Sara - Ännu några bilder från Vasa-exkursionen

Jag hade ännu några bilder från vår exkursion till Vasa som jag ville visa, så här kommer dom!:)


Det var fint med dom stora, platta och öppna åkrarna!


Ett lager med grönsaker.


Malin i ett sallatsland, ganska nöjd ser hon ut med det dessutom!;)

Haha, bilderna har inget gemensamt mer än att dom är fotograferade på samma exkursion, men det var en tillräckligt bra orsak för mej att skriva det här inlägget!;D

Och om det verkar lite oklokt så skyller vi det på att klockan är mycket och jag är trött. För nu ska jag snabbt borsta tänderna och sedan soova!:D Gonatt!

Sara - Äntligen har jag blivit av med Fonzie!

Fast det är inte lika hemskt som det låter!:P

Det är helt enkelt så att min lilla söta kanin Fonzie inte får bo här i lägenheten i Ekenäs, och hemma så har han det inte heller så bra eftersom varken mamma eller pappa orkar/hinner sköta honom mer än nödvändigt. Så om jag lämnar honom hemma så har jag bara dålit samvete för att jag alls skaffade honom om jag ändå bara tänker låta honom sitta ensam hemma. Nu har han dessutom bott hemma hos Malins familj i ett par veckor (eftersom han skulle kastreras) och där har han inte heller varit riktigt önskad..

Men nu äntligen så har jag fört honom till hans "vinterfamilj" här i Ekenäs (samma familj som hade honom förra vintern), så det är skönt. Där vet jag att han är välkommen och blir bra omskött, så nu slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte riktigt hinner ta hand om honom under studieåret!:D Plus att han bor bara fem minuter från min och Malins lägenhet, så nu kan jag ju till och med hälsa på honom när som helst! Ganska perfekt alltså.

Så nu äntligen kan jag sluta ha dåligt samvete för honom och glädjas över att jag vet att han har det bra. Så det är verkligen otroligt skönt!:)


Nu har min lilla nykastrerade skrutt det bra igen!:)Sara - Varför välja den lättaste vägen..?
Fotograferade i fredags i Vasa.

Det finns många sätt man kan leva sitt liv på. Man kan välja att göra allt så lätt som möjligt, eller så kan man göra allting onödigt komplicerat. Eller så kan man bestämma sig för något mitt i mellan. Jag säger inte att något är rätt och att något är fel, bara att det finns olika sätt. Och jag vill inte leva ett "tråkigt" liv bara för att man vill komma undan så lätt som möjligt, för då är det lätt att man glömmer att leva. Därför har jag bestämt mej för att jag ska försöka våga göra saker som kanske inte alltid känns roliga och som kan kräva lite "arbete" men som man kan vinna massor på. Om man inte försöker så vinner man aldrig.

Så jag ska försöka våga mer, riskera mer och inte ta det så hårt att man ibland misslyckas. För oftast slutar ju allt ändå bra.

Hur vill ni leva ert liv?

Sara - Highway to hell


Fotad i torsdags i Särkisalo.

Hela himlen var blå med lite små vita molntussar. Förutom en mörk, ganska smal rand med moln som
gick rakt över himlen.  Ser det inte lite ut som en väg till något ont ställe..?

Sara - Klassfoto

Eller okej, inte riktigt. 


Fotograferad på fredagen av en annan på klassen.

På bilden är det jag, Dani, Max och Malin. Max går på klassen över och är ensam på sin klass. Jag, Malin
och Dani går på samma klass, och på vår klass går det dessutom tre andra.

Men man kan ju nästan säga att det blev ett klassfoto!:D

Sara - En romantisk promenad i regnetEller okej, vi skippar det där med romantisk. Då passar det bättre med en blöt och lerig promenad i regnet på en klottig åker. Men det fanns mycket att se så lite roligt var det ju nog, men det skulle ha varit mycket roligare med fint väder!Malin var klädd för kylan, vätan däremot var det sämre med.. Men vem har dött av lite blöta fötter?!:P 

Mannen som hade gården (man kan läsa hans blogg här!) kunde massor och odlade det mesta som går att odla uppe i Österbotten (plus en del saker som han odlar fast det egentligen inte riktigt går enligt vissa!) så det var ändå roligt att vi var dit och såg.:)

Malin - Lite Sverigebilder


Har ju typ miljoner bilder från Sverigeresan, men här kommer i alla fall några stycken: Från Vasa, ner till Åbo och direkt över till Sverige med Viking Line!


Besök i en japansk trädgård! Väldigt fint där! 


På en trädgårdscentral!


Vacker utsikt på en WC-paus!


Sara packar ihop sina grejer tidigt en morgon. Var otroligt trångt i bagageutrymmet så man var tvungen att packa om hit och dit och ha en hel del bagage under sätet och vid fötterna.


Carl von Linnés trädgård


Lite shopping och sånt i Kristianstad. 


Typ Sveriges längsta strand! Så himla vackert att det inte är klokt! Det var magiskt! Som i en dröm!


Äppel i massor!

Har ju sisådär några tusen bilder kvar som får vänta till en annan gång! Men Skåne är nog otroligt vackert! Husen, kullarna, utsikten...ALLT! Så vackert!

Plus ett härligt gäng man var där med! Tror nog att alla 18 var nöjda med resan!

Sara - Mys i sängen

På Omenahotelli i Vasa!

Trötta efter en lång och regnig dag med många besök! 


Sara - Grönsaker i massor!

Haha, i förra inlägget visade Malin lite bilder från exkursione till Österbotten, och jag kan ju inte vara sämre jag heller!;) Men riktigt likadana bilder vill jag ju inte heller visa. Här är i alla fall lite bilder från de dagarna på alla möjliga grönsaker vi tittade på.:)


Salladslök, purjolök, rotselleri, vitkål, fänkål, morot och lite andra läckerheter. (Jag menar typ sniglar
anses ju verkligen vara en läckerhet, så jag ljuger inte!;D)

Det var roligt att se hur alla grönsaker ser ut när de växer på åkern, för det var ju nog faktiskt en hel del som jag bara hade sett färdigskördade i butiken! Så det var lärorikt. Lite jobbigt att gå runt på leriga åkrar i ösregn bara. Paraply hade jag, men stövlar var det sämre med.... Men jag överlevde!:)

Malin - Bilder från 'roadtrippen' till Österbotten!


Som sagt har det varit en strålande resa till Sverige! Men min och Saras klass började ju resan lite tidigare, vi var på en tvådagars exkursion upp mot Österbotten. Satte och trängdes i en "paketbil" (minibuss,typ?) och var alldeles våta och fuktiga. Men det var nog riktigt roligt! 
Besök på ett ställe där de packade in selleri!
Samma besök, men ute på en åker istället. Lerigt och najs!
Lite rotselleri! Direkt från jorden. Färdig att ätas...typ. 


