Sara - Med blicken riktad mot havet
Sara - Vad mysigt det ser ut!


Malins familjs brygga, fotograferad i söndags.

Man får bara lust att sitta där på bryggan och dingla med benen. Kanske äta en glass och småprata med någon man tycker om. Mysigt ser man i alla fall ut att kunna ha där ute på den lilla bryggan som är omgiven av blommor och vatten!:)

Sara - Bilder från växthusen

Jag är riktigt usel på att fotografera på jobbet. Dels för att jag inte riktigt "vågar" på arbetstid och glömmer efteråt (ivrig att fara hem liksom!:P) och dels för att jag är dålig på att ens komma ihåg att ta med kameran. Plus att jag inte vill fota med min lilla när den är så dålig, så då måste jag släpa med "stora"..:P

Men tidigare i veckan tog jag åtminstone med den! Tyvärr är det ju mest bara tomt eller grönt överallt nu, i princip alla sommarblommor är slut.. Så det finns mest bara julrosor och krysantemer och andra "höstblommor". Men jag tänkte ändå visa lite bilder!:)Det är bilder både från växthusen i Korsö och dom i Brändö, blandade huller om buller!:P Men man ser i alla fall hur det ser ut i några av växthusen (det finns 6 ensklida växthus plus ett ganska stort som är uppdelat med mellanväggar i tre delar), och lite vad som växer där.

Ena bilden ganska högt uppe är förresten från "åkern", där särar vi ut MASSOR med julrosor och silvertrådar (jag ska ta fota på det när vi är klara - om jag kommer ihåg!) och lite andra höstblommor. Så där har vi varit dom senaste dagarna.

Malin - I set fire to the rain

Så bra låt! Adele - I set fire to the rain

But there's a side to you that I never knew, never knew
All the things you'd say, they were never true, never true
And the games you'd play, you would always win, always win
But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your nameSara - Mera blommor

Jag vet att jag mest bara visar bilder på blommor, men det är det jag oftast fotar.. Jag tycker bäst om att fotografera "närbilder", och till det passar blommorna utmärkt!:)

Men om ni tröttnar på blombilder får ni gärna tipsa mej om annat ni vill se! Och om jag inte får något tips så antar jag att ni är nöjda så här!;)

Här kommer i alla fall några bilder som jag fotograferade i helgen hemma hos Malin, skriv gärna vad ni tycker om dom!:)


Malin - Helt slut

Alltså idag var jag helt kaputt när jag kom hem... Höll nästan på att svimma av värme... Idag har vi nämligen varit i topparna i tomathuset. Så om man vill leka matematiker; Det är typ 30 grader ute. Det betyder att man ska addera x antal grader så har man värmen i växthusen. Och - som alla vet - stiger värme, så gissa sen hur varmt det var i topparna i taket?! När man kom ner på marken tänkte man "åååh herreguuuuuud vad svalt och skönt", fast man vanligtvis brukar få värmeslag där. Men nu var det så skönt att komma ner till det "kalla". En bild på caféet. Inte för att det har något med saken att göra, men bara för att jag inte har någon annan passande bild, heheee.

Jag är urusel på att ta ordentliga bilder, för mamma har rymt iväg med den braiga kameran, det är tråkigt att fota med vanlig digitalkamera.. :P

Malin - Kings of Leons nya videoBäst♥

Sara - Stackarn som får dras med namnet "fetknopp"...Vad har dom här små blommorna gjort för att förtjäna det liksom??:P

Sara - "Du har faktiskt blivit brun."

Det sa Fanny till mej tidigare ikväll. Och ni som känner Fanny vet att det inte direkt är likt henne att säga något sådant, dels för att hon själv alltid är mycket brunare, och dels för att hon oftast är lite "elak" och bara kommenterar om man har bränt sej.

Men ikväll så sa hon att jag faktiskt hade blivit brun. Inte på magen och benen förstås, men typ på armarna, nacken och ansiktet. Ganska faktastiskt!:P Haha, inte för att det direkt är mitt mål att bli brun - jag trivs som blek - men ändå att hon säger något sådant!;DBara därför bjuder jag på en bild från helgen.

Vilken version tycker ni att är finast?:)

Sara - Blå blommor


Fotograferade i söndags.

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?
Fotograferade i söndags.

Haha, om du svarar fel på det här Malin blir jag lite besviken!:P Största orsaken till att jag ens frågar är för att ha en anledning att ha bilderna på bloggen...xD

Malin - You never were and you never will be mine


Förr i tiden tyckte jag att Robyn var irriterande, men nej nej, hon är ju hur bra som helst! Tycker om den här "akustiska" versionen av Be mine. Hon har ju sån inlevelse att man ryser.

Fira det tusende inlägget med pompa och ståt!

Malins hälsningar:

Sara tyckte att vi skulle fira det tusende inlägget och skriva något extra i det. Men ja, mitt minne är ju inte det bästa... så när jag för en gångs skull bloggar mycket så överskrider jag ju 1000.
Men ja...
Jippijeeej!
Sådär, nu var det firat. 

;)

Saras hälsningar:
Sådär, tycker ni att vi har firat vårt tusende inlägg tillräckligt nu?

Hoppas att ni har haft mycket nöje av dom inläggen och kommer få mycket nöja av alla kommande inlägg!:D

Malin - Super Bass

Kan inte låta bli att tycka om den här låten :)
Och videon också för den delen!

Malin - Snopet

Förra veckan och den här veckan är jag ensam hemma, eftersom resten av familjen har semester och är ute på sjön/ i sommarstugan. Tog för givet att de var vid sommarstugan idag, men när jag pratade med mamma i telefonen blev jag lite snopen när hon sa att de var i Kökar.

Mittiallt. ;D

Malin - Lyxigt värre

Idag var vi till ett ställe där det finns en "konferensbyggnad" där man kan ha möten, fester, m.m... Vi klippte gräs och resnade blomland och sådant. Det var första gången jag var dit, så det var roligt att se på "den högklassiga byggnaden". Jag fick till och med gå in och titta. Det var riktigt fint!


Jag vet inte, jag tycker det ser lite sjabbigt ut med det där gråa brädorna. Men det är lärk och kommer bli blått av sig själv, fick jag höra. Malin - Penséer

Idag räddade jag hem lite penséer som tänkte möta ett tufft öde. Lite gula blad och skrumpenhet skrämmer inte mig. Det blir nog bra om de får lite kärleksfull omsorg av mig, höhö :P

Malin - Voff

Igår var jag hem till en vän till familjen och skulle gå ut en sväng med deras hund och ge lite mat. Ägaren skulle nämligen bli tvungen att jobba övertid så de frågade om jag kunde lufta på hunden en sväng. 

De har också två Siberian Husky som jag tycker är så fina! Dem har jag skött om någon gång förut. Alla tre hundar är jättesöta och snälla! :)


Axa, Niki och JeriSara - Blommor och myrorVilken bild är finast?
Den svartvita? Den med låg mättnad? Den oredigerade? Den med hög mättnad?

Jag älskar bilderna med låg mättnad, och när jag redigerar mina bilder är nog det det "största" jag gör!:)
Tycker ni att det blir fint? Och vad tycker ni om bilderna?

Jag är själv väldigt nöjd, men jag vill gärna höra era åsikter!:)

Ps, det här är ett tidsinställt inlägg!:)

Sara - Grattis Fanny!:DIdag fyller Fanny 18 år så jag hoppas att hon får en trevlig dag!:)

Fanny på Popkalset.

Sara - Dagens gonattbild!:P

Haha, jag kan ju åtminstone låtsas att vissa av er har svårt att sova om jag inte skriver gonatt..:P
Så den här bilden är för er!

GONATT!:)


Fotograferad i söndags.

Sara - SpindelnätFotograferade i söndags.

Sara - Älvorna dansar på ängen

På midsommarnatten blev det alldeles dimmigt på ängarna i Kimito. Och på midsommaren tror jag att älvor, féer och andra glada "väsen" vaknar för att fira. Men vi får inte se dom, för dom kan bara leva så länge ingen vet att de faktiskt finns påriktigt. De kan bara leva om vi människor tror att de finns, men inte vet säkert. Det är därför dimman behövs. Så att vi inte ska kunna se dem när de dansar. 

Eller vad tror ni om min teori?:)

Jag tycker i alla fall att det är ganska fint att tänka att det är därför dimman finns. För dimman är vacker på sitt lite kusliga sätt. Vacker att titta på, men man vill kanske inte gå in i den. Men det vill ju inte älvorna heller, för då blir de kanske upptäckta! 

Här är i hur som helst ett par bilder fotograferade på midsommarnatten!:)
Ser ni något som rör sej i dimman?:P

Och vad tycker ni om bilderna?

Sara - Aklejor

Här hemma så har vi bara "vanliga" aklejor, alltså lila och rosa (som väl egentligen kanske bara är "vanliga" för att jag har vuxit upp med just dom två färgerna!:P), men hemma hos Malin så har dom riktigt mörklila och vita, så dom var jag ju tvungen att fotografera!:)Aklejor ser egentligen ganska konstiga ut, men jag tycker att dom är fina!:)

Jag är nöjd med bilderna, men vad tycker ni om dem?:)

Sara - Hittat hemma hos Malin

I deras trädgård närmare bestämt!

Sara - Sagan om Zafiran

Zafiran är min älskade bil, och nu tänkte jag berätta "hennes" historia (jag är ganska säker på att det är en "hon"!:P). Zafiran har årsmodellen 1998, men är ändå ganska modern för att vara så gammal (t.ex. cd-spelare med bra ljud och bas, uppfällbara säten där bak, "designen" o.s.v., så alla tycker att den ser ganska ny ut!).

Zafiran presenterades första gången -97, och blev genast så populär så att man inte hann tillverka bilarna i samma takt som människor ville köpa dem. Så man måste börja ransonera dem. Alla länder fick bara ett visst antal bilar, Åland fick fem. Mamma och pappa beställde en av dom fem, och fick vänta i över ett halvår innan bilen var tillverkad och klar att hämta.Jag har alltid tyckt om Zafiran, och när jag för två år sedan fick körkort och skulle skaffa bil letade jag länge efter en bra. Men alla hade något fel: fel färg, ful form, för dyr.. Det fanns bara en bil som var perfekt och det var Zafiran! Så efter att mamma och pappa ägt den i 10 år så köpte jag den av dem. Pappa var ändå sugen på att köpa en nya (inte för att han inte var nöjd med zafiran, men ni vet hur män är med bilar...;) ).

Zafiran är "nyköpt". Innan jag ens hade fått körkortet..;) Men hon fick ha en månads semester innan jag började köra! 

Zafiran har varit mej trogen i alla väder. Stekande sol. Slaskiga vårar. Kalla och hala vintrar. Stormiga höstar. 


Och jag måste erkänna att jag har haft många lyckliga stunder i Zafiran under årens lopp, och att jag hoppas hinna ha många lyckliga stunder till!:)


Min älskade bil!<3

Klart att vissa saker har krånglat, batteriet tog slut (men det höll 10 år så jag borde ha varit beredd..), bromsarna blev utslitna (av samma orsak: ålder), handbromsen har fastnat (mitt fel eftersom jag har använt den så lite..), punktering (inte Zafirans "fel") och så vidare. Så allt som har hänt har hänt antingen för att bilen7delarna börjar bli gamla eller för att jag har "klantat" mej lite!:P Så jag känner mej verkligen trygg med Zafiran!<3

Det var pappa som berättade Zafirans "historia" för några veckor sedan, inna det hade jag inte en aning om hur omtyckt Zafiran verkligen var.. Men det gjorde mej glad, för nu känns det som att Zafiran har varit älskad hela sitt liv, och fortfarande är det!<3


Från Wikipedia.

