Teckning för hela slanten..:P

God kväll allihopa!:)

Eftersom Malin slutade skolan tidigare än väntat så tänkte vi att vi skulle passa på att gå runt lite på stan medan butikerna ännu var öppna. Sagt och gjort.

Vi promenerade runt lite och tittade lite här och där. Jag köpte två par fingervantar och ett par strumpbyxor i lindex, och lite smått till Sponkilady. Som vanlig måste man ju också fara en sväng till bokhandeln, och det slutar också oftast på samma sätt - jag hittar saker jag bara måste köpa, fast jag inte hade en tanke på att köpa det innan jag gick in i affären.. Den här gången köpte jag ett skissblock, färgpennor och lite olika blyertspennor.

Jag har ju alltid velat kunna teckna fint, men aldrig riktigt orkat öva, så jag tänkte att det måste bli ordning på den saken!;) Så nu på kvällen har jag och Malin suttit ett bra tag och ritat ett och annat..

Här kommer fotona på det jag har ritat:Bilderna är tyvärr lite svaga.. Dom här blommorna ritade jag av ett fotografi i en bok.:)En häst jag ritade på fri hand, men jag hade lite problem med att minnas hur en häst riktigt ser ut..<_< :PEkorrflickan från Ice age :D Fast "min" version ser inte alls lika förförisk ut..;)

Så det var kvällens alster, och jag ska nog försöka fortsätta teckna ganska ofta, nu när jag köpte så dyra saker..;)

Ha det bra, kramar Sara


SKATTJAKT!

Sådär, nu är Malin glad och belåten efter den mycket spännande skattjakten jag ordnade..!:)

Här kommer lite bilder:Första ledtråden hittade Malin på datan, så där sitter hon och funderar för fullt.En annan ledtråd hittade Malin innanför dynvaret på ena kudden, och när hon hittade den blev hon riktigt glad!:)Jag hade gömt en ledtråd i Sponkiladys hus, och hon uppskattade inte att hennes hus användes som förvaringsplats, så hon började använda ledtråden som bomaterial istället! Till Malin stora förskräckelse...;)Så här såg den påtuggade ledtråden ut!Efter tio ledtrådar gömda här och var i lägenheten hittade Malin äntligen skatten! Och det var väldigt spännade tyckte Malin!xDMalin blev riktigt rörd när hon såg vad som fanns i skattkistan!Det var nämligen lite chokladkex och en liten pralin..och det var Malin väldigt sugen på!:)Här är högen med ledtrådar! En blev påtuggad av Sponkan, en blev halvt våt av en blomma och en tappade Malin i vessabyttan, men hon lyckades ändå hitta skatten!:D

Nu ska vi ut och spatsera lite..:P

Ha det bra, kramar Sara

Hemlighetsfulla Sara..;)

Hejsan!

Malin har varit på matte och jag har varit ledig, så jag skulle göra en skattjakt till henne, men hon slutade lite tidigare än jag hade tänkt.. Men jag har skrivit alla ledtrådarna, så nu ska jag bara jaga ut henne en stund och göra resten i ordning ..:P

Men hon är ju så nyfiken såklart så hon nästan är jobbig..<_< Fast det brukar jag ju nog vara jag med om någon är hemlighetsfull.;)

Men ni får se bilder från skattjakten senare idag!:D

Ha det bra, kramar Sara

Denna dag

Hejsan!

Igår orkade jag inte riktigt blogga, men jag kan berätta att ni inte missade något roligt för det..;) Det enda vi i princip gjorde var att ha lite lektioner, gick på en kvällspromenad och såg på en skräckis på kvällen. Annars tog vi det bara lugnt.

Idag har Malin haft matte, men jag har bara varit ledig. För en stund sedan var till infodisken/kansliet och hämtade varsitt studieintyg som vi behöver för att kunna söka ett stipendium, och så hämtade jag mitt studiekort på samma gång. Så nu har jag fått lite sådant ordnat!:)

Nu ska vi äta lunch, risotto, och efter det far vi hem till Malin. Hon har lite hon måste ordna, och vi har inte lektioner imorgon påförmiggaden.

Men nu hinner jag inte skriva mera, maten kallnar säger Malin!:P

Ha det bra, kramar Sara

Nu är hösten här...

...och snart finns det inga blommor mera...Så passa på att njuta av en syn som du kanske inte kommer att få se på flera månader igen!

Ha det bra, kramar Sara

Hantering av små maskiner

Det har dagens lektioner bestått av. Och jag vet att det låter ganska tråkigt. Men konstigt nog var det faktiskt ganska roligt!

Dom "små maskiner" som vi skulle lära oss att hantera var dels t.ex. trimmer och lövblåsare, men vi använde också större maskiner. Vi körde en liten typ "golfbil" (som var väldigt rolig, man vred på nyckeln, men man såg ingen annastans att den var på, men så gasade man och så for man iväg i en väldig fart..:P) och en bobcat med grävskopa. Vi körde även en avant med släpvagn.Jag trimmar gräs!:P
Bobcaten, vi övade att backa och att flytta sand.