Dani och Sara mitt bland purjolökar.


Lite stora viddar ;)

Sara har säkert lite fler bilder än mig, så slår vad om att hon kommer sätta in några också!

Sara - Trött trött trött...

Nu är jag och Malin hemma efter en väldigt rolig resa (eller vi kom hem redan imorse). Vi hade genast lektioner i ca två timmar, men efter det har vi bara latat oss, ätit godis och sovit. Det är helt otroligt vad trött man blir av allt resande, ändå har vi knappt orkat vara uppe längre än till nio på kvällarna..

Jaja, det var i alla fall definitivt värt allt!:) Men bloggandet får ligga nere tills jag har samlat mer krafter. Man är så otroligt trött så det inte är sant! Plus att vi båda är lite halvsjuka med hosta/snuva. 

Men nu vet ni hur det står till med oss, och jag lovar att så fort vi har samlat lite krafter så kommer det massor med bilder här på bloggen! Så håll ut!:D

Sara - Hemma igen!

(Tidsinställt inlägg)

Om allt går som det ska så är färjan framme i Åbo klockan sju på morgonen och därifrån bär det genast av till Ekenäs igen!:) Så nio är vi i Ekenäs och klockan 10 börjar de "vanliga" lektionera igen.

Men nu borde det vara slut på tidsinställda inlägg.:)


HEMMA IGEN!:D Bild på mej och Malin från mitten av september.

Sara - Dagens program (27.9)

(Tidsinställt inlägg)

Idag blir det inte så mycket studiebesök eller extra program, nu är vårt mål att komma hela vägen upp till Stockholm igen. För halv åtta går färjan från Sverige till Åbo, så det är bäst att vi hinner med den!:P Vi stannar kanske lite snabbt och tittar på utsikten vid Hallandsåsens kullar.

Så blir det ännu en natt på färjan.


En bild från förra veckan.

Snaart är man "hemma" igen!:) Efter att ha varit på resande fot i ungefär en vecka och efter att ha sovit på många olika ställen tror jag att det kommer vara ganska skönt att komma hem igen till Ekenäs, sova i sin egen säng och ha lite rutiner igen. För rutiner är en sak jag tycker om, det är skönt att veta ungefär hur dagen kommer att bli och att veta när det blir mat nästa gång och att veta var man ska sova. Det tycker jag i alla fall!:)

Sara - Ännu en ljusbild

(Tidsinställt inlägg)


Ännu en bild på ett ljus, men lika som bommor hör sommaren till hör ljus hösten till..xD

Sara - Dagens program (26.9)

(Tidsinställt inlägg)

Ojoj vad tiden här i Sverige går snabbt! (I alla fall nu när jag på förhand skriver dom här inläggen....;D)
Nu har vi i alla fall mindre än halva resan kvar. 

På dagens program står ett besök på Österlens kryddor, eventuellt ett kort besök vid Ales stenar och sedan dagens "huvudattraktion" - Alnarp. Alnarp är Sverigens motsvarighet till vår hortonomutbildning och skolorna samarbetar ganska mycket. Så vi ska dit på rundvandring och så ska vi äta middag tillsammans med deras studerande. Vi sover över i skolan så hela kvällen är det tänkt att vi ska "umgås och skapa kontaker", eller festa som vissa kallar det...;D Men jag kan berätta mera om hur det riktigt blev sedan när jag vet!:D


Haha, ursäkta för min min...;D Haha, min min lät ju lite dumt! Det är i alla fall en bild på mej från ungefär en vecka sedan. Malin lånade min kamera. Om någon var intresserad. Men det är ni knappast, så jag ska kanske sluta skriva nu.....xDSara - Kontrast

(Tidsunställt inlägg)


Fotad i mitten av september.

Sara - Dagens program (25.9)

(Tidsinställt inlägg)

Den här söndagen är ägnad helt i äpplets tecken.
(Om det nu alls är så man säger det..:P) Klockan 10 for vi till äppelmarknaden i Kivik och där strosade vi runt, tittade på äpplen, Kiviks musteri, Äpplets hus mm. Vi far kanske också en sväng till Ulriksdals trädgård och till Äppelriket. Så mycket äppel lär vi få se!:P

På kvällen får man dessutom fara och hälsa på några alpackor om man vill!:)


Äppel i massor lär vi få se!:P


Sara - Oj vad man skuttar!

(Tidsinställt inlägg)


Bilder från förra veckan.

Vilken bild är finast?:)

Sara - Dagens program (24.9)

(Tidsinställt inlägg)

På förmiddagen var vi till Carl von Linnés orangeriträdgård och så vitt jag vet har vi inget annat speciellt inplanerat under dagen. Vi far kanske till någon park och tittar lite, eller så får vi lite fritid att ströva runt lite, och så går det ju också åt lite tid att köra förstås!:)

Så fast det är lördag så får vi inte lata oss hela dagen, det är ju trots allt en studieresa!:P


Bild lånad härifrån!

Sara - Dagens program (23.9)

(Tidsinställt inlägg)

Vi sov på färjan och nu är vi i Sverige. "Utomlands" alltså, fast det inte alltid känns så när alla pratar svenska och så!:P Men det är skönt att äntligen få guidning på svenska och inte bara finska eller knagglig engelska!

Klockan halv tio var vi till en Japansk trädgård i Nyköping och på eftermiddagen ska vi till en park i Linköping.
Så ungefär så såg dagens program ut. Antaligen blir det ju några timmar i bussen också, men då kan man ju passa på att sova lite..xD 

Inatt ska vi sova vid ett vandrarhem, hoppas att det är ett mysigt sådant!:D


En bild från förra veckan. Tyvärr har jag inga "meningsfulla" bilder att visa just nu, men jag visar
hellre en random bild än att inte ha någon bild alls!xD

Sara - Bilder från i lördags

(Tidsinställt inlägg)Japp, här är lite bilder från i lördags. Och jag tror inte att jag behöver skriva något annat,
bilderna säger tillräckligt.

Men roligt var det nog...tills jag somnade.....;D

Sara - Dagens program (22.9)

(Tidsinställt inlägg)

Idag vaknade vi upp i Vasa och har några studiebesök att klara av under dagen, sedan bär det av med full fart mot Åbo. I Åbo hoppar vi ombord på en Viking Line-färja där vi ska sova. Så det blir mycket bilåkande idag också.