Enligt mej stämmer dom ganska bra, alla borde köra opel!;) Fast om det skulle vara så skulle jag kanske aldrig ens ha fått min kära Zafira, så det är väl kanske bra som det är!:D Men Zafiran är mitt dyraste köp någonsin, med det har hon verkligen varit värd!<3

Hihi, hoppas att ni inte har blivit helt uttråkade nu..;) Och det här är förresten ett tidsinstället inlägg, så jag jobbar nog just nu!

Har ni några fina historier att berätta om någon bil?:)Sara - Jag hittade en fjäril
Fotade i fredags.

Malin - Midsommarstången

Nu när det funkar att ladda upp bilder kan jag ju visa midsommarifrandet på jobbet. Jag höll på att glömma :P

Sara - Vilken bilkö!

Igår när jag kom hem så var det kanske tio bilar på Viggen. Ungefär lika många på vajerfärjan. Men åt andra hållet var det lite mer rusning. Om man säger så. När jag körde av vajerfärjan så var det så mycket bilar i kön där så jag tänkte försöka räkna dom medan jag sakta körde förbi.

Gissa hur många bilar det var i kön?

Cirka 90 stycken!!
Plus någon släpvagn, husbil, fyrhjuling, motorcykel, cykel..ja ni förstår vad jag menar. HERREGUD vilken rusning det var! Och hela vägen från Åbo till Gustavs var det rusning åt "Åbo-hållet".

Det var likadant på torsdagen, fast då var det rusning åt andra hållet. Då var vi bara fyra bilar på Viggen, men hur många som helst i köerna mot Brändö..

Så jag måste erkänna att det är ganska skönt att bo på "semesterstället" på lågsäsongen så att man ryms med på färjorna om man vill åka bort på helgen!;)


Färjfästet var ganska öde på torsdagen, åtminstone om man skulle BORT från Brändö!xD

Malin - Snygg videoI början tyckte jag inte alls om den här sången, men efter närmare eftertanke, är den inte så pjåkig ;)

Sara - Lupiner


Fotograferde i fredags.

Sara - Smycke från Polen

När vi var till Polen i våras så köpte hela familjen varsitt bärnstenshjärta, förutom pappa (som betalade allihopa..:P). Malin fick också ett. Dom var så fina för alla såg lite olika ut!:)

På torsdagen när jag satt på färjan och inte hade något att göra tog jag dom här bilderna, och då kan jag ju lika bra visa dom till er också!:D

Vad tycker ni om hjärtat?:)

Sara - Jag är så förfärligt trött!

Hela förra veckan vaknade jag av någon konstig anledning alltid mellan sex och sju på morgonen och var klarvaken (och jag brukar vara väldigt morgontrött), och den här helgen har jag inte heller sovit så mycket.. Somnat sent och vaknat tidigt liksom! Jag har inte lidit av det, men nu idag blev jag så förfärligt trött så jag knappt kan hålla ögonen uppe. 

Så det är nog sovdags för mej nu riktigt snart!:P


Men jag har fotat en hel del, så ni får bilder imorgon! Nu får ni nöja er med en bild på mej som Malin tog idag när vi var till Dalsbruk på "picknick" och "fågelskådning"!xDSov gott!

Malin - Midsommaren

Vi kombinerade midsommar med födelsedagsfirande. Josse, Anne och jag hade planerat att fira Ronnys födelsedag på midsommar. Vi fixade och grejade och bjöd in alla vänner helt i smyg. Och Ronny hade ingen aning, så vi var väldigt smidiga måste jag säga ;) En solig och bra kväll blev det i alla fall, och så roligt att alla kunde komma! (+ några extra vi inte hade hade räknat med ;P)

Och nu for Sara hem för en stund sen... Så nu är jag helt ensam hemma igen, mamma, pappa och Matilda har nämligen semester, så de är ute på sjön och lever båtliv/är vid sommarstugan. 

Idag var jag och Sara på picknick och såg på galna fåglar i det fina vädret! Skönt att det inte är så mulet mera. Det har man tröttnat på nu :P

Usch har så mycket jag borde göra, men åååh, jag orkar inte! 

Här är några bilder från fredagkvällen, men obs, det är Sara som har tagit alla! Några timmar senare:

Sara - Förresten...Hoppas att ni alla har en riktigt trevlig dag, kväll och natt!:)

Sara - Ensam hemma hos Malin

Igårkväll kom jag hit till Kimitoön för att hälsa på Malin, och redan idag har hon övergett mej..:(
Eller njaa, riktigt så hemskt är det väl inte! Jag fick nog komma med om jag ville...;) Hon for ungefär halv tolv mot Kimito, och där ska hon och Josse förbereda lite inför kvällens födelsedagsfirande (och midsommarfirande på samma gång..:P). 

Jag funderade nog på att fara med dit, men jag orkade inte sen ändå. Plus att jag måste fara en sväng till affären. Så därför är jag alltså ensm hemma hos Malin (resten av familjen är förresten typ vad stugan). Jag vet inte hur länge förberedandet tar, men så fort dom är klara lovade Malin att komma hit igen!:P Så jag tror nog att jag överlever!:D

Malin sa att jag fick sitta vid datan, äta vad jag ville (allt jag hittar!:P), fara ut och fota, läsa eller annat jag kommer på, och vila ordentligt förstås, så knappast kommer jag hinna få tråkigt!:)Sara - LinaNu när ni läser det här är jag troligtvis inte hemma längre, för det här är ett tidsinställt inlägg!:P Jag kände bara att jag måste pröva det, så därför blev det kanske inte så "meningsfullt", jag tog bara en bild från igår som jag inte har visat förut!xD

Hoppas att ni har en bra kväll!:)

Sara - Tomatplantorna har börjat blomma!:)


Malin - Midsommar på jobbet

Idag har vi firat midsommar på jobbet! Först skötte vi tomathuset snabbt, sedan var vi ut och plockade blommor som skulle till midsommarstången. När vi samlat ihop allt började vi klippa björkkvistar, göra buketter och sätta allt på stången. 

Sedan reste vi den och drack bål och åt tårta. Vi alla anställda fick också midsommarpresent; handduk + badrock. Efter det fick vi sluta och fara hem i regnet! 

Och ja.. här tänkte jag ju ha bilder, men det går inte att ladda upp bilder just nu? När jag för en gångs skull tog bilder.. Så jag visar dem en annan dag! :)

Sara - Nejlika


Sara - Regn och storm...

Huu, vilket väder! Jag har inget emot att det är mulet dom dagarna jag jobbar i växthusen, men ösregn och vind som nästan blåser bort taken är väl kanske lite överdrivet... Man blev ju dyblöt bara man stack näsan utanför, och inte ens inne hölls man helt torr eftersom det "regnade in" genom takluckorna!

Jaja, skönt att jag fick sluta tidigare i alla fall!:) Så slapp man det fula vädret och får sitta inne och ta det lite lugnt en stund istället. 

Hur är vädret hos er idag?

Sara - Lobelia


Sara - Purjolök

Haha, för kanske en vecka sedan tog jag hem en låda med purjolök från växthusen. Krister odlar egentligen inte "grönsaker", men han brukar alltid ha lite tomatplantor och purjolök som han skickar till mindre affären tillsammans med lite blommor. Men i år blev det ganska många lådor purjolök kvar, och dom skulle inte längre få vatten. Det vill säga, dom skulle så småningom dö!

Och det kunde jag ju inte tillåta, så trots att jag inte tycker så värst mycket om purjolök så måste jag rädda en låda. Haha, men jag orkade inte plantera dom, så det gjorde mamma idag på potatisåkern..:P Medan jag planterade lite blommor och hennes gurkplantor. Men om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag att det var jag som tjänade på det "bytet"... För som mamma sa när hon kom hem: "Det var nog många purjolökar, det blev två långa rader!". Trots att jag tog lådan med minst i..:P

Så jag kommer antagligen få äta purjolök oberoende om jag vill eller inte nu så småningom!;)


Det var visst ganska många plantor i en låda.....:P

Sara - Fanny och Lotta!:P

Fanny och Lotta förföljde mej både till växthuset, när jag planterade lite blommor och till djuren (haha, fast in i hönshuset vågade dom inte komma..;) ), och pratade precis hela tiden. Eventuellt med ett litet uppehåll för att rulla runt lite på marken och brottas eller hjula eller "flyga" o.s.v. Så man fick höra en hel del både "smarta" och roliga diskussioner! Men tyvärr glömmer jag ju det mesta så snabbt, men här kommer i alla fall två "dialoger"!:P

Fanny slår Lotta på armen.

Lotta: AJJ!!
Fanny: Oj, förlåt, jag visste inte att du hade brännt dej..
Lotta: Det har jag inte heller..

Men konstigt nog kan det ändå ta ont ibland..;)

Fanny: Lotta, du visar din mage.
Lotta: Jag vet.
Jag: Och Fanny, du visar dina ben! (Fanny hade korts shorts)
Fanny: Mm, jag vet. Kanske lite för mycket av rumpan också.. Eller jaa, ungefär som när man har bikini! Fast då visar man ju förstås lite för mycket.. Det är inte anständigt!

Sara - En bild från igår


Sara - En ytterst varierad dag

Eller så inte! På morgonen gick jag runt en stund (en timme kanske) och vattnade maxi-dahlior. Efter det har jag:

- Lastat julrosor på vagnar
- Rensat julrosor och klippt bort fula blad
- Krukar om julrosor

Det har jag alltså gjort i ganska många timmar. Samma "fula", halvdöda julrosor. Vagn efter vagn. Timme efter timme. Och det har varit olidligt hett! Det enda som har varit bra med dagen är att min fot har fått ta det lite lugnt, man har mesta bara stått stilla. Så dom tar nog ont, men min ömma sena känns lite bättre!:P

Vad har du gjort idag?:)

Sara - Kvällens sista!:P


Sara - Färg eller svart/vitt?
Fotograferade idag.

Vad tycker ni att är finare, färg eller svart/vitt?:)

Sara - Röda läckerheter

Idag åt jag årets första jordgubbe!:D Eller ja, kanske jag har ätit frusna nån gång, men det här var årets första färska jordgubbar. Plockade direkt från landet. Dom smakar riktigt sommar, jag älskar jordgubbar! Så nu kommer det antagligen bli en riktig jordgubbssommar, ibland fryser blommorna sönder, men det har dom tydligen inte gjort nu!:)

En sån här goding vilar under nätet. Utan nät tror jag att trastarna skulle ha kalas!:P


Haha, dom är kanske inte riktigt mogna ännu, men så brukar det bli med dom första jordgubbarna..:P Man är så ivrig så man bara måste plocka dom! Men goda är dom nog ändå!xD


Månadssmultrona i växthuset har däremot börjat bli röda redan för ett par veckor sedan, men nya mognar hela tiden!:) Och Fanny sa att dom "vilda" smultronen också började bli röda!:P

Vad tycker ni att är godast, jordgubbar eller smultron?:PSara - Av kasserade blommor

Titta vilken fin krukar med blommor jag påtade ihop igår av kasserade blommor jag tagit hem:

Zinnia, tagetes, sticklingsverbena, lobelia och nejlika.

Vad har dom här blommorna gjort för att förtjäna döden liksom?? Så jag tog hem dom istället så har vi nånting vackert att titta på här hemma!:)

Blev det inte ganska fint?:)Sara - Jippie!!!!

