Sara - Att använda motorsåg tar verkligen på krafterna!

Idag har vi varit ute hela dagen, vi har haft gallring. Så halv nio for vi till "skogshallen" och bytte om till tjocka, vadderade byxor, orange jacka, stentunga, klumpiga stövlar med ståhätta och hanskar. Och så hjälm förstås. 

Sedan åkte vi med bil en bit utanför Ekenäs centrum, till en tallskog. Där fick vi varsin motorsåg, och ett stort bälte med måttband och lite verktyg i. Vi fyllde också på olja och bensin i motorsågarna.

Efter det var det bara att börja fälla träd, kvista dom och såga dom i lagom långa bitar. För första gången någonsin! Men det var nog ganska lätt att lära sig hur man skulle göra, det jobbigaste var att orka hålla motorsågen uppe på rätt ställe. Det var faktiskt otroligt jobbigt. Och inte blev det bättre av alla tung , klumpiga kläder, det tunga bältet och den halvmeter tjocka snön på marken...

Så efter lunchpausen (som vi hade ute i skogen runt en liten brasa) var det inte mycket krafter kvar. Man jobbade typ 30 min, sen måste man vila. Efter det jobbade man 15 min, vilade, jobbade 5 min, vilade o.s.v. Till slut insåg läraren att vi alla var totalt uttröttade, så vi packade ihop allt och for tillbaka. Skönt! Men motorsågarna måste fortfarande skötas, kedjor filas och luftfilter rengöras. Men efter det fick vi äntligen sluta, 45 min för tidigt, men alla var nog så slut att man knappt orkade stå.

Så det var både en lärorik och jobbig skoldag! 

Så nu så är det väl bara dags att fortsätta med att göra morgondagens finskapresentation... Suck.


Kommentarer
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Det lät som en härlig skoldag istället för att sitta i en föreläsningsal dagarna i ända.

2011-04-06 @ 18:16:21
URL: http://www.inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0