Urmormor och urfarfar!:D

I boken "Mat för henne" (som jag fick till present av Malin) förklaras många skillnader mellan män och kvinnor som skillnader mellan urmormor och urfarfar, våra förfäder som levde på stenåldern och liknande alltså!:P Författaren försöker förklara varför det borde vara självklart att män och kvinnor ska äta olika för att må bra, för det har vi alltid gjort - tills nu!



Här är några av de saker författaren tar upp, och hennes svar på varför det är så:

Män vill (och behöver) äta mycket kött, medan kvinnorna mår bättre av mera mat från växtriket, och också proteiner därifrån.

Svar: Männen har alltid varit de som har jagat och kvinnorna var hemma och tog hand om barnen och de gamla. Kvinnorna samlade därför bara mat de hittade i närheten av där de bodde, och det var oftast bara växter, frön, nötter, rötter och frukter. De är därför vana med att äta mycket sådant, medan männen mest åt kött när de var ute på sina jakter (och så tog dom hem "resterna" till kvinnorna, då släpades inget i onödan).

Män har inga problem att "resa med lätt packning" medan kvinnorna kämpar och kämpar och kan ändå låta bli att ta med massor som "kan behövas".

Svar:
När männen var på sina jakter ville de ju självklart inte ta med något i onödan, det räckte gott och väl med att släpa hem allt kött efter jakten! Kvinnorna däremot som alltid var hemma är vana mad att ha allt de behöver i närheten hela tiden, och de har därför svårt att fara någonstans utan att ta med saker "ifall det skulle behövas".

Kvinnor vill alltid ha med handväskan när de far någonstans.

Svar:
Kvinnorna är vana att samla på sig saker som kan vara bra att ha (eftersom man tidigare samlade mat mest hela dagarna) och man måste ju ha någonstans att sätta det man samlar --> det vill säga: i väskan! Därför har kvinnor ofta alla möjliga små (mycket viktiga :P) saker i sina handväskor.

Män kan sitta och titta på sport alldeles stilla i flera timmar medan kvinnorna blir rastlösa och börjar göra lite av varje.

Svar:
När man jagar måste man sitta stilla och vänta på sitt byte. Man måste alltså ha tålamod. Kvinnornas "byte" däremot sprang ingenstans så dom är vana att ha något att göra hela tiden, sitter man stilla så slösar man bara på tiden!

Män har omöjligt att hitta en borttappad strumpa, även om den bara är under något - och det förstår kvinnan genast.

Svar:
Männen är vana att jaga större "saker", som rör på sig. En liten strumpa som ligger i ett hörn är däremot perfekt för kvinnan, precis sådant som hon är van att leta upp och samla på! Männen är alltså inte alltid lata när dom påstår att dom inte hittar något litet, naturen har helt enkelt gjort så att dom inte är speciellt bra på det!:P

Män blir imponerade av jakthistorier, sporthistorier och berättelsel om erövningar, men orkar inte höra på kvinnans berättelse om jakten på det perfekta klädesplagget.

Svar:
Männen har alltid jagat och det är dom "större sakerna" som intresserar dom, kvinnorna däremot som samlar så tycker om att jaga och leta efter stillastående saker som man behöver, det är en tillräckligt spännande "jakt" för dom!

Kvinnor kan lätt hoppa över morgonmålet och äta en frukt istället, medan männen gärna äter mycket till frukost, t.ex. bacon och ägg.

Svar:
Kvinnorna som stannade hemma visste att det alltid fanns något i närheten dom kunde äta när dom blev hungriga igen, männen däremor som var ute på jakt visste inte när dom skulle få något nästa gång, därför var det viktigt att äta så mycket som möjligt på en gång för att klara sig så länge som möjligt.

Haha, jag tycker att det är så roligt, för det är ju så mycket som stämmer och jag har ju liksom aldrig sett det från den sidan!! Klart det alltid finns människor som är undantag från det här, men jag känner åtminstone igen mej massor!:P

Jag tycker att boken är väldigt spännande, för det är ju en "faktabok", men det berättas på ett så roligt sätt, står så mycket intressant (som jag aldrig ens har tänkt på tidigare) och finns massor med tips både för att gå ner i vikt (utan att banta), bli lyckligare och vackrare. Utan att vara speciellt svårt att klara av, allt som egentligen behövs är att man slutar äta maten man är van vid (för den är anpassad efter männens behov) och istället äter "tjej-vänlig" mat, som det kallas i boken.

Jag blir också så glad när jag läser den här boken för jag märker att jag ju egentligen äter på ett ganska bra sätt! Typ inte så mycket kött, lämnar lite när jag blir mätt, sitter och äter i eevigheter och annat sånt..:D Så från och med nu kan ingen klaga på mitt sätt att äta......;)

Haha, jaa, nu vet nu i princip vad dom första femtio sidorna i boken handlar om, så nu ska jag sluta plåga er (och hoppas på att ni lärde er något intressant åtminstone..:P) och återgå till läsandet!xD

Ha det bra, kramar Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0