På torsdagen skulle ju färjorna börja strejka MEN DET BLIR INGEN STREJK!! Dom sa det på radion idag, "ärendet" skulle fara till högsta domstolen eller nåt istället, så nu är jag glad!:D

Om det skulle ha blivit strejk kanske man inte skulle ha kunnat komma hit eller bort från ön (varken till fastlandet eller Mariehamn) på ett bra tag, så det är ingen överdrift att säga att det gjorde mej överlycklig att det inte blev någon strejk..xD Så nu kan man fara och komma som man vill igen - vilken frihet! Jaa, man måste boka färjor och passa dom, men färjorna går i alla fall!:D

Sara - Sovdags

Jag sov lite för lite i helgen och inatt, och eftersom jag är så fruktansvärt trött på morgnarna så tänkte jag att det var lika bra att fara och sova lite tidigare idag.:) Så att jag inte försover mej igen liksom...;)


Brudbröd, bild fotad förra veckan.

Sara - Mera bilder från popkalaset!

Och den här gången är det inte så mycket bilder på artister utan mera på "omgivningen" och på Malin och systrarna mina.:) Vill ni se bilder på artisterna kan ni se här, och vill ni se ett litet filmklipp Malin har gjort kan ni se här!:)


Fanny, Malin och Lotta


Vad har Malin riktigt gjort för att förtjäna sådana blickar..?:PFanny framför scenen. Det var så tidigt så det var ännu ganska öde!:P


Jag bjöd på sockervadd till Malins stora glädje!xD


Här sitter dom och njuter i gräset!:)


Lite andra människor..:P


Nu hade publiken hunnit växa till sej..


..så om man stod långt bak såg man inte så mycket annat än händer och kameror! Men det var bra stämning!:)

Jag kom mest med på Popkalaset bara för att resten av familjen for dit, så för mej var det inte en så "stor sak". Jag väntar på Rockoff, då ska jag roa mej ordentligt!;) Men det var en trevlig utflykt och det är alltid roligt att se lite kändisar och höra på lite musik!:)

Sara - Snälla färja strejka inte!

Nu på torsdagen borde färj-strejken börja, och ingen vet hur länge den kommer att vara. Eftersom dom vill ha så mycket i löneförhöjning och landskapet inte kan bevilja det vet jag inte hur det kommer att sluta. Utan färjorna så dör nog skärgården helt ut. Och tänk på alla här som lever av turisterna! 

Om både Viggen och Alfågeln slutar gå så har man ju inte direkt någonstans att fara.. Om man har en egen båt som man kan köra så långt med klarar man sej kanske, men bilar får man ju knappast med.. Och landskapet försöker hitta ersättande färjor, eller åtminstone så att man kan komma någonstans om man är sjuk eller något. Men det hjälper kanappst mej så mycket..:(

Jag som skulle vilja fara både hit och dit, nu på torsdagen hade jag t.ex. tänkt fara till Kimito om jag är ledig. Men det kan man ju inte direkt bestämma nu eftersom ingen vet om det kommer att gå någon färja då. Kan dom inte bara diskutera det istället för att strejka?? Jag får typ panik när jag tänker på att man blir fast på den här ön...:O


Bilden har inget med texten att göra, men jag visar den ändå..:P

Kan ni inte hoppas med mej att det snabbt löser sej så att det inte blir någon strejk? Eller bara en kort strejk i så fall.... Snälla?

Malin - I brist på annat att göra

I ÅR HAR DU:
Har du förlorat en vän: Nej
Fått ditt hjärta krossat: Nej, i så fall har det nog blivit lappat igen :)
Träffat någon som förändrat ditt liv: Njaa, inte vad jag har märkt
Fått reda på att någon har pratat om dig: Nej, inte vad jag kommer ihåg

Kysst en kompis: Nej.

BLANDAT:
Vill du ändra ditt namn: När jag var liten hatade jag mitt namn, men nu tycker jag inte det är så farligt.
Vad gjorde du igår runt midnatt: Skulle just sova. Jag somnade och sov en stund, men vaknade och kunde inte somna om (förmodligen för att jag sov på eftermiddagen)
Någonting som du längtar till: ROCKOFF längtar jag jättemycket till!! Och Torsholma, för jag tycker så mycket om att vara där! Och så längtar jag till torsdageftermiddag = då blir det ju ledigt. Så längtar jag till midsommaren. Jaaa..jag längtar efter en hel del ;)
Senaste gången du träffade din pappa: Åt mat med honom (och alla andra...) alldeles nyss.
En sak du skulle vilja ändra i ditt liv: Vet ej
Vad gör dig irriterad just nu: Att jag har ont i masun :(
Vad gillar du inte med dig själv: Att jag är slarvig och glömsk. Jag har dåligt närminne, helt uselt... Och att jag alltid har beslutsångest.
Vad gillar du gällande dig själv: Att jag är öppen för det mesta och försöker tro gott om alla människor tills motsatsen är bevisad ;) Jag försöker att inte prata illa om folk, men det är klart man gör det nu och då.. Jag försöker att inte vara så fördomsfull.


DIN FÖRSTA:
Operation: Har aldrig opererat mig, och det är jag tacksam för. Usch, skulle ju få panik...
Piercing: Öronen om det räknas. Annars näsan... Som jag inte vet om jag ska ta bort eller inte?? Det känns som att jag "är för gammal"... Är det så??
Tatuering: Har ingen. Vill nog egentligen, men jag kommer aldrig våga...
Bästa vän: Oj, jag kommer inte ihåg min allra, allra första bästa vän? Den jag kommer ihåg är en som heter Jessina. Innan det var man väl med alla och hade en ny bästa vän varje vecka
Sport:Har aldrig sportat i hela mitt liv... Skulle säkert gärna ha gjort det, men det mesta här är ju bollsporter, som fotboll och innebandy. Och jag har inget bollsinne, så så...
Husdjur: Vi hade en katt som hette Skrutte, men han fanns innan jag föddes. När jag var runt 9-10 år fick min syster och jag varsin kanin. Min hette Tiger, men dog för mer än ett år sen.
Förälskelse: En i skolan...som jag säkert bara tyckte om eftersom min kompis också gjorde det. 


Jaja, slut på tråkeriet... :)


Sara - DropparFotograferade idag i det "underbara" regnvädret!:P

Vad tycker ni om bilderna?:)

Sara - Helgens shopping!:P

På lördagen var vi cirka en timme i Mylly, och idag var vi där lite mer än två timmar. Jag var inte riktigt på shoppinghumör, men lite hittade jag nog! Så det tänkte jag visa!:)


Sandaler från ecco. De var på rea och kostade nu 69,90 €. Ganska dyra, men jag har lärt mej den hårda vägen att det lönar sej med bra skor för mej, och bra skor är oftast dyra.

Ett blommigt linne från Seppälä, 5,95 €. Det köpte jag mest bara för att ha köpte ett "klädesplagg" och för att jag har så lite mönstrade kläder i min garderob.


Solskyddssprej och shampo. Jag köpte också lite godis samtidigt, men det är knappast så spännande!:P

Förutom det här så tror jag bara att jag köpte en ansiktsmask till Malin (bara för att ha en överraskning!:P).

Så ganska dyrt blev det väl, men det berodde nog på skorna!:P

Sara - Artisterna på Popkalaset

Jag tänkte bara visa lite bilder på artisterna nu, men senare kanske ni får se lite andra bilden från gårdagen också. Men för stunden så får det här räcka!:P

(Alla bilder är fotograferade av mej med Nikon D3100 och Nikkor 18-55)


Följande artister uppträdde på Popkalaset:

15.00        Nina LassanderHon sjöng nog fint, men det var så tidigt så det var inte så mycket stämning då ännu!:P

15.25        Hans on the bass

Ojdå, pinsamt.. Jag satt på gräset och orkade inte stiga upp för att ta en enda bild...:O Men jag tyckte att dom var ganska tråkiga.

16.05        Lisa MiskovskyHon sjöng också fint!:)

17.00        VinkRoliga att se på, men lite väl skrikiga ibland!:P

17.45        NakedUngefär samma som med Vink!:P

18.35        Sturm und DrangGanska duktiga tycker jag nog att dom var, men lite tråkiga..:P

19.40        FORKJÄTTEBRA! Dom var nog mina favoriter på hela kvällen!:D Jag hade aldrig hört talas om dem förut, så jag hade inte så höga förväntningar, men jag tyckte att dom var väldigt bra! Och alla sjöng "i tur och ordning", så det blev mycket variation också!:)

Men en dålig sak var att min kamera började varna att batteriet var slut snart, så jag vågade inte ta så mycket bilder, för jag ville ju ta på dom efter också.. Men sen räckte batteriet bra, så jag ångrar att jag inte tog flera bilder!:S (Men jag fotade med Malins lilla istället! Men dom bilderna har jag inte nu..)

20.45        Von Benzo feat. Jay SmithHelt okej, men lite väl skrikiga för min del. Men roligt att ha sett honom i alla fall!:) (Jag fotade fortfarande nästan bara med malins kamera)

21.50        PetterKvällen andra höjdpunkt!:D Men den här gången var det nog väntat! 

23.00        SeptemberHaha, jag tog den här "fula" bilden för att alla finare var andra vägen, och inte kunde jag ju bryta mönstret!;)

Hon var väl också duktig, men inte min favorit direkt. Plus att jag ska se henne igen på Rockoff så jag stod längre bak där det fanns mera plats, tog drickapaus och lite sånt när hon sjöng..:P

Dessutom så var ju Paradise Oskar och Fredrik Furu där som överraskning (som malin redan skrev) och sjöng Vår tid, vårt land. Då stod jag också långt bak, men jag visar ändå en bild på det!Det var också andra på scenen som sjöng då samtidigt, men jag vet inte riktigt vilka alla det var så ni får nöja er med dom här två!:)

Sara - Fanny och Lotta på färjan


Dom hade väldigt roligt åt några bilder, men varför vet jag inte!:P

Förresten ska färjan (färjorna) kanske börja strejka nu någon gång runt midsommar.. Roligt liksom, då kommer man inte bort från Brändö. Dom hade krav på löneförhöjning på ca 2%, men efter att människor har blivit så upprörda över deras redan höga löner så ökade dom sitt krav till 20%. Jag vet inte hur det kommer att sluta, men jag berättar säkert här!

Men en sak som är säker är att det inte kommer att bli roligt om strejken börjar! Idag tog förresten färjan mycket längre än den brukar, så pappa gissade att det var "början" på strejken..:(

Malin - Popkalaset!

Jee, Popkalaset var faktiskt bra! Artisterna var alltså bland annat Sturm und Drang, Petter, Jay Smith, Fork och September. Allra bäst var Fork och Petter tyckte jag, dom var grymma! :D 

Sedan var det en liten överraskning också... Bland annat Paradise Oskar och Fredrik Furu kom och sjöng "Vår tid, vårt land". Fast man hörde knappt att dom sjöng, eftersom hela publiken sjöng med. 

Vi var ganska långt fram, så man hade helt okej utsikt också (förutom när det kom några långa framför en...). Lite trångt och man blev trampad på tårna, men det är ju så det ska vara! :)

Här kommer lite foton från igår, men jag slår vad om att Sara kommer med flera (och säkert snyggare också) foton!  Jag orkade inte fota så mycket, så de flesta foton på artisterna är fotade av Sara. 
Gjorde även en liiten film sådär snabbt :)

Sara - Packat och klart!

