Sara - Back to school-party

Det står det på schemat för ikväll. Klockan nio börjar det, och klockan två är det slut. Som tur var börjar skolan först tio imorgon, så man hinner vila ut lite i alla fall..;) Vad jag har hört så kommer det ganska många människor dit (om man inte kommer dit så är man inte tillbaka i skolan.:P), så det kan nog bli riktigt roligt.

Och förlåt för det dåliga uppdateringen idag, det har varit en ganska stressig dag. Efter att vi kom tillbaka från Överby lite efter fyra har vi ätit middag och vilat lite (man var ganska blöt, kall och trött efter en hel dag ute), så att man ska orka vara vakna hela kvällen. 

Lite efter nio ska vi träffa en från klassen och sedan bär det av till centrum. Så nu vet ni hur vår kväll ser ut.:P


Två bilder på mej fotade i helgen av Malin.

Ha en trevlig kväll!:)

Sara - Växtkännedom i Överby

(Tidsinställt inlägg)

Jag tänkte bara berätta för er att jag och Malin kommer vara upptagna så gott som hela dagen imorgon. 07.30 är det start härifrån till Överby, där ska vi gå runt hela dagen och titta på växter (inför nästa veckas tent) och vi kommer hem först "vid middagstid". Vi har inte fått veta exakt när, men eftersom det tar en och en halvtimme att köra dit, och läraren gärna vill hinna med lite lektion innan vi far hem igen så kan det bli lite sent..

Så det är morgondagens program. Men någon av oss hinner förhoppningsvis skriva lite efteråt!:)

En blombild får symbolisera dagens växtkännedom!:P

Hoppas att ni alla har en bra dag!

Sara - Shiva säger tittut!

Hihi, tidigare idag publicerade jag ett inlägg där Malin säger "Tittut", och nu kommer en annan variant av det.
Den här gången är det min söta gerbil som säger "Tittut"!:D


Fotograferad i helgen.

Vilken bild är sötast, den på Malin eller den på Shiva..?;D

Sara - Mitt älsklingsdjur..?


Fotograferad i söndags.

Okej jag erkänner, jag skojar.

För om jag ska vara riktigt ärlig så tycker jag inte alls om spindlar, jag är nog till och med lite rädd för dem. Kanske inte så att jag springer i väg så fort jag ser en spindel, men så att jag absolut inte rör en spindel frivilligt. 
Det var alldeles tillräckligt nära att fota näbild på den här med 18-55mm objektivet. Haha, jag var så nära så Malin blev riktigt rädd att den skulle hoppa på mej...:P

Jag tycker att vissa spindlar är ganska fina, men om man tittar närmare så ser dom mest bara äckliga ut
med sina håriga ben och många ögon..

Vad tycker du om spindlar?

Sara - Malin säger tittut!


Fotograferad i helgen.

Malin - Städdag


Sara - Ogrästent

Tussilago farfara, Equisetum arvense, Poa annua, Artemis vulgaris, Prunilla vulgaris, Stellaria media, Stachys palustris, Apium sylvestris, Lamium purpureum.......

Namnen på ogräsen som vi ska tentera imorgon bara hoppar runt i huvudet på mej utan ordning. Jag började läsa på dem idag, och hoppas på godkänt imorgon. Men just nu känns det så råddigt så det är kanske bäst att jag kryper ner i sängen och läser igenom alla växter ännu en gång, och hoppas på att jag lär mej dem.

Hoppas. Att. Jag. Får. Godkänt. I. Tenten. Imorgon.

Klart det inte är världens katastrof om jag inte klarar tenten imorgon, men jag håller ju ändå tummarna för det.

Så nu vet ni vad jag ska roa mej med ikväll och imorgon på förmiddagen. Önska mej lycka till!;)

Sara - Tvättning på gång

Det ser ut som att det stod tvättning på schemat för den här familjen!


Bilden är fotograferad i början av augusti.

Sara - Härligt ljus

Som jag tidigare har nämnt så älskar jag att fota på kvällarna när solen är på väg ner. Ljuset blir så härligt guldigt då, och också dom tråkigaste motiven kan bli spännande. Så det tipsar jag verkligen er om, far ut och fota när solen är på väg ner! Här är i alla fall två bilder från slutet av juli som jag hade glömt att visa er!:)

Malin - Växtkännedom


Hippohaë rahmnoides, Havtorn, Tyrni

Just nu har vi en växtkännedomskurs. Så vi går runt i parker och söker upp "lite" växter som vi ska lära oss. Typ 200 träd och buskar och 100 perenner för att vara exaktare. Plus att tills imorgon ska man kunna lite över 40 ogräs på svenska, latin och finska. Och flitig elev som jag är så har jag ju inte läst på dem. Så ikväll kommer det vara det enda jag gör. Suckelisuuck! 
Sedum 'Herbstfreude', Microbiota decussata, Picea pungens 'Glauca' och så lite klasskamrater. Malin - Pretty little liars

Så är man fast i en serie igen då. Vet aldrig om det är bra eller dåligt ;)
Pretty little liars är i alla fall riktigt spännande! En ungdomlig deckare, ungefär!

Sara - Tillbaka till vardagen

Nu är vi tillbaka i Ekenäs (och har redan varit några timmar), och imorgon är en ny skoldag. Så vad kan man annat säga än att det är dags att återgå till vardagen..?!

Men förhoppningsvis blir det en bra vardag!:)


En gammal bild för att muntra upp inlägget lite.

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan är det dags att krypa ner i sängen, men vi hörs igen imorgon!:) <3

Malin - Gamlafammo 97 år

Lite bilder från kalaset som mamma har tagit.


Gamlafammo som fyllde 97 år! Bara tre år kvar till 100 :)
Sara - Helgen i korthet

Det har varit dåligt med bloggandet den här helgen, och det beror mycket på att jag har varit hemma hos Malin, utan min dator. Jag har ju såklart fått låna hennes dator om jag har velat, men då har hon inte riktigt haft något att göra, och jag har ändå inte haft några bilder att visa.. Såå, det har blivit dåligt med bloggandet.

Nu ska Malin städa rummet lite, så så passade jag på att låna hennes dator en stund, och att blogga har ju såklart prioritet ett!;) Så nu tänlte jag berätta lite kort vad vi har sysslat med den här helgen.

På fredagen for vi från Ekenäs till Kimitoön på kvällen, for hem till Malin, bytte om och gjorde oss i ordning, for vidare till Josse och Ronny och därifrån for vi till Särkisalo. Där var det någon som uppträdde och lite dans och så, så där stannade vi tills ungefär halv två. Det hände kanske inte så jättemycket enligt mej, men nog var det ändå en riktigt rolig kväll!:)


Jag hade inte alls med kameran på fredagen, men här är några av Malins bilder därifrån.

På lördagen var det kalas, som Malin redan snabbt nämde i ett tidigare inlägg. Det var hennes gammelfarmor som fyllde 97, så jag fick vara med på ett riktigt "släktkalas"!:P Lite spännande att se alla, men lite läskigt på samma gång. Men tiden gick och jag överlevde, så då gick det ju bra..;) Kalaset var på Rosala, och där finns också en vikingaby som vi var till, jag kanske visar bilder senare.