Bobcaten var lite lustig för den hade ingen ratt och inga gas- eller bromspedaler, utan man hade två spakar som man förde fram och tillbaka och så rörde den sig framåt eller bakåt beroende på vad man gjorde med spakarna..:P Och om man släppte spakarna så stod den stilla.Här kör jag bobcaten för fullt!:)Malin tömmer skopan.
Här kör jag avanten (som typ är en mini-traktor)..:)

Den var också rolig att köra för den hade två pedaler, en med en pil framåt och en med en pil bakåt, och en ratt. Så det var bara att sätta på motorn och sedan trycka på en av pedalerna beroende på om man ville köra framåt eller backa!:)

Det var skönt när man inte behövde växla eller använda kopplingen på någon av maskinerna, det var mycket roligare och enklare!:D

Så det är ungefär det vi har gjort idag!

Ha det bra, kramar Sara

Två söta blomsterflickor

Kramar, Sara

Foton

Hejsan!:)

Igår lånade jag familjen Hellströms systemkamera, en canon eos 1000d, som jag prövade att fota med lite. Jag kom fram till att jag helt enkelt måste köpa en egen så fort ekonomin tillåter det..;)

Här kommer en del av bilderna jag (och Malin..) tog:Jag hittade en söt svamp!:)
Plötsligt ser Zafiran ganska liten ut..:P
Lite gräs..Jag lekte lite modell...:P


Jaa, det här var en del av bilderna..:P

Ha det bra, kramar Sara

Monstret Malin


Lördag morgon

God morgon! :)

Nu har jag stigit upp, gjort mej i ordning och ätit morgonmål, så nu måste man väl säga att morgonbestyren är avklarade..?!:P

Malin diskar för fullt nu, och efter det måste vi väl städa lite här, men sedan bär det av mot Kimito! Så jag kommer knappast hinna blogga så mycket nu i helgen..haha, eller man vet väl aldrig!xP

Hoppas att ni också har haft en trevlig morgon!

Kramar, Sara

Ekenäs marknad

Hej!

Nu just kom jag och Malin hem från ekenäs marknad, och det blev nog en rolig kväll. Vi träffade Josse, Ronny och Anne en stund, och jag pratade till och med lite med min kära kusin Hanna som också råkade vara på plats!:)

Här är några bilder:

Jag har länge velat bli avtecknad av någon charmig utlänning (okej, jag tycker om utlänningar, men "vanliga" människor duger väl också..) som ritar karikatyrer av en på några minuter, och nu äntligen vågade jag sätta mej i hans stol..;) Resultatet ser du längre ner!

Haha, om någon undrar varför han viftar så med sina papper så var det för att han försökte undvika paparazzin..xPMalin blev hungrig :)Vi gick mest bara runt och tittade och njöt av stämningen, men just innan vi skulle gå hem (och alla stånd höll på att packa ihop) så impulsshoppade jag en del (men jag ångrar det inte:P).

Här kommer bild på alla saker jag köpte:Så här ser jag ut som karikatyr..:PMedan en försäljare plockade ihop sina saker i halvmörkret hittade jag en väska som jag köpte.
Den kostade 23 €, men han prutade på priset så jag fick den för 17 €..;) Ibland lönar det sig att vara sent ute!xDJag måste ju självklart köpa lite godis också, är man ett godismonster så är man!:P

På hemvägen hann jag också köpa två tavlor som ser ut ungefär så här:

Bilderna är lite dåliga, men jag tycker att dom är underbara i verkligheten..:)
Den övre har ett motiv från Japan och den undre ett motiv från Lappland (om jag alls förstod vad han menade, jag är ju ingen höjdare på finska..).


Sist, men inte minst, så köpte jag en topp/klänning som jag kan ha på mej vid festliga tillfällen..;)
Underbar!Men det var nog ungefär allt, så nu ska jag äta upp mina godisar samtidigt som vi ser på en film!:D

Gonatt, Sara

Underbara hästar...och en åsna..;)

Jag tycker att hästar är väldigt vackra, och har hittat en del underbara bilder på internet som jag tänkte visa för er!:)

Hästar:
Och en åsna..;)Vad tycks?:)

Kramar, Sara

Föreläsning om social kompetens

Hejsan!

Nu är skoldagen slut, och för att sammanfatta den så har det nog varit en ganska bra dag!:)

Tenter är väl aldrig särskilt roliga, men vi fick veta resultaten för en liten stund sedan, och det hade gått riktigt bra för mej..:) Så det känns skönt.