Nu har jag packat en liten väska +  kameraväska + handväska. Eftersom vi far fem personer i den lilla golfen så kan man inte ta med så mycket, men redan kameran tar ju sin plats så vi får hoppas att allt ryms i bilen!:P Jag har ju blivit så bortskämd med att åka ensam i en bil för sju, så det blir lite ovant att sitta trångt och bara ta med lite! Men jag överlever nog!:)

Nu ska jag bara duscha och sedan är det sovdags, jag måste ju trots allt stiga upp runt sju imorgon. Eftersom vi kommer hem först på söndagen så måste jag fara och sköta djuren genast på morgonen också..:/ Men åtta bär det av härifrån mot Ekenäs, och så kommer vi väl fram nån gång tolv eller ett. Om vi hittar!:P

Men det ska nog bli riktigt roligt att fara bort "hemifrån" en sväng, och mamma ser riktigt fram emot att få se lägenheten!:) Det blir nog det roligaste enligt henne!

Men jag hoppas att ni alla har en bra helg, och så bloggar jag kanske igen på söndagen (eftersom det är fullt i bilen så kan jag ju inte släpa med en dator..:P). 

En liten bild från tidigare i veckan får ni också så att inlägget blir lite roligare!:P

Malin - Nanana


Malin - Jag har försvunnit i ossJag är den jag är, men du är inte här
Viskar jag till dig, för tiden tar slut
Maskerna faller av, är det det här som är du och jag
Kanske en vissnande ros
Men det är ändå bättre

Kan du höra mig spela?
Kan du älska mig?
Kan du känna mitt hjärta?
Varje låt är till dig
Har du tankar om andra
Som du älskar mer
Kan du se att det svider?
Även när jag ler

Ute på våran balkong, tar vi livet som det är
Röker och sätter mål
Ska leva med varann
Stjärnfall och gömda skatter
det är kaniners Gråa land
Där barnen leker pirater
Medans vi leker med varann

Kan du höra mig spela?
Kan du älska mig?
Kan du känna mitt hjärta?
Varje låt är till dig
Har du tankar om andra
Som du älskar mer
Kan du se att det svider?
Även när jag ler

Du säger att jag är dum
När jag säger som det är
Jag vill att du ska hålla min hand
Jag vill att du alltid ska vara här

Jag har försvunnit i oss
Medan du har försvunnit bort
Varför står jag då stilla,
när livet är så kort?


Menar inget speciellt med låten, den är bara så vacker!

Sara - Prästkragar

Jag vet att jag redan har visat några bilder på prästkragar, men eftersom dom blommar för fullt här nu så har jag fotat dom en del, och därför vill jag visa ännu lite fler bilder! Så jag hoppas att ni står ut!:)

Alla bilderna är fotograferade tidigare i veckan en mulen kväll. På dom två sista bilderna ser det nästan ut som att jag skulle ha haft en vit bakgrund. Men det har jag inte alls, det vita är himlen!:P Men det såg ganska fint ut tycker jag..:)

Vad tycker ni om bilderna? Och vilken är er favorit?
Jag blir jätteglad för alla kommentarer!:D

Sara - Dagens sanning


Malin - Fredag!

Den här regniga fredagen ska jag ha fredagsmyyyyyyyyyyys här hemma. ska tvätta lite kläder och bara ta det helt lungt. Och gud så skönt det ska bli att få sova lite längre imorgon, jippi!

Och imorgon blir det då Popkalaset. Popkälejset!
Har fått dille på Robyn. Hon är så grym...


Sara - En liten bild :)


Sara - Skönt med helg!:)

Fast den här veckan har gått ganska snabbt och har varit ganska rolig så är det ju nog ändå skönt med helg!:) Men jag hinner inte lata mej för imorgon blir det tidig uppstigning - vi ska fara hela familjen till Ekenäs!:D Dels för att allmänt se oss omkring och titta på min och Malins lägenhet, och dels fara på popkalaset. Så det lär nog bli roligt! Malin kommer också ditåt (tror jag i alla fall!:P) så det ska bli roligt att träffa henne igen lite!:)

Olvon, fotograferad i förrgår.:)

Sara - Kvällens visdomsordBilden är fotograferad igår.

Sara - Droppar


Sara - På en bädd av mossa


Fotograferade igår.

Skriv gärna vad ni tycker om bilderna!:)

Sara - Vilket liv!Lite hårt tycker jag i alla fall att det ser ut..

Sara - En ovanligt härlig jobbdag!:)

Jag tycker om att jobba i växthusen (med undantag för när det är riktigt hett, och om man bortser från det faktumet att jag egentligen inte alls tycker om att jobba alls..:P), men idag måste jag säga att det har varit extra roligt.

Vill ni veta orsakerna?

- Hon "äldsta" var inte med idag, hennes semester började just, så vi var bara fyra "ungdomar" (man räknas väl som ungdom ända till 30..?!;) ). Så det var ingen som riktigt hade koll på allt, och ingen som stressade på så mycket (som dom äldre brukar göra) så vi var alla "jämnställda". Kändes det i alla fall som!:) Vi tog det liksom i vår takt och man gjorde lite det man ville (bara allt som skulle bli gjort blev gjort, men det var ingen som sa "Du gör det och du gör det!".

- Vädret var precis passligt idag. Soligt, men inte hett! Speciellt inte i det växthuset som jag var i sista halvan av dagen, där var det perfekt!

- Det var mycket blommor som skulle slängas, så nu fick jag ta hem massor!:) Och det tycker jag ju alltid om..;) Idag tror jag att jag räddade tolv zinnior, ungefär lika många lobelior, fyra petunior, två nejlikor och två lejongap. ifall ni ville veta!

- Det var ganska mycket roligt som skulle göras, och lite av varje.

- Jag jobbade så gott som hela dagen med en mycket pratsam och trevlig 27-åring. Så jag och hon hade väldigt roligt ibland! En sak vi skrattade åt var till exempel en tant i Brändö som har lite svårt med svenskan och tycker att man kan kalla handkräm runkfett och att gnälla och knulla är samma sak...;)


Jag räddar blommor i stora lass!:D Men den här räddade jag inte idag utan tidigare i veckan nån gång..:P

Hur har er dag varit?:)

Malin - This beat go boom boom

Så söööööööööt!


Malin - Torsdag idag

Tänk att det är fredag imorgon. Den här veckan har gått fortare än fortast! Helt otroligt!

Idag tänkte jag försova mig till jobbet. Pappa kom och väckte mig 06:35, jag hade alltså tio minuter på mig att klä på mig och fixa smörgåsar och annat. Och jag som drömde så fint... -.-

Nu sitter jag här i min fotölj och somnar nästan, jag är helt slut! Imorse släppte jag för första gången ner lite tomatplantor. Inte så värst roligt eftersom det är så högt upp att jag får svindel. Men det ska gå! 
Sedan har vi planterat lite "lådor" som ska sättas ut i parken. Efter det var jag + en annan och rensade lite blomland framför museet. Och till sist var vi i tomathuset och fixade lite granna! 

Vädret är konstigt idag också. Först sol, sen regn, sen uppehåll, sen regn, sen sol... osv. Jag borde tvätta lite, men jag är såååå trött.
Sara - En lite annorlunda blommaOch så här skulle den egentligen ha sett ut:Jag måste bara ta hem den från växthusen förra veckan, den såg så häftig ut!:P Och den skulle ju hur som helst inte gå att sälja när det bara fanns en sån och den är "missbildad". Så då tänkte jag att jag skulle norpa åt mej den och om inte annat så i alla fall fota den lite.:) Och det har jag ju gjort nu! Den nedre är en "normal", men den var lite liten och skruttig så den räddade jag också från att slängas!:P

Vad tycker ni om mitt "fynd"? Är den fin, eller bara konstig..?:P

Malin - Maskrosfluff


Malin - Slapp idag
Idag har jag bara slappat hela kvällen här hemma. Lade mig i sängen vid femtiden och läste, och somnade förstås och sov till typ sju. Hehe, skönt var det! Har varit så otroligt trött de senaste dagarna, för jag har farit så sent och sova. Men idag ska jag försöka sova i tid! Sådeså.

Sara - Tankar om kattfotVad tror ni?:)

Sara - Jag försov mej imorse...

Jag borde ha varit på jobb halv nio, men jag vaknade först nio. Jag hade mobilen med i sängen, så jag stängde väl antagligen av den i sömnen och behöll den i sängen. Fanny berättade att hon sa hejdå imorse, men det märkte jag inte heller (men jag brukar alltid komma ihåg det). Så det var väl antagligen så att jag hade sån sömnbrist efter helgen så min kropp bestämde att den behövde sova lite extra idag!:P

Genast när jag vaknade skrev jag till chefen att jag hade försovit mej, men att jag var på väg. När jag var framme och berättade att jag hade försovit mej så en "Haha, så du tyckte att det var din tur med sovmorgon?!". Hon hade haft sovmorgon (med mening) på måndagen, så det var det hon syftade på. Chefen själv skrattade bara och sa "Gomårrån!".

Så fast jag kom en timme senare än jag skulle ha gjort så var det nog ingen katastrof!:) Som jag sa till mamma: "Det skulle säkert ha varit värre om jag försov mej var och varannan mogon, men det gör jag ju inte direkt!". Jag vet inte om jag överhuvudtaget har försovit mej förut när jag har sommarjobbat där, jag brukar vara i tid!:) Men det är alltid lika hemskt när man vaknar och inser att klockan är för mycket, och pinsamt att komma dit senare när alla andra redan är i full gång..:P

Men resten av dagen gick i alla fall bättre, bara lite små missöden som händer hela tiden!:P

Malin - Elden slocknar utan tändstickorI wish you were a little bigger
Not just big but really fat
Doors you would no longer fit through
In my bed you would have to stay
I often wish that you had feathers
I'd keep you in a giant cage
All day long I'd sit and watch you
I'd sing for you and that would be okay

I really wish that you were smaller
Not just small but really really short
So I could put you in my pocket
And carry you around all day

Sara - Gonatt!


Sara - Haha, fråga inte vad jag menar!:P


Sara - Syrener
Sara - Bryggan vid KattbergDet vasr så typiskt på lördagen när släkten var här och det var så stekhett.. På förmiddag gick vi en sväng till stranden, men utan badkläder, vi skulle ju bara titta lite. Men på eftermiddagen efter en lång och svettig dag for vi dit igen - för att simma. Åtminstone Mimmi, Lotta och Fanny tänkte svalka sig lite.

Men gissa om det inte började regna, blåsa och åska just då! Så det blev ingen lång simtur för dom då!:P
Men dom här bilderna är i alla fall fotograferade då, just innan det började regna lite. Det ser kanske inte så regnsjukt ut, men molnen kom från andra hållet..;)

Sara - Punktering

Typiskt.. Det är säkert för att en på jobbet mitt i allt hade ena bildäcket tomt för inte så länge sedan och en annan nylingen pratade om hur massor med glas och sånt det finns på vägkanterna. Zafiran kunde kanske helt enkelt inte stå emot trycket. Eller så hade jag bara otur.

Men hur som helst har jag punktering på ena bakhjulet nu..:/ Igår på kvällen såg det ganska tomt ut så pappa fyllde det. Imorse var det fortfarnde fuklt, men sen när jag kom till jobbet hörde jag hur det pyste. Jag sms:ade pappa och han föreslog att jag skulle pröva köra bilen lite framåt/bakåt en bit och det gjorde jag och då slutade det pysa. Men vid femtiden kom pappa ändå förbi en sväng och fyllde på lite luft så att jag skulle klara mej hela vägen hem.:)

Men som tur är så har jag ett reservhjul, så nu har jag bytt ut det trasiga (med lite hjälv av pappa..:P) så nu borde jag klara mej igen. Fast störande eftersom mina sommardäck är ganska nya.. Men man kan kanske fixa hålet - som kom av en skruv - så det skulle ju vara bra. Men då måste jag kanske föra det någonstans så vi får se hur det blir..

