Sara - Dom stackars hararna har det inte så lätt!

Det kryllar av harar här i Ekenäs, och idag hade vi igen besök av en här alldeles utanför fönstret. 

Den såg så hungrig och klen ut den stackaren, den satt och åt frenetiskt av det lilla gräs som fanns..
Så hararna har det kanske inte så lätt dom heller. Fast jag gick ut på balkongen så satt den kvar, men efter en stund blev den rädd och skuttade iväg.


Sara - Halare!

Halarna har kommit idag. Och den är VÄLDIGT orange. Som en på klassen sa "det är som när man stirrar på solen och det börjar flimra blågröna fläckar för ögonen när man ser bort." Så orange är den!


Sara - Det verkar som att...

...det är den här krabaten som vi ska behålla!

Har han inte fin färg på ögonen..??:P

Vi har gett bort två av våra kattungar nu (i söndags förde jag och Malin en till Pargas), så nu har vi bara två små spilivinkar kvar hemma, båda svarta. Gonzales och Laban. Mamma har blivit väldigt förtjust i Gonzales, hav vill alltid vara med där det händer något och spinner nästan genast när man kommer nära honom. 

Så det verkar som att det är honom vi kommer att behålla!:)

Så då har vi bara Laban kvar. Så om någon vet någon som vill ha en svart kattunge så har vi en extra! Annars får vi väl behålla honom också!:P Haha, eller så räcker det med tre katter..:P

Sara - Äntligen ser vår saint paulia bättre ut!:D

Saint paulian Malin köpte för ett tag sedan blommade först fint, men började sedam se sämre och sämre ut. Blommorna blev bleka, bladen blev dåliga och plantan såg allmänt tråkig ut...

Men nu har den äntligen börjat se kryare ut!:D
Den har börjat blomma igen - och blommorna har fått fin färg!

Så jag måste bara informera er om det...:PMalin - Ägg

Ett hårt öde till mötes.

Sara - Dag 14: En vinterbild

Okej, då var det dags för en vinterbild... Och för att vara riktigt ärlig så känner jag mej inte så värst ivrig på att varken fota mera vinterbilder eller ha mera av dom på bloggen. Jag känner helt enkelt att det börjar vara dags för våren nu. Ändå fortsätter det att snöa om och om igen. Inatt snöade det t.ex. ganska mycket, men som tur va så smälter det mesta snabbt igen. Så nu hoppas jag bara på att ALL snö ska försvinna!

Men jag kan väl visa en "gammal" vinterbild nu då, så att jag får det överstökat!:P (Haha, eller gammal och gammal...det jag menade egentligen är väl att jag inte fotade den idag, igår eller ens för en vecka sedan..!)Så här såg det alltså ut för några månader sedan. Vackert, men jag känner ändå att det börjar vara dags att lämna vintern och kylan bakom oss nu!:)

Så nu håller jag tummarna för att det här är det sista vinterbilden på bloggen för en lång tid framöver!xD

Malin - Kom ihåg att alltid vara äktaHästens - Se upp för kopior.

Malin - Inspiration, var är du?

Idag och imorgon ska jag öva på tent... Skulle egentligen vara ledig på fredag, men har TVÅ omtenter jag måste göra.. Och jag orkar bara inte! Jag tycker inte om matematik och kemi. Förstår mig inte på det...

Klarade i alla fall GIS-kompletteringen. Typ hela klassen var tvungen att komplettera efter att vi hade haft tent i det.
Men egentligen borde jag inte blivit godkänd antar jag. För Sara och jag repeterade gemensamt dagen före kompletteringen och skrev upp hur man skulle göra. Så vi har skrivit exakt samma saker och uträkningar i tenten. Skillnaden är att jag blev godkänd, men inte Sara. Hur har läraren tänkt där egentligen. Vi fick samma svar, och jag har blivit godkänd, medan Sara måste på omtent. SJUKT.Ska diska och städa, och sedan öva på matte hela kvällen har jag bestämt...

SUCK

Day 15 - A song that describes you

Jaha jaha, inte vet jag vad för låt som beskriver mig mest... Men jag vet en låt som beskriver mina önskningar just nu. Är lite trött på allt vad skola heter. Är trött på snö. Vill ha vår.
Alltså:

Jag vill vara LEDIG LEDIG LEDIG, bara sitta brevid brevid brevid, inte göra nånting nånting aaalls....


Dessutom är jag väldigt "Jag vill ha min kaka och äta den med".

 

 


Malin - Oh no, busteeed.

Malin: Kan du packa upp min kass?
Sara: Jaja...
En stund senare...
Sara: Jahaa! Vad hittar jag här då!?


Note to self: Gå inte till affären och handla och köp inte en chokladplatta i hemlighet och be någon annan packa upp kassen. Du kommer bli ertappad.

Sara - Dag 13: Tema "ljus"

Först hade jag inte en aning om vad jag skulle ha för bild här. Jag menar, när man hör ordet "ljus" så tänker man ju först på typ ett ljus, ett sånt som brinner liksom, eller bara att någonting är ljust. Men det känns ju lite tråkigt tycker jag. Så då började jag titta igenom lite gamla bilder jag har tagit.

Utan ljus så skulle ju allt vara alldeles mörkt, och då skulle man ju självklart inte kunna ta några foton överhuvudtaget. Ljus är alltså väldigt viktigt för en fotograf. Utan bra ljus så kan man inte ta bra bilder, och helt utan ljus kan man inte alls ta bilder. Det är därför man har en blixt på kameran.

Men ljuset är inte bara det som gör att en bild blir bra medan en likadan bild i annat ljus kanske inte alls blir bra. Ljus i sig kan också bli en bild. Eller avsaknaden av ljus på vissa ställen.

Det är det dom här två bilderna under föreställer. Ingen av dom har något spännande att titta på, mer än ljuset och skuggorna. Det är alltså ljuset själv som är motivet - med ett annat ljus skulle de här bilderna vara totalt ointressanta, bara helt vita.

Så det fick bli dagens bild(er). Jag hoppas att ni inte blev uttråkade fast bilderna kanske var lite tråkiga, jag kände bara att dom symboliserade det jag menade på ett bra sätt!:) Så nu hoppas jag att ni börjar se på ljuset på ett annat sätt, för att ta konstnärliga bilder är det oftast bara ljuset man behöver ändra på!