Så idag på eftermiddagen/kvällen är vår Österbotten-exkursion slut och vår Sverige-studieresa har börjat!:D

Lite jobbigt kanske att inte alls hinna fara hem via, men man fick packa allt i förväg bara. Så förhoppningsvis kom man i alla fall ihåg det mesta!:)


Två bilder på mej tagna av Malin förra veckan.

Sara - Ett ljus för att lysa upp i kvällsmörkret

(Tidsinställt inlägg)


Fotograferat i lördags-


Sara - Dagens program (21.9)

(Tidsinställt inlägg)

Idag var det tidigväckning, bilen härifrån startade redan 07.30. Vi ska övernatta i Vasa så det är mycket sittande i bil idag. Men det ska man väl överleva!:) Förutom allt bilåkande ska vi hinna med några studiebesök - det är ju trots allt därför vi alls far någonstans!:P

Meen..jag har inte riktigt koll på programmet, så ni får kanske veta mera sen senare någon gång om
det hände något spännande! 


En bild som inte har så mycket med inlägget att göra, men den är i alla fall fotad förra veckan!:)

Malin - Packa och sånt...

En bild  för några veckor sedan...

Nu kom jag nyss hem från barnvaktandet. Blev ju riktigt slut, har sprungit och lekt en massa, höhö. Men nu är det dags att packa och sådant. Känns som att jag har så mycket kvar att göra. 

Men sara har skrivit lite tidsinställda inlägg som ploppar upp under dagarna vi är borta... 

Sååå, imorgon börjar Den Långa Färden. Tjillevipp!

Sara - Harar i massor

Kanske har hararna sämre med mat nu. Kanske är det bara jag som tillbringar mera tid i den hartäta staden Ekenäs.

Hur som helst ser man massor med harar nu!:P Och de är inte ens skygga, man kan så bara några meter ifrån dem utan att de ens reagerar!


Här är en av hararna jag har sett de senaste dagarna!:P

Malin - Borde göra sig redo för en ny vecka.Har varit ledig ända sedan torsdag, så imorgon är det dags för skolan igen. Har typ tusen saker att göra före onsdagen. Måste packa, göra lite ärenden och imorgon ska jag också vara barnvakt... Och på onsdagen börjar ju Den Långa Färden. Först ska vår klass upp till Vasa på exkursion. Sen kommer vi ner igen, men stannar i Åbo och far sedan iväg på studieresa till Sverige! Men ett minus är att man missar höstmarknaden, men den kommer ju nästa år igen!

Sara - Lite dåligt med bloggandet...

...och jag vet inte riktigt vad jag ska skylla det på.

Men jag är nästan säker på att ni alla har klarat er utan allt för stora abstinensbesvär..;D


Nu kom vi just hem från zumban så nu ska vi lata oss, duscha, äta kvällsmat och annat sånt, och så skriver jag mera imorgon och berättar om helgen och annat ni har missat.:) Men nu vet ni i alla fall att vi lever!


En bild från förra veckan.

Sara - Här skulle jag inte vilja fastna!


Fotograferad igår.

Här skulle jag inte vilja fastna.

Skulle du?

Malin - Bröd och morotskaka


Detta kom nyss ut från ugnen! Mums!

Sara - Vädret igår

Vädret igår var minst sagt omväxlande. Ena sekunden var det soligt och vamt och nästa sekund duggregnade det. Orsaken var att det var stora mörka moln på himlen, men inte överallt. Så så fort solen försvann bakom ett moln ändrade ju vädret totalt!

Men det var ganska fint på ett sätt också, som man kan se på bilden nedan. För himlen kunde vara riktigt mörk, men om solen var framme så lyste den ju upp allt. Så himlen var mörk men träden såg nästan självlysande ut!:P

Ganska fint om jag får säga det själv!:D


Upplysta, halvdöda (för extra stämning..;D ) almar framför den mörka himlen!:)

Sara - Min kusin i tidningen Västra Nyland

Min kusin Timoteus började en linje här i Ekenäs nu i höst, och det är det han berättar om i tidningen. Hur det är att studera här på en ganska liten ort, vad han gör på fritiden och sådant.När jag och Malin var till bibban igår måste jag ju lite "diskret" fotografera artikeln (så diskret som en systemkamera kan vara..:P) och här är resultatet:
Halva framsidan handlade om honom!:P


Och hela tredje sidan handlade om honom!:D

Hur det kommer sig att de valde just honom och att artikeln blev så stor vet jag inte, men så här blev det nu helt enkelt!:P Ganska roligt att läsa i alla fall, för fast vi är kusiner så är vi uppvuxna långt ifrån varandra så jag har inte haft så mycket kontakt med honom. Men nu när jag, Timoteus och hans storebror Samuel studerar här på samma ställe så lär man ju se dom lite nu och då!:)


Sara - Hemlagad pizza

På torsdagen lagade jag och Malin pizza med tomater, paprika, mozzarella, pesto och ost (och lite köttfärs på Malins). Så det har vi ätit nu sedan dess, och idag satte vi in resterna i frysen, så ifall vi inte hittar något att äta någon dag är det bara att ta upp en bit!:) Men ganska gott blev det nog!:P


Malins pizza innan hon satte på köttfärs.


Min pizza just innan den sattes in i ugnen.:)

Sara - Snart är den gröna tiden över...

...för i år i alla fall. Nu håller allt på att ändra färg till gult, brunt eller rött, hösten är verkligen här nu! Hösten är nog en mysig årstid, och nog tycker jag om vintern också, men det skulle inte behöva vara så jättelång..

Men det är inget man kan bestämma över, och som tur är så är det nog en ganska stor chans att det blir vår och sommar igen efter hösten!;D Så det är bara att göra det bästa av den årstiden vi har just nu!:)


Snart får vi vara utan grönt gräs, men bara för ett par månader!:)

Nu ska jag fara och sova, så gonatt!:)

Sara - Malin har blivit tokig

(Tidsinställt inlägg)


Haha, rubriken är Malins eget påhitt!:PSara - Idag

Idag har jag varit helt ledig, men ändå vaknade jag av mej själv kvart före nio. Och jag somnade inte om igen. Och jag lyckades väcka Malin " i misstag"..:P Men bara för att jag har varit ledig så har jag inte latat mej.