Men påriktigt, var har jag hittat en skruv att köra på som borrade sig raka vägen in?! En lös skruv liksom.. Jaja, inte så mycket man kan göra åt det nu mera i alla fall..

Stackars Zafiran har blivit skadad!:(

Sara - En stund på stranden

Igår var jag, Malin och Lotta (och Fanny, men hon låg bara och solade hela tiden så hon var inte så rolig...P) en sväng till stranden. Inte för att simma eller sola. Vi hade inte ens bikini med oss! Nej, vi var på cykeltur (efter att ha lyckats övertala Malin att det inte var så farligt att cykla, och nu tycker hon till och med om det....;) ). I min packning fanns en tröja ( ifall det av någon konstig anledning mitt i allt skulle ha blivit kallt, men det blev det inte!:P), kamera (SÅKLART!!), lite godis (färdkost behövs alltid) och min mobil. 

Vi fotograferade med både min och Lottas kamera, så jag har inte alls alla bilder, vi fotade kanske till och med mer med hennes.. Och jag har inte tagit alla foton, utan vi alla tre har fotat, så bilder på Lotta och Malin har jag tagit, bilder på mej och Lotta har Malin tagit o.s.v.

Haha, om ni ville veta så var hoppbilder i vattnet inte så värst skönt..
1. Utan skor var det inte så skönt att landa
2. Speciellt inte när bottnen var väldigt stenig
3. Man måste hoppa extra högt för att det skulle synas att man hoppade
för man måste först hoppa "genom" vattnet och sedan upp i luften
4. När man landade strittade det massor med vatten upp på baksidan => Man blev väldigt blöt..

Men annars var det väldigt roligt och det var skönt att doppa benen lite.:) Men årets "sim-oskuld" behåller jag nog ännu ett tag..;D

Ps, det känns lite konstigt att titta på som här bilderna nu och höra hur det regnar ute.. Men lite regn var nog på tiden!:)

Malin - Helt enkelt

"Men se, nu skrattar jag åt mig själv igen... Men jag är så rolig ibland, tycker jag. Jag har riktigt min humor."
Näää, va... ?

Sara - Bilder från kvällsutflykter!:P

Jag, Malin och Lotta hann med en kvällspromenad på fredagen, och en "utflykt" med bil på lördagskvällen/natten och nu tänkte jag visa en hel drös med bilder från dessa "utflykter"!:P

Jag börjar med bilderna från fredagspromenaden:


Malins frisyr var inte alls bra så Lotta skulle fixa den.. Men det gick inget vidare att stanna för då fanns det mycket myggor! Enda sättet att undvika dom var att gå snabbt så att dom inte hann med!:P
Vi var inte dom enda som var ute den tiden, lite Brändöungdomar gjorde vägarna osäkra samtidigt!


Lotta och Malin poserar lite med syrenerna. Fast myggorna var ett problem där med!:P

Nu var den kvällen slut så nu övergår jag till lördagen!:P Då hände det mera för det gick lite snabbare att färdas med bil än med apostlahästarna. 


Malin ville stanna lite vid gamla färjfästet och då hann vi med lite hoppbilder!:)


Det var så vackert där med det lugna vattnet, den fina himlen och alla blommor och båtar!:)


Både Malin och Lotta tycker att Torsholma är ett bra ställe. I alla fall på sommaren!:P


Efter det körde vi vidare mot Brändö. Vi stannade på en liten väg för att fota lite igen, och då var det så här vackert!


Malin och Lotta hoppade lite här också!:P


Lite annat dom roade sig med medan jag fotograferade!


Malin ville absolut stanna framför banken också, så det fick bli en hoppbild där också!:)Efter det for vi till skolan lite och gungade i en fågelbogunga och åkte lite på en "linbana". Det var väldigt roligt, så det höll vi på med ett bra tag..:PEfter det var klockan så mycket så det var dags att fara hemåt igen, men vi hann en sväng till färjfästet (nya) och där var det så vackert så jag måste stanna mitt på vägen för att fota lite!:P

Så det var lite (ganska mycket..:P) bilder därifrån. Roligt hade vi, men tyvärr var det lite väl mycket myggor..menmen, det är sånt man får tåla! Jag har fortfarande massor med andra bilder från helgen jag vill visa, men det får ni vänta ännu lite på!:)

Sara - Tillbaka till vardagen!

Nu är Malin på väg hem och alla roligheter är över. Det var roligt att träffa släkten, och med Malin hade jag också väldigt roligt, men nu börjar det vara dags att återgå till vardagen.. Jobb imorgon och jag kan bara hoppas på lite svalare väder, det har varit otroligt varmt den här helgen!

Jag orkar inte skriva så mycket just nu, men jag lovar att det kommer att komma mycket bilder så småningom!:)

Men tills dess får ni nöja er med en bild på Malin och Lotta tagen igår på kvällen när vi var ute på upptäcktsfärd:Besök Torsholma tycker Malin och Lotta!:P

Sara - Spindelnät


Sara - Snart dags att hämta Malin

Idag slutade jag jobba 17.30, och kom hem ungefär sex. Och nu halv åtta ska jag fara till Åva färjfästet och hämta Malin. Så på den här en och en halv timmen så har jag haft ganska bråttom, det har varit mycket att göra..:P

Nämlingen det här:

- Äta middag
- Mata djuren
- Vattna i växthuset
- Duscha och hitta rena kläder
- Bädda i uterummet
- Skriva det här inlägget

Ganska fullt upp alltså, men jag tror att jag har hunnit med allt som jag skulle göra i alla fall!:)
Så nu snart ska jag köra iväg (och tanka i Brändö). Det ska bli så roligt att träffa Malin, det var så länge sen sist!:P Och imorgon ska pappa fira att han fyllde 50 i våras med släkt ocg familj vid stugan. Så det kommer tyvärr nog bli lite dåligt med uppdateringar den här helgen.. Men några inlägg ska jag åtminstone försöka hinna med!:P

Ni får också en (lite suddig upptäckte jag efter att den var uppladdad..) bild på våra vita syrener som jag fotade tidigare i veckan.:)

Men ni ska alla ha en riktigt trevlig helg!:)

Sara - Bara för att jag alltid måste vara sist..;)

Malin sa en gång att hon försökte skriva det sista inlägget för dagen, men att det inte funkade för att jag alltid skrev ett ännu senare. Och det blev ju kanske ofta lite så bara för att jag börjar jobba senare än henne, så jag kan vara vaken längre på kvällen!:P

Men bara därför måste jag ju skrivet ännu ett inlägg idag!xD

Och så bjuder jag på några bilder från tidigare i veckan:
Bilderna är helt oredigerade.

Gonatt!:)

Malin - Natttnatt

Nu ska ja och sooova, så man orkar med imorgon. Då ska det plockas tomater igen! ;)

Kommer säert inte blogga på ett par dagar eftersom jag knappast kommer ha tid. Eller ja, kommer inte ta mig tid i alla fall. Och äntligen har jag kolll på vägen så det ska nog gå bra! Wohoo! :D Sara - Fanny och Laban


Fotograferd nu ikväll.

Haha, nejdå, Fanny kramar inte alls stackars lilla Laban så att han knappt kan andas!:P Men han satt ändå snällt i famnen länge efter det, så så farligt kan det ju inte ha varit!:)

Sara - Ålands självstyrelsedag

Det är det idag, men firat det kan man väl inte direkt säga att jag har. Jag har liksom jobbat som vanligt och efter jobbet har jag gjort allt som jag brukar. Men alla som är anställda av landskapet har haft ledigt, så roligt för dom då..:/ Men lite snålt tycker jag att vi "vanliga" människor ska vara tvugna att jobba, som att det inte skulle vara något särsklit med idag.

Jag tycker att antingen så borde alla få vara lediga (och att det skulle vara en röd dag i kalendern), eller så borde det vara en vanlig arbetsdag för alla.
Inte så att bara vissa har ledigt.. Men det är väl inte direkt något jag kan påverka, så det är väl som det är. Men nu vet ni åtminstone min åsikt, så då känns det genast lite bättre!;)

Men dagen till ära kan ni åtminstone få en bild på några aklejor!:PSå, känns det inte som att vi skulle ha firat lite nu då?! Jag menar, jag har ju åtminstone uppmärksammat att det är Ålands självstyrelsedag idag. Så det kommer ni väl alla ihåg nu? Nionde juni är det Ålands självstyrelsedag. Sådär, nu tror jag att jag har klargjort det!xD

Sara - Fannys skorSå enkla, men så söta!:)

Tycker jag i alla fall!:P

Sara - Monster i gräset..

Nog måste man ju erkänna att dom har ganska bra kamourflage (eller hur man nu stavar det..)!:P 

Haha, och Fanny skulle försöka få den på första bilden att hoppa, men hon råkade skrämma upp andra istället så det gick ju inget vidare! Det typ kryllade av dom..:P

Sara - Nu blommar rosorna!


Malin - LilaFint väder är det bästa vädret!

Malin - Torsdag

Hejsan hejsan, veckan har gått så snabbt, och imorgon är det fredag. Då ska jag köra ensam till Gustavs... Får lite knip när jag tänker på det, för jag har dåligt lokalsinne. Och dåligt minne. Det är ingen bra kombination. Ska skriva en exakt beskrivning åt mej själv så jag hittar imorgon. Man får hoppas att jag hinner till färjan också. Hoho, sådant bestyr! 

Idag ska jag packa och göra allt färdigt för imorgon direkt efter jobbet kommer jag hem och byter kläder och sen far jag direkt igen. 


Sara - En kvällsbildEn kvällsbild fotograferad tidigare i veckan.:)

Sov gott allihopa!:D

Malin - Värme...

Det är stekhett ute, så gissa sen hur det är i växthusen. Minst 32 grader i skuggan där inne... Man blir helt slut av värmen! Men nog är det härligt ändå ju! På nåt konstigt sätt :)

Och jee, alla 6000 äppelträd är planterade! Så nu blir det mest blommor och tomater som gäller! :)


It's gotta be the best love song she ever heard in her life
I gotta tell her how I feel
I gotta let her hear, the best love song she ever heard in her life
No need for me to write it, I just gotta picture her smiling,
And if you feel that way, go ahead and kiss your baby
Now we’ve got the whole stadium in love like yeah

Sara - Titta vad jag hittade idag!:D


Sara - Bilder från avslutningen!

Idag gick min allra minsta lillsyster, Charlotta, ut nian. Så det blev kanske sista skolavslutningen någonsin man tittade på i Brändö, lite sorgligt nog på ett sätt. Men å andra sidan kanske det ändå börjar vara på tiden!:)

Här kommer åtminsone lite bilder därifrån:

Jag ville inte verka framfusig och sitta längst fram, så vi satte oss på andra raden. Och jag sa till pappa att jag hoppas att någon liten skulle sitta framför mej, så skulle det ändå gå bra att fota. Men som ni ser gick min önskan inte i uppfyllelse...... Så japp, jag ångrade att jag satte mej på andra raden, men som tur är så fick jag i alla fall lite bilder som man inte ser hans huvud på!:P

Lotta blev årets primuselev (bäst i klassen) och fick ett stipendium. Jag blev också primuselev, men då var det liite mer konkurrens - nu "tävlade" Lotta bara mot två!