Ha det bra!

Malin - Att finnas där när någon behöver det som mest.

Såg ett klipp från American Idol, som hjälper en att öppna ögonen. Man ska inte ta någon för givet.


Malin - Skoldagen är sluut!

Skönt när skolan slutar två varje dag den här veckan, jee!


Malin - Day14: A song that no one would expect you to loveJaa, lite otippat.

Sara - Tomt på färjan


Bild från färjan på torsdagskvällen.

Haha, jag tänkte bara visa den här bilden för jag tycker att det ser så bra ut med en så stor färja och typ tomt på den..:P Man behöver liksom inte oroa sig för att inte rymmas på färjan på vintersäsongen, det är inte så värst mycket rusning!

Men efter att jag tog bilden så kom åtminstone ett par bilar till, så Zafiran behövde inte stå helt ensam med en av färjgubbanas egna bilar! Färjgubbarnas bilar åker ofta fram och tillbaka så att det aldrig ska vara helt tomt på färjan..xD

Jaja, så är det väl bara ibland, det finns kanske inte så mycket att se på Brändö en vanligt torsgaskväll!;)

Sara - Vattendroppar på växterNog blir ju de flesta växterna lite vackrare på bild om man
först strittar lite vatten på dom!:P

Sara - Dagens lektion

"Så ska man köra över med vibratorn och komprimera..."

"Marken har förslappats..."

"Permanentade ytor är bland annat..."

"En egenskap som är lite pinsam hos mjälan är att..."

"Där finns ett fullständigt naturstensbibliotek..."


Haha, man kan nästan undra vad vi riktigt har haft för lektion! Men jag lovar, det är inte som det låter...:P
Men ibland är det nog lite svårt att hålla sig för skatt på lektionerna, och man undra om man vågar använda alla ord och "uttryck" vi får lära oss, eller om det bara är dåliga översättningar..

Sara - Dag 12: Min vardagJapp, så här ser min vardag ut ungefär!
Det här är alltså en bild på mitt schema för den här veckan, och då har vi Grönområdernas skötsel och anläggning.

Superspännande bild, jag vet!:P

Sara - Dag 11: Tokigt

Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska ha för bild här, så jag tar en jag fotade ute för några minuter sedan!

Det är tagen alldeles nyss, när jag och Malin gick från bilen till lägenheten i Ekenäs.

Så här ser den ut:Det tokiga med den är att haren satt alldeles stilla i evigheter, fast vi var riktigt nära den!:P

Eftersom det var ganska mörkt så blev några av bilderna lite tokiga av andra skäl också, så jag visar väl dom med!:)

Haha, lite tokiga blev dom här bilderna i alla fall tycker jag!

Vad tycker ni?:P

Sara - Bilder från Gdansk

Sådär, nu har jag äntligen orkat ordna bilderna från Polen, det tog en hel del tid för jag hade över 1500 bilder..:P

Jag har ordnat dom lite efter "tema", så nu ska ni få se!:)

Hotellet:Gdansk dagtid:Gdansk nattetid:Maten:Shoppingen:Turistattraktionerna:Det var synd att det var mulet nästan hela tiden, det gjorde att alla bilder ser lite grådaskiga ut, men jag tycker i alla fall att det var roligt att en sväng ut och resa ändå. Jag hade egentligen inte så mycket förväntningar på Polen, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad.

- Nästan alla kunde engelska (och ganska bra också)
- Försäljarna och resturangägarna var hjälpsamma, men inte påträngande
- Det fann mycket vackert att se och allt var väldigt rent (man såg väldigt få poliser,
men dom hade vakter här och där istället)

Flyget var också väldigt billigt, så jag tycker verkligen att det är värt att fara dit en sväng och se!:)


Sara - Dag 10: Detta gör mig glad

Det finns många saker som gör mej glad, men den här bilden beskriver åtminstone två av dom sakerna!:PResa och fotografera!:D

Sara - Dag 9: Dagens

Fast jag har varit i Mariehamn idag och haft kameran med så har jag inte tagit så speciellt många bilder. Dels för att det var så kallt och blåsigt och dels för att batteriet nästan var slut.

Jag har inte heller haft med kameran upp på färjan så jag har inte hunnit sätta in bilderna på datorn ännu... Men jag lånade Malins kamera en stund och fotade solnedgången lite, så jag bjuder på en bild på den!:)


Malin - Dagen i Mariehamn.

Jaha, då sitter man på färjan igen, som tar ca 2½ timmar. Vi hann göra en hel del i Mariehamn. Föra en släpvagn till ett ställe, vara till Sparhallen, en sväng in i ZooArken, en sväng till Lilla Holmen (brrrr!), äta lunch, Sara tog passfoto och var till polishuset, gått lite i affärer och till sist en sväng till Glassbaren! Sedan for vi till färjan, men det var typ två timmar kvar tills den skulle gå, så vi såg på Prison break (surprise,surprise....). Nu är det bara fjärde säsongen kvar då... Och den lämnade jag ju hemma i Ekenäs. Aaargh, det som slutade så spännande. Nog för att man sett alla säsonger förut, men man har ju glömt hur allt slutar!
Jaha, vad ska man nu hitta på att göra på färjan... hmm.

Malin - Day13: A song that is a guilty pleasure

Den är romantisk. Den är sliskig. Det är Miley Cyrus, och ja, jag gillar den!


Malin - Påväg

Påväg till Mariehamn! Wohooo!

Malin - Day12: A song from a band you hate


Malin - Smurf

Enkla nöjen såhär på kvällskvisten ;)


Sara - Dag 8: En av mina favoritbilder

Jag har många bilder jag tycker om, så det är inte det lättaste att välja!:P

Men det här är i alla fall en bild som jag är nöjd med:


Fotad i februari i år.

Vad tycker ni om den?:)

Sara - Snart börjar det vara dags att så alla grönsaksfrön!