Nu mellan klockan 12.30 och 14.00 har vi haft en föreläsning om social kompetens och hur viktigt det är med sådan och t.ex. bra självkänsla. Jag var rädd för att det skulle vara lite jobbigt med olika övningar att göra, men vi hade som tur var inte särskilt förskräckliga övningar..;)

Och ett stort plus var att en av "föreläsarna" var.....tamtidaam....Thomas Lundin!Jag vågade inte fotografera honom, så ni får nöja er med en bild från nätet..

Så det var ju roligt att skolan inte bara tar in gästföreläsare som t.ex. stadsdirektören för Raseborg, eller något liknande, utan faktiskt lite "riktiga" kändisar också!:P

Han var inte här i egenskap av "expert", utan mera för att social kompetens är viktigt i hans yrke och att det är något han är bra på, så den andra föreläsaren (experten..:P) var en coach som heter Helena Liewendahl.

Dom pratade mycket om hur viktigt det är med bra självkänsla, och Thomas rekomenderade varmt att man skulle läsa Mia Törnbloms böcker "Självkänsla nu!" och "Mera självkänsla!".

Jag har ena boken och Malin den andra, så det är ju inga problem! Jag har nog redan läst den första, men inte gjort övningarna, och det sa Thomas att var väldigt viktigt, så det är väl bara att sätta igång med det då!

Man skulle ju kunna tro att det var tråkigt att lyssna på en föreläsning om social kompetens, men jag tyckte att dom båda var väldigt underhållande och bjöd på sig själv, så jag känner mej riktigt inspirerad att höja både min självkänsla och sociala kompetens nu!:)

Social kompetens betyder förresten (enligt Wikipedia):

"Social kompetens handlar om en individs förmåga att samspela med andra personer. Att fungera väl i olika sociala situationer och olika sociala grupper handlar om att i balans kunna samverka med andra personer på ett sätt som dels innebär att man fortsätter upprätthålla en god kommunikation med andra, dels inte inskränker den egna särarten/värdegrunden."

Om någon undrade..;)


Ha det bra, kramar Sara

Tenten avklarad!:D

Sådärja, nu var tenten avklarad!:)
Trettio växter på trettio minuter..det betyder att jag i medeltal ägnade varje växt en minut, och den minuten använde jag mest bara till att skriva namnen..:P
Men det kändes nog som att det gick ganska bra, sköönt!:) Hoppas bara att läraren tycker detsamma!;)

Nu ska jag vila lite, och om en halvtimme ska vi fara en sväng till biblioteket och titta.

Ha det bra, kramar Sara

Tent imorgon..

Hejsan!

Idag har jag inte riktigt haft tid att skriva blogg..
Vi har varit till Esbo och klippt lite gräs och blåst löv och tittat på andra små maskiner, och nu på kvällen har vi råpluggat ;) inför morgondagens tent i växtkännedom. Det är över 100 växter och dom borde vi kunna på latin, svanska och finska imorgon, så det är väl bara att fortsätta öva på dem nu då..

Gonatt, Sara

BilderHär är en bild på våra vackra plastblommor..;)Vår söta inflyttningspresent har fått hedersplatsen..:PÄntligen köpte Malin lite blommor till mej!:DEn litet tassavtryck i sanden..:)

Hahaha, jag vet inte hur bilderna hör ihop eller varför jag ens laddade upp dem, jag fick bara lust att göra det!xP

Ha det bra, kramar Sara

Jag saknar dej..:´(Hoppas du hade ett bra liv så länge det varade i alla fall..:(
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta..<3

Kramar Sara

Rädslor

Idag medan vi (jag, Malin och några från klassen) satt och väntade på att få köra traktor så började dom andra prata om rädslor. En av dom, Danielle, ville veta vad alla var rädda för och kom fram till att hon själv nog inte var rädd för så mycket.

När hon frågade mej svarade jag efter en stund att jag inte riktigt vet vad jag är mest rädd för. Hon föreslog olika saker, typ mörker, höjder och liknande, men sådant är jag väl egentligen inte så rädd för. ta ormar och spindlar till exempel; jag tycker inte alls om dem, men inte kan man väl direkt säga att jag är livrädd för dem heller..?! Så länge dom hålls på passligt avstånd så gör dom ju inte mej så mycket liksom..

Sedan föreslog hon också hotfulla människor, och då svarade jag att joo, dom kan jag ju nog vara rädd för. Och jag kan vara rädd för att t.ex. somna när jag kör eller annars bara göra något så att andra skadas.

Då efter ett tag när jag fortsatte fundera på rädslor kom jag fram till att det är saker jag är rädd för, men att alla sakerna jag är mest rädd för går att sätta under samma kategori: att förlora kontrollen.

Jag är alltså rädd att förlora kontrollen, att inte själv kunna bestämma hur det ska gå.

Jag är rädd för att förlora kontrollen när jag kör, och på det sättet skada mej själv, mina passagerare, bilen eller andra bilar och människor. Jag är rädd för att vara i situationer där jag själv inte har någon kontroll, t.ex. där jag känner mej hotad av andra människor. Kanske det också är en av orsakerna att jag föredrar att vara ensam..?! Då har jag ju lättare att kontrollera allt, eftersom jag inte måste tänka på andra människor och på vad dom tycker och tänker.