En från Lottas klass sjöng, och den unge musikläraren kompade. Det är ganska skönt att alla lärare inte är gamla gubbar och tanter mera, utan att det finns några lite yngre också!:)

Hela högstadiet är samlade och sjunger.

Niorna får sina betyg (japp, det är hela klassen!:P).

Niorna igen, den här gången glada över att avslutningen är slut, grundskolan är slut, och ett härligt sommarlov just har börjat!:)

Och två bilder på mej som jag snabbt tog innan jag måste byta om och fara på jobb. Inte så vackra, men jag tänkte att det var bättre än inget alls!:P

Så ungefär så där var det. Fast ettorna, tvåorna, treorna, fyrorna o.s.v. uppträdde ju också och fick betyg, men dom var ju inte lika intressanta!xD

Sara - Högsta modet, eller?!Vad säger ni, hiss eller diss!;)

Om jag ska vara riktigt ärlig kändes det som en lite konstig kombination, men kanske det finns någon som tycker att det är fint! Inte?? Jaja, det är väl bara att inse det då och göra ett nytt försök imorgon! (Och antagligen blir resultatet ungefär samma, bortsett från mascaran som jag bara hade idag för att jag var på Lottas skolavslutning på förmiddagen..:P).

(Ps, det var tyvärr också mer än bara överläppen som var svettig, det var STEKHETT att jobba inne i växthusen idag..:/)

Sara - Snart dags för skolavslutning!

Och det är inte min, utan LOTTAS!:) Så jag slipper stå i centrum, jag kan följa med som fotograf istället...;)

Den börjar klockan 10 i kyrkan, och halv elva ungefär borde väl det vanliga programmet börja. Och ungefär 12 är allt slut. Så då ska jag fara på jobb genast, bara byta kläder snabbt i bilen. Och ja, det känns dumt att komma sminkad till växthusen sedan, mascaran blir utsmetad av svett och..ja ni förstår vad jag menar! Men helt osminkad känns det konstig att komma till avslutningen också, så det fick bli en medelväg!:P

Just nu har jag inga spännande bilder att visa, men ikväll får ni säkert se en del!:)

Ha en bra dag!

Sara - En flummig kväll...:P

Både Lotta och Fanny ville titta på alla foton jag hade på kameran (ca 3000) i tur och ordning, och där hade jag en hel del "smygbilder" på dom båda, plus en hel massa andra "roliga" bilder, så vi tre satt i soffan och skrattade massor åt dem. Mamma skämtade massor, såna där "löjliga" skämt som hon tycker om, och pappa var också på bra humör

"Smygbilder" på Fanny och Lotta tagna idag!:P

Så det är inte en överdrift när jag säger att jag har haft roligare än på länge!:P Påriktigt, både Fanny och Lotta är så roliga att vara med när dom inte är på dåligt humör, plus att jag har varit extra flummig idag! 

Jag tänkte ju som vanligt att jag skulle försöka komma ihåg dom roligaste sakerna så att jag skulle kunna skriva dom här sen men..jaa, dom glömde jag. Men här kommer i allafall två "dialoger" från ikväll. Men dom är kanske inte så roliga för utomstående, vad vet jag!:P

Fanny frågar mej och Lotta om något totalt ointressant (sådär som hon brukar!:P). Lotta och jag pratar lite om det, och säger sedan: "Vem frågar ens nåt sånt?". Fanny svarar snabbt: "Vem har frågat nåt??". Under tiden har alla andra varit tysta och ingen annan har frågat nåt. Såå, dum fråga Fanny!;)

Lotta hade fått ett sår på stortån och det var ganska djupt och fullt med smuts.
Lotta: Jag tog säkert ut fem sandkorn då när jag just hade fått det, men sen hann jag inte ta ut flera. Men det finns nog säkert ganska många kvar, det är alldeles svart och tar jätteont!
Lotta trycker upp fotan i allas ansikten för att visa i tur och ordning.
Lotta: Pappa, kan inte du ta bort det? Pappa? Jag har sand i ett sår på foten, kan du ta bort det? Pappa..??
Fanny, Lotta, jag och mamma tittar på pappa som sitter mitt emellan Lotta och mamma. Han ser på tv. Jag, Fanny och Lotta ser på varandra.
Sara: Nu låtsas han inte höra igen bara för att han inte orkar!Är det inte så pappa??
Pappa: Vaah?
Sara: Lotta har pratat länge med dej och jag trodde att du låtsades att du inte hörde för att du inte orkade hjälpa till!
Pappa: Men vadå..?
Lotta: Jag har sand i ett sår på foten, kan du hjälpa mej att ta bort den
Pappa: Mm-m, har någon en nagelklippare?
Fanny: Här är en nagelsax, nej jag menar en nagelklippare!
Lotta: Det där är nog en nagelsax Fanny!
Pappa: Men den duger säkert.
Lotta ger sin fot till pappa och pappa tar den och vrider och drar hit och dit. Lotta försöker vrida sig på samma sätt i andra ändan. Alla skrattar förutom pappa. Efter en stunds operation börjar pappa prata igen.
Pappa: Inte fanns det ju alls något grus här Lotta? Jag hittar ingenting..
Lotta: Grus?? Jag sa ju att det fanns några sandkorn där, vad väntade du dej att hitta??
Alla börjar gapskratta, och tårarna börjar rinna på mej. Hela situationen var helt enkelt för skrattretande!:P

Jag satt till och med uppe och tittade på en fotbollsmatch (!!) bara för att det var så roligt så jag ville inte sova!:P Men imorgon får jag i alla fall liite mer sovmorgon för Lotta har skolavslutning klockan 10 och jag ska dit.:) Och genast efter på jobb, så jag måste komma ihåg att packa med allt jag behöver..:P


En annan bild från idag!:)

Jaja, nu ska jag sluta tråka ut er och sova istället!
Vi hörs imorgon! Gonatt!:)

Sara - Prydnadsjordgubbar

Vi har två jordgubbsland med "riktiga" jordgubbar, och så har vi prydnasjordgubbar på ett annat ställe. När jag var liten förstod jag inte alls varför vi skulle ha sådana jordgubbar, dom ser så gott som ut som vanliga jordgubbar, enda skillnaden är att prydnadsjordgubbarna bara blommar, det kommer alltså aldrig jordgubbar! Och är det inte för själva bären man har plantorna liksom..?:P

Nu tycker jag fortfarande att det känns lite onödigt, men jag har förlikat mej vid tanken att dom aldrig får bär!;) Så dom växer där år efter år, blommar fint och behöver aldrig skötas. Så då kan dom väl lika bra få växa där då!:P

Några bilder på dom:Vad tycker ni, låter prydnasjordgubbar som något ni vill satsa på!:P

Sara - GräsNågra bilder som jag fotograferade för en liten stund sedan.

Jag blev nöjd med dom, men jag vill gärna veta vad just DU tycker om dom, så kommentera gärna!:D


Sara - Inte undra på att grannar kan bli oroliga!

Man kan läsa nu och då om grannar till t.ex. koägare att dom har ringt polisen/djurskyddsmyndigheten för att det ligger döda djur i hagen, och så kommer det någon dit och tittar och så mår alla djur bra. Det låter kanske ganska dumt, jag menar nog ser man ju om en ko/häst är död eller om den bara vilar! Men det är inte alltid så lätt..:P


Frosti och Bára tar det lugnt i hagen!:)

Våra hästar känner sig så säkra här så dom ligger ofta utslagna alldeles platt på marken (medan den andra håller ett vakande öga på omgivningen). Och då har jag tänkt flera gånger att turister som kommer förbi här - speciellt dom som inte vet så mycket om djur - kan ju säkert bli oroliga och tro att det ligger en död häst i hagen! Men så är som tur är inte fallet!:)

Sara - Pappas klocka!:P

Pappas klockor brukar alltid se så gamla och slitna ut (dom slits snabbt när han använder dem på jobbet!:P), men den här såg så ny och glansig ut så jag måste bara fota den lite!xD Plus att det var igår vid stugan och jag inte hade något annat att göra än att gå runt och fota allt jag hittade....;)

Vad är finare, i färg eller svartvitt?:)

Sara - Lång arbetsdag, lite fritid..

Idag kom jag hem först sju på kvällen, så det känns som att jag inte har hunnit göra så mycket idag. Först åt jag middag (och drack en halv liter mjölk, jag var så törstig!:P), efter det for jag till växthuset och vattnade, skötte djuren, plockade gräs till Fonzie, duschade, matade hästarna.. Och den lilla tiden som har blivit över har jag tagit det lugnt framför datorn. Men det har nog inte varit en lång stund kan jag lova!:P Men jag är ändå glad idag (så det är du inte ensam om Malin!;) ) för det har blivit sommar i luften och jag har fått pengar på kontot (=lön). Så det känns bra. Jag storknar nästan i växthusen när det är så fruktansvärt hett, men jag måste nog ändå erkänna att man blir gladare när det är lite sommarväder än om det bara skulle vara grått och regna varje dag!:P 

Men nu måste jag rusa upp och äta kvällsmat, på menyn står vinbärspaj med glass, så det vill jag ju inte missa!:D

Malin - Filosofiska jag

Nog är jag allt en filosofisk typ jag... Jag stod och försökte öppna ett ostpaket som var väldigt svårt att öppna. Till slut fick jag upp det, och låt mig citera mig själv: 


" Oj, nog är det en härlig känsla när man kämpar och kämpar och försöker få upp något, och sedan känner man sakta hur det börjat ge med sig och öppnar sig, vilken lättnad! Det är såna här som får livet värt att leva "


Just det, man ska inte glömma de små sakerna i vardagen! ;)

Malin - En glad dagIdag har det varit en så solig och bra dag. Humöret är lika strålande som vädret!
Varför är jag så glad idag då?

- Strålande och fint väder! Jo, varmt i växthuset, men så otroligt vackert!

- Har varit en bra dag på jobbet, jobbade med två andra hela dagen så man har haft sällskap!

- Brände ju axlarna/ryggen rejält förra veckan på onsdagen när vi planterade. Det har svidit så mycket så jag knappt velat ha kläder på mig ju. Nu har det i alla fall slutat svida, nu kliar det bara eftersom nu lossnar ju huden... Lite ömsa skinn på gångs! Men sååå skönt att det inte svider längre!

- JEEE längtar till Rockoff i sommar! Är så glad över artisterna som är där!!!! UÄÄÄ!!

- Wohooo, jag ska till Torsholma i helgen. Är ganska nervös eftersom jag aldrig kört bil dit ensam, men nog borde jag hitta, bara jag kollar upp vägen lite först. Ska bli så otroligt roligt! Var så länge sen sist! Somrarna är så vackra där!! 

- Sist men inte minst gör jag en härlig sommar-cd till bilen. 


Aaaaahhh.. :)Sara - Gula blommor! :)
Sara - Molnen har varit lite konstiga idag!:PMen inget regn idag åtminstone!:)

Malin - Matilda och Malin

När Matilda och jag väntade vid hamnen passade vi på att ta lite foton.
-
Det gick väl inte sådär jättebra...

Malin - 14 grader i vattnet

Igår doppade mina kusiner och mommo sig för första gången i år. Det var typ 14 grader kallt. Aldrig att jag skulle ha doppat mig, det ska nog vara helst över 20 grader då!