Vi närmar oss slutet av mars, och det betyder att det verkligen börjar vara dags att så alla grönsaksfrön som tar lite längre tid på sig att växa färdigt, t.ex. tomater och gurka. Så jag var därför alldeles nyss in till Ekenäs centrum och "storshoppade" alla möjliga frön!:)

Så nu i helgen när jag är hemma så ska jag förså allt som behöver försås, och så väntar jag kanske ännu en månad innan jag börjar så i växthuset och planterar ut dom försådda plantorna. Så nu kan man väl säga att odlingssäsongen har börjat för mej då!:P

Dagens inköp!:D

Jag har också en del frön kvar från förra året så jobb med att så, vattna och rensa ogräs lär jag ju ha i sommar!

Men sen är det ju det jag utbildar mej till också, så det borde ju vara ett av mina intressen..;)
Plus att det är bra att öva och experimentera, alltid lär man sig något!

Malin - It's a beautiful day...

... don't let it get away.


Jippiii, all snö har smält från balkongen!


Malin - Onsdag!

Nu var förmiddagens finskalektion slut! Jippieyeey! Imorgon är bara några timmar finska på eftermiddagen och sedan är det HEELG! Wohoo! Men idag är det ännu omtent/komplettering av GIS-tenten. Satt och övade igår kväll i skolan och skrev upp allt hur man skulle göra i minsta detalj: "Klicka på en liten plupp i vänster hörn (typ) av kartan, den andra pluppen från vänster". Så hoppas kartan blir lgodkänd den här gången!

Annars är det soligt och fint idag, inget kan förstöra en såhär fin dag! :D
Malin - Day11: A song from your favorite band

Eftersom jag redan har haft Kings of Leon (som egentligen är mitt favoritband), så tar jag ett annat band istället!

Yeah yeah yeahs är ett bra band och Heads will roll är min favoritlåt med dem. Originallåten är bra, men A-Trak remixen är bäst!


Tankvärt

Kom ihåg att du är unik. Precis som alla andra.

Var dig själv. Alla andra finns redan.

Sara - En tråkig skoldag

Idag hade vi trädgårdsanläggning på förmiddagen. Det skulle egentligen nog kunna vara ett ganska spännande ämne, men läraren gör det lite tråkigt. Hon visar mest bara en massa finska hemsidor som har med trägdårdsanläggning och -planering att göra, och annat tråkigt. Stackars Malin fick dessutom ont i huvudet på förmiddagen, så det kändes verkligen som att timmen aldrig tänkte ta slut!

På eftermiddagen hade vi finska, men den skippade Malin och vilade istället, och då förstår ju vem som helst att det inte blev en så överdrivet spännande lektion. 

Efter det hann vi ännu öva lite till GIS-tentskompletteringen vi ska ha imorgon, så det tog också sin lilla tid!

Men nu tänker jag inte göra något speciellt mera idag. Se på några avsnitt Prison break, ta det lugnt, äta något gott och allmänt njuta av att inte vara tvungen att göra något speciellt.:)

Så fast det har varit en tråkig skoldag kan jag nog nästan lova att dagen överlag slutar på ett bra sätt!:D


En annan bra sak är att våren verkligen börjar vara på väg nu, solen skiner, fåglarna kvittrar och
snön smälter med rasande fart!:)

Sara - Kråkor som underhållning

Haha, jag tycker att kråkor är lite underskattade som underhållning, dom kan ju nog egentligen vara
ganska roliga att titta på!:P Åtminstone den kråkan jag hittade..:)

Eller vad tycker ni? Ser den inte ganska rolig ut??

Sara - Dag 8: En favoritbild

Jag har många bilder jag tycker om, så det är inte det lättaste att välja!:P

Men det här är i alla fall en bild som jag är nöjd med:


Fotad i februari i år.
Vad tycker ni om den?:)

Sara - Dag 7: En bild som jag aldrig har lagt upp

Haha, jag passar på att ha en bild från Gdansk här med, för därifrån har jag många bilder ni inte har sett!:P
Och jag hoppas åtminstone att ni som läser i alla fall är liite instresserade av att se bilder därifrån!;)


En av dom första bilderna jag tog i Gdansk, när vi var ute på en kvällspromenad.Sara - Supermåne!Igår (eller kanske i förrgår egentligen..) så var det supermåne, och igår kväll måste jag ju självklart passa på att fara ut och fota den då!:) Men jag hade bara "fel" objektiv med, så som tur var så fick jag låna Malins.

Supemåne betyder väl så vitt jag vet att månen är extra nära jorden, och den ser därför extra stor ut. Ofta har det också hänt naturkatastrofer just när det har varit supermåne, men man är inte riktigt säker på om det har att göra med varann. Det händer åtminstone inte så ofta så därför var det roligt att jag hann få det på bild!:)

Sara - Dag 6: Tema grönHaha, det blev ju en spännande bild!:P

Jag ville använda en bild från Polen, men dels så är det ännu så tidigt så det finns inte så mycket grönt där ännu, och dels är det inte ens en speciellt "grön" stad, så jag hittade inte riktigt någon annan mer spännande!

Men så här ser i alla fall polskt gräs ut på våren!:DEftersom gräsbilden inte var så värst intressant så bjuder jag på en extra bild. Det föreställer en mistel, och av dom kryllade det av i träden. Ganska spännande tyckte jag för jag hade aldrig sett vilda mistlar förut! (Haha, men det kan man inte säga om gräset..;) ) Bilden är ju dessutom lite grön, så det passar på dagens tema!

Sara - Nu har man återgått till vardagen igen...

Hej igen, länge sen sist!:P

Nu har jag alltså kommit hem från Gdansk (Polen) igen, eller rättare sagt kom jag hem på lördagseftermiddagen, sov över hos Willy, for vidare till Kimito och Malin på söndagen och fortsatte vidare hit till Ekenäs imorse. Så idag har jag haft skola, så nu kan man väl säga att jag har återgått till vardagen igen.

Det var väldigt roligt i Gdansk! Tyvärr regnade det nästan hela fredagen, men lite regn tål man väl... Men det var värre med kameran, jag var alltid orolig att det skulle få "för mycket" vatten på sig, men jag tror att den klarade sig!:P

Jag skriver det här på Malins dator nu, så ni får vänta ännu lite på bilder för dom har jag ju såklart inte här..:P

Men nu ska jag sluta skriva och så ska jag och Malin titta på Solsidan, men jag måste bara skriva och berätta att jag överlevde resan!:D

Malin - Day 10: A song that makes you fall asleep

Alltså....