Efter det bar det av hem igen. Klockan var redan ganska mycket så vi var till affären och köpte pizza till middag, efter det såg vi på film, åt popcorn och ostbågar, latade oss och var uppe tills vi höll på att slockna av trötthet. Och det var redan ungefär klockan tolv, så jag antar att dom första skoldagarna var jobbigare än jag trodde..;D Det var i alla fall en härlig kväll, skönt att lata sig ibland också..:P

Idag sov vi länge, sedan steg vi upp och hämtade Malins lillasyster från en kompis och sedan är vi framme i nutid. Ikväll ska vi tillbaka till Ekenäs och förbereda oss för en ny skolvecka. Men vad vi gör fram tills dess vet jag inte riktigt ännu, men antagligen latar vi oss...xD

Sådär, nu vet ni vad jag och Malin har pysslat med den senaste tiden!

Vad har ni gjort i helgen då?:)

Sara - Bilder på Swingfly

Här kommer ett par bilder från Rockoff på Swingfly, som var den sista artisten för det här året. Sorgligt men sant. Som tur är så kommer det ett nytt år sen igen, så jag hoppas man har tid och råd att fara dit igen då, för det var verkligen härliga dagar!
Malin - Kalas

Idag bär det ut till Rosala på 97-års kalas!

Sara - Bilder på Patrik Isaksson

Mera bilder från Rockoff, den här gången på Patrik Isaksson!


Malin - Första skoldagen, check!

Är typ såhär trött :


Så var första skoldagen avklarad. Inte så jobbig första dag som jag trodde det skulle bli, skönt! Lite ovant att sitta stilla så länge bara... Imorgon är det freeedaaag, jeee. Har ju varit så jobbig skolvecka den här veckan ;)

Ska gå och se i skåpen om det finns några bra ingredienser så man skulle kunna baka lite... :)

Sara - Dill


En bild på dill från förra veckan.

Sara - Ogräsherbarium

Låter det spännande?

Inte särskilt enligt mej. Men det är hur som helst det jag har hållit på med mest hela dagen. Tidigare i somras samlade jag och Malin in olika ogräs som vi satte i press mellan tidningar, och idag klistarde vi in dom torra växterna på A3 papper som vi "mappade" ihop, och sedan skrev vi lappar till alla ca 35 ogräs med namn (svenska, finskat och latinskt) och annan fakta om dom. Orsaken till att vi gjorde det är att vi hade det till sommaruppgift, och det ska lämnas in imorgon när skolan börjar igen.

Inte så värst roligt, väldigt jobbigt, men skönt att ha det nästan klart nu i alla fall!:) Och det som inte är klart får man väl "kompletera" senare i höst!;) 

Så nu vet ni vad jag har gjort idag!

Eller okej, vi var in till centrum en stund idag också och shoppade lite smått och gott och åt en glass!:) Lite ledigt måste man ju ha också, och passa på att njuta av det fina vädret!:)

Ett av dom fula ogräsen som borde finnas med i vårt ogräsherbarium..;D

Vad har ni gjort idag då?:)

Sara - Bilder på Rolandz

Mot slutet av Rockoff-veckan upptädde Rolandz, och här kommer några bilder på dem:Enligt mej så var dom varken särskilt roliga eller särskilt bra, men det är säkert en smakfråga! Det är lite roligt att ha sett Robert Gustavsson i alla fall!:) Dom var den enda som uppträdde den kvällen och jag och Malin var inte där hela tiden, men det var en riktigt lyckad och rolig kväll förde!:D En filmsnutt kommer också på dem förr eller senare.

Sara - Glöm aldrig det!


Fotograferad för ca en vecka sedan.

Sara - En spindelrumpa!;D

(Tidsinställt inlägg)


Fotograferad för ca en vecka sedan.

Haha, blev det inte en ganska söt bild?!:P

Sara - Bilder på Orup

Nu kommer det mera Rockoff-bilder! Den här gången på Orup.
En sak som var roligt när han sjöng var att man kunde sjunga med bra. Fast man kanske inte kunde sångerna från förut så var dom ändå så lätta så man lärde sig dom snabbt. Det har annars nästan varit det tråkigaste under Rockoff, dom artisterna som uppträdde med engelska sånger och så hög musik så man inte hörde typ något alls.För stämningen blir helt enkelt inte lika bra om man inte kan sjunga med!:P

Annars så var han väl en go gammal gubbe, ingen av mina idoler direkt, men jag har
absolut inget emot honom heller!:D

Ps, filmningar kommer så småningom...

Sara - Framme i Ekenäs

Nu är jag framme i Ekenäs, väskorna är uppackade (dom flesta i alla fall!:P) och jag är nuduschad. Så nu har jag tid att lata mej lite framför datorn igen!:) Nu är jag ensam här, men Malin borde komma så småningom. 

Hemifrån tog jag med saft, sylt, potatis, vindruvor, gurkor, squash, purjolök, bönor och annat liknande man kunde hitta i trädgårdslandet. I skåpen fanns det lite allt möjligt som vi hade lämnat kvar, och i frysen fanns det också en del. Men det känns som att något saknas. Något som typ mjölk, smör, yoghurt och färsk bröd. Så så fort Malin kommer hit så far vi nog en sväng till affären och handlar lite!:P 

Om någon ville veta!:P

Här är en bild från förra veckan:Jaa, så nu vet ni att jag lever i alla fall, och lite vad jag har gjort den senaste tiden..:P

Sara - Bilder på Tove Styrke

Jag har fortfarande en del bilder kvar att visa från Rockoff, jag har haft så fullt upp så det har blivit lite dåligt med dom bilderna.. Lika med filmklippen därifrån. Men nu ska jag visa bilderna som är kvar (haha, men inte riktigt alla på samma gång, det blir kanske lite väl mycket!:P), och filmklippen ska också ordnas inom den närmsta tiden. Hoppas jag i alla fall, det är Malin som sätter ihop dom klippen till en vettig film, så jag ska inte lova för mycket..;D Men dom kommer så småningom i alla fall!:)

Här är i alla fall ett par bilder från när Tove Styrke uppträdde:Hon var nog bra, men det kändes som att hon hade lite dålig kontakt med publiken. Hon sjöng och hoppade hit och dit, men publiken mest bara stod. Jaja, det var nog roligt att se henne i alla fall!:)

Sara - Ljung

(Tidsinställt inlägg)

Nu är jag troligtvis på väg till Ekenäs, och när jag kommer dit lär jag ha fullt upp med att packa upp, göra allt klart innan skolan, handla och annat liknande. Så jag tänkte att det kanske är lika bra att jag gör ett tidsinställt inlägg istället så att jag inte behöver stressa så mycket imorgon!:)

Så här får ni några bilder på ljung som jag har fotat för några dagar sedan:

Vad tycks?:)

Sara - Follow your heart

(Tidsinställt inlägg)


Fotograferad för ca en vecka sedan.

Sara - Så enkel, men så vacker!


Fotograferad i mitten av förra veckan.

Jag tycker att den här bilden är väldigt enkel. Men ändå tycker jag att den är så vacker!
Ljuset var härligt och allt kändes så lugnt.