Idag har jag bland annat:

- Hämtat studieregisterutdrag
- Skrivit en ansökan om ett stipendium
- Varit på promenad
- Köpt kuvert, frimärke och lite annat smått
- Varit till bibban (och bl.a. läst en artikel som handlade om
min kusin, jag visar säkert den senare också..:D)
- Sett på film
- Fotat


Vad har ni gjort för spännande idag då?:)

Sara - Bilder på en kalla

Och för er som inte vet så är kalla en blomma..:D


Fotograferade igår.Malin - Presidentens sommarresidensIgår var alla hortonomer på sin årliga exkursion (i regnet förstås, likadant som ifjol). Vi var till ett ställe i Pikis, vet inte riktigt vad det var men (höhö, bra att man har koll..) lite intressant var det väl. Sedan var vi till Nådendal till presidentens sommarresidens. Ganska fint var det nog! Guiden sade att "det är som ett finländskt Versailles i finsk stil". Jaa, tjaa, så kan man kanske se på saken.

Malin - Praktiskt arbete!

De senaste veckorna har vi gjort ganska mycket praktiskt arbete. Vi har varit på en lärares gård och skördat sallat, blomkål, gurka, purjolök och allt möjligt! Och förstås den dagen jag kommer ihåg att ta med kamera så ösregnade det, så man var inte alltför sugen att ta bilder. 

Men roligt har det varit! Och varje gång man är hos denna lärare så bjuder hon alltid på mat så sitter vi där vid matbordet och pratar om allt möjligt. Det är otroligt vilka samtalsämnen man kan komma in på, "jag säger ju inte att dom dinglar...". Haha, skönt med sån avslappnad lärare och så avslappnad klass! 

Ute på sallatsåkern när det regnade som mest!Dagens skörd tvättas!


Malin - Leah och Shiva

Titta på dessa sötnosar!
Försöker få en bild på dem när de sover så tätt tillsammans, men de vaknar alltid direkt och orkar inte sitta still. Söta lurvbollar!

Sara - Nu börjar säsongen för levande ljus igen!


Fotograferad för några dagar sedan.

Sara - Haha, på tal om datorer!:P

Datorns språkliga kön

En språklärare försökte förklara det här med tinget "kön" för sina elever. Till exempel, sa läraren, benämns båtar, flygplan och orkaner som "hon". En av eleverna undrade vilket kön isåfall en dator skulle vara.
Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade upp klassen i två grupper — killar för sig och tjejer för sig. Uppgiften var att ge datorn ett kön och motivera varför.

Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:


 1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan
  att få instruktioner.
 2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men
  hälften av tiden är han själv det största problemet.
 3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
 4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat litet längre skulle du kunna hittat en bättre modell.

Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:

 1. Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
 2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är
  obegripligt för alla som inte är datorer.
 3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa
  till problem långt efteråt.
 4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva
  lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.

  (Hela texten är kopierad härifrån!)

  Haha, Jag tyckte att det var ganska roligt så jag bara måste publicera det här!xD

  Och vad tror ni, är datorer en han eller en hon?

  Båda tjejernas och killarnas tankar var bra tycker jag, men jag känner att datorer lite mer är en "hon", men jag vet inte riktigt varför... Kanske bara för att jag vill ha en "kvinnlig" kompis!xD

Sara - Min dator är en hypokondriker

Spiderchick skrev för ett tag sedan ett inlägg om sin dator som betedde sig som en diva (läs här!), och då började jag fundera på vad min dator riktigt kan kallas. För jag har bara haft den i lite mer än ett år, men krånglat har den nog hunnit!

Jag kom fram till att den nog är en hypokondriker, ni vet en sådan som tror att den har alla världens sjukdomar och problem. Jag har nog alltid berättat för er när min dator har krånglat och vad "symptomen" har varit, men nu tänkte jag ger er en sammanfattning. Så att ni kan berätta om jag har rätt i att den är en hypokondriker, eller om jag helt enkelt borde ta bättre hand om den.

Sjukdomsanfall 1: Mitt Windows var oäkta.

Jag fick datorn med äkta Windows (inte en falsk version alltså) och det fungerade bra i ett par månader. Men en dag kom det mitt i allt upp en ruta på datorn att mitt Windows var oäkta (jag hade inte gjort något speciellt alls då) och en annan ruta att det kunde bero på att mina Windows Office-program var oäkta men då fick jag en länk där man kunde kontrollera Office-programmen, som visade sig vara äkta. Men datorn var fortfarande säker på att Windowset var oäkta, så datorn gick nog att använda, men internetet funkade inte (man fick inte alls ansluta). En av pappas kompisar hörde av sig till HP, de sa att det inte borde kunna hända och berättade vad man kunde göra. Men inget funkade så till slut skickade jag dit datorn i några veckor, och fick tillbaka samma dator men frisk nu. Så jag hade äkta Windows och det borde inte kunna hända - ändå hände det!

Sjukdomsanfall 2:
Skärmen slutade funka.

Jag lyssnade på musik via datorn i slutet av sommaren tills skärmsläckaren kom på. Men när jag skulle fortsätta vara på datorn några minuter senare, så hade skärmsläckaren fastnat! Jag stängde av datorn och satte på igen flera gånger, men ingenting hände. Datorn kom nog på, men skärmen var bara svart eller röd eller blå eller grön (färgerna ändrade hela tiden). Om man kopplade datorn till en annan skärm så visade den andra skärmen rätt bild, men man fick inte fram någon bild på min skärm. Efter att i flera dagar försökt med allt möjligt skickade jag den till Åbo till en vän som kan mer om datorer, han satte på den.....och allt var som vanligt!! Skärmen fungerade mitt i allt igen. Så skärmen hade inte fått någon stöt eller något, den bara inte ville funka längre - ända tills jag hade skickat den hela vägen till Åbo där den fungerade genast!

Sjukdomanfall 3:
Batteriet fungerar inte.

För ett par veckor sedan började datorn stänga av sig mitt i allt, utan varning eller något. Efter ett tag upptäckte jag att det var ett rött kryss nere i högra hörnet där det visar om den laddas (eller hur mycket batteri den har kvar) där det står batteriet t.ex. är helt fulladdat men att man ska byta batteri. Så tydligen fungerar batteriet inte längre?  Så länge man har stöpseln ikopplad så går det bra, men om man tar ut den kan datorn stängas av utan förvarning fast det är 100% av batteriet kvar. Men det är inte det enda konstiga, det konstiga är att om man dubbelklickar några gånger på symbolen med rött kryss så försvinner det oftast, och då verkar batteriet fungera igen.. Så batteriet verkar ibland inte ha något fel - ändå fungerar det ibland inte alls!


En sån här dator har jag, bild lånad härifrån.

Så vad säger ni, är min dator en hypokondriker eller helt enkelt värdelös??
För jag tycker att det känns som att den hittar på den ena "sjukdomen" efter den andra, utan att egentligen ha något fel alls..