Det finns ingen sång som jag somnar till...

Om man verkligen är trött, så somnar man till vilken låt som helst!


Wow, en blomma har mycket med det här att göra.

Malin - Okontaktbar

Det var en rolig fredagkväll igår. Bland annat var Josse, Anne, Ronny, Tony och jag till Portside och åt, naminami! Men det allra bästa är... ATT RONNY LÅNADE UT SIMS-SPEL TILL MIG.

Så, som ni förstår, kommer jag vara mycket upptagen nu:

- Installera spelen.
- Spela.


Hoho, fullt upp...

Malin - Day09: A song that you can dance to


Malin - RIP Virvel.

Nu finns inte Virvel längre. Men det var mycket väntat eftersom han var gammal (den enda levande kvar från den kullen), och blivit sämre på sistone. Så jag känner mer lättnad än sorg. Har varit jättelänge beredd på det. Jag tror han skulle bli 11 år den här sommaren. Jag fick Virvel (och Tiger) när jag var nio år, tror jag.

 

Jaha. Då är man kaninlös. Förra våren hade jag tre kaniner. Nu har jag ingen.

Skaffade ju Leon eftersom Tiger och Virvel var så gamla. Men min lilla Leon dog ju också. Förstår än idag inte varför. Har väl inte ens skrivit på bloggen hur han dog. Kan väl göra det nu på samma gång...

Jag kom hem en söndagkväll och tyckte Leon var lite slö. Han låg mest och vilade. Men jag tänkte inte så mycket på det, eftersom det ändå inte såg så "onormalt" ut. På måndagmorgon for jag till Ekenäs. Märkte att Leon var slö fortfarande. Tänkte att han bara var trött eller något. Jag tog honom i famnen och kramade honom. Sedan for jag till Ekenäs. På kvällen ringer mamma och säger att Leon är konstig. Det är som att han inte kan röra frambenen. Han vill bara ligga ner. Jag sa åt mamma att ringa till min faster som är utbildad djursjukvårdare, men hon visste inte vad det kunde vara. Ungefär klockan nio på kvällen ringer mamma till mig och berättar att nu är Leon död.

 

Ja, jag är väl orättvis mot Tiger och Virvel, men Leon är det djur jag tyckt om mest i hela mitt liv. Och jag kan inte förstå att han inte finns längre. Ännu hemskare känns det när Dexi (en dalmatiner som tillhör en familj vi känner), för första gången sen Leon dog kom och hälsade på (Dexi var jättenyfiken på Leon). Dexi sprang raka vägen till mitt rum. Men där fanns ju ingen bur. Han började nosa och söka efter buren. Men ingen där. Han gick ut ur rummet. Kom in igen och sökte. Så fortsatte det. Lite senare ser jag i dörröppningen hur han stirrar konstigt på mig med en rynkad panna.

 

Men...sånt är livet, antar jag.

 

 


Malin - Ööööö

Haha, råkade bli och titta på bilder fårn förra våren när jag var i Mariehamn.Tur att man har alla hästar inne.

Malin - Fredag!

Nej, nog är man lite avundsjuk på Sara som får vara i Polen och ha det roligt. Själv sitter jag i mitt rum och mamma kom just in och sa att man gärna får tvätta kläder om man har tid (och denna MAN är förstås jag...).
Men nej jo, nej jo, något ska jag i alla fall göra. Annars finns det risk att jag börjar spela sims, och det vill vi ju inte att ska hända.

Sara, du glömde att packa ner mig i väskan!


Malin - Day08: A song that you know all the words to

Black Eyed Peas - Boom boom powIbland får jag för mig att jag "måste" lära mig en sång utantill. Vet inte varför, har väl lite tvångstankar antar jag. Därför kan jag en del låtar helt utan till. Hursomhelst, detta är en sådan sång. När denna låt kom ut fick jag för mig att jag ville kunna hela texten. Sagt och gjort!

En annan sång, som är på turkiska, ville jag också lära mig. Den var med i ESC för några år sedan. Typ det bästa som någonsin varit med i ESC.

Mor ve Ötesi - Deli

Malin - Natiinatii...

Uääää, jag är så trött.

Belsebub (eller Manilla? Är så dålig på att se skillnad) är också trött.


Malin - Hem till ön.

Då var man hemma igen då!

Fast egentligen känns Ekenäs nästan lite mer som mitt hem. När jag har varit hemma, kan jag tycka att det är skönt att komma tillbaka till Ekenäs. "Skönt att vara hemma", liksom...

Menmen, man kan väl känna sig som hemma på fler ställen.

Och nu tänker jg inte nämna ordet hem/hemma längre, har redan nämnt ordet fem gånger.


Malin - Day07 : A song that reminds you of a certain eventLoreen - My heart is refusing me


När jag hör denna sång tänker jag, såklart, på det här årets Melodifestival. Enligt mig (och tydligen håller inte så många med) var detta den bästa sången i hela Melodifestivalen.
Jag tycker om allt med låten: melodin, rösten, utseendet... Men jag är ändå lite glad att den inte gick till finalen eller van, eftersom den inte är värd Melodifestival-stämpel!


Sara - Polen

Idag far flyget till Polen, så snart måste jag börja fara mot Åbo och leta upp familjen och Willy!

Willy fyllde år i slutet av februari (han fyllde 50) och nu på lördagen fyller pappa 50, så Willy fick resan som present av oss, så därför ska vi fara dit.:) Jag tycker att det är roligt att vi inte bara gav en resa till Willy, utan att vi faktiskt också följer med, det var så länge sedan jag var ute och reste!:P

Så idag går alltså flyget, ungefär halv sex, så vi kommer fram till Polen någon gång på kvällen. Sedan stannar vi två nätter tror jag, så det blar bara en kort resa. Därför far vi också "bara" till Polen, så att själva resandet inte tar hela tiden.. Men det ska bli roligt!