Vad tycker ni om den här bilden?:)Sara - Bilder från Sealife

Bilder på Malin i Sealife:Bilder på fiskar och andra djur:
Jag har alltid tyckt om att se på djur i t.ex. djurparker så jag tyckte att det var jätteroligt att se på fiskar och andra "vattendjur" på Sealife! Jag har varit dit förut också, men det var så länge sedan så jag kom inte ihåg så mycket.. Det var både större och finare än jag mindes det, och så dyrt var det inte heller. Så om man tycker om djur och är i Helsingfors tycker jag absolut att man kan fara dit en sväng!:)

Sara - Malin har problem med humöret!;)


Malin har ganska ombytligt humör, som ni kanske ser...;D

Sara - Flera bilder på nyckelpigor

För några dagar sedan visade jag en bild på en nyckelpiga, och nu tänkte jag visa några till bilder
fotograferade samtidigt!:)Haha, den var så söt när den rusade omkring! Den ville nog inte bli fotad för den vände och sprang
bort hela tiden, så det var ju nästan hopplöst att få en bild på den framifrån!:P

Men jag blev nöjd med bilderna ändå!:)

Vad tycker ni om dom?

Sara - Packa packa packa..

Igår på kvällen kom jag hem från Malin. Idag har jag packat upp väskorna därifrån. Men inte nog med det! Skolan börjar på torsdagen, så imorgon far jag till Ekenäs. Och vem vet när jag kommer hem igen, det är i alla fall bäst att packa med så mycket som rymms i bilen så att man säkert klarar sig...;D Så idag har jag packat väska efter väska med kläder, skor, skolmaterial, småsaker och allt annat möjligt..

Så att ni vet vad jag har pysslat med liksom!:P

En bild på ett armband jag har fått av Malin!:) <3


Så imorgon bär det av till Ekenäs, och där ska jag packa upp allt igen. Så det blir mycket packande och uppackande.. Menmen, sedan kanske man klarar sig utan allt för mycket packande ett tag, några dagar i alla fall!;)

Tycker ni om att packa? Och vad tycker ni att är jobbigast, att packa eller att packa upp..??

Jag tycker packa upp, mina väskor kan bli stående i veckor innan jag orkar göra något åt dem......:P


Sara - Bilder från Borgbacken

Som Malin skrev tidigare så var vi ju till Borgbacken och Sealife på lördagen, och nu tänkte jag visa en del av mina bilder därifrån!:)

Det var jag som körde, och jag måste erkänna att jag är ganska stolt att jag klarade det (Jo, jag hade gps, men det var ändå nervöst. Jag hade trots allt aldrig kört i Helsingfors förut!). Ingen tutade, ingen hötte på näven åt mej och jag fick godkänt av mina medpassagerare, så det var ju roligt!:D

Malin nämde ju också att en av oss fick ett blått öga under dagen, och det var jag. Men det är en annan historia som jag kanske eventuellt möjligtvis berättar om senare..;D Jag överlevde i alla fall!:)

Nu till bilderna:


Jag, Josse och Ronny vågade pröva Raketen. Malin valde att stanna på marken och fota istället!:P I början var det lite nervöst, men sen var det mest bara härligt!:D


Malin testade sin styrka, men det gick sådär!:P Vi speglade oss också lite när vi råkade gå förbi några speglar. Först blev jag lite förskräckt när jag såg att jag hade lagt på mej några kilon på höfterna, men sedan insåg jag att det nog bara var spegeln som busade!;D


Lite blandade bilder. På morgonen regnade det, men som tur var var det fint väder hela dagen ändå!:) Vi hittade en man med rosa hår som lekte staty, så vi passade på att fota oss tillsammans med honom!:P Man såg honom aldrig röra sej, men när vi gick därifrån så tittade jag bakåt en gång, och då stod han och vinkade hejdå till oss!:P Hihih...xD

Vi var också till Sealife, men bilder därifrån visar jag senare!:)

Det var i alla fall en väldigt rolig dag, så jag är glad att jag vågade erbjuda mej att köra dit!:P

Malin - Alejandro

En musikvideo gjord med hjälp av The sims! Tycker det var riktigt tufft, simsnörd som man är ;)Malin - Borgbacken

Igår var vi till Borgbacken! Åkte i allt möjligt och gick i Sealife. Läskigast var ju förstås, för min del, spöktåget. Höll till och med ögona mer öppna än vanligt. Och då förstås ska det ploppa upp häxor och grejor. Tur att jag höll för öronen i alla fall! ;) Ja, men vi hittade både dit och hem igen. Vi klarade oss oskadda förutom vissa som fick lite blått öga ;)


Malin - Hometown glory


Malin - Sista arbetsdagen!

Tjena mors! Idag var det min sista arbetsdag! Var ju det egentligen för några veckor sen, men jag jobbade två veckor frivilligt här på slutet också. :)
Ska nog bli skönt med några dagar ledigtinnan skolan! Har varit helt otroligt slut om kvällarna. Sara och jag skulle se på film, men jag somnar bara hela tiden. ;)
Imorgon ska vi till Borgbacken. Eller ja, om vi hittar dit vill säga. Hoppas vi hittar i alla fall! Skulle vara roliigt! 


Sara - En liten nyckelpiga

Fotograferad igår.


Sara - Åska igår, men så här var gårdagskvällen!

Och det är orsaken till att det inte blev någon mer uppdatering på bloggen igårkväll. Det åskade inte så mycket, men det är ju bättre att ta det säkra före det osäkra, eller vad säger ni?:)

Men vi var i alla fall till Söderlångvik gård och tittade, det regnade liite ibland, men för det mesta var det soligt och varmt. Så nu vet jag lite mera hur det ser ut där, och det var nog riktigt tjusigt!

Lite bilder från Söderlångvik:

Malin vilar lite i ett "utställningsrum" där dom visade tavlor.


Ganska vackert må jag säga!


Amos Andersons "sommarbostad", numera ett museum. Inte skulle det ju vara helt fel med en sån här sommarstuga!?;D


Jag framför vattnet!


Malin gosade med några får som fanns på området!:P


Tomathuset! Haha, det var det jag mest hade sett fram emot att få se...;)


Jag framför nåågra äppelträd!:P

Efter det for vi en sväng till kyrkogården i Kärra och tittade lite på gravarna, det är så fint med alla blommorna och ganska rogivande att gå runt där och titta. Lite konstigt "nöje" kanske, men varför inte?:) När vi kom hem till Malin igen så åt vi lite och tittade på lite film, eller jag tittade, Malin sov mest bara hela tiden!;)

Nu är jag igen hemma hos Malin medan hon själv jobbar, så jag tar det lugnt och väntar på att klockan ska nli kvart före fyra för då kommer hon hem!:)

Så nu vet ni vad jag och Malin gjorde igår!:D

Sara - Ett nytt halsband

Igår efter att Malin hade slutat jobba så for vi en sväng till Åbo och shoppade lite. Jag köpte lite kläder (två linnen, en skjorta och lite underkläder..), ett halsband och lite annat smått. Vi åt också på Rax, riktigt gott och det var lugnt och skönt där!:)

Eftersom vi for först vid fyratiden så kom vi hem ganska sent, men det var nog en riktigt rolig utflykt för det!:)


Lite bilder på det nya halsbandet!:)

Ny ska vi fara en sväng till Södelångvik (platsen Malin jobbar på, och därifrån hon kom för inte så långe sedan..:P) så att jag också får se lite hur det ser ut!:) Men kanske ni hör något från oss igen sedan efter det!:D

Sara - En överredigerad bildMen jag tycker ändå att resultatet blev ganska häftigt!