Malin - Vita blommor


Sara - En liten stinkande blomma..:PMamma kallar den här växten för stinkblomma, och den luktar ju faktiskt inte så värst gott, men jag tycker att det känns elakt att säga så..:P Men jag vet inte vad den heter påriktigt, så det får väl vara en "stinkblomma" då!xD

Men jag tycker att dom är ganska söta att titta på i alla fall!:)

Sara - Det har hänt saker vid stugan!

Eftersom pappa ska fira sin 50-årsdag nästa lördag vid stugan så vill han få så mycket som möjligt färdigt där tills dess. Så den här veckan har han varit dit och jobbat några timmar nu och då, och framåt går det nog!:P

Nu ser det ut så här där:


Han har byggt ett stadigt bord för 14 personer som varken kan blåsa bort eller bli stulet!:P


Han har byggt en trappa till terassen och staket runt. Idag byggde han det färdigt, så nu är det bara det vid balkongen kvar.:)

Så nu ser stugan ut så här från havet:


Det stora fönstret är helt klart från utsidan, men det är lite smått kvar ännu på insidan!


Och så här från andra hållet:


På tornet ska det ännu komma två små fönster, men pappa har inte hunnit göra det ännu!:P

Ursäkta att dom två sista bilderna ser lite "ihopklippta" ut! Jag hade 55-300mm objektivet, så jag fick inte med hela stugan på en bild, så jag tog tre istället som jag satte ihop lite hastigt..:P

Så lite smått här och där måste nog fixas ännu, men ganska klart börjar det nog bli!:DSara - Vägen till stugan i bilder

Idag var jag, Fanny och pappa till stugan (och mamma kom senare med picknick). fanny och jag satt längst bak på släpvagnen och fotade, så nu tänkte jag visa hur vägen till stugan ser ut!:P

Hemma:

Ganska bra skött grusväg

Halvvägs:

Vägen är fortfarande ganska bra!:)

En fjärdedel kvar:

Vägen börjar bli ganska grön och övervuxen, men det kan fortfarande kallas väg!:P

Nästan framme:


Nu börjar det däremot vara lite tveksamt om man kan kalla det "väg" längre...:P Och för att komma fram här så är det nog bäst att ha en hög bil med fyrhjulsdrift, annars vet man aldrig hur det slutar!:P

Från oss är det ungefär två kilometer att köra till stugan, och för att komma dom sista 500 metrarna måste man först köra över en av våra ängar och efter det på en liten skogsväg som pappa röjde fram för ett par år sedan. På en älgstig.. Så egentligen så är det väl inte så mycket "väg", men tillräckligt för att pappa ska komma fram med sin bil med material.:)

Så nu vet ni hur det ser ut!:D

Sara - Äntligen har jag biljetterna!:D

Så nu är det bara att vänta till mitten av juli och sedan börjar det vara dags att förbereda sig för Rockoff!:D Det håller på från 22.7-30.7, mitt i sommaren mitt i Mariehamn - kan det bli bättre?!? Ena biljetten (festivalpasset) är till mej och andra till Malin, och min snälla syster Fanny var igår och köpte dem i Mariehamn. Hon var väl inte riktigt ivrig så jag hade tur att hon ändå köpte dem..:P


Så här ser dom efterlängtade papperlapparna ut!:P Innan man går in på festivalområdet ska man byta "lappen" mot ett armband, men det borde inte vara nåt problem!:D Bara man har sin biljett så!;)


Printscreenad bild från Rockoffs hemsida.


Förra gången jag var på Rockoff (sommaren när jag hade gått ut nian) som var både The Ark och Danny där, men eftersom jag tycker om båda så ser jag dem gärna igen!:D Och de andra som kommer vet jag antingen inte så mycket om, eller så tycker jag om dem, så det verkar lovande! 

Så det kommer nog bli nio väldigt lyckade dagar tror jag!:D Sommar, bra musik, bra sällskap och på ett bra ställe, vad mer behöver man?! Och en annan fördel är ju nog att det inte kostar så värst mycket!:)

Malin - Blomma


Sara - Nu var det dags att sova!:)Hoppas att ni alla har haft en bra lördag!:)

Gonatt!

Sara - Nu blommar borstnejlikan!


Sara - Trappan

Här kommer bilderna på trappan som jag lovade er!:P

Nerifrån...

..och uppifrån!:P

Så nu är det bara lite små detaljer ännu som ska målas, t.ex. lite på lampan och staketet.:)

Det är lite roligt för när jag var liten så tyckte jag alltid att vi skulle kunna ha blått tema i vårt hus, men varken mamma eller pappa tyckte att det var en bra idé. Men sen när jag slutade tjata om det så renoverade pappa badrummet...och nu är det blått och vitt! Ännu lite senare målade pappa om väggarna i trappuppgången och vardagsrummet..i ljusblått! Och nu blev också trappan blå och vit! Stugan ville pappa att skulle vara grå och röd, men den gråa färgen var mera blågrå, så nu är stugan också blå!:P Så nu mitt i allt verkar det som att allt ska vara blått!xD Men inte mej emot!;)

Sara - Nu är trädgårdslandet fixat!

Mamma, pappa och jag sådde just allt möjligt i vårt trädgårdsland så nu är det gjort för i år! Nu är det bara att hoppas på att det kommer upp något annat än ogräs också..;)

Vi satte lökar, sådde morötter, rödbetor, rovor, sallat, rädisor, ärter, bönor, persilja, blommor, gurkor, squash och vattenmelon. Och nånting annat litet som jag säkert har glömt..:P

Och ovanpå allt satte vi fiberduk, så så här ser trädgårdslandet ut nu:Jag gjorde också något som jag aldrig har gjort förut: jag startade jordfräsen!:D Och det var nog ganska lätt!:) Åtminstone mycket lättare än att starta vår gräsklippare!:P Men själva körandet överlät jag till pappa.


Sara - Vilken fågel föreställer bilden?Idag kommer ännu en fågel du får gissa Malin!:)

Det här är en ganska liten fågel, inte jätteliten, men ganska liten. Så här låter det när den sjunger: si-si-si-si-si-si-sitsjyy, så den är ganska lätta att känna igen på lätet. Det är en ganska vanlig fågel som känns igen mest på den gula färgen.

Vad kan det vara för en fågel?:P

Malin - We're ten thousand miles apart

Chest to chest
Nose to nose
Palm to palm
We were always just that close
Wrist to wrist
Toe to toe
Lips that felt just like the inside of a rose
So, how come when I reach out my finger
It feels like more than distance between us

Sara - Gonatt!


Sara - Jag bor avlägset!:O

Så känns det åtminstone idag när jag måste gå ut för att komma till övervåningen.

Men den egentliga orsaken till att jag måste gå yttervägen är att pappa har målat trappan nu på kvällen.. Så den kan man inte använda så jag har rusat in och ut nu istället! Men katterna var inte riktigt förtjusta i den idén. Pappa hade satt 1 meter höga (eller kanske ännu lite högre..) skivor för både uppe och nere, men Lina tyckte att det bara var att hoppa över så hon for ju dit och råddade.. Pappa hade målat nästan hela trappan då så det var bara att börja om igen och måla över alla tassavtryck.. Och Lina blev nog så förskräck! Efter det stängde vi kattluckan också, men då hörde man kattungarna som krafsade frenetiskt för att komma in!:( Men dom fick sitta ute och skämmas dom med ända tills någon släppte in dom övre vägen!:P

Så nu är trappan blåvit. Det man stiger på är blått, och det andra vitt.:) Jag kan visa bilder på det imorgon om jag kommer ihåg! 

Men lite dumt måste jag säga att det kändes efter att jag hade sett på tv klart och skulle gå till mitt rum, och så måste jag gå ut! Och sen in igen och där hörde jag ju hur dom pratade! Så det var så nära men ändå så avlägset...:P

Sara - Skönt med helg!

Idag slutade jag "redan" halv sex (det vill säga bara 30 min övertid). Med redan menar jag att det skulle kunan vara mycket värre!:P Det var chefen själv som sa att vi skulle sluta då, fast vi var långt ifrån klara. Men Mariehamns blommor var plockade, och det var det viktigaste för dom skulel skickas ikväll. Blommorna till Helsingfors skickas däremot först på söndagen...och det betyder att man hinner plocka imorgon. Inte jag då, men flera andra från jobbet. Och en av dom uppskattade att det skulle ta sex-sju timmar. Rolig lördag liksom!

Haha, och idag när vi slutade och jag sa hejdå önskade dom mej en trevlig helg. Och jag kunde inte hålla mej. "Trevlig helg ni med, speciellt imorgon", svarade jag. Haha, men då tyckte en av dom att jag var elak (men hon sa det nog som ett skämt :P), men jag hade så svårt att låta bli... Lite glad måste man ju få va efter en sån otroligt het och jobbig dag när man vet att man har en hel ledig helg framför sig!:D


Solen har skinit hela dagen och det har varit stekande hett..i alla fall i växthusen!:PSara - Bildbomb från gårdagskvällen

Jag skrev ju igår om att jag, mamma och pappa var ute och cyklade och att jag fotade en hel del, men att jag inte orkade visa bilder just då. Men nu ska ni få se massor med bilder, det var en sån härlig kväll!:DFörst cyklade vi mot Brändö-hållet och där plockade mamma sin bukett med liljekonvalj.:) Pappa och jag hittade allt möjligt spännande att fotografera!:P

Bilderna nedanför är också från samma ställe.Efter det cyklade vi hemåt igen, men vi hann också fara en sväng till gamla färjfästet och titta. Där var det vacker och massor med fåglar som flög runt. Vattnet låg spegelblankt och solen var lågt.

Så det här sysslade jag med i över en timme igår!:) Och jag ångrade inte att jag följde med!:P

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?

Eftersom du inte har gissat rätt på föregående fågel så får du en lite lättare nu!:) Men jag hoppas att du inte har gett upp på den förra, åtminstone inte innan du har googlat det...;) För det är en av Finlands vanligaste fåglar.

Men här kommer en annan:Vilken fågelart det är på den här bilden ser du väl Malin?:P

Malin - Om du aldrig provat, hur kan du då vara säker?

Har nyligen kommit fram till en sak. Det finns så himla mycket bra svenska artister. Har alltid haft fördomar mot artister som sjunger på svenska. Kanske för jag automatiskt tänker på dansband och schlager då...Men så är det ju inte. Det finns ju så himla mycket bra! Veronica Maggio, Mange Schmidt, Petter, Oskar Linnros, Daniel Adams-ray (som ska till Rockoff, jeeee!!), Albin Gromer, Eric Amarillo är mina nya favoritartister! Så himla bra! ♥

En av de bästa känslorna är när man upptäcker någon ny artist som gör bra musik. Jag älskar att hitta nya, bra låtar och artister. Man blir alldeles varm i kroppen... Är jag den enda som känner så? 
Sträcker upp mina händer
Tror att det här kan vara början på nåt stort
Jag står precis på gränsen
Horisonten är nån annans konstruktion

Brukade hata mig själv
Måndag-fredag blev en kedja kring min fot
Men det är nånting ikväll
Som får mig att tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i eldSara - Cykeltur

Vid åttatiden kom mamma och pappa och undrade vad jag gjorde och om jag ville komma med ut i det fina kvällsvädret för att plocka lite liljekonvalj. Jag såg att pappa hade kameran med sig så jag tänkte att jag ju också kunde komma med och fota lite.:) Det blir alltid så härliga bilder på kvällen när solen är lågt.

Dom tänkte cykla, först var jag lite tveksam, men sedan insåg jag att lite motion inte skulle vara fel. Så vi cyklade en bit förbi affären och hittade alla möjliga blommor och fåglar (och mamma hittade sin liljekonvalj :P).