Både Lotta och jag tar med kamerorna och har tomma minneskort och laddade batterier, så vi kommer säkert ha fullt upp med att fota allt!:D Så ni ska nog få se bilder senare!

Så det här har varit en lätt vecka; måndagen var ledig, på tisdagen hade vi lite finska, tisdag förmiddag och onsdag var lediga för läraren var sjuk, idag hinner jag inte ha någon lektion på eftermiddagen (och förmiddagen var ledig) och imorgon är ledig dag! Så det är verkligen en skön vecka!:)

Jaja, nu måste jag väl kanske göra det sista klart och äta lunch så kan jag börja fara sen då. Och så får ni nöja er med Malis uppdateringar den närmsta tiden och så hörs vi sen igen!;)


Ha det bra allihopa!

Malin - Vackra blommor


Malin - Drömmer mig bort

Åååh, jag längtar till när jag själv ska skaffa hund i framtiden... så söta små varelser.

Två hundar jag paparazzi-fotograferade idag.


Malin - Kulturellt värre!

Var en sväng till biblioteket idag. Och såg även på lite konstverk och en fotoutställning. Ojoj, så kulturelll man är, höhö.


Malin - Mumsmums


Malin - Isen smälter

Så skönt när man märker att snön och isen börjar smälta! Fast det leder till genomblöta fötter, men man ska inte klaga!


Sara - Ganska mysigt väl?

Så här ser studiebostäderna jag och Malin bor i ut när det är mörkt:Haha, ser det inte ganska mysigt ut?:P

Sara - Jag tänkte bara berätta att Fonzie mår bra :)

Jag bestämde ju för några veckor sedan att Fonzie skulle få bo hos en familj här i Ekenäs på vintern (eller egentligen hela tiden förutom när jag har sommarlov..:P) eftersom jag har haft ganska dåligt samvete för att han har varit så ensam hemma på Torsholma.

Jag var nog lite nervös, Fonzie är så lättskrämd och familjen har flera barn och så, men jag vågade ändå låta dom ta hand om honom. Dom bor bara ungefär fem minuter från vår lägenhet så det känns ju bra i alla fall! Och jag fick komma och hälsa på när jag ville.:) Så nu ikväll var jag dit en sväng. Det var bara pappan och dottern hemma, men dom hade tid att visa hur Fonzie hade det.Dottern hade också tid att bjuda på nybakade mockarutor och saft, så det var ju inte helt fel!

Så jag tänkte berätta för alla er som har oroat er att Fonzie mår bra!;) Han verkade nyfiken och lite tamare än när jag lämnade honom där, så det verkar ju lovande!

SKÖÖNT! :D


Så här busig såg Fonzie ut idag!:)


Fonzies bur och Rina som gosar med lillplutten min!:P

Ja, så det känns skönt att ha varit dit och sett hur han har det, och inte vet jag om jag har något att klaga på. Eller klart det alltid finns lite småsaker, men han hade ju det inte perfekt hemma hos oss heller!:P

Sara - Dag 5: En gammal bild

Jag fick min första digitalkamera när jag gick ut nian, före det hade jag bara såna med film i. Så eftersom jag inte ens är hemma och kan fota en av dessa gamla bilder och visa för er, så får ni nöja er med en inte så jättegammal bild.. Men jag tror nog att ni överlever!:)Den här bilden har jag tagit 2007, när jag var på praktik på Skimra Gård (en gård på Åland med mjölkfår och eget mejeri). Det är inte egentligen hela bilden utan jag har beskurit den ganska mycket, men det som gör att jag tycker om den och fascineras av den är att den inte ser verklig ut! Jag har alltid tyckt att det ser ut som en tavla eller något, men det är faktiskt ett fotografi!:)

Den föreställler ett träd och några staketstolpar som fanns vid fårhagen. Längst fram ser man gräs och det mörka i bakgrunden är skogen.

Jag tycket att den ser mystiskt ut!

Vad tycker ni om den?

Malin - Roligt med nya saker...eller?

Idag köpte Sara en orkidé som är så fin. Och så har hon beställt lite böcker, som jag gärna också skulle läsa (bland annat: House of night del 6, WOHOO!).

Jag: Får jag låna den här i helgen?
Sara: Jo, det får du. 
Jag: Jeeeesss...
Jag ser mig omkring irummet på den nya blomman och de nya böckerna.
Jag: Aaah, visst är det ganska skön känsla när man skaffat nya saker?
Sara: Jooo... Ska du säga som inte ens betalat något för dem.Sara - Bilförsäkringar

Sådär, nu har jag betalat det här halvårets bilförsäkring och trafikförsäkring. Och blivit betydligt fattigare på kuppen...:/ Suck, varför ska det kosta så mycket att ha bil?? Men jag tror inte att jag skulle klara mej utan bil heller, bussarna går inte så värst effektivt till Brändö!;)

Jaja, det är väl bara så livet är! Jag ska väl i alla fall vara glad att jag hade råd att betala det, att bilen fungerar bra och att det inte har hänt några olyckor ännu!:P

Och så känns det bra att man äntligen börjar få "åldersrabatt" på försäkringarna, det blir faktiskt snabbt ganska mycket billigare då!:P


Min "lilla" bil står troget och väntar på mej ute i vinterkylan. <3

Malin - Day06: A song that reminds of you of somewhereKanye West - Love Lockdown.

Denna låt påminner mig om sommaren/hösten 2009 i Mariehamn. Påminner mig om Lilla Holmen, att gå inne i centrum, hälsa på hos Fanny, Sparis, konserten, gå i hamnen...ja allt. Det var en rolig tid!

Malin - Ledig dag!

Wooow, egentligen onödigt att man kom till Ekenäs. Igår skulle vi ha skola 09.15-15.15, men förmiddagens lektioner var inställda för att läraren var sjuk. Idag skulle vi ha samma lärare hela dagen, men hon är fortfarande sjuk = ledigt. Och imorgon är det bara finska på eftermiddagen och fredagen är ledig! WOHOOO!

Nu ska jag ladda mp3n full med musik och gå ut i det vackra vädret!

Bild från helgen.


