Fredagens lektion!

I fredags hade vi GIS och fältmätning (som vanligt:P), men det ovanliga är att jag tänkte visa lite bilder på vad vi riktigt håller på med!

Låter det spännande?? Läs vidare i så fall!xDVi började med att klippa ut en passlig "kartbit" sm föreställde skolområdet och det där omkring, som vi sedan sparade. Efter det öppnade vi google earth, letade upp ungefär samma område och sedan satte vi in kartbiten vi tidigare sparat. Bilderna passade såklart inte riktigt ihop så man fick vrida och vända på bilden och töja den åt alla håll så att den passade!:P Orsaken till att man skulle göra det här var att google earths flygbilder är av ganska dålig kvalitet och inte är på riktigt rätt ställen (om man tittar på vägarna så är de oftast ganska mycket fel..). 

Dom blå sträcken och flaggorna berättar jag om snart...;)

(Det här är samma bild, fast inzoomad!)

Här ser man alla sträck och flaggor bättre, och det är också sådant vi har "importerat", den här gången från en gps!:P Vi var ute med gps:en tidigare i veckan och gjorde olika punkter som vi döpte till något (därav dom konstiga namnen..), mätte en area och gjorde linjer. Så alla flaggorna är punkter som jag och Malin gjorde (mest Malin, för jag är ganska oteknisk..:P). 

Men man har ju i princip inte någon nytta av all den här informationen bara i gps:en, så därför fick vi lära oss hur man kunde sätta in det i andra program, t.ex. i google earth! Så det är bland annat sånt här vi håller på med på fältmätning och GIS, så det är nog liite mer spännande än det låter på namnet...;)

Ha det bra, kramar Sara Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0