Vad tycker ni?:)

Sara - Det är detaljerna som gör bilden!

Jag älskar att fota detaljer, och det här motivet var en ren slump att jag hittade! Det var konfirmation och vi satt ganska många människor i ett tält utomhus. Vi (familjen) satt på vänsta sidan, och på andra sidan gången lite längre fram satt en gammal man. Det var hans rosor, glasögon och programblad han hade på bänken bredvid sig.

Jag upptäckte blommorna, ville fota dem, men hade 18-55mm monterat på kameran. Och på den bilden såg man ju knappt ens några blommor, bara ryggarna på alla människor framför!:( Men jag frågade om jag fick låna Lottas kamera en stund, för hon fotade med 55-300mm. Vi hade bestämt att vi skulle ha olika objektiven just för att kunna ta olika bilder! 

Och såklart fick jag låna det en liten stund så att jag hann ta den här bilden!:D En liten stund efter det tog mannen sina glasögon, och då var ju bilden förstörd. Så jag hade tur som fick det på bild!:P

Egentligen är det ju en ganska enkel bild, men jag tyckte att det var så vackert.
Och det är ju helt klart detaljerna som gör bilden!:)

Bilder från Mikaelas konfirmation i somras.

Vilken version är finast?:)

Sara - Ett par ord att tänka på..


Sara - Ensam hemma hos Malin

Malin är på jobb, Malins pappa är på jobb, Malins mamma är för tillfället inte hemma (men kommer säkert så småningom) och Malins syster är i skolan. Så just nu är jag alldeles ensam hemma hos Malin, och jag måste erkänna att det känns lite småkonstigt!:P Men nog överlever jag!:D

Jag steg just upp och nu äter jag morgonmål samtidigt som jag är på datan. Efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men något hittar man säker på!

Men nu vet ni i alla fall hur det ligger till här!;D


En bild för att muntra upp inlägget!:P

Sara - Nu är jag på väg mot Malin!

(Tidsinställt inlägg)

Nu ungefär borde jag ha startat min resa mot Malin, så om några timmar är jag där!:)
Bara så att ni vet liksom!

Malin är glad fast det kryllar av knott i luften!P Bilden är fotograferad när jag och Malin cyklade till
Brändö för lite mer än en vecka sedan någon gång!:)

Ha en bra dag!:)

Sara - Hägringar till havs


Fotograferade för lite mer än en vecka sedan.

Så här kan det se ut när man är ute till havs! Hägringarna gör att öarna och himlen speglas i vattnet, och det
gör att det ser ut som att öarna (eller delar av dem) flygar i luften!:O Ganska häftigt tycker jag!:P

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?Vad tror du om den här fågeln Malin?


En kolsvart fågel som nästan mer ser ut som en ödla...

Sara - EnbärFotograferade för ca en vecka sedan..

Vilken version är finast?:)

Sara - Snart bär det av till Malin!xD

Närmare bestämt imorgon med färjan som går 12.35!:)

Malin jobbar den här veckan, så jag kommer vara tvungen att vara ensam när hon jobbar, men eftersom jag skulle vara ensam här alla dagar medan mamma och pappa är på jobb kan jag ju lika bra vara ensam någon annanstans. För lite tråkigt är det ju att bara vara här hemma då.. Om jag far till Malin så har jag i alla fall roligt sällskap på kvällarna!:D


Snaaart kommer jag Malin!:D

Malin - Måndag(en bild från veckan i Mariehamn)

Åååh, var så tröööööööött imorse och hade ingen lust alls att fara på jobb. Men dagen gick jättesnabbt trots allt! Idag plockade vi äppel! Man har lite lustiga "handväskor" som man plockar i (och sedan häller vidare i lådor), så man har lite ont i axeln nu. Men tiden gick faktist snabbt... Denna vecka kommer nog gå jättesnabbt. Sedan är jag ledig några dagar innan skolan börjar nästa torsdag. Är ganska ledsen över att sommaren gått så snabbt. Men visst har det varit en bra sommar för det. 

Nu ska jag äta lite äppel! Vi fick ta hem i fredags såna som var pyttesmå. Men så GODA! Tog hem säkert närmare 10 kilo ju! Kommer ju få riktigt ont i magen under denna sista jobbveckan... För allt som man tappar på marken när man plockar får man ta hem/äta upp. Så gick och åt kanske 3-4 äppel redan på några timmar. 


Malin - Soffan är silvertejpad men drömmen kommer att hålla
Så halv, så svart, så vit.
Men åhh så fri
Så hal, så ful, så grann
Men åhh så sann


Den här staden är död, låt oss måla den röd
Låt oss måla den blå, det får bli vad det blir
På en öde perrong står en kub i betong
Ingen ser vad det står men den sägs vara fin
Vi blir trampade på men vi fortsätter gå
Ingen vet vad det är men vi bär våra ärr
Den här staden är död, låt oss måla den röd
Låt oss måla den blå. Vi är bättre än grå.
Sara - Det blev körsbärssylt!:D

För ca en vecka sedan (du kan läsa om det här om du vill) var jag och Fanny och plockade körsbär. Jag skrev att jag hoppades att det skulle bli sylt, för det är min favoritsylt (en av dom i alla fall!:P).


En bild på "fel" körsbär, men jag tror ni förstår varför jag tyckte att den passade här...?;D

Och jag tänkte bara berätta att det blev sylt!:D


Pappa kokar sylt för fullt!:P

Jag och Fanny plockade dom.
Jag, Fanny och mamma kärnade ut dom.
Pappa och Lotta kokade dom.

Var det inte ett bra samarbete?:P
Fast det kändes liite som att jag och Fanny gjorde dom jobbigaste sakerna..;)

Sara - En skalbaggeNämen Malin, inte glömde du väl bilen kvar hos oss..?!;D

(Ps, jag retar Malin för att hennes bil ser ut som en sån här skalbagge, för er som undrade...)

Sara - En ny dag har börjat!

Nu steg jag alldeles nyss upp, så nu ska jag äta morgomål och lite sånt man brukar göra på morgonen!:P Men vad ska jag hitta på att göra efter det? Fanny och Lotta är i Mariehamn, mamma och pappa är på jobb, så jag är heelt ensam här hemma nu! Förutom alla djuren då..;D

Så okej, det här måste jag i alla fall göra:

- Mata hönorna och marsvinen
- Vattna i växthuset
- Ge dagshö åt hästarna

Med vad ska jag mer hitta på?!:P Jaja, jag får väl se vad som faller mej in, egentligen borde jag väl göra lite skolarbeten som ska vara klara om ca en vecka ("sommaruppgifter")..:/

Två bilder på mej tagna någon gång under Rockoff-veckan!:P

Vad ska ni göra idag? :)
Har skolan redan börjat för er..?

Sara - Det verkar som att hösten närmar sig!

Men jag har lovat mej själv att njuta så mycket som möjligt av dom sommarlovsdagarna som
ännu är kvar!:) 

Här kommer i alla fall lite höstbilder:Hur har er sommar varit?:)

Malin - Varje gång är som den första gång vi sågs.
Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändrats 
Men du finns kvar 
Allt var svävande men nu så ser ja klart


Sara - Bilder på Takida
Malin - Lördagen

Igår var Josse, Ronny, Anne och jag till stan. Hittade nog lite kläder, i alla fall mest av oss alla, hehe. På kvällen var vi några stycken hade förmodligen den sista grillkvällen för i år (?).