Malin - Day05: A song that reminds you of someoneMumford and sons - After the storm

Haha, tänker faktist vara lite självisk nu. När jag hör denna låt tänker jag på mig själv. Att det alltid kommer bättre tider, och att det som någon gång varit jobbit gör en bara starkare.


And there will come a time, you'll see, with no more tears.
And love will not break your heart, but dismiss your fears.
Get over your hill and see what you find there,
With grace in your heart and flowers in your hair.Sara - Dag 4: Min hobby

Jaha.. Det var ett tag sedan jag skrev dag 3. Vi har haft extra lång helg och när jag far till Malin tar jag aldrig med datan (haha, ibland kan man faktsikt överleva utan den!:P) och det betyder att jag inte bloggar då. Extra tråkigt känns det när jag inte ens har några bilder att använda i så fall...

Men det var inte det dagens inlägg skulle handla om, nej det skulle handla om min hobby.

Som alltså just nu mest är fotografering. Så vill ni se ännu en bild på min kamera, eller ska jag visa något annat..? Jag gissade nästan det!Blommor är en av mina stora hobbier. Både att odla, plocka och fotografera!;)
Djur älskar jag också. Så därför visar jag en bild på vår katt Spotty.

När jag blir stor har jag bestämt att jag ska ha massor med djur. Inte så där som vissa som typ skaffar sjuttio katter... Nej, så vill man ju inte vara! Men jag vill ha många olika djur, några av varje liksom. Te.x. katter, hundar, kaniner, andra små gnagare, hästar, hönor, får och annat sådant!:P Så djur är absolut en av mina hobbier.

Så nu vet ni att jag tycker om att fotografera, blommor och djur. Annat jag tycker om är att läsa, ta det lugnt, resa och spela mario hemma hos Malin... Och om ni vill veta vad Malin tycker om det så är det bara att fråga.....:P

Ha det bra allihopa!:D

Malin - Sara måste vara muterad eller något.

Inte normalt.Tur att de inte växer överallt. Då skulle hon ju vara tvungen att gå till frisören.


Malin - Dag04: A song that makes me sadChristina Aguilera - You lost me


Förmodligen en av världens bästa sångerskor, som jag tyckt om sedan jag var liten. Och så en sång som är sorglig. En sång om saker som tar slut. Kan det bli värre?

Malin - Skönt med helg!

Som jag har längtat. Äntligen är det helg. Och extra lång dessutom, ingen skola på måndag. SKÖÖÖNT.


Malin - Day03: a song that makes me happy.En enkel (till och med lite enformig), men man blir på bra humör när man lyssnar på den!

Sara - Dag 3: En familjemedlem

En familjemedlem.

Jag har en mamma och en pappa och två småsystrar, och jag tycker om allihopa (haha, eller klart man alltid nu och då har en dålig dag...:P). Men jag har också många djur, och enligt mej hör dom också i högsta grad till familjen. Sponkylady och Fonzie är helt mina egna, jag har också ett eget marsvin (mina systrar har också två var, men man kan nästan säga att dom har gett mej ansvaret för dom, trots att dom är hemma på Torsholma och jag är i Ekenäs). Familjen har också tre hästar och två vuxna katter. Plus tre kattungar för tillfället, men vi ska bara behålla en av dom!:D

Och av alla dom människorna och djuren tycker jag om väldigt många. Men jag tror att man kan säga att jag har ett extra gott öga till Spotty. Han är en av våra egna, tidigare kattungar, och när han var liten så var han bara min. Det är jag som har döpt honom. När han var liten så övergav hans mamma honom, men jag och Fanny och Lotta kämpade för att Lina skulle ta hand om honom igen! Lina var inte så gammal så hon tyckte kanske att hon inte orkade med sex ungar... Men hon är ju god innerst inne så hon tog hand om Spotty igen. Vi hade inte heller tänkt behålla en kattunge då, men efter mycket övertalning och små vinkar lyckades det.

Spotty är nog hela familjens älskling och jag tror inte att någon av oss har ångrat att vi behöll honom.
Eller jo, Lina kanske...:P


Hela familjens älskling Spotty <3

Har ni något djur som betyder extra mycket för er?

Malin - Black Swan

Här i veckan var det biobesök! Denna gång var det dags för Black Swan med Natalie Portman.


Den handlar om en balettdansös, Nina, som alltid varit ordentlig och beräknelig, och hennes mamma var lite väl överbeskyddande. Nina gjorde allt för baletten.


Efter en audition fick hon äntligen huvudrollen i Svansjön. Hon skulle få spela Svandrottningen. Hon ska spela båda sidor av svanen: den vita, goda svanen och den svarta, onda svanen. 
Hon tränar och tränar, men chefen tyckte inte att hon spelade den svarta så bra. Och för att kunna spela den svarta bättre måste hon tänja på gränser. Hon känner press på sig. Och hon börjar inbilla sig saker. Vad är verklighet och vad finns bara i hennes huvud? 

Balett är ju kanske inte världens roligaste dans, men filmen var ändå riktigt bra. Spännande, men också ganska läskig. Man hoppade till i biostolen några gånger. Lite konstig, men absolut sevärd film! Sara och Malin - Krokusar

Malin är så snäll, så snäll och köpte en krokus här om dagen. Och den blev ju såklart genast utsatt för både en och två och tre kameror (Malins systemis, Saras systemis och Saras pyttelilla stenålderssak). 


Sedan experimenterade vi med Saras gamla kamera som kan filma timelapse-filmer med. Vi ställde alltså kameran framför krokusarna och en gång i halvtimmen tog kameran en bild (man kan själv välja hur ofta). Eftersom vi märkte att krokusarna öppnar sig och växer i rasande fart så ville vi "spionera" och se om det syns.


Så här såg det ut:Så här är vår korta spionfilm. Huvudsaken att man ser att det rör sig ;)


Sara - Malin och Lotta

Bilderna är tagna förra helgen.

Sara - Dag 2: En favoritpryl


Det här är ju självklart min favoritpryl!:D

Men jag har ju såklart också en del andra saker jag inte skulle klara mej utan, t.ex. datan och bilen! Mobilen och plånboken är nog viktiga dom med... Men kameran är nog viktigast!;)

En annan av mina pärlor!:P

Malin - Dag02: My least favorite song


Jaadu. Dansband är ingen höjdare. Riktigt uselt faktist. Det är bara gamla gubbar med dålig fantasi som sjunger dansband. Det är riktigt äckligt.


