjorde så gott jag kunde..:P) slängde bort alla döda plantor, rensade ogräs, flyttade plantor, städade alla ytor och plockade ihop alla krukor, och till slut vattnade vi.
Sedan var det dags för lunch.
Efter lunchen var det dags att återgå till arbetet. Då var det potatisupptagning som gällde.. Så det höll vi på med i ungefär två timmar, och efter det var både ryggen och benen ganska trötta och slitna.
Men arbetet var ännu inte slut! Mellan klockan fyra och sex storstädade vi hönshuset!! (och jag kan lova att det kändes som mer än två timmar..) Vi tömde alla små burar och bytte helt ut spånet i de vuxna "hönornas" bur. Jobbigt! Men det blev ju fint sedan i alla fall!:)

När vi var klara med det gick vi in och åt middag, och efter det orkade vi inte med någonting. Kroppen var alldeles slut och man kunde knappt gå längre..än mindre börja sig framåt!

Så det blev en lugn kväll!;)

Kramar, Sara

Fredagens resa hem

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar, och orsaken är att jag (och Malin) var hem till Torsholma och hade massor att göra! Så jag tänkte att bloggen kunde vänta så att jag kunde satsa all tid på allt annat som borde göras..

På fredagen så for vi hem, och vi had en stund över innan färjan skulle fara, så vi stannade vid en liten parkering bredvid vägen och beundrade utsikten lite.:)Vi tog också lite bilder på oss själva!:P

Det är förresten Malins hatt jag lånar!:PSå det var lite om resan hem på fredagen..:)

Ha det bra, kramar Sara


Bilder på våra nya blommor :)

Här kommer förresten lite bilder på blommorna vi köpte igår!:)Ungefär så här ser vår nya plantering ut! Blomman längst till vänster hade vi från förut, men dom andra är nya.:) Från höger är det en aster, en tuja, en hybridhebe och en alunrot.Uppifrån :)Jag tycker att astrarna har så fin färg!:D

Så nu vet ni hur dom blommorna ser ut!;)

Ha det bra, kramar sara

Event marketing

Hej!

Nu har vi haft alla dagens lektioner, fast det är inte så mycket som det låter..:P Det var bara totalt ungefär en och en halv timme föresläsning om event marketing...på engelska..
Suck, det finns ju ett engelsktspråkigt program här, så vissa föreläsningar är på engelska så att de också ska förstå, men det känns lite dumt för det är knappast så många på den linjen. Menmen, hellre engelska än finska..;)

Jaa, tillbaka till event marketing.. Det var tre föreläsare, en berättade lite allmänt, en om högskoledagen och miljömässan och den sista om Billnäs bruk. Så det har vi lyssnat på, men vad det riktigt handlar om vet jag tyvärr inte riktigt..:P

Nu ska vi städa och diska, och så måste vi väl äta något, men sedan styr vi kosan mot Torsholma!:)

Ha det bra, kramar Sara

RSS 2.0