Malin - Veteranbilar

(En video som vi gjort)
I Mariehamn såg vi plöstligt att det kom en massa äldre bilar på rad. Det var nämligen veteranbils-parad fick vi reda på! Vissa var riktigt tjuuusiga :)

Malin - Hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå


(En bild från början av sommaren)


Jag har gått så långt, nästan blivit van
Historien upprepar sig och slutar alltid likadant
Sidan som går vidare har någon redan rivit av
Så jag griper tag i vita blad
Om inte jag var feg, om inte du var den som hade rätt
Hade väl du aldrig kunnat genomskåda allt som skett
Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt
Förlåt att jag aldrig någonsin sagt förlåt

Sara - Bilder på The Pusher
Bilder på The Pusher som jag och Fanny har fotat (Fanny lånade min kamera en liten stund)!:)

Det var jättelite publik när dom spelade, och det var lite synd för jag tyckte att dom var bra! Men det var ju ofta så vid den första spelningen varje kväll, det var mindre kända artister, mindre människor och sämre stämning..

Men det var nog roligt i alla fall!

Rockoff dag 5: The Pusher & TakidaDet var inte så mycket folk och hörde på The pusher, men jag är glad att vi var där. För de var jättebra! Det är roligt när man får upp ögonen för nya artister :)

Takida har just släppt ny cd, och vi var de första som fick höra deras nya låtar :D Men det är ju alltid lite sisådär, för då kan man aldrig sjunga med i låtarna... Men annars var de bra. Höjpunkten var ju nästan, såklart, Curly Sue. Den kunde ju alla :P

Dagens vi (plus Lotta)!


Fanny fotade oss när vi väntade på att The Pusher skulle börja spela!

Sara - Idag har jag inte latat mej!

Eftersom jag somnade redan före tolv, så orkade jag stiga upp före tolv idag också. Och det betyder att jag har hunnit göra mycket mera än jag brukar ha hunnit den här tiden på dagen.

Jag har t.ex. hjälpt mamma plocka krusbär och storstädat till marsvinen och hönorna. Jobbigt och smutsigt, men otroligt skönt att ha det gjort!:) En annan sak jag har hunnit med idag är duscha, och det är kanske inte så konstigt att jag gjorde det efter att ha städat till djuren..?!;)

Nu ska jag lata mej en stund, men sedan är det väl dags att vattna i växthuset, mata Fonzie och lite annat smått och gott... Men dagens största projekt är i alla fall klara!:)


En liten bild för att muntra upp inlägget!:)

Sara - Skönt att sova tidigt

Nu ska jag göra mej redo för sängen, jag ska läsa en stund och sedan sova. Det känns som en bra ide eftersom vi (jag, Fanny, Lotta, Mimmi och Hanna) var ute till ungefär halv sex inatt, och till tre natten innan. Utan att sova extra länge på morgonen. Så man börjar känna sig lite småtrött nu!:P

Men vi har haft roligt på nätterna, och eftersom vi träffar dom så sällan så var det ju ingen tvekan om att vi skulle vara uppe längre än till typ tolv, men man blir ju nog trött om man sover lite flera dagar i streck..:P

Så det är helt enkelt orsaken till att jag tänker sova ganska tidigt ikväll!:)

En liten kvällsbild!:P

Gonatt!:)

Sara - Ensam hemma. Eller ja, nästan..

Imorse när man vaknade så var jag, Fanny, Lotta, Mimmi och Hanna alla ihopklämda i uterummet (haha, okej, så trångt var det väl kanske inte, men vi var alla på samma ställe), och mamma och pappa var inne. Nu är jag i mitt rum och mamma och pappa framför tv:n.

Ingen annan är hemma.

Mimmi och Hanna for ju hem vid femtiden, och nu på kvällen for Fanny och Lotta till Mariehamn. Lotta och Hanna börjar skolan nu på måndagen, och Fanny på tisdagen, så man förstår ju att dom måste fara, men det blir ändå tomt och sorgligt! Jag menar sommarlovet är ju slut för dom nu då!:O Jag har ju i alla fall cirka tio dagar kvar ledigt ännu, så mitt lov är inte riktigt slut.

Men usch avad sorgligt, och usch vad snabbt det känns som att dom här lediga veckorna har gått! Man undrar ju riktigt om man har fått nån stor minneslucka och har glömt en månad eller något, för tiden har gått så otroligt snabbt!

Men sen så har jag ju i och för sig haft en otroligt rolig sommar också! Alldeles underbar!<3


Bild från igår när det ännu var fullt av människor här! Vi tog upp nät, men vi fick bara två idar..:/ Haha, och Mimmi, Fanny och Lotta är nog inte på dåligt humör, dom diskuterade kanske bara något viktigt!;D

Sara - Inget


Sara - Solnedgång


Fotad en kväll för några dagar sedan!:) Det var så vackert så jag måste bara springa ut och upp på
ett berg för att fota lite!:P

Sara - Nu är kusinerna på väg hem igen..

Men vi har i alla fall hunnit med en massa skoj, fast dom bara var här två nätter!:)

Vi har bland annat latat oss vid stranden, varit på café, tagit upp nät med pappa, åkt båt med pojkar härifrån, dansat natten lång (haha, eller jag såg väl mest på när dom andra dansade..:P), läst spökhistorier, pratat massor och skrattat tills tårarna sprutade!

Man kan inte låta bli att ha roligt när man träffar sina älsklingskusiner, det är påriktigt helt galet! Allt blir roligt, och vi kan sitta och prata, fundera och analysera i hur många timmar som helst.

Vi ville typ inte att pojkarna skulle få med oss så lätt på det ena och det andra (dom är ganska desperata), så vi svarade svårtolkat p deras frågor, ändrade planerna i sista minuten och träffade påhittade kompisar i Åva när dom ville träffas..;D Men tills slut gick vi med på att träffas. Men vadå, man vill väl inte verka lika desperat som dom heller..?!;)

Otroligt roligt har vi i alla fall haft, och jag hoppas att vi hinner träffas en gång till i år!:)


En av dom få bilderna jag tog, det händer så mycket så jag orkade (och vågade..:P) inte släpa med kameran överallt. Vi minns ändå!<3

Sara - Fullt upp med kusinerna!

Igår kom våra favoritkusiner Mimmi och Hanna hit och hälsade på, och imorgon far dom hem igen. Vi träffar dom bara några gånger om året, så nu har jag fullt upp med att umgås!:)

Men vi jag skriver mera sen igen imorgon, men nu vet ni i alla fall vad den dåliga uppdateringen från min sida beror på..

Ha det bra allihopa!:)Sara - Bilder på Eric Amarillo


Om ni vill se ett filmklipp jag har spelat in och Malin klippt ihop kan ni leta i arkivet eller titta här!:)
(Miss Li och Daniel Adams-Ray är med i samma klipp)

Sara - Bilder på Daniel Adams-RayJag har så massor med bilder från Rockoff, och jag vill ju visa så många som möjligt, så nu har jag tittat igenom lite igen och valt ut några av dom bästa bilderna på Danne (som jag och Malin började kalla honom..:P). 

Se och njut!;D
Det var definitivt en av veckans höjdpunkter!:)

Om ni vill se ett videoklipp som jag har filmat och Malin har klippt ihop kan ni se här!
(Miss Li och Eric Amarillo är med i samma klipp!)