Jag tycker inte om att vara i nya situationer, och det beror säkert också på att jag har svårare att kontrollera allt då. Klart jag kan lita på andra människor, men det krävs ganska mycket för att jag helt ska kunna lita på dom och helt låta dom ta kontrollen, jag känner mej genast mycket mer utsatt..

Men kanske jag vill ha så mycket kontroll just för att jag har varit så mycket ensam och är van att klara mej själv?? Jag är van att kunna kontrollera det mesta i min omgivning, och därför har jag svårare att släppa kontrollen nu..

Hur som helst så vet jag att jag inte behöver ha kontroll precis hela tiden, och jag försöker lita på andra och låta dom bestämma och ha kontrollen och själv bara flyta med.. Men det behövs nog ännu en hel del övning innan jag helt kan släppa alla tankar på det och bara göra det naturligt.

Men jag vet i alla fall att jag är en "kontrollmänniska" så det borde ju vara ett steg i rätt riktning att jag kan erkänna det!:P Men..ja, det här var i alla fall det jag kom att tänka på som min största rädsla, fast det vid första anblicken kanske inte direkt verkar som en rädsla.. Men jag är helt enkelt rädd för att inte kunna kontrollera och påverka saker och för att misslyckas med det jag gör.

Ha det bra, kramar Sara


Traktorkörning

Dagens program:

Uppstigning 06.45.
Samlas vid huvudingången 07.45 för att fara till Västankvarn.
Väntetid ända fram till 09.00 när läraren kom (vi väntade i 45 min..).
Gick runt i regnet och tittade (och letade efter..) lite traktorer fram till 10.30.
Väntetid till 11.30.
Lunch 11.30-12.30.
Väntetid till 12.45.
Traktorkörning 12.45 till ca 14.30.
Hemma igen ca 15.00.

Vi var alltså ganska många timmar i Västankvarn där det enda vi gjorde var att vänta..suck! Det regnade så vi blev ganska våta och allt det barar för att få köra traktor i mindre än två timmar!

 Vi plöjde lite på en åker, flyttade pallar med frontlastaren och backade med släpvagn.
Det var nog ganska roligt bara man förstod vilka spakar man skulle använda..:P

Ha det bra, kramar Sara


Ekenäs i skymningen


Veckans lästips: Otroligt men sant av John Searles

Hejsan!

Nu har jag äntligen hinnit läsa ut en ny bok, och det är Otrolig men sant av John Searles, så den tänkte jag berätta lite om.:)På baksidan står det:

"Nästan fem år har gått sedan Ronnie Chase dog.

En kväll dyker Melissa, hans flickvän från high school, plötsligt upp hemma hos Ronnies bror Philip och deras mor. Sist de sågs var efter bilolyckan som tog Ronnies liv. Philip kan ännu se Melissa framför sig i den vita, nedblodade klänningen. Nu är hennes ansikte vanprytt av ärr och två tänder fattas i överkäken.

Men det chockartade återseendet är ingenting jämfört med vad Melissa berättar för dem. Hon är gravid. Och hon vet säkert att fadern är Ronnie..."

Om man läser det tycker jag att man får en klar bild av vad boken handlar om..och jag tyckte att det lät spännande. Och boken var nog också spännande. Men jag blev lite besviken för den handlade också om en massa annat, och man fick aldrig riktigt reda på hur det hade gått till egentligen, och så var det med många saker i boken. Det hände massor med saker med alla huvudpersonerna och också med bipersonerna.

Man får t.ex. veta att Melissa påstår att Ronnie måste vara pappan eftersom han är den enda hon någonsin varit med. Men sedan får man också veta att hennes "hyresvärd" har hållit på med något "fuffens" (men man får aldrig veta riktigt vad..) och att han kan ha haft tillfälle att våldta henne. Han har t.ex. olagliga sömntabletter och hälsade ofta på henne på kvällarna. Men det står aldrig rakt ut att det var så det gick till.

Det är ungefär likadant med många andra händelser, man måste läsa lite "mellan raderna" för att veta vad som har hänt. det är i och för sig inget fel med det, men jag tycker att det gjorde den lite tyngre att läsa..

Men fast jag kanske har klagat en del på boken nu så tyckte jag ändå att den var bra. det var mest det plötsliga slutet som jag blev besviken på.. Men resten var faktiskt väldigt spännande!:)

Ha en trevlig lässtund, kramar Sara


Jordarter och marklära..

Det är det enda vi har haft idag, på förmiddagen var vi ute och tog "jordprover" och på eftermiddagen var vi inne och gick igenom den teoretiska sidan om jordarter och marklära...och det ska vi fortsätta med nästa gång..

Låter det intressant..? Svaret är i alla fall nej, så jag tänker sluta pläga er med det!;)

Ha det bra, kramar Sara

Krossade drömmar...