Malin - Deppigt värre

Alltså, det mest irriterande som finns måste vara att jag har så svårt att trycka in något i huvudet och få det att stanna där.

Jag MÅSTE anteckna VARJE lektion HELA TIDEN, för att jag ska ha något hum om vad vi gått igenom på lektionen, annars tappar ja koncentrationen.

Så under denna kurs, Trädgårdsproduktion, har jag antecknat och tycker att jag följt med på lektionen.

Idag hade vi tent. Jag läste igenom materialet två gånger. Sedan läste jag igenom mina anteckningar två gånger. Det är inte så svåra saker heller...

Men idag på tenten gick det ju förstås inte så bra. När Sara frågar "vad skrev du på den frågan?", så har jag förstås svarat fel. "Hon har ju sagt det jättemånga gånger", säger hon. Och jag vet ingenting.

Jag som ville få en femma i denhär kursen. Men det kan jag ju bara drömma om. Jag kommer alltid vara nätt och jämt godkänd, snäppet från att vara underkänd.

Varför ska det vara så svårt? Varför ska jag vara så trög? Varför kan jag ingenting?


Uselt...

Tur att det är fredag imorgon.


Malin - Dag01: Min favoritlåt.


Alltså, det är ju omöjligt att välja EN favoritlåt. Det ändras ju från dag till dag, typ. Beroende på vilket humör man är.

Det finns ju tusentals låtar ute i världen. Jag slukar allt i musikväg (utom dansband). Musik är ju bland det härligaste som finns! Hur ska jag kunna välja en?

Ska jag välja den låt jag tycker är vackrast? Den låt som har bäst text? Den bästa sångrösten? Den bästa musiken? Den som betyder mest för mig?

Ja, det är helt enkelt omöjligt för mig, så därför väljer jag Knocked up med Kings of Leon, då kan det inte bli fel! ;)


KLICKA HÄR, om du vill höra nåt bra.
Sara - Dag 1: Ett självporträtt

Bild som Malin fotade igår.:)

Jag aldrig riktigt nöjd med bilder på mej, men jag antar att det är så för dom flesta..:P
Men här är i alla fall en bild Malin tog på mej igår som jag är helt okej nöjd med, så den får duga som första bild i den här utmaningen!:P


Sara - Fotoutmaning!

Jag hittade en lista för några dagar sedan, och idag kände jag att nu ska jag börja med den!:)

Kanske ett sammanträffande att det är samma dag som Malin började med sin musiklista, men jag tänkte faktiskt göra min först..;) Rätt ska vara rätt...eller så är det precis ingen skillnad!:)

Så här ser min fotolista ut i alla fall:

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Malin - Musiklista

Tänkte vara lite härmig och göra en musiklista.

Day 01 - Your favorite song
Day 02 - Your least favorite song
Day 03 - A song that makes you happy
Day 04 - A song that makes you sad
Day 05 - A song that reminds you of someone
Day 06 - A song that reminds of you of somewhere
Day 07 - A song that reminds you of a certain event
Day 08 - A song that you know all the words to
Day 09 - A song that you can dance to
Day 10 - A song that makes you fall asleep
Day 11 - A song from your favorite band
Day 12 - A song from a band you hate
Day 13 - A song that is a guilty pleasure
Day 14 - A song that no one would expect you to love
Day 15 - A song that describes you
Day 16 - A song that you used to love but now hate
Day 17 - A song that you hear often on the radio
Day 18 - A song that you wish you heard on the radio
Day 19 - A song from your favorite album
Day 20 - A song that you listen to when you’re angry
Day 21 - A song that you listen to when you’re happy
Day 22 - A song that you listen to when you’re sad
Day 23 - A song that you want to play at your wedding
Day 24 - A song that you want to play at your funeral
Day 25 - A song that makes you laugh
Day 26 - A song that you can play on an instrument
Day 27 - A song that you wish you could play
Day 28 - A song that makes you feel guilty
Day 29 - A song from your childhood
Day 30 - Your favorite song at this time last year


Sara - Gårdagens middagBild på gårdagens middag: Ris med chickennuggets, kokta grönsaker och en sallad med bland annat avokado, melon, solrosfrön och paprika.

JÄTTEGOTT!:D

Det blev kvar lite rester, och det tänkte jag äta till lunch nu så småningom. Det är ju alltid godare med nylagat, men nog tror jag att det blir riktigt smarrigt idag med!;)

Sara - Bilder från helgen

I helgen besökte jag och Malin Torsholma. Vi gjorde lite allt möjligt, Lotta och vi två var bland annat och skrann (dom skrann, jag fotade...:P) och så gick vi tre på en promenad i skogarna på Brändö. 

Som vanligt hittade jag också en del att fotografera, och här är några av bilderna jag tog då!


Jag börjar tröttna lite på vintern nu, visst finns det fina saker att fota, men det mesta har ändå sett mer eller mindre lika ut nu de senaste månaderna... Så det är skönt att våren börjar närma sig!:)

Men jag måste ändå säga att jag är nöjd med bilderna från helgen!:D

Sara - Det har skett ett mord!!!

Herregud, hur ska jag förklara det här för polisen?? 

Det var Malin som utförde dådet, men eftersom jag inte gjorde något för att hindra henne kommer jag säkert att åtalas för medhjälp... 

Och till alla er som skrattar när ni ser bilden: Sluta genast med det, mord är inget att skratta åt!!

Ganska allvarligt måste ni hålla med om!Sara - Kattungekärlek! <3Är dom inte bedårande??

Haha, och man kan ju "råka glömma" att ända orsaken till att dom ligger så där sött är att jag lade dom så...;)
Jag menar, man vill ju inte förstöra första intrycket liksom!:D

Sara - En skål med frukt


Malin - Katter och annat

Fastlagsbullar, bra sällskap, solsken lite Prison Break avsnitt och supersöta katter. Kan det bli mycket bättre?