Sara - Bilder på Miss Li

Miss Li var också en av dom som uppträdde på Rockoff i år, och här är två av mina bilder på henne!:) Haha, eller den nedersta bilden är väl egentligen på Malin när hon lyssnar på Miss Li..:D

Om ni vill se vårt filmklipp på henne och dom andra som uppträdde samma kväll kan ni titta här!:)

Sara - Två bilder till på Hoffmaestro & Chraa

Sådär, nu har jag tittat igenom mina bilder på Hoffmaestro & Chraa en "sista" gång, så om ni vill se fler bilder eller en filmsnutt får ni leta i arkivet!:) Eller okej, ni kan klicka här eller här om ni är lata..;D

Sara - Vår gräsmatta


Fotograferad igårkväll.

Jag behöver väl inte säga att vi slarvar lite med klippningen av den gräsmattan
som finns bakom huset..?:P

Malin - SöötpöötLite dåliga bilder kanske, men de är ju så söta. Lite skillnader mellan dem har jag noterat... Shiva tar oftast mat från handen med munnen, medan Leah tar med tassarna. Shiva tycker om att massakera wc-pappersrullar (den jag satte in igår finns inte kvar...) medan Leah tycker om att gräva i hörnet där man inte kommer framåt ens... 

Sööta, men otroligt svåra att få på bild!

Sara - Armand MirpourNu håller jag på att gå igenom bilderna från Rockoff en "sista" gång (så publicerar jag alla bilder som jag har tänkt publicera liksom..:P). Så här får ni ännu en bild på söta Armand när han sitter på scenen och tar det lugnt (eller okej, han sjunger så han latar sig kanske inte riktigt..;D).

Om ni vill se fler bilder och videoklipp på Armand Mirpour kan ni se här!:)

Sara - Gräs i kvällssolen


Fotograferade igår på kvällen.

Jag älskar att fotografera på kvällen när solen skiner. Jag älskar det mjuka och gyllene
ljuset som gör tråkiga motiv levande och vackra.

För om jag ska vara riktigt ärlig så är ju dom här bilderna ganska tråkiga. Men ändå älskar jag dom.
Och det beror helt enkelt på det underbara ljuset!

Vad tycker ni om bilderna?:)
Och i hurdant ljus tycker ni bäst om att fotografera i?

Sara - Plocka körsbär

Imorse (eller okej, kvart före tolv..;D ) kom Fanny till mitt rum och undrade när jag skulle stiga upp. Först blev jag nästan orolig och undrade om vi skulle få gäster eller något, men vi skulle ju fara och plocka körsbär vid Torsborg!

Mamma sa att vi gärna fick göra det igår, och påminde Fanny igen på kvällen, så att vi säkert skulle komma ihåg det!;) Så jag hann bara klä på mej och äta lite morgonmål, sedan cyklade vi dit.


Allt det här plockade vi, men ändå fanns det massor kvar!:O

Först hade vi bara med oss den lilla hinken och den turkosa burken, men det fanns så mycket så vi förde hem det, tog nya hinkar/burkar och cyklade tillbaka och fortsatte plocka!:P


Körsbär i massor!

Jag tappade bort mobilen på vår första "runda", men hittade den som tur var andra gången vi for dit. Då låg den där på marken under träden, liten och ensam..:( För att nå till körsbären så måste man klättra upp på ett plåttak, så det var nog ett riktigt äventyr! Benen och armarna är alldeles sönderrispade nu, men roligt hade vi nog ändå!:P

Tycker ni om körsbär?:)

Jag tycker att det är jättegott, och körsbärssylt är min favoritsylt!:D
Tyvärr har vi det bara ibland, vi har inga egna körsbärsträd, så vi har bara om någon har orkat fara till Torsborg och plocka (och ingen annan redan har gjort det)..

Sara - Kärlek är alltid något vackert


Fotograferad för en dryg veck sedan, texten kommer från Father of a son av The Ark.

Sara - Vilken fågel föreställer bilderna?
Fotograferade för någon vecka sedan i Mariehamn.

Den här söta lilla fågeln hittade jag Ii Mariehamn för ett tag sedan, den var nyfiken och hoppade först runt på marken, men när vi kom närmare flög den upp i en liten buske vid "stigkanten". Där satt den fast jag stod bara någon meter ifrån den! Jättesöt!:)

Men vet någon vad det är för fågel?


Haha, Malin du får gärna gissa, men jag har inte facit den här gången..;D

Sara - "Se, du blir fotad! Varför ler du inte?"

Under Rockoff-veckan var jag och Malin till Kastelholms slott, och till Jan Karls-gården som finns där i närheten, och det här är en bild därifrån.Just efter att jag hade tagit den här bilden ropade mannen i vagnen (säkert "pappan") till pojken på hästen: "Nämen titta, du blir fotograferad! Du måste ju le mot kameran, le nu! Du blir ju fotad, vinka vinka!"

Det kändes lite dumt när jag snabbt bara ville ta en bild på den fina hästen, och sedan ropade pappan så där länge efter! Jag menar jag hade ju redan tagit min bild, vad hjälper det att pojken vinkar sedan då? Men jag skrattade nog lite, det var ganska roligt!:P

Sara - Dagens outfit

Eller okej, om man ska vara riktigt ärlig så är rubriken en lögn. Idag är jag hemma i regnvädret,
men den här bilden känns somrigare. Så såhär såg jag ut fredagen 22.7!:)


Malin lånade min kamera en sväng på kvällen när vi var på väg till centrum.

Vad tycker ni?:)

Shortsen var för några veckor sedan byxor, men jag blev ivrig med saxen!;) Men eftersom jag aldrig använde byxorna var det nog lika bra! (Jag känner mej inte heller riktigt bekväm i korta shorts, men jag blev övertygad om att jag vågade visa mej i dom..;D)Toppen är från HM, bältet från Gina och väskan från Prisma. Och på ena armen har jag Rockoff-armbandet, och på andra ett armband jag har fått från Malin.:)

Ps, jag bryr mej inte om mode och jag bryr mej egentligen inte om vad andra tycker, men om någon har något snällt att säga så är dom välkomna!xD

Sara - Regn och åska, och en påfågel

Så har morgonens och förmiddagens väder sett ut. Och det betyder inget internet. Men nu har vädret blivit lite bättre, så nu kan jag blogga lite!:) Men jag har inte så mycket att berätta, jag blev väckta 11.30 av ett sms från Malin. Efter det har jag ätit, läst, skrivit i kalendern och annat liknande. Inget spännande för er alltså!

Men jag kan bjuda på en bild i alla fall!:)
Fotograferad under Rockoff-veckan vid Lilla Holmen i Mariehamn.

Vilken version är finast? Med färg eller svartvit..? :)

Sara - Ljung


Fotad förra veckan, redigerad idag.

Vad tycker ni om den här bilden?:)

Jag blev i alla fall ganska nöjd, den blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mej, men det behöver väl inte alltid vara något dåligt..?!;D

Gonatt!