Och trots att den krånglar "nu och då", så är det ju mycket som funkar jättebra och jag tycker jättemycket om den. Förutom just när den krånglar.. Och eftersom den är så pass ny så känns det dumt att kassera den ock köpa en ny, för förutom dom här felen som plötsligt kommer utan synbar orsak så funkar den ju! Den är inte trög, jag kan göra allt jag behöver en dator till på den..ja, jag tycker helt enkelt om den!

Sara - Frosti i ett hav av blommor


En bild på vår runda och goa islandshäst Frosti mitt bland baldersbråerna, fotad i slutet av augusti.

Sara - Exkursion

Idag har vi varit på exkursion hela dagen, alla hortonomstuderande tillsammans. Vi åkte med buss med start klockan åtta på morgonen och kom hem lite efter fem. På förmiddagen var vi till MTT:s forskningsstation i Piikis (tror jag i alla fall..:P). Där såg vi på olika försök t.ex. för att få paprikaodlingen här att bli mer effektiv, försök att få julstjärneodlingen att bli mindre energikrävande och annat liknande. Vi tittade också på perenner och bärbuskar.

På eftermiddagen var vi till Nådeldal och var på en guidad tur i presidentens sommarresidens. Det var vackert där, och det känns ganska bra att ha sett det.:) På förmiddagen regnade det, men som tur var så hade det så gott som helt slutat regna på eftermiddagen. Vi fick till och med äta päron som hade odlats där på gården, så nu har jag smakat på ett av "presidentens päron"!:P 


Idag har vi tittat på mycket växter!:PMalin - Regn och rusk

Har varit regn och rusk hela dagen. Det regnade ju förstås som värst på förmiddagen när vi var ute. Så har varit ganska genomblöt idag! 

Har just nu fullt upp med att försöka lära mig växter och andra skolarbeten, men efter torsdagen kan man börja slappna av igen!Så gott med varm kakao i kylan!

Imorgon har de lovat STORM. Såklart är det ju en obligatorisk exkursion för alla hortonomstuderande, och vi skaa vara ute hela dagen. Jääätteroooligt.... suck...

Sara - Höstfärgerna har börjat visa sig


Och den är bilden är ett bevis på det!:P Fotad förra veckan,

Sara - Alltid måste Malin vänta!

Enligt henne i alla fall..;D


Fotograferad en dag förra veckan när jag och Malin var ute på fotorundan (och jag stannade och
fotade för länge..). xD

Sara - Ensam och lämnad...

Men oroa er inte, jag pratar om blomman på bilden, inte om mej!;D


Tänk att bli släng mitt på vägen fast man inte har gjort något ont och bara är vacker.
Vem har sagt att blommor har ett lätt liv..? Fotad förra veckan.

Sara - Dagen som varit

Idag har vi varit hela dagen vid en grönsaksodling och skördat blomkål, broccoli och huvudkål. Ganska tungt på ett sätt, men riktigt roligt ändå!:) Jag tror att jag aldrig tidigare hade sett en hel broccoli- eller blomkålsplanta, så det var roligt. 

Nu på kvällen har jag gjort lite skoluppgifter, men nu är de "akuta" inlämnade, så nu tänker jag ta det lugnt!:)

Det har varit regnsjukt hela dagen, några droppar har det kommit, men mest har det bara varit så fuktigt i luften så att man inte har sett några droppar men man har kännt dem i ansiktet!:P Men eftersom jag ändå hade regnkläder på mej hela dagen (man blev blöt av grönsakerna) så var det bara skönt!


Det har varit fina droppar överallt idag, men eftersom jag har jobbat så flitigt idag så får ni nöja er
med en bild från en regnig dag förra veckan!:P

Imorgon ska vi fortsätta med skördandet, den här gången isbergssallat (och andra sallater) och pumpor, så det blir säkert också roligt!

Så nu vet ni vad jag (och Malin..) har sysslat med idag!

Malin - Läskig katt!!

Så creepy!! Men så söööt...

Sara - Trollsländor

Här kommer tre olika bilder på (olika) trollsländor:


Fotograferade förra helgen.

Vilken bild är finast?:)

Sara - Ekenäs kyrka


Fotograferad förra veckan.

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?


Fotograferad i början av veckan.

Sara - Tidigt i säng!

Idag ska jag för första gången på väldigt länge krypa ner i sängen redan klockan tio. Orsak? Njaa, jag bara känner för det. Sängen är ju trots allt en av de mysigaste platserna som finns!xD


När månen kommer fram är det dags att soova..:P

Sara - Det har varit skönt med helg!:)

Fredagen var dessutom ledig, så det känns som att det har varit en ganska lång helg också!:P Det har i alla fall varit en väldigt lat och skön helg, inte jättelat, men lat på det sättet att alla skolarbeten man boorde göra helt enkelt ha fått vänta. För det finns viktigare saker här i livet än att göra skolarbeten. Klart dom också måste göras, men det känns som att man kan prioritera lite annorlunda nu när man faktiskt går i yrkeshögskola, det är lite mera fritt.

Så imorgon måste jag ta itu med dem igen, men jag har faktiskt en heel leedig kväll kvar ännu att njuta av!;D Så nu blir det film och morotskaka!xD


En bild från början av veckan.

Hoppas att ni alla har haft en lika skön helg som mej!:)

Malin - Skola

Imorgon är det skoltaajm igen.

Skolan! Fast där kommer vi inte vara så mycket, tror jag. Vi har praktiskt arbete, lite exkursioner och sådant. Men tent (omtent på växterna ;P) i torsdag, iiks.

Rockoff dag 6: Tove Styrke och OrupBättre sent än aldrig! Här är en till video från Rockoff; Tove Styrke och Orup!

Sara - Glansoxbär

Ja, det är namnet på den här busken. Om någon var intresserad!:P


Fotograferad tidigare i veckan.

Sara - Ölandstok
Fotograferade tidigare i veckan på en fotorunda i Ekenäs.:)

Sara - Bilder på mina nya kläder!

Konstigt nog orkade jag pröva alla kläder jag köpte igår och idag igen och övertala Malin att fota lite, så nu ska ni få se lite bilder!:P (Haha, collagen blev lite råddiga och så, men dom får duga..;D Och strunta i mina dumma miner!xD )

Här kommer i alla fall bilder:Allt är köpt från Seppälä i Ekenäs.

Sara - Jag har bara ögon för dig


Malins öga, fotograferat igår.