Sara - Lite gamla bilder

Malin är inte här nu, jag har redan diskat och städat och jag känner inte för att göra skolarbeten.. Så därför har jag tittat igenom lite gamla bilder, och då tänkte jag att jag lika bra kan visa dom för er på samma gång!:)

Haha, tänk att jag faktiskt har vågar sköta kor och mjölka och sånt...
Det är nästan så att jag glömmer bort det ibland!;) Från 2007. 


Dom här filurerna har jag också lärt mig att sköta i Brusaby.
Och om jag ska vara ärlig: Jag föredrar den "ljuva" kolukten...;D Från 2007.


Katterna hade hittat en vit näbbmus, ganska häftig!:P 


Första gången jag var hemma hos Malin. Haha, tänk att jag vågade...:P 


Haha, sommaren -09 prövade jag på att ha rak pannlugg...:P Det hade jag alltid när jag var liten, och så kände jag mej igen med den frisyren... Tack och lov ändrade jag tillbaka redan efter några veckor (när pannluggen hade växt tillräckligt). Och jag är verkligen glad över att mina fräknar har minskat med åren! Dom har aldrig varit en favorit..:P

Sådär, det får räcka för idag! Nu måste jag väl försöka hitta på något annat att roa mej med, och så är det dags att äta igen säger min mage!:P

Ha en trevlig kväll!


Sara - Skönt att våren närmar sig!

Nu när mars har börjar så betyder det att våren har börjat. Det märks kanske inte alltid, imorse snöade det till exempel, men nog finns det vissa tecken, t.ex. :

- Fåglarna har börjat sjunga
- Solen skiner så starkt att snön börjar smälta, fast det kanske annars är minusgrader
- Det är ljust när man stiger upp och fortfarande ljust när man slutar skolan
- Några fläckar "bar mark" har kommit fram

Vad kan man säga annat än underbart??
Jag tycker nog om vintern också, men man orkar ju inte hur länge som helst! Snö och kallt i så här många månader tröttnar nog dom flesta på.. Fast det är ju vitt och fint i alla fall, men det lär ju ändra nu när våren kommer och allt skräp som har legat under snön kommer fram igen..

Mina växter längtar nog också efter sommaren, dom börjar faktiskt se lite väl vinterbleka ut nu!

Jaa, så jag antar att det bara är att hålla tummarna och hoppas på att det här årets snöstormar och iskalla dagar är förbi, och att våren och sommaren änligen börjar närma sig!Malin - Pizza i ugnen.

Jahas, nu är den egengjordapizzan i ugnen, naaam, är vrålhungrig!


Idag har det varit underbart väder, så efter skolan var jag ut och gå. Så skönt! Är alldeles slut nu!

Imorgon är jag då barnvakt. Och, arma dagar (haha), så bor familjen inne på militärområdet. Jag ska alltså gå till vaktpojkarna, säga mitt namn, och bli insläppt. Jag känner mig som värsta spionen eller nåt. Exciting.

Jo, men nu ska jag vänta på att pizzan blir klar. Sedan ska jag ta i tu med skolarbeten, skönt att ha dem gjorda sen..Saras bild


Jeee, fredagen är ledig! Då ska Sara och jag och shoppa, och sen följer jag med till Torshålan... host... Torsholma, menade jag ju! Sån vacker plats! :)

Sara - Skoldagen

Idag har hela klassen varit till Överby på "exkursion" och tittat i växthusen. Riktigt spännande tycker jag, men det känns lite onödigt att åka bil i flera timmar och så var vi bara där typ två timmar..:P

Men det var roligt att gå runt och titta på vad som fanns i växthusen nu, och att få lyssna lite på hur dom fungerar och hur det i praktiken fungerar att vara växthusodlare "året runt" i Finland när vintrarna är så kalla. 

Ganska fascinerande också att det nu redan (fast det bara är mars) blir över 20 grader varmt i växthusen, bara för att solen skiner på dom. I ett av växthusen måste till och med vädringsluckorna vara lite uppe nu för det var så varmt!

Jag skulle gärna ha stannat mycket längre, och haft någonstans att sitta........
Jag är ju nämligen inte så värst bra på att stå länge...speciellt inte om man måste stå stilla, det är varmt och luften känns varm och dålig......

Så japp, jag svimmade. Förvånad någon??

Lite typiskt bara att vi skulle stå så länge och lyssna i det varmaste växthuset, och just precis när han hade pratat klart och vi var på väg ut så svimmade jag. Och det är alltid lika pinsamt när man vaknar och alla står runt omkring och ser så oroliga ut... Haha, jag ska alltid bara ligga stilla en "liten stund till" fast jag helst av allt bara vill stiga upp och låtsas som ingenting!:P

Fast det är tur att jag har så snälla klasskompisar, dom bjöd på vatten och undrade hur det var med mej och så.:) Och Malin skulle jag knappast klara mej utan, hon börjar bli så van med att jag svimmar så hon är alltid beredd på det! Hon frågade just innan jag svimmade om jag höll på att svimma (men jag hörde det inte för jag var väl redan halft avsvimmad), men hon stod beredd att ta emot mej så att jag inte skulle ramla och slå mej.:D

Fast det var lite pinsamt sen när man skulle fara och äta också, för mina kläder hade ju blivit lite smutsiga och så, och jag kände mej lite svag och darrig.. Men allt gick nog bra!:)

Solen sken och det var varmt och skönt idag, jag hoppas verkligen att våren är på väg nu!:)

Sedan for vi tillbaka till Ekenäs och där lyssnade vi på en hortonom från fjärde året som berättade om sina utlandspraktiker (i Tyskland och Kenya) och utlandsstudierna i Tyskland. Det var nog roligt att lyssna på, men det var nog ändå väldigt skönt när klockan blev två och skoldagen tog slut!

Dagen med bilresor och svimningsanfall tog trots allt på krafterna!:P

Hur är det med er, har ni svimmat någon gång?

Sara - Lite kuslig stämning tycker jag..:P


Malin - Kachiing


Jaha, så blev man "anställd" som barnvakt då plötsligt! På torsdag ska de små liven vaktas. Det ni!


Kachiinng i plånboken!


RSS 2.0