Jag vill köpa en systemkamera. Den modellen jag vill ha kostar kanske 600 €. Jag hade ungefär så mycket pengar på kontot igår. MEN sedan krossades min dröm...och orsaken var räkningar..<_<

Det kostar en hel del att ha bil, och igår betalade jag försäkringarna och lite andra räkningar, så nu är kontot ganska tomt.. Plus att om två veckor måste jag betala hyran igen, så om jag inte får studiestödet och bostadstillägget innan det så har jag inte ens råd med det.. Menmen, dom pengarna borde väl komma i början på nästa månad så det löser sig väl i alla fall.:) Värre är det med min efterlängtade kamera..

Men jag har räknat ut att bara jag lever liite sparsamt och får tillräckligt stort bostadstillägg så borde jag nog ändå ha råd så småningom, det är bara så tråkigt att vara tvungen att vänta på kameran..! Haha, fast jag har det väl ändå bättre än många andra som inte ens skulle drömma om att använda så många hundralappar på något som en kamera..:P Så nu ska jag sluta klaga!:)

Nu var det dags att sluta blogga och göra Malin nöjd genom att se på film och äta morot med dipp!:D

Ha det bra, kramar Sara

Min sötis

Hihih, det här roade sig min sötis med just innan det var sovdags..:P

Kramar Sara

Lördag

Hejsan!

Idag har vi inte gjort så värst mycket, varit ut och gå lite, läst, tagit en middagslur;), övat på våra växter och städat.. Men man måste få lata sig lite ibland också!:P

Det var nog en hel del att städa..:P Men nu är det i alla fall fint igen!:)Och till lunch åt vi lite rester..:P

Så det har nog ändå varit en ganska skön dag, ovant att inte ha något speciellt man måste göra eller några tider att passa..!

Ha det bra, kramar Sara

Inflyttningsmiddag

Hej!

Igår hade vi inflyttningsmiddag för våra kompisar Josse och Ronny så dom masade sig hit ändå från Kimito.:)
Middagen började vid sextiden, så fram till det höll jag och Malin på att städa, fixa och göra maten i ordning så att det skulle se fint ut, och så här blev resultatet:Malin dukade riktigt fint med servetter och allt!:)


Vi hade mycket levande ljus för att få mysig stämning.Välkomsdrinken :)Genast när våra efterlängtade gäster kom så bjöd vi på en välkomsdrink, snittar, godis och lite frukt.Och så här såg vi ut som "värdpar"..:PVåra glada gäster!:)Sara, Josse och Malin - tre vackra damer i högform..;)På väg ut.Malin och Josse blev galna på slutet..;)


Sedan vid tolvtiden begav sig Josse och Ronny hemåt, och vi kunde alla konstatera att det nog hade varit en väldigt lyckad kväll med god mat och trevligt sällskp!:)

Så tack för att ni kom!:D

Ha det bra, kramar Sara

Besök vid Fpa..:P

Hej!

Igår var vi ut och gick för att malin måste föra ett papper till Fpa, och här kommer lite bilder från den promenaden:
Jag måste ju se att jag såg okej ut innan vi for in till centrum..;)
Vi hittade fram!:)
Efter att äntligen ha fått det avklarat var Malin nöjd.

Det regnade lite ibland, men vi hade nog ändå ganska tur med vädret. :)

Ha det bra, kramar Sara

Fredag

Hej!

Nu slutade just dagens lektioner så nu är det helg.:)

Så nu måste jag och Malin skynda oss till Fpa så att Malin kan lämna in lite papper, och sedan är det dags att börja fixa och dona här hemma inför middagen ikväll.

Ha det bra, kramar Sara

Storstädning

Hej igen!

Vi har haft storstädning på gång här ikväll..och orsaken till det är att vi ska ha inflyttningsmiddag imorgon på kvällen!:D Det blir väl kanske inte så många gäster, men jag hoppas att vi har roligt ändå..:P

Så nu har vi varit och storhandlat (till och med till två affärer..:P), diskat, skrubbat, sopat, torkat, dammat, plockat undan, och allt möjligt annat för att få det riktigt rent och fint, man vill ju göra ett gott första intryck!;)
Men resultatet blev ju nog också väldigt bra, det är faktiskt mysigt här nu.:)

Så vi får hoppas på en rolig kväll nu då..:D

Gonatt, Sara

Dagens middag

Hejsan!

Idag fick jag riktigt lust att börja laga lite mat (och det händer väldigt sällan..) så jag bestämde mej för att koka bönorna jag har tagit med hemmifrån, laga grönsaker i ugnen, koka ris, steka chickennuggets och laga currysås. Malin hade inte tänkt hjälpa till alls, men mitt i allt stod hon nog med där och lagade mat..!:P

Så här blev det att se ut sedan när allt var klart:Och så här såg min portion ut:Det blev nog faktiskt en riktig toppen-middag!:D

Hoppas ni alla andra också har ätit gott och haft en bra kväll!:)

Ha det bra, kramar Sara

Tusen växter i Esbo!