Sara - Storshoppat

Igår var jag och Malin en sväng till centrum och då köpte jag en stickad tröja och en annan tröja med dragkedja från Seppälä. Idag var jag och Malin igen ut på shoppingrunda. Malin köpte lite allt möjligt, men jag köpte bara saker från en affär (förutom lite bröd och mjölk från mataffären). Men jag köpte desto mer. Det blev två par jeans, två linnen och en läderjacka, så nu har jag blivit ganska mycket fattigare! Och allt det här köpte jag från samma affär som jag dagen innan köpte två tröjor i..;D Så tydligen har dom kläder jag tycker om där!:)

Kaanske jag orkar visa bilder på kläderna så småningom, annars får ni ju hur som helt ganska säkert se dom någon gång när jag har på dom!:)

Nu lagar vi mat (eller jag borde börja nu genast), men jag skriver mera ikväll!:)


En bild från tidigare i veckan.


Sara - Blåklocka


Fotograferad förra helgen.

Sara - En liten svamp


Fotograferad i början av veckan.

Sara - Spindelnät


Fotograferad i början av veckan.

Sara - Ser ni vem det här föreställer?Vem (eller vad) föreställer den svarta siluetten på bilderna ovanför? Någon som vågar sig på en gissning..?:P


Jaja, jag avslöjar väl vem det är, ni skulle ändå aldrig ha kunnat räkna ut det!;D

Det är ju den här lilla filuren:Gonzales!:D

Bilderna är fotograferade förra helgen.

Malin - Full frys

Alltså jissanes vad kylskåpet är fullt. För det första har Sara tagit med hemifrån en massa grönsaker, syltar, ägg och safter. För det andra har vi med klassen varit på en lärares gård och gjort praktiskt arbete, så därifrån kom jag hem med melon, sallad, tomater och gurkor. Men men gratis är gott så det är värt det, höhö ;)


Malin - Pytteliten roadtrip

Idag jag och Sara en sväng till Seppälä och Gigantti, och sedan också till en pizzeria och åt. När vi var påväg hem igen så fick vi för oss att vi skulle fara mot Karishållet, så dit for vi på en glass mittiallt. Namnam!


Pizzapizza..var är pizzan? Var kan pizzan vaaraaa?


PIZZAAAAA, mmuums.


Sara är glad i Karis (eller var det nu är? :P)


Glasstaaaaaaaaaajm!!


Slurrps!

Malin - Graffiti - naglarKöpte ett lila nagellack och ett blått krackelerande nagellack från Seppälä idag. 
Fint? Fult? Lite småtufft med graffiti-naglar må jag säga :)Sara - Bilder från en promenad i EkenäsNågra bilder jag fotade när jag och Malin var ute och spatserade i vackra Ekenäs!:) Jag älskar att promenera runt i de olika parkerna och inne i centrum, det är passligt stort men ändå ganska litet. Så ganska perfekt storlek enligt mej. Ekenäs är verkligen en mysig stad och jag älskar att bo här! Speciellt eftersom alla pratar svenska..;D

Sara - Baldersbrå


Fotograferade förra helgen.

Jag hittade så mycket fina blommor i hästhagen, så jag kunde inte låta bli att fota dem lite.
Och så här blev resultatet!:) Jag blev nöjd med dem, men vad tycker ni?:)

Sara - Fonzie mår bra igen!:D

Igår på morgonen var min lilla kanin Fonzie ganska borta, han bara låg och skakade och ville varken äta eller dricka. På kvällen piggnade han i lite, åt en del, och reagerade för första gången när man t.ex. öppnade buren. Tidigare var det ingen reaktion vad man än gjorde.. När jag städade buren till exempel så lyfte jag ut honom på golvet, och där satt han tills jag lyfte in honom igen! Men igår på kvällen märkte man nog att han mådde lite bättre!:) Han satt nog fortfarande mest bara stilla, men öronen vändes lite hit och dit i alla fall.

Imorse däremot verkade han vara en helt ny kanin!:D Under natten hade han ätit ganska mycket, och på morgonen var han riktigt sur för att han måste sitta instängd i en liten transportbur!:P När jag öppnade så hoppade han ut och skuttade runt lite i rummet, och när jag städade var han ivägen hela tiden, fast jag lyfte bort honom. Det var som en helt annan kanin, hungrig, nyfiken, ivrig och glad! Klart han fortfarande är lite slöare än vanligt, men nu verkar han faktiskt vara på bättringsvägen!:)

Och det är otroligt skönt eftersom jag faktiskt inte var säker på att han skulle klara sig.. Klart man inte kan vara säker nu ännu heller, såret kan bli infekterat eller uppskrapat o.s.v., men det verkar mycket mer lovande i alla fall. Det är trots allt aldrig riskfritt att sova en kanin, och utan blod klarar man sig inte heller länge..
Så nu är jag glad!:D


Haha, en bild som inte har så mycket med inlägget att göra..men i alla fall!:P

Malin - Spökbilder

Lite spökbilder som jag och Sara tog för några kvällar sen.


Sara - Jag är så trött...


Fotograferad på tisdagen.

Sara - Både Fonzie och jag har sjukledigt :(

Igår klockan kvart före tre förde jag min kanin Fonzie till veterinären för att kastreras. Lite före fyra hade han börjat vakna lite igen och jag fick ta hem honom (till Malin för att vara exakt). Som alltid när djur har varit sövda och vaknar igen så är dom vingliga och man måste vara försiktiga så att dom inte skadas. Så Fonzie fick vara kvar i transportburen inlindad i handdukar så att han skulle hållas varm, och jag försökte hålla ner honom när han började sprattla (så att han inte skulle skada sig). 

Efter ungefär två timmar hade han lugnat ner sig så pass att jag att jag kände att jag inte behövde ha uppsikt över honom precis hela tiden, så jag och Malin tog matpaus (men vi var fortfarande i samma rum). Men när Malin tittade hur han hade det nästa gång, så var handdukarna och han alldels blodiga!!:O

Jag fick typ panik, han bara satt där i sitt eget blod, vinglade lite, slickade lite på blodet, åt lite morot och jag visste inte alls vad man skulle göra, det var så mycket blod!

Inte blir det bättre av det faktumet att jag inte tål blod speciellt bra...

Malin var i alla fall jättesnäll och ringde till veterinärens "akutnummer", försökte beskriva vad som hade hänt (fast det visste vi ju inte direkt, mitt i allt var det bara alldeles blodigt i buren), veterinären försökte komma på vad som hade hänt och om det var allvarligt. Men jag tror inte att hon förstod hur mycket Fonzie faktiskt hade blödigt... Hur som helst sa hon att vi kunde komma hem till henne vid sjutiden (där finns en liten veterinärklinik, som jag antar att mest används på kvällarna och helgerna) om vi var oroliga och ville att hon skulle se på det, och det ville jag ju såklart.