Sara - Bilder på The Ark

Den största orsaken till att jag egentligen alls for på Rockoff i år var att The Ark skulle uppträda. Förra gången jag var på Rockoff (år 2007 tror jag) så var dom också där och jag började tycka jättemycket om dom. Innan det tyckte jag nog att dom var bra, men efter konserten var jag "frälst"..;D

Ända sedan dess har jag velat se dom igen, speciellt eftersom The Ark ska läggas ner nu snart. Så det här var deras sista konsert på Åland. En annan orsak till att jag ville se dom igen var att efter förra gånger var jag så besviken för jag fick bara fula foton (jag hade en dålig kamera och man använde film..), så nu ville jag ha "revansch"! Alla bildern nedan har jag tagit, så nu är jag riktigt nöjd!:)

Men nu till bilderna!:)


Dom bytte kläder många gånger under konserten, och här ser man några av Olas olika kläder. Alla kläder är kanske inte superfina, men jag älskar ändå deras stil!:) 


Ungefär hälften av bandet!;) Det är svårt att ta bild på t.ex. trummisen, så dom här fick duga.


Haha, lite smått galen blick, men annars älskar jag den här bilden!:D


Man såg att Ola Salo älskade att stå på scenen och att han gav allt. Ibland stod han bara där och tittade ut över publiken och log, och i nästa sekund sprang han runt tills han blev alldeles svettig. UNDERBART, man blev ju glad och lycklig bara man såg honaom!;)


Han tar i ända från tårna!


Lite blandade bilder.:)

Det var ju såklart sorgligt att det var deras sista konsert här, men jag är jätteglad att jag var där och såg dem! Bara att få se dom var ju värt dom 80€ som Rockoff-passet kostade!;) Och jag är jätteglad att jag hade med kameran, för nu kan jag ju titta på alla bilder om och om igen, och jag filmade ganska mycket också!:) 

(Malin ska nog klippa ihop en film av mina filmsnuttar och ladda upp här, men ni får vänta ungefär en vecka innan vi träffas igen så att hon alls kan få klippen..:/ Men bara ni väntar lovar jag att ni kommer få se en film också!:) )

Vad annat kan jag säga än att det var en underbar kväll?! Så värt allt, och veckans absoluta höjdpunk för min del!:D

Efter konserten köpte jag deras samlingsalbum, deras nya skiva "In full regalia" och en tidning om den skivan. Det kostade tillsammans 25€, så det ångrar jag absolut inte! Så nu kan jag lyssna på dom så mycket jag vill, för som Ola sa: "Vår musik tillhör er för evigt!". 


Samlingsalbumet.

Vad tycker ni om The Ark?:) Och vad tycker ni om mina bilder?
Kommentera gärna!:D

Malin - Allting börjar om

"Alltid samma visa men vet inte vad det är för låt.."Visste ju att Daniel Adams-Ray var bra innan och har hört på många av hans låtar. Men efter att jag såg honom på Rockoff blev jag ju helt frälst! Han är så gryymt braaaaaaa! Är så glad att jag fick se honom!

Konserter är nog bland det härligaste som finns! Den där känslan när artisten riktar mikrofonen mot publiken, och uppmanar publiken att sjunga. Publikens höga sång och artisten ser ut att njuta och tänka "oj, det här är stort". Riktigt sådan känsla var det på Daniel Adams-Ray. Publiken överröstade honom och han verkade så glad och så lycklig. Då blir man själv lycklig. 

Ett annat tillfälle var med The Ark... Kommer inte ihåg vilken låt, men publiken skulle sjunga. Tyckte vi sjöng högt. Men Ola Salo sa "en gång till, högre!" gång på gång. Vilken känsla när man hör en våg av röster skölja över en som en stor våg! Det är nog härligt det! 

Haha, blir nu en massa prat om Rockoff nu..men det var nog en UNDERBAR upplevelse! Måste dit nästa år igen! :)

Rockoff dag 4: Danny& Jerry Williams
En liten video med Danny som vi har gjort! :)

Den fjärde dagen var det dags för Danny och Jerry Williams. Men på Jerry Williams har vi inga bilder eller film, eftersom vi inte såg på honom. Det refnade den här dagen, så man var inte riktigt på humör. Plus att det började åska rejält också! Vi satt och upptäckte en ny favorit i Mariehamn; Korv-Görans! Haha! God mat, ganska billigt, stora portioner! Och mysigt! Vi var dit och åt flera dagar efter den upptäckten! Namm!Utanför Korv-Görans ute i regnet!


Men ja, tillbaka till Danny. Hmm, vad ska man säga? Det var ju nog helt okej. Roligt att han dansade och hade en riktig "show", men han är nog inte riktigt i min smak (och detta är Malin som skriver ;D, Sara kanske tycker nåt annat). Men nog roligt att titta på! Men han spelade så tidigt, så det var inte så mycket folk (mest småflickor) och så regnade det, så det var ju lite dystert. Men underhållande var det nog. 

(Nu är det Sara som skriver en liten stund!;D Jag håller med om det Malin skrev ovan, han har en jättebra show men han får inte riktigt igång publiken.. Plus att det ju aldrig direkt blir roligare att stå ute i regnet..:P Men annars en helt okej kväll!)
Några bilder Sara har fotat.Dagens vi, slitna och vått hår! Sara - Ute på havet
Fotograferade förra veckan.

Sara - Våra nya husdjur..!

I slutet av Rockoff-veckan gjorde jag och Malin ett ganska spontant köp. Men inte alls förvånande ändå. För när vi var på praktik vid Lilla Holmen kom vi hem med varsin kanin, och när vi praktiserade vid Zooligan kom jag hem med en hamster. Alla dom djuren skaffade vi ganska spontant, men ångrade inte det en sekund!

Tyvärr lever ingen av dom längre, hamstern blev gammal och kaninerna dog av olika orsaker..:( Men vi hann uppleva mycket roligt med dom ändå!

Så innan vi skaffade dom här senaste husdjuren så var det helt djurfritt hemma hos Malin, för första gången någonsin tror jag. Vi har nog ännu en hel bunt djur, men ett litet till skadar ju aldrig!;)

Men vad har vi skaffat för nya husdjur då? Redan här fick ni veta att vi hade skaffat något, men nu ska ni äntligen få se bilder på dom!:D

Låt mej presentera gerbilerna Shiva (min) och Leah (Malins)!Är dom inte bedårande?!:P

Jag har velat ha gerbiler jättelänge, men varken haft bur eller gerbiler till salu i närheten, men nu hade jag ju en tom hamsterbur och två gerbiler i djuraffären i Mariehamn. Så klart att man slog till!;) Shiva är min och Leah Malins, men eftersom dom bor tillsammans så är det Malin som har huvudansvaret för dom, jag har ju så många andra djur här hemma redan (t.ex. fyra katter som säkert tycker att det skulle vara gott med gerbil..) så dom har det nog bättre hos Malin. 

Så det är väl perfekt, jag har en egen gerbil men behöver inte sköta den så mycket..!?;D
Perfekt för mej i alla fall!:) Lite sorgligt nu kanske bara när Malin och småttingarna har farit hem, så nu får jag ju inte se dom på ett tag!:( Men dom kommer med till Ekenäs, så då har jag ju dom nära igen!


Sara - FjärilHaha, tror ni att jag är upptäckt?:P

Ps, kommentera gärna, ingen åsikt/tanke är för liten för att skrivas!;D

Sara - Dags att sova

Nu har jag för första gången på flera veckor kunnat ta det lugnt en stund och bara slappa framför datorn, så det är skönt!:) Men klockan börjar visa sovdags nu för mej, men jag tänkte bjuda på två bilder före det.