Hejsan!

Idag har vi haft en underbart rolig skoldag!;)
Vi var till Esbo och tittade på olika växter - i regnet! Så efter dom timmarna kände man sej både totalt värdelös på växterna OCH blöt överallt.. Det är så massor med växter och vi ska lära oss dem på så kort tid..och nästa vecka är det tent, nää-ä, hur ska det riktigt gå..?!

Jaja, man ska väl inte klaga, jag valde ju den här linjen frivilligt, och SÅ tråkigt hade jag det väl ändå inte idag.. Dom stunderna det inte regnade var det ju riktigt mysigt..:P

Men nu måste jag nog fortsätta studera..;)

Gonatt, Sara

Konstig hare...

Hej igen!

Igår när vi kom från affären med bilen och parkerade vid parkeringsplatsen vid bostäderna så såg vi någonting konstigt.. Det var ungefär två meter framför bilen och rörde sig bara pyttelite. Jag trodde att det bara var något skräp; typ en torr grästuva eller något, men skämtade och sa till Malin att jag såg två jordekorrar! Jordekorrar tänkte jag mesta bara på för att det var något litet som rörde sig och jag hade sett en film just före där det fanns sådana..:P
Och då da Malin att hon också såg dom! Haha, men efter att ha tittat noga en stund (inifrån bilen + att vi båda ser ganska dålig..) kom vi fram till att det var en HARE.Där låg den bara helt stilla mitt på gräsmattan just framför bilen!

Men då var vi nog ganska säkra på att det måste vara något fel på haren, den låg ju bara där!! Så Malin öppnade dörren och gick sakta närmare, och när hon var ca en meter ifrån den sprang den iväg i full fart..så inte verkade den ju ha allt för stora fel i alla fall.. Och tur det, jag var ju riktigt säker på att den hade blivit på körd eller något..:(

Jaa-a, men det var nog en liten konstig upplevelse i alla fall...:P

Ha det bra, kramar Sara

Lägenheten

Jag tänkte visa lite bilder från vår lägenhet, den är väldigt mysig (en tvåa) men ser kanske lite råddig ut på bilderna..:P
Så här ser det ut utifrån, vi bor näst längs bort :)
Matbordet och vår myshörna..;)
Där i soffan brukar vi halvligga och se på film på kvällarna, riktiga latmaskar är vi!xP
Vi har satsat på mycket växter :)
Där är också vårt "skrivbord" som vi använder mycket flitigt som förvaringsplats för våra väskor och liknande...;)
Köket :)

Jaa, sådär ser det alltså ungefär ut, och så har vi ett skilt mysigt sovrum..:)

Ha det bra, kramar Sara

Lite friskare...

Hejsan!

Hela helgen kände jag mej mer eller mindre sjuk, men på söndagskvällen kände jag mej mänsklig igen..;) Rösten var någorlunda normal och jag kände mej mycket piggare, men tyvärr har istället näsblodet börjat rinna så fort jag får varmt eller något och så hostar jag en hel del..SUCK!

Jag har upptäckt att värme inte är så bra för mej (okej, på sommaren kan det väl vara skönt ibland, menmen..) för många av mina "kroppsliga problem" orsakas/förvärras av värmen, t.ex. om jag har varit förkyld så får jag typ genast näsblod när jag får varmt, och om jag börjar hosta kan jag knappt sluta om jag inte blir nerkyld..

Haha, men ni är knappast intresserade av alla mina problem...och dom finns det gott om...;)

Hoppas att ni är friska, kramar Sara

Sjuk

Håhhå suck, jag har varit sjuk (förkyld) dom senaste dagarna men jag hoppades ju på att jag skulle krya på mej nu i helgen, men int verkar det så..:(
Så jag får väl fortsätta att gå runt och snörvla, hosta och känna mej trött och febrig ännu ett tag då..
Så nu sitter jag här framför datan i myskläder och med nytvättat hår..men känner mej så halvdöd så jag måst nog krypa i säng så snabbt som möjligt..

Gonatt, Sara

Alchemilla vulgarisDaggkåpan gör nog skäl för sitt namn!:)

Ha det bra, kramar Sara

Lite hästbilder :)

Hejsan!

Just var jag och Malin ut en sväng till hästarna och gav hö och mockade. Malin passade också på att borsta Gola lite.Gola blir ompysslad :)
Frosti gör sej verkligen förtjänt av sitt smeknamn "Lort-Titus"...:P
Malin försökte mata dem med gräs, men höet var godare!;)

Ha det bra, kramar Sara

Fredagen

Hejsan!