Totalt cyklade vi kanske fem kilometer, och vi var ute i mer än en timme! Tiden gick snabbt och det var så där passligt jobbigt att cykla när det var så gott som helt vindstilla (= ingen motvind) och man stannade och fotade lite nu och då!:) Men jag orkade inte sätta in bilderna på datan idag, så bilder från den utflykten får ni se imorgon! Men jag gissade att alla var så nyfikna på vad jag har gjort ikväll så jag måste bara berätta det..;)

Men jag kan bjuda på en bild från tidigare i veckan, också den tagen på kvällen!:) 

Havtorn i motljus.

Men nu ska jag sova så att jag orkar jobba imorgon, för det blir troligtvis en lång dag. En där sa igår att det var bäst att packa ner en extra smörgås för man vet aldrig när vi kommer hem på fredagen.. I värsta fall ska vi skicka blommor till både Helsingfors och Mariehamn, och då blir det åtminstone stressigt! Men säkert överlever jag!:P

Sov gott!

Sara - Vädret kan inte bestämma sig!

På morgonen var det fint väder. På dagen kallt och mulet. Men nu har solen igen kommit fram, himlen har blivit blå och det är nästan varmt. Konstigt!:P


Sara - Typiskt!

Idag hade dom lovat varmt väder, och imorse var det ju så soligt och fint. Men som många gånger förut så kommer den kyliga dimman in från havet så fort det lovas varmt väder.. Så nu är det grått och tråkigt här..:( Men i och för sig så är det likadant andra vägen, när dom har lovat regn så regnar det sällan! 

Enligt pappa beror det på att det är så mycket vatten här runt, så molnen far inte riktigt som dom brukar. Eftersom vattnet är kallare än marken så kan molnen liksom sugas hit och dit och så kan det bli helt annat väder här än vad resten av Finland har.Jaja, det som jag vet säkert är åtminstone att det har blivit grått och kallt ute nu, men att jag ändå måste ut till djuren och växthuset. Och så mycket att göra åt det finns det inte. Men hoppas att ni alla har haft en fin dag idag!:)

Sara - Potatis

Klockan ett ungefär var jag, mamma och pappa till potatisåkern för att - konstigt nog - sätta potatis. Jag hade med lilla kameran så här är några bilder därifrån:Så där satt jag och mamma på varsin "sits" och slängde ner potatisar i röret med jämna mellanrum (när man hör ett "tick" ). Egentligen finns det en behållare för potatisarna, men jag tror att den är sönder just nu så vi fick nöja oss med att ha dom i sina lådor!:P

Dom flesta potatisarna var ganska fula, men jag hittade några finare, och såklart måste jag ju ta hem ett av dom då för att fota med systemkameran!:D Och så här blev dom bilderna:Haha, var det inte en ganska fin potatis, lila och allt?:P


Jag tycker inte om att äta potatis, och jag tycker verkligen inte om att ta upp potatis, så på det sättet var det ganska skönt att jag var med och satte dom (det är det "lättaste" jobbet). För då kasnke jag slipper ta upp dom, antingen är jag i Ekenäs på helgen, eller så tar dom upp på en vardag. Något av det hoppas jag åtminstone på! För 16 långa rader med potatis (+ tidig potatisen..) tar ganska länge att ta upp!:/

Sara - Jag har blivit brun..

..i alla fall i ansiktet. Och nu är det för omväxlings skull inte bara fräknar, utan hela ansiktet är alldeles brunt!:P Plus nacken, armarna och jaa, det var det, resten är så gott som kritvitt! En typ av "bondbränna" kan man väl säga!:P

Här kommer några bilder på mej fotade i förmiddags:

Flätan har jag sovit med, så den börjar bli lite tuffsig. Och eftersom bara jag, mamma och pappa är hemma så hade jag ingen som hann fota mej, så jag fick nöja mej med att ta hjälp av spegeln.. Och resultatet är ju därefter!:P

Menmen, man ser åtminstone ganska bra att jag (tyvärr :P) har blivit brun i ansiktet. Tyvärr eftersom jag trivs bättre som blek och eftersom det ser dumt ut att vissa ställen är bruna och resten alldeles vita.. Men det blir så när man jobbar i solen, brännan blir inte riktigt "jämn"!:P

Förresten, jag visar en bild från i vintras (tror jag) som Malin har fotat så kan man bättre jämföra färgskillnaden!:P

Okej, jag sitter i solen, men nog tycker jag ändå att man ser skillnad. På vintern hade jag knappt ens fräknar ju!:P Det har jag ju en hel del av nu, trots att dom har minskat med åren!:)Malin - Hundutställning

Idag har jag varit på Match Show, och spanat in hundar. Det fanns så många olika raser och dom var ju så fina allihopa! 
Sara - Trassel


Sara - Skönt att vara ledig!:)

Man är ju i och för sig ledig varje helg, men det känns ändå väldigt skönt att ha en dag ledig idag också!:D Speciellt eftersom det är fint väder och det betyder att det skulle vara hett i växthusen idag..:P Men vad jag ska hitta på är en annan sak, men här kommer en lista på saker jag borde göra:

- Städa akvariet och plocka sniglar
- Städa till Fonzie, klippa hans klor och gosa
- Sköta djuren och växthuset
- Scanna in lite praktikpapper och lämna in i moodle
- Hjälpa mamma och pappa med antingen potatissättningen eller att så grönsakslandet
- Städa rummet (det är egentligen inte så värst råddigt, men därför borde jag städa nu!;) )
- Hjälpa pappa fixa mina ecco-skor
- Njuta av det fina vädret

Vissa saker måste jag göra, andra borde jag göra med det är tråkigt/svårt ensam och det finns inte riktigt nån här som kan hjälpa.. Och vissa saker vill jag göra!:)
Vad ska ni göra idag då?:P

Sara - Ännu en orkidébild!:DJag älskar ljuset på bilden, det är så härligt!:D

(Haha, eller så ser den ut så här för att den är fotad genom ett smutsigt fönster....;) )

Sara - Knack knack är det någon hemma??


Månne det bor någon här nu?:P

När jag var liten ville jag alltid öppna alla fågelholkar för att se om det fanns ägg/ungar där, men pappa sa att man inte fick. Och eftersom de flesta holkarna var så högt uppe så att lilla jag inte nådde dit på egen hand så blev väl inte så många öppnade.. Men jag förstod aldrig varför fåglarna skulle bli störda av att man öppnade och kikade in lite! Pappa brukade öppna på höstarna istället så fick jag se bona som var kvar, och det var alltid så spännande!:P

Men nu kan jag knappt förstå att jag inte förstod varför man inte fick öppna dom, klart fåglarna blir störda då! Jaja, man var väl ung och dum!:P

Och orsaken till att jag berättade det här var att jag fotade en fågelholk igår, och kanske det bor någon i den just nu!;) Men om det gör det så tänker jag låta dom vara ifred!:)

Sara - Snart slår syrenerna ut!


Sara - Den tredje orkidéfärgen..

Jg har visat foton på gula och mörkröd/rosa Adam och Eva (se här!), men jag tror att jag bara berättade att det fanns ännu en färg. Så igår när jag gick runt och fotade tänkte jag att jag skulle ta en bild på den färgen och visa er!:) Det är väl egentligen en blandning mellan dom två andra färgerna, och den är ganska ovanlig, men man hittar den lite här och där.

Deras färg kan variera lite, vissa är ljusare och vissa är mörkare, men dom kan till exempel se ut så här:

Egentligen tycker jag inte så speciellt mycket om deras färg, men bara för att dom är så pass ovanliga så blir dom ju finare!:D Men om det bara skulle finnas den färgen skulle det vara lite tråkigt..

Vilken färg tycker ni att är finast?:P

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?
Bilder från igår.

Det här är en fågel som är ganska svår att känna igen, den liknar många andra. Men en sak som man känner igen den på är den "fina" sången, den sjunger glatt och ofta. Annars är den utseendemässigt ganska liten och smälter in i omgivningen.

Det som gör att du borde veta vilken fågelart det är är att jag har sagt dens namn många gånger, och berättat om hur vanlig den är.. För det här är en av Finlands vanligaste fågelarter! (Som ett sista tips inna du ger upp kan man ju googla det mesta...;) )

Vilken fågel tror du att är på bilderna?

(Haha, om inte både jag och pappa har gissat fel förstås...:P)

Sara - Äntligen hemma!

Och nu är det inte tv-programmet jag syftar på!:P

Idag slutade vi först halv sju, det var ganska mycket blommor som skulle plockas och skickas imorgon, och eftersom ingen var så sugen på att plocka dom imorgon så valde vi att stanna längre idag istället..:P Men det betyder att jag har ledigt imorgon och det är ju inte helt fel!:D

Idag skrev chefen förresten på några praktikpapper, och när jag frågade om han hann göra det så sa han: "Joo, bara det inte är nåt jag måst läsa..". Så japp, han hade lite bråttom och var lite stressad!:P Men han hann skriva sin underskrift så det var allt som behövdes!:) Plus att jag gav timlappen (lönelappen) så förhoppningsvis fylls kontot på den kommande veckan:D Det kan behövas..;)


En bild från igår vars enda uppgift är att muntra upp inlägget lite...:P

Annars idag har jag bara hunnit äta middag, sköta djuren lite snabbt och tittat in i växthuset för att se om något höll på att dö av torka. Men det höll det inte, så jag skjuter upp vattnandet till imorgon! Och nu tänkte jag lata mej en stund och sedan blir det kvällsmat och bastu. Och sen var den dagen slut igen.. Tänka sig vad det går snabbt! 

Mina ecco-skor har förrsten gått sönder igen (läs om det tidigare här eller här om ni har missat det!:P), så dom ska pappa och jag försöka få ordning på imorgon. Problemet är att hälen utsätts för så väldigt mycket tryck att stenarna pressar sig in fast man hade fyllt hålen, så nu tänkte pappa försöka fylla hålen och limma något över. Men jag berättar säkert senare om hur det projektet framskrider!:)

Så det här var väl ungefär allt som har hänt idag. Joo förresten, vädret har varit ganska konstigt! Först sken solen och det var jättehett, mitt i allt åskade och regnade det, och sedan kom solen fram igen, men bara för ett par timmar innan dimman och molnen kom.

Malin - Uråldriga bilder

Äntligen har vi fått igång den gamla datorn, så nu flyttade jag snabbt över alla gamla bilder  från 2005-2009 till min externa hårddisk. Såg igenom några mappar, tänk vilka härliga minnen man har! Man ska nog vara glad att man fotograferat så mycket, annars skulle man ju ha glömt alla roliga saker man varit med om!
Gamla goda tiden... Eller så kan man väl inte säga, jag tycker jag har det ganska bra nu också. :)

Malin - En maskros


Malin - Vatten på sommarljusen.
Malin - Vita blommorHittade en massa olika vita blommor på gården idag. Fina är dom ju :)

Malin - 1500 äppelträd.Idag har vi planterat 1500 äppelträd! Vi damer har alltså i uppgift att knyta fast alla äppelträd. Så ganska många knutar har man knutit idag! Pojkarnas uppgift är att placera ut träden och sedan fylla igen "dikena".

Och så har ju solen gassat hela dagen idag, så nu har jag vääldigt fin solbränna. Rödbrun i ansiktet och jätteröd på ryggen. Tur att det är ledigt imorgon så det hinner lugna ner sig. På fredag tillbaks igen och plantera de sista träden! RSS 2.0