Så dit for vi, veterinären sa att det nog var bra för det verkade som att han faktiskt hade blödit ganska mycket, och då hade vi ju ändå bytt handukar i buren.. Hon sövde honom igen, tömde ena operationssåret på koagulerat blod, sydde lite mera och limmade fast det igen. Stygnen var hela så hon vet inte alls varför det började blöda så där mycket, men hon sa att det har hänt någon gång tidigare, men att det inte var vanligt. Som tur var så var allt "blodet" inte bara blod, utan en del vävnadsvätska också, så det var ju en bra sak i alla fall.. Veterinären kunde ju såklart inte lova något, men hon trodde att han skulle klara sig bara han får vila och ha det varmt nu ett tag, sedan kanske han får lite nya krafter igen.

Klockan åtta for vi hem igen, Fonzie började vakna lite smått, men han var inte alls lika vild som första gången. Nu låg han mest bara och skakade under alla handdukar (och bredvid varmvattenflaska). Jag och Malin turades om att vakta honom varje sekund ända tills klockan var ungefär elva. Då hade vi inte gjort något annat på åtta timmar än att vakta och ta hand om honom, förutom den lilla stunden vi åt middag. Så man kan lugnt säga att vi var trötta!

Jag sov dåligt trots att jag var väldigt trött, jag oroade mej massor för vad som skulle kunna hända medans vi båda sov. Så jag bestämde mej för att se hur han har det ungefär en gång i timmen hela natten. Så jag satte på alarmet klockan ett, men såklart sov jag dåligt för det, så jag vaknade nog av mej själv åtminstone en gång i timmen. På natten satte han sig upp och dracka så mycket han orkade, så det gjorde mej väldigt glad!:) Men på morgonen var han så trött så han bara somnade i matskålen..

Imorse lite före sju startade vi mot Ekenäs, och självklart tog jag med Fonzie fast man inte får ha djur i lägenheten.. Så nu halvsover han i transportburen i badrummet, jag springer fram och tillbaka och försöker få honom att dricka eller äta lite och ser till att vattnet i hans värmeflaska alltid är hett. Han lever nog, men inte mycket mer än det..:( Han bara ligger där på mage med nosen nere på marken, och fast han är under handduk så ligger han och skakar! Det är hemskt att se, jag vet inte vad jag ska göra för att han ska ha det bra..

Att jag är sjukledig beror dels på att jag inte ville lämna honom ensam här hela dagen (jag skulle ha farit halv nio och kommit tillbaka först fyra för vi har praktiskt undervisning på en annan gård idag). Malin for dit, jag var nog på väg jag också. Men lite vi skulle fara så insåg jag att det kanske var bäst att jag tog sjukledigt, jag var otroligt trött, hade ont i kroppen, mådde lite illa och kände mej allmänt dålig. Det beror antagligen på en kombination av att jag knappt sov i natt, har oroat mej massor och mår dåligt över att det till viss del är mitt fel att Fonzie mår dåligt..

Så jag valde att stanna hemma och ta hand om honom. Och sova några timmar. Nu känner jag mej lite bättre, och jag hoppashoppashoppas att Fonzie också är på bättringsvägen.

Tänk vad en stackars liten kanin på 1,5 kg måste tåla. Bli sövd två gånger med några timmars mellanrum och förlora massor med blod. Inte undra på att han är så utmattad att han knappt orkar andas. Och tusen tack Malin som hjälpte mej med allt igår och inatt! Jag skulle inte ha klarat det utan dej.<3


Fonzie som liten (plus några av hans syskon).


Fonzie förra vintern (plus en ocharmig bild på mej..:P).


Fonzie nu. Trött, darrig och uttorkad. Men fortfarande lika söt! Jag håller tummarna för att du blir bra gubben!<3

Jag vet att det här blev ett långt (tråkigt?) inlägg, men jag ville bara skriva av mej. Det har varit så mycket känslor i omlopp nu det senaste dygnet och jag vill bara att allt ska bli bra igen.. Ni som har orkat läsa hela inlägget får gärna skriva en kommentar, det skulle betyda mycket för mej..<3

Sara - Ute på fotorunda

Det har regnat och varit mulet så gott som hela dagen, så när det äntligen klarnade upp och solen gick att skymta mellan molnen kunde jag ju inte låta bli att fara ut och fota. Malin kom med, så vi gick till hamnen, lite runt i gamla stan, genom centrum och sedan hem igen. Vi hittade lite allt möjligt att fota, och det var härligt att vara ute och gå i den vackra höstkvällen, men tyvärr orkar jag inte ladda upp bilderna på datorn, så ni får nöja er med två bilder från i lördags istället!:)

Men nu vet ni i alla fall vad vi har sysslat med den sista tiden!:P
Lite grääs!:p

Malin - Höstbild


Försökte se lite höstig ut. Sådär när löven faller och fastnar lätt i håret.

Men sen kom jag på att löven inte brukar fastna i håret på en. Vem går liksom runt med smutsiga löv i håret?

Sara - Ut i regnet på vår lediga dag

Idag är vi helt lediga, och det ska vi fira på ett ovanligt sätt. Eller jag vet ju förstås inte hur det är mer er, men för mej och Malin är det ett ovanligt sätt i alla fall!:P Vi ska fara ut och springa.

För er låter det kanske inte så konstigt, men tänk på det här då:

1. Jag och Malin brukar aldrig springa. På riktigt aldrig, vi är båda ganska lata och har dålig kondition, så det blir på sin höjd lite promenerande (speciellt Malin far ut och går, jag är ännu latare så jag orkar knappt med det..:P) Okej, såå lata är vi väl inte som kag kanske får det att låta, man kan väl bara säga att vi inte direkt är såna som brukar fara ut och springa regelbundet..xD. Men idag tänkte vi försöka springa liite i alla fall!:P
2. Det regnar ute. Det går lite i perioder, men det regnar i alla fall.

Så på vår helt lediga tisdag tänker vi fara ut och springa i regnet. Nu måste ni väl hålla med om att det låter som ett lite konstigt sätt att fira sin lediga dag!?;D


Fotograferad i lördags. Bilden har inget med texten att göra, men den får lov att duga!:)

Sara - Vilken fågel föreställer bilden?


Fotograferad i lördags.

Den här fågeln tror jag nog att ni vet vad heter!:)

Malin - ChiliMammas chiliplanta.

Sara - Laban njuter av solen


Fotograferad i lördags.

Sara - Det börjar kännas höstigt ute!

Men inte mej emot. För nog är ju höstarna mysiga på sitt sätt dom också!:)


Fotograferade i fredags.

Sara - Lite bilder på mej


Malin fick agera fotograf.

Malin - MåndagHaha, tenten gick jättedåligt. Men nu till bibban, butiken och ikväll är det Zuuumbaaa!

Malin - Dagens sanning

"Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare"Det är först när man slutar jaga lyckan som man verkligen blir lycklig.

Malin - Svampar
Mamma har varit ivrig med att plocka svamp

Börjar kännas riktigt höstigt i luften, tycker jag. Men inte mig emot, för jag tycker om hösten. Speciellt de soliga dagarna. Då solen värmer, men det ändå är lite kyligt. 


Malin - And time goes quicker between the two of us

Lite myyyspyysig musik att lyssna på i höstmörkret :)

Florence and the Machine - What the water gave meEllie Goulding - Starry eyedGotye - Somebody i used to knowDen svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänderBeyonce - 1+1


Malin - Söndag


Bilder på mina fina sommaljus!


Nej, nu är man inte alls på växtläsarhumör längre. Man ska inte vara negativ, men tror inte att jag kommer klara det, hehe. Men såg att läraren redan hade ett bestämt datum för omtentamen (haha, hon är tydligen inte heller så positiv), så jag försöker klara det då istället! Nag tycker faktiskt om Växtkännedoms-kurserna, och jag lär mig mycket då, men det ÄR jobbigt att läsa och memorera så många träd, buskar och blommor. Men nu tänker jag inte skriva något mer tråkigt inlägg om en tråkig växtkännedomstent... :)

Ojoj, blev just riktigt glad. Såg precis att vi är lediga både på tisdag och fredag! Vad skönt! Är ledig varje fredag den här perioden, tror jag. Och förutom växtkännedomen så har vi bara en kurs nu. Faktist ganska roligt det! 

Har varit så otroligt skoltrött och förstod inte hur jag skulle kunna återvända till skolan efter sommaren, men det känns faktist riktigt bra nu. Har en massa uppgifter som jag har ogjorda, men det känns bra för det. Jag trivs igen faktiskt. Har till och med fått tillbaka lusten att fota. Det är faktiskt roligt, har saknat det!

Sara - En blomma


Fotograferad i fredags.

Och om ni undrar varför jag visar den här blomman så var det helt enkelt för att jag snabbt ville göra ett blogginlägg, tittade igenom lite bilder och hittade den här söta blomman. Inget mer komplicerat än det!;)

Sara - Dagens planer

Idag ska jag fortsätta läsa på alla växter vi ska kunna i morgondagens tent, sen så ska jag packa, sköta djuren och fara till fastlandet. Färjan far 17.30, så framme är jag först ganska sent. Så jag har ganska fullt upp idag, så det blir tyvärr ganska dåligt med bloggandet..:(

Men ni ska alla ha en riktigt skön söndag!:)


En bild fotad i fredags.

Sara - Därför är jag kräsen när det gäller vänner...


Fotograferad i torsdags.

Malin - Helgens projekt är alltså...

...att försöka lära sig miljontals växter. Och namnen vill inte fastna i huvudet! Men men så kan det va! Som tur kan man ta tenten på flera försök ;)Malin - Höhöh...

Malin, sluta nu! Läs på växter istället. Ååååh, orkar inteee...

Malin - Sara och melonen

Sara smaskade på en melon i torsdags! Smakade själv också, men det var ingen höjdare enligt mig :P

Sara - Gräs och vatten

Fotograferade idag.


Idag medan jag väntade på att färjan skulle komma gick jag runt och fotade lite. Jag hittade inte så mycket spännande, men en liten pöl på berget med vatten i och gräs som växte runt kanterna hittade jag som jag tyckte att såg ganska fin ut. Så här är två av dom bilderna jag tog då, en svartvit version och en med lite mera färg.

Vad tycker ni om dom? Är det finare svartvitt eller med färg?
Skriv gärna vad ni tycker!:)

Sara - Sikta mot stjärnorna (eller molnen..:P)


Malin - Ojoj

Har maaaaaaaassor av växter som ska präntas in i huvudet till i måndag. Så hinner inte blogga så mycket... Känns riktigt omöjligt! :S Men säkert fastnar något! :)

Sara - Gonatt!

Nu har jag och Malin övat växter i evigheter, och sett på lite Robinson, så nu ska jag bara en snabbt sväng i duschen och sedan sova. Jag är nog ledig imorgon, men jag måste stiga upp tidigt och fortsätta öva inför växtkännedomstenten på måndagen.


En bild från början av augusti.

Sov gott!:)

Sara - Får det lov att vara en drink?
Bilder från gårdagen.

Sara - Odling av frilandsgrönsaker

Idag har vi haft lektioner från 10.15-14.00, och lunch där i mitten. Så nu är skoldagen över, och imorgon är vi lediga, så nu börjar helgen!:D Synd bara att man måste öva på växtkännedomstenten vi har på måndagen..menmen, skönt med ledigt i alla fall.

Idag har vi haft odling av frilandsgrönsaker, första lektionen var idag. Så idag var det lite introduktion och lite allmänt om det, men under den här perioden ska vi fara hem till vår lärare en hel del och arbeta praktiskt med odling av frilandsgrönsaker, vi ska till exempel skörda sallad nästa onsdag.

Det är den enda kursen vi har den här perioden (förutom växtkännedomskursen som vi bara har tenten kvar i), så det verkar bli en ganska skön period!:D


Lite kål, rovor och blommor som odlades i Överby. Det odlades nog bara som prydnad, men jag
hade inga bättre bilder på "frilandsodling" nu, så den här får duga..:P

Vad har ni för ämnen nu i skolan då? Eller går ni överhuvudtaget i skola nu?:)
Berätta gärna, jag är så nyfiken av mej...;D

Sara - Sådär, nu var man tillbaka i skolan då!:P

För det var man tydligen inte om man inte var på Back to school-partyt igår. Men det var ju som tur
var både jag och Malin!;)

Tyvärr var jag alldeles uruslig med kameran. Jag orkade inte släpa med den stora och Malin har inte sin lilla här nu, så jag tog med min lilla. Men den är gammal och dålig så det är nästan inte ens lönt att försöka fota med den i dåligt ljus, bilderna blir faktiskt jättefula..:( Så inne på Santa Fé fotade jag inget alls, men på hemvägen tog vi i alla fall ett par bilder. Så att man skulle ha något att visa liksom.


Jag igår med vår vackra orangea halare på!:P Underbar bildkvalité, inte sant??


Malin med sin vackra halare på!:P


Jag och Malin är nöjda efter en rolig kväll. Och nöjda med att få fara hem och sova..;DRSS 2.0