Igår hade vi grundläggande växtkännedom på förmiddagen så då sprang vi runt på gården och plockade kvistar som vi artbestämde och försökte lära oss på latin och svenska, men det var nog precis så svårt som det låter!:PBetula pendula
, vårtbjörk            Abies alba, europeisk ädelgran            Lonicera caerulea, blåtry


På eftermiddagen fick vi en timmes info om "YH Novia på webben", så nu vet jag ALLT om det!;)

Vi slutade halv två, så efter det packade vi lite snabbt och sedan for vi till posten och hämtade ett paket. Sedan bar det av mot Brändö för oss båda två. :)

Så det är ungefär det vi gjorde igår, och halva dagen gick till resan så därför hann jag inte riktigt skriva något igår..

Ha det bra, kramar Sara

Besök

Hej igen!:)

Ikväll hade vi fint besök.;) Vår kära vän Willy kom hit hela vägen från Åbo och hälsade på, så det var väldigt roligt! Först körde vi runt (han körde) i Ekenäs och undersökte alla möjliga små vägar, och sedan for vi på jakt efter GLASS. Jag menar, kan man träffa Willy utan att bli bjuden på glass..?:P
Det var inte det lättaste att hitta något café eller liknande som hade öppet och sålde glass, men efter ett tag lyckades vi nog.

Efter det for vi till lägenheten och visade hur mysigt vi har det och klagade lite över alla små fel vi har upptäckt...:P Han gav oss också lite råd om allt möjligt, t.ex. hur vi skulle fixa ett skåp som var lite söndrigt.  Så det blev en trevlig pratstund :)

Vi fick också en rolig överraskning: EN INFLYTTNINGSPRESENT!!!xD Det var faktiskt riktigt likt Willy att tänka på det, man blev ju riktigt rörd.. Han kommer nog alltid att tänka på allt möjligt sådant, jag menar, int har vi ju fått något av någon annan.
Willys inflyttningspresent; han kom till och med ihåg att malin tycker om choklad och att jag tycker bättre om annat godis!:D Och så passade han på att ge en "extra" flaska (han hade inte planerat att ge den) när man nu riktigt får ha alkohol i lägenheten..;)

Han är nog alltid lika snäll han!

Sov gott, kramar Sara

Veckans lästips: Systerskap av Katerina Janouch

Nu har jag läst ut ännu en bok; Systerskap av Katerina Janouch.Den handlar om en barnmorska som är mitt i en skilsmässa och husförsäljning (p.g.a mannens otrohet) men hon är osäker på vad hon egentligen vill och tycker att allt går för snabbt fram. Hennes barn har också blivit svårare att få kontakt med, och Cecilia (huvudpersonen) oroar sej för att de är olyckliga. I boken finns det också flera stycken 19-åriga flickor som har tröttnat på att måsta vara rädda när de är ute på nätterna, och de tar saken i egna händer.

Boken handlar egentligen mest om kvinnor: mammor, systrar, döttrar o.s.v. och deras relationer till varandra. Man får också veta hur det är att jobba natt som barnmorska, och hur det känns att inte veta vem man kan lita på.

Systerskap är andra boken i serien om Cecilia Lund, första boken heter Bedragen och den läste jag för några veckor sedan, den tredje boken heter Hittebarn och kommer ut nu i september.Jag tycker att både Bedragen och Syskonskap var väldigt bra, och jag kan rekommendera dem till alla som tycker om att läsa om relationer mellan människor och vill ha bra person- och känsloskildringar. Jag tycker att Katerina skriver på ett väldigt lätt sätt, men ändå utan att bli tråkigt.

Jag ser fram emot att få läsa den tredje boken, och jag vet att det är fler än bara jag som gör det!:)

Ha en trevlig lässtund!;)
Kramar, Sara

Systemkamera

Hej igen!:)

Nu har vi kommit tillbaka från vår "shoppningtur", jag köpte lite saker för tillsammans 8,50 och Malin för ungefär 7 €...MEN ja höll på att bli ca 500 € fattigare på grund av ett impulsköp jag nätt och jämt lyckades undvika..  Haha, jag har blivit lite besatt av att köpa en nikon systemkamera, och jag hittade en som dom hade erbjudande på, men jag vill egentligen inte ha just den modellen, så jag ska fortsätta leta..:)Det är den här kameran jag egentligen vill ha :)


Ha det bara, kramar Sara

På hemligt uppdrag ;)

Jag och Malin har ett hemligt uppdrag. Ingen annan får veta något om det. Absolut inte Josse och Ronny..;) Det hemliga uppdraget ska bli en överraskning, men jag kan ge en liiten ledtråd: dagen med stort D är fredag kväll, närmare bestämt fredagen den sjuttonde september.