Vilken version är finare?:)

Sov gott!

Malin - Hemma!

Nu är jag hemma igen efter över två veckor ute på vift! Och hur firar jag det? Jo, jobb imorgon! Jag är INTE redo att stiga upp kl.6 imorgon! Idag hade jag alarmet på kl.9.30 och kom inte upp förrän en och en halv timme senare. Hur ska jag klara det!? :O(Saras bild..)

Sara - Viltsafari

Under Rockoff-veckan var jag, Malin, Fanny och Lotta en sväng ut till Eckerö. Dit var vi för att se på lite djur, dom har nämligen vitsafari där! Dom hade varken tigrar eller elefanter, men jag som alltid har tyckt så om djurparker och att vara på safari älskade det! Dom andra tyckte nog också att det var roligt, så den utflykten ångrar jag verkligen inte att vi gjorde!:)

Men nu ska ni äntligen få se lite bilder därifrån (eller ganska många om jag ska vara ärlig..:P), nu när jag äntligen har både tid och en fungerande dator. 


Malin, Fanny och Lotta visar glatt upp sina biljetter just innan åkturen börjar. 

Vildsvin fanns det en del av, men dom hade en egen inhägnad (dom var lite aggressiva) så bilderna blev inte så fina.. Och dom var inte så värst söta heller!:P Det fanns också några sångsvanar som helt frivilligt kommer till reservatet år efter år och häckar. 


(Flest bilder på dovhjortarna, dom var sötast!:P)

Det fanns både kron-och dovhjortat i reservatet. Dom hade en ganska stor hage (med skog, kärr, "sjöar" och ängar) och gick alla runt tillsammans. Så dom verkade inte alls lida av att vara i "fångenskap"!:) Det fanns också ungar, bland annat en jättesöt liten dovhjortsunge (det är den som skuttar med sin mamma på nedersta bilden). En sak jag blev förvånad över vad små dovhjortarna var, kronhjortarna var ganska stora, men dovhjortarna var ju pyttesmå!:P Kronhjortarna var också mycket tamare, det fanns t.ex. en hona som frivilligt kom fram och ville bli klappad!:D Först blev man nästan lite rädd när den kom springande, men den var jättesnäll!

På bilderna ser man också en svart, det är en dovhjortshane. Det är ganska sällsynt att dom är svarta, men jag tyckte att det var fint! På bilden högst upp ser man den, och en dovhjortshane med "normal" färg.Det fanns också två strutsar, en hona och en hane. Dom är dom farligaste djuren där, så dom fick också ha en egen inhägnad. Men ändå var det dom enda djuren vi fick mata! På bilden längst ner ser man t.ex. Lotta ge en liten gräsboll till en av strutsarna.:)

Det var jätteroligt att åka "tåg" där på dom små vägarna och se alla djur, för fast det kanske inte är så exotiska djur så har jag inte sett på så nära håll förut! Och det var också roligt att öva djurfotograferande lite, alla djur är så snabba så det är inte lätt att få sådana bilder som man har planerat, men det är roligt!:)

Så om ni är på väg till Eckerö kan jag verkligen rekommendera viltsafarin, för det var väldigt roligt!:)

Sara - Datan är hemma igen!:D

Tidigare i veckan hade jag ju lite datakrångel, men mina systrar for till Åbo på fredagen och tog med min dator dit till en av pappas kompisar som kan lite mer om datorer. Problemet var ju att skärmen inte fungerade, den växlade bara färg mellan rött, grönt, blått och så vidare, men visade ingen bild. men om man kopplade den till en annan skärm så visade den skärmen "rätt" bild. 

Jag stängde av och startade datorn flera gånger, men det var ändå likadant. Men allt pappas kompis behövde göra var att sätta på den, då var den som vanligt igen!:0 Så varför den var dåligt här hemma men genast blev bra där vet jag inte.. Kanske det var något som glappade som blev bra igen, eller så blev datorn bara huxflux bra igen.

Hur som helst är det skönt att ha den hemma igen, och att den fungerar. Så jag tänker inte klaga mer, och inte tråka ut er mer, och nu lovar jag att blogguppdateringarna kommer att bli "som vanligt" igen!:)

Hoppas att ni har orkat vänta!;)

Rockoff dag 3: Miss Li, Daniel Adams-Ray & Eric Amarillo


En lite video som vi har gjort.


En av veckans höjdpunkter! Fotad av Sara.


Dagens vi! I det vackra ljuset av tältet! :D

Först började Miss Li med sitt uppträdande. Vi hann inte se så mycket av henne, men en liten snutt i slutet hann vi med! Senare på kvällen var det dags för Daniel Adams-Ray, som var helt sjukt bra! De sjöng och spelade så bra och stämningen var jättebra! Ännu lite senare, lite före klockan tolv började Eric Amarillo spela. Han var nog bra, men det blev lite väl mycket bara musik utan sång. Men när "Om sanningen ska fram" kom så sjöng ju alla förstås med! :D

Sara - Morgon i bilenNatten mellan fredag och lördag sov vi i bilen, och den här utsikten vaknade vi till! Ganska vackert va?!;)
Lite småtrångt var det kanske, men en natt överlevde man nog..xD

Sara - Malin gör myggdansen!

Malin gör sin underbara myggdans på väg till Rockoff!:P

Sara - Datakrångel

Jag och Malin har massor att  blogga om, men som ni ser är det dåligt med uppdateringar. Men jag hoppas att ni står ut det stora problemet och det som gör att det blir uselt med bloggandet är att skärmen på min dator har slutat funka..:(

Så datan funkar nog, men det går inte så bra utan skärmen, så nu har jag den tillfälligt kopplad till en annan skärm.. Menmen, jag hoppas att jag får skärmen lagad så småningom! Men fram tills dess kommer det bli ganska dåligt med bloggandet!

Rockoff dag 2: Armand Mirpour & Hoffmaestro

En video med Armand och Hoffaestro som vi gjort:På lördagen uppträdde först Armand Mirpour. Han hade vi inte hört talas om förut, men han var riktigt bra! Det var inte så mycket publik då (det var ofta lite publik när 20.00-artisterna uppträdde...), men han skulle nog ha varit värd en mycket större publik :)

Senare var det dags för Hoffmaestro, och det var helt gaaalet. Publiken var helt vild, det var jättetrångt, jättesvettigt och knuffigt, men vilken bra stämning det var! När publiken skulle börja springa från sida till sida så gick vi vid sidan om eftersom det var lite läskigt när man flög hur som helst. Det syns lite i videon, men man får inte blick över hur det var att stå i mitten och rusa från sida till sida. 
Så vilt och trångt som det var då var det inte på hela resten av veckan. Det var alltså riktigt vilt! :D


Dagens bild på oss :DRockoff dag 1: September

Vi har en hel del bilder och filmer från Rockoff som vi tänkte att vi skulle visa. Därför har vi gjort en hel kategori där vi samlar alla Rockoff-inlägg.

Första dagen var det Pappas eget band och September som skulle uppträda. Vi såg bara September, men stannade inte under hela uppträdandet, för vi var ganska trötta efter tidig uppstigning och tältresning.

En liten video av Septembers uppträdande som vi gjort.Dagens bild på oss!


RSS 2.0