Igår planerade vi ditt och datt om det, och idag ska vi fara ut och shoppa lite smått man kan tänkas behöva. Om man vill att det ska bli lyckat behövs planering, pengar, tålamod och ett glatt humör..:P

Så nu ska vi promenera in till centrum och köpa små, fina saker som vi behöver.
Hej så länge!
Kramar, Sara

Kvällsfunderingar

Nu på kvällen har vi sett på två avsnitt av Generation fett, och det är alltid lika förvånande och underhållande. Och eftersom vi inte vill vara sämre måste vi ju också passa på att äta lite chips medan vi såg på det..;)

Haha, och som vanligt började jag fundera på saker och ting. Den här gången var det en som vägde 220 kg som sa att människor på gatan såklart tittar extra på honom, men att det inte gör något för honom eftersom han gör samma sak om han ser någon som är extra lång eller något. Människorna tittar helt enkelt för att det är annorlunda.
Så då började jag fundera på att det ju är sant (haha, och jag som alltid känner mej så påstirrad till på köpet..:P) och att man inte behöver känna sej osäker eller något bara för att andra tittar på en, eftersom det kanske bara betyder att man är annorlunda. Och behöver det faktiskt bara vara en dålig sak?? Jag känner mej inte alltid som andra, men det gör inget för mej - jag är stolt över det!
Så tänk på det ni alla andra som känner er osäkra och påtittade, ni är bra!:)

Här kommer en bild av oss från ikväll:Så här mysigt hade vi det i soffan..;)

Gonatt, Sara


Ledig dagVad skönt med en ledig dag! Man får sova länge och bara ta det lungt.

Tycker om när skolan inte känns som skola. Man behöver inte gå på lektioner om man inte vill (om de inte är obligatoriska) och ibland har man sovmorgon och ibland slutar man jättetidigt. Det är skönt när allt är så fritt och man får bestämma själv.Höstbilder

Jag har varit ute och fotat ganska mycket nu på sista tiden, så jag tänkte visa lite av mina höstbilder. :)
Allar har väl egentligen inte så mycket att göra med hösten, men alla är i alla fall fotograferade i hösttider!
Lite luktärter jag har i bilen :)
Jag älskar nejlikor, och här ät en som jag "lånade" hemma hos Malin...:P
Jag vet inte vad det är för speciellt med just nejlikor, men jag älskar dem bara helt enkelt...jag har redan sagt till alla möjliga att när jag gifter mej vill jag ha nejlikor i min brukbukett - fast jag inte har några planer på att gifta mej ännu på ett tag!;)
Vi var hundvakt i helgen till en hopplös byracka..;) Haha, men den va i alla fall söt!
En rosenknopp.
Vi hittade läckra matsvampar i skogsbrynet..;);)
En annan blomma jag älskar är denna! Det är en vinda, men mer vet jag inte ännu...men jag går väl i trädgårdsskola av en orsak också..:P
Jag hittade flera svampar längre in i skogen!:P


Sådär, det var lite av mina senaste favoritbilder. :)
Och fler lär väl komma så småningom...;)

Och om ni undrar, så JO, naturen är ett av mina favoritmotiv, och jag älskar att vara ute och fota allt möjligt jag hittar! Så sådana bilder lär ni se mera av i framtiden..:P

Ha det bra, kramar Sara

Sovmorgon

God morgon!:)

Idag börjar skolan först halv ett (eller skola och skola, det är gulnäbbsintagning, så dom äldre eleverna ska plåga oss ettor lite...;) ) så vi har haft sovmorgon. Så nu har jag varit i duschen och ätit frukost, så vi ska se vad jag hittar på att göra mera nu då..:P
Så här ser vi ut just nu!:)


Jaja, nu ska jag väl försöka hitta på något nyttigt att göra....som att läsa lite....;)

Ha det bra, kramar Sara

Kvällspromenad

Nyss gjorde vi ett försök med att påbörja vårt nya, hälsosamma liv..vi var ut på en långpromenad!:P Haha, egentligen var den väl kanske inte SÅ lång, men med tanke på vilka latmaskar vi brukar vara så tycker jag att vi var duktiga. Och nu planerar vi att fortsätta med den här vanan, åtminstone en liten promenad varje kväll!:)

Vi gick runt lite både i "stan" och på lite lugnare ställen, och här kommer lite bilder vi tog då:
Här speglade vi oss i en vattenpöl för att kontrollera att vi såg respektabla ut..!;)

Som tur är slipper jag vara passiv rökare allt för ofta nuförtiden..:D
Vi njöt av vackra blommor medan vi spatserade runt i stan.
Vi satt vid hamnen och tittade på båtar och änder. :)
Jag lekte trädkramare!:P
Hemma igen!:D


Nu ska vi ha myskväll och se på film och dricka drinkar! Äntligen..;)

Ha det bra, kramar Sara

Välkommen till vår nya blogg!

Hejsan!

Nu har jag och Malin tänkt börja skriva lite blogg vi med, som så många andra..;) Vi turas om att skriva inlägg, och om ena inte kommer på något att skriva om så har förhoppsvis den andra lite bra ideér!:)

Men jag hoppas att ni vill följa med i vårt liv och våra tankar!

Ha det bra, kramar Sara och Malin


